Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2016 12:19
eržika

XXX.XXX.86.96

Dobrý den. Mám 100% AN kozu, je 3 měsíce po porodu, má 1 kozičku, stále od ní cucá, mléka má koza dost.Byla to statná, velká, dominamtní koza. Po porodu všechno ok, poslední dny se z ní pomalu stávala koza submisivní, odpočívající stranou od stáda. Hodně zhubla i když žrala jako dřív. Podala jsem Panacur, nechtěla jsem dávat hned Ivomac. Ošetřili jsme čerstvě i paznechty, abychom eliminovali fokusy, na které tzv.dosáhnem. Koza ale přestává žrát, jen tak sem tam něco uždibuje, polehává, skřípe zuby a dnes jsem si všimla, že má takový třes těla /sem tam / a když se zvedla, zdálo se mi, že se trochu motá a zadní nohy jí hůř nesou. Teplotu nemá, průjem nemá /dnes jsem sebrala bobky, zítra je dám vyšetřit /Volala jsem veterináře, zatím se mi zpět neozval, tak asi vezmu jako 1. pomoc mého veterináře pro psy, abych to neprodlužovala. Přesto čekám na vaší radu. Děkuji.

7.8.2016 12:59
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přejdu začervení a nevím co ještě o čemž se tu píše pořád.
U AN se tu taky psalo, že jsou háklivé na nedostatek jódu. Zkusete se o tom poradit s vetem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2016 13:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli skripe zuby, ma bolesti. Ten tres a motani muze byt i od toho, ze je slaba, kdyz uz nejaky cas moc nezere a hubne.. Jestli hodne zhubla, ikdyz zrala jako driv, ukazovalo by to na masivni zacerveni. Na sliznice jste koukala?

Ten Panacur dostala a az potom se zacla rapidne zhorsovat? Jestli ano, muze to byt nasledek intoxikace rozkladajicimi se parazity v jejim tele, zabite tim odcervovakem. Jestli uz pred tim nebyla v dobre kondici, muze to mit pro ni fatalni nasledky a to oslabene telo si s tim nemusi poradit.. :( o zacerveni se tu pise porad dokola. Mrknete na rady ze starsich diskusi. Pokud to bylo tim, je treba telu pomoct toto prekonat - pichnout vitaminy, podporit jatra Hepagenem...

Zmineny nedostatek jodu zmineny Profesorem se nejcasteji da diagnostikovat podle zvetseneho podbradi..

7.8.2016 13:54
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ano, vole, nebo-li struma Ale nemusí to být.

7.8.2016 13:56
moonika

XXX.XXX.247.149

To sa ťažko radí:( jódom to určite nebude. Aké má sliznice? Žalúdky počuť? tá nechuť je len posledné dni? Nezmenili ste kŕmenie, pastvu a pod.? nemohla sa niečoho prežrať ? Pre istotu by som zmerala ph. (svalové třesy bývajú aj pri metabolických problémoch) aj ketolátky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík