Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, jako chovatelka byť jen jedné kozy musíte mít hospodářství zaregistrované a kozy zapsané v evidenci. Tak je to podle zákona, ale ne vždycky se to tak dělá, záleží na sousedech, jestli vás neudají. Ale registrace nic nestojí a kvůli dvěma kozám k vám na kontrolu plemenáři nepojedou, takže žádný problém z jejich strany nemusíte čekat. I jinak jsou podle mě plemenáři nejjednodušší kontrola.Tudíž proč riskovat nepříjemnost, když se jí můžete vyhnout? Pokud tedy nemáte obrovskou zahradu, kam nikdo nevidí, a jste přesvědčena, že vám žádné udání nehrozí.
Admaz

XXX.XXX.199.251
Nevím, jestli jsou kozy vhodné jako sekačky. Jen uždibují a jsou zase jinde, když si pastvinu pobobkují atd. tak to nechají tak a jdou jinam něco okusovat - stromky, keře. To raději ovce, ty toho sežerou víc a nedělají takové drahoty jako kozy.
Jj. uz jsem zaslala registr. list na CMSCH. Stromeckum jsem vyrobila ohradniky. Kdyz uz budu registrovana, tak jim poridim i dve ovecky.Zahradu maj dost velikou. Nejzajimavejsi je, ze tu bonzuje sousedka, ktera ma sama ovce a stezovala si na urade, ze ji becej pod oknama sousedovic ovce...

Mozna zkuste usporadat sousedskou bastu a bude klid?

napsal(a):
Mozna zkuste usporadat sousedskou bastu a bude klid?
Taky jsem to zkoušela, obvykle to funguje, ale v tomto případě to nefungovalo. Pojedli, popovídali a píší udání dál. Hodně mě to štvalo, ale už mi jich začíná být líto, jak se tím otravují. Vymýšlet, na který úřad ještě nenapsali a jakým cizím jménem se pod udání ještě nepodepsali, to by mě nebavilo.

Asi to nebylo jako na valasku, nejste treba nahodou polovicni skrta? :)
Ale vazne, jsou to hieny.

jillinka
napsal(a):
Ohradnik :).
Máte to pořádně ukotvené do země? Ony kozy jsou potvory, aby to nepřevrátily. Jinak to ale vypadá moc pěkně a účelně.

A když už rozšiřujete chov, nechcete radši ještě dvě kozy? Dvě kozy a dvě ovce není skvělé ani pro jedny ani pro druhé. Zato 4 kozy, to už je legrace a pocit stability i pro ně. Nesouhlasím s tím, že kozy nevypasou pozemek. Naučí se to, naše kozy se rozvinou do rojnice, sotva přijdou někam, kde se mají pást, dají hlavy dolů a už jedou. Nevypasou až na hlínu, ale asi na 10 cm.
napsal(a):
A když už rozšiřujete chov, nechcete radši ještě dvě kozy? Dvě kozy a dvě ovce není skvělé ani pro jedny ani pro druhé. Zato 4 kozy, to už je legrace a pocit stability i pro ně. Nesouhlasím s tím, že kozy nevypasou pozemek. Naučí se to, naše kozy se rozvinou do rojnice, sotva přijdou někam, kde se mají pást, dají hlavy dolů a už jedou. Nevypasou až na hlínu, ale asi na 10 cm.
Jeste si to rozmyslim.budu je mnozit postupne. Dostanu triletou kozu a jeji pulrocni dcerenku. Na prelomu zari-rijen s ni pujdu na rande s kozlem

jillinka
napsal(a):
Jeste si to rozmyslim.budu je mnozit postupne. Dostanu triletou kozu a jeji pulrocni dcerenku. Na prelomu zari-rijen s ni pujdu na rande s kozlem
To je ideální postup, některá z nich porodí kozičku a máte nejmíň 3. A když si hezky vychováte tu nejstarší, mladé už se to všechno naučí od ní. Fandím Vám, takhle se provádí opravdová domestikace koz .
Moc dekuju, budu se maximalne snazit. Ta starsi za mnou chodi jako pejsek.

ChoKoz
napsal(a):
Jestli něco ukládá zákon, tak je ho třeba, dodržovat.
Sousedi nesousedi.Když chce někdo něco očurávat, to přece není život v klidu.Proto by měl každý hledat chybu u sebe a nedivit se, že mu na dveře klepou úředníci..Jen můj názor.
Nemusíte nic očurávat a úředníci klepou, protože jsou jiní lidé závistiví, nepřející atd. a píší udání, jen aby druhého člověka otravovali. Přo kontrole se třeba žádné pochybení nezjistí. To s očuráváním zákonů nemá nic společného. Nemluvím ale o tom, že ne všechny zákony jsou v souladu se zdravým rozumem.
napsal(a):
Ano, jako chovatelka byť jen jedné kozy musíte mít hospodářství zaregistrované a kozy zapsané v evidenci. Tak je to podle zákona, ale ne vždycky se to tak dělá, záleží na sousedech, jestli vás neudají. Ale registrace nic nestojí a kvůli dvěma kozám k vám na kontrolu plemenáři nepojedou, takže žádný problém z jejich strany nemusíte čekat. I jinak jsou podle mě plemenáři nejjednodušší kontrola.Tudíž proč riskovat nepříjemnost, když se jí můžete vyhnout? Pokud tedy nemáte obrovskou zahradu, kam nikdo nevidí, a jste přesvědčena, že vám žádné udání nehrozí.
Plemenáři jezdí de facto jen k registrovaným chovatelům. U neregistrovaného subjektu hrozí spíš kontrola ze strany veterinářů (a ti samozřejmě "průser" s neoznačenými a nezaevidovanými zvířaty mohou poslat dál).