mafa

XXX.XXX.89.231
Nemusíte chodit k sousedům ale musíte si založit číslo hospodářství a na to pak nahlásit ovce a a kozy podle jejich známek v uchu.
vše najdete na http://www.cmsch.cz/ovce-kozy/.
mafa

XXX.XXX.89.231
Já bych se na to vyprd když to všechno povedete správně (evidence to zn. registace ovcí a koz atd... )
není se čeho bát když pošlou kontrolu a bude vše OK tak je to pro vás asi nejlepší když už jste se stěhovala.
ChoKoz
napsal(a):
Však ano, já jen, že jsem nedávno četla článek o ženské co chová 30 kozlů s 20 kozama
na 300 m2 a divila se, že se to sousedům nelíbí.Tuším, že to bylo dokonce někde ve městě.Něco podobného u vás nehrozí, předpokládám...
No to opravdu ne. Uvazuju o kozlikovi ale to uvidim, kdyz bude nekde pobliz nejaky k pripousteni, tak se na nej vyprdnu, takze ty 4 kusy plus zjara vzdycky mlade, ale ty pak pujdou asi na maso nebo je prodam. A prostoru budou mit cca 1500m2, v lete venku s pristreskem a na zimu budou ve staji, takze snad taky problem nebude. Jen teda najit v okoli registrovana hospodarstvi a koupit mlade od nich.
mafa

XXX.XXX.89.231
Koblížek21
napsal(a):
No na obci jsem projela vsecko, tam o chovu zvirat neni ani zminka, jen klasika poplatky ze psu. Ta registrace, pochopila jsem spravne, kdyz koupim kozu, prihlasim ji, pripadne si vyzadam stitky do usi a bude vse ok? Kolipak vubec ta registrace stoji?
Nestojí to nic je to vše za darmo akorát známky se platí a když objednáte si i kleště na známky.
mafa

XXX.XXX.89.231
Pokud budou mít k dispozici seno tak se to dá uživit.
mafa

XXX.XXX.89.231
Já mám u ovcí celoročně seno a mám 250 ovcí i s jehňatama a jsou asi na nějakých 15ha -mají to vždy rozpůlené (+mám ještě dalších 10ha na seno).