Polesovice

XXX.XXX.9.22
Dobrý den, prosím Vás chtěl jsem se zeptat, zda-li nekdo máte zkušenosti s tímhle zdrojem a jestli se do neho vyplati investovat? https://zvirata.bazos.cz/inzerat/63717068/Elektricky-ohradnik-55J-15000V-12V-Kombinovany.php
Mockrát děkuji.
mafap

XXX.XXX.89.231
Dobrý den, zrovna jsem ho objednal a zítra mi má přijít zkusím ho vyfotit a popsat první dojmy a pak i zkušenost s ním.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je v pohodě, kluk co je dělá je moc šikovnej. Reklamaču po tom co se jeden nějak porouchal vyřešil rychle a za pár kaček. Snad jen za poštovné, ale to nechci kecat. U těch 15tis Voltů to chce mít ale ohradník v dobrym stavu, jiskry přeskakujou na větší vzdálenost než ty klasické s 10tis V. Tak to nedoporučuju na nějaké šunty izolátory. Já ho sice nemám, ale má ho známá u který jsem pečenej vařenej.
Já si plánuju pořídit ten nejsilnější co vyrábí.

To uz je pekna mikrovlnka. Me obcas preskocej i u 10tis v kdyz krizuju blbe lanka. Nebo kdyz udelam ledabylej spoj tak se casem prepalej. Sikovny je taky vlete kdyz se po tom plazej slimaci a sneci, zbyde z nich akorat mastna placka ale priplacnuta vetsinou mezi izolatorem a dratem.

Jj slimáci na izolátorech, ty dokážou pěkně střílet

Kdyz jsem to videl poprve, tak jsem na to cumel jako puk :) dost blba smrt :).

Nojo, dostane první ránu a nestihne se odplazit než dostane druhou a třetí, a čtvrtou... Jo, kdyby uměli utíkat...

Ty voe si to predstav ze bys takhle skoncil :) prvni rana...au sakra musim pryc... nejde to..druha, treti, ctvrta..kase :).
mafap

XXX.XXX.89.231
Trak mi dnes došel ten zdroj a zatím jsem na pohled spokojen tak uvidíme jak bude fungovat budeme ho natahovat zítra tak pak se ozvu jak pracuje (přikládám ty fotky).
Polesovice

XXX.XXX.9.22
Děkuji Vám za informace i foto, budu čekat na váši recenzi
.
mafap

XXX.XXX.89.231
Tak se ozývám s mojí cca hodinovou zkušeností s tím zdrojem, zdroj je velice dobře funkční mé ovce ho respektují a i já (docela silně kope) na uzemnění jsem použil pouze jednu pozinkovanou tyč kterou jsem koupil v ZZN (železářství) a provrtal jsem navrchu díru a dal 6" šroub a mezi dvě podložky přitáhl ten oranžový drát co nabízí pán také i tím jsem propojit zdroj s ohradou a napojil na starou autobaterii. Takže uvidíme jak bude fungovat dále.ALE ZA MĚ DOPORUČUJI!
Polesovice

XXX.XXX.7.157
Moc děkuji za Váš názor, a ještě jsem se chtěl zeptat na adaptér 230V, bude tam pasovat z jinych zdrojů? Děkuji.
mafap

XXX.XXX.89.231
To nevím ale pán k tomu prodává také za příplatek 150Kč.
Polesovice

XXX.XXX.7.157
Děkuji Vám za vaše rady, zdroj jsem objednal tak jsem zvědav
mafap

XXX.XXX.89.231
Polesovice
napsal(a):
Děkuji Vám za vaše rady, zdroj jsem objednal tak jsem zvědav
Myslím si že jste neudělal chybu já taky si myslím že jsem udělal dobrý kup a mám to na baterce od pátku a pořád tluče dost takže zatím 100% spokojenost.
Martin R

XXX.XXX.123.114
Také o tomto uvažuji, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost jak funguje když se místy ohradník dotýká trávy případně teď za deště - jestli se mu nějak výrazně snižuje výkon.
Mám jiný koupený přes Bazoš v takové té bílé klasické eletrikářské krabici (nevím už výrobce ale byl někde od Olomouce) co má dávat 4,5J ale třeba teď co je mokro a vodiče se občas dotknou mokré trávy tak měřákem naměřím sotva 1500V a nedává žádné kopance.

Neregistrovaný uživateli: 4,5J už je slušnější výkon, a sem tam nějaká tráva by mu vadit neměla, on jí ten zdroj spálí tak že se hodně sníží její vodivost. Nicméně zkontroluj si zemnění a taky se podívej co používáš za vodiče, jaký maj odpor a jak to máš zapojený. A taky zkus zdroj odpojit od ohrady a když už máš zkoušečku, tak si změř výstupní napětí ze zdroje, jestli zdroj opravdu dává tolik co má.
kopour

XXX.XXX.245.29
Mám bateriový 5,5J a na trávu a keříky reaguje tak, že je prostě spálí.Funguje bezchybně akorád musíte dát aspoň 3 zemní tyče.Jede na baterii, kterou průběžně dobíjm.Baterie je jenom jako záloha pro případnej výpadek sítě.
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s kombinovaným zdrojem na elektrický ohraník? Chtěl bych si pořídit zdroj s pripojením na baterku 12V a aby se to dobíjelo přes solární panel. Potřebuji aby zdroj dokázal napájet aspoň 10 km ohrady. Pokud s tím má někdo zkušenost a mohl by mi nějaký doporučit nebo mi s tím poradit, budu moc rád.