Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2016 07:24
ika

XXX.XXX.126.185

Chtěla jsem poradit, jak zabezpečit kozy. Natáhli jsme ohradník, koupili poměrně silný zdroj, ale ty bestie zatnou zuby a tu jednu ránu vydrží aby to podplazili. Kůzlata se propracovali tak, že s rozběhem proskakovali mezi vrchníma lankama. Já tu ožranou zahrádku přežiju, ale chystám se pást pronajatý pozemek a nemůžu si dovolit aby zdrhli a něco ožrali. Pomohla by síť na pasení? Máte někdo zkušenost? Bude to 99%.

14.8.2016 09:41
lilo

XXX.XXX.201.210

Kdyz je sucho nemusi byt ucinost dost silna... je potreba zalejvat zemeni... je potreba mit pod ohradnikem uplne vymeteno... protoze v momente kdy je tam narostla trava je ucinnost zase o dost nizssi... no a pak bych doporucila poradny vycvikovy kousek... kam je date, kde mate lanka natazena pri sobe a kdy to na male rozloze kope jako cert... pak za pomoci nejake dobroty holky lakat aby si preci daly...no a pak je jedina moznost... a ta je pro kozy asi neucinejsi... je kombinace oplutky z pletiva s predstavenym elektrodratem.

síť

15.8.2016 11:41
síť

XXX.XXX.117.2

Mám síť a je to i ochrana pro ně. Pokud jsou rohaté, tak se musí síť víc kontrolovat, aby se nezamotaly.

9.9.2016 20:59
Boban Bobković

XXX.XXX.239.34

1)Prosím o pročtení následujího seznamu součástek, ze kterých bych chtěl sestavit přesuvný elektrický ohradník pro kozy o délce 250. Poraďte prosím co mi chybí, případně které součástky nahradit. Jsem elektrický antitalent.

OLLI 250 B bateriový zdroj (přístup k síti by byl komplikovaný)
Shockteq černo-bílý provázek Olli Super-6 3 mm/1000 m pro elektrický ohradník
(počítám 4 dráty nad sebou, s trávou udržovanou tak, aby se nedotýkala)

Zemnící tyč pro elektrické ohradníky - pozinkovaná,1 m (kamir) (127 Kč) Budu k ní potřebovat další kus kabelu? Nevyplatila by se od Olli, kde je i spřipojovacím kabelem za 296?
125x Tyčka pro elektrický ohradník WZ 3000110 plast bílý,110 cm, třmen (kamir)
(v terénu jsou sice velké zlomy, ale mezi nimi žádné hrby)
10 výstražných cedulek z kamiru
Vchod do ohrady kompletní STANDARD - pro elektrické hrazení (kamir) (U brány čekám největší nedostatky, vůbec nerozumím, kudy prochází proud. Pružinou?)
Jsou u brány (popř. v rozích) potřeba nějaké silnější tyčky/kůly?

2) Jak řešíte zabezpečení přesuvného zdroje?

13.9.2016 16:18
Boban Bobković

XXX.XXX.239.34

Ještě mně napadla jedna doplˇˇnující otázka a to kolkrát ten kompletní vchod do ohrady. Brána mi samozřejmě postačí 1.

7.10.2016 17:13
Boban Bobković

XXX.XXX.239.34

Tak už jsem provedl nějaké změny a koupil to.
Zdroj se ale zdá příliš slabý. Kozy raději bleskově podlezou spodní lanko (cca 20 cm nad zemí) a snesou tu jednu ránu, co přitom dostanou.
Uzemnění je vzhledem k počasí posledních dnů opravdu ve vlhké půdě nebo spíš v bahně.
Neznáte někdo nějaký silnější bateriový zdroj? (tento má myslím 2,5 J).

ZZPavel

7.10.2016 19:13
ZZPavel

XXX.XXX.89.231

Boban Bobković napsal(a):
Tak už jsem provedl nějaké změny a koupil to.
Zdroj se ale zdá příliš slabý. Kozy raději bleskově podlezou spodní lanko (cca 20 cm nad zemí) a snesou tu jednu ránu, co přitom dostanou.
Uzemnění je vzhledem k počasí posledních dnů opravdu ve vlhké půdě nebo spíš v bahně.
Neznáte někdo nějaký silnější bateriový zdroj? (tento má myslím 2,5 J).

na kozy a ovce se doporučuje zdroj min.3J ale já mám 5,5J a jsem vřele spokojen zkuste pána na bazoši který je vyrábí a prodává za krásné peníze co si tak pamatuji tak měl kombinované i do síťe já od něj mám kombinovaný 5,5J a jsem spokojen a mám to na ovce ale má i různé 7J,10J co si tak vybavuji, Já ho od něj koupil za 2.500Kč a ten
7J má za 2.900Kč tuším. koukněte a uvidíte no ! ALE POD 3J nechďte! pokud najdu přidám odkaz.

ZZPavel

7.10.2016 19:15
ZZPavel

XXX.XXX.89.231

Přidejte reakci

Přidat smajlík