Uživatel s deaktivovaným účtem

alaka
napsal(a):
Dobrý den, chtěli jsme si koupit pár kamerunek na vypásání a tak pro radost, ale nějak se nám ty naše kamerunky zdají divné. Můžou mít kamerunky různou srst? Jedna ovečka je krásná hladká, druhá trochu huňatější, kupovali jsme v registrovaném chovu.
Nejsem zkušená chovatelka. Kamerunky mám druhý rok, ale letos se nám narodil huňatý beránek, přestože rodiče jsou oba hladkosrstí. Taky mě to zarazilo, ale asi se to stát může.

alaka
napsal(a):
Dobrý den, chtěli jsme si koupit pár kamerunek na vypásání a tak pro radost, ale nějak se nám ty naše kamerunky zdají divné. Můžou mít kamerunky různou srst? Jedna ovečka je krásná hladká, druhá trochu huňatější, kupovali jsme v registrovaném chovu.
Víte, registrovaný chov znamená pouze to, že zvířata jsou z hospodářství a mají nastřelené ušní známky. správně by z registrovaného chovu měly pocházet všechny ovce.
neříká to nic o čistokrevnosti těch zvířat. i kříženky by měly být registrované.

profesor1
napsal(a):
Odpovědí spousta, ale stále ještě nevíme to nejdůležitější, a to jestli čisté kamerunky můžou mít různou srst? Já osobně co jsem zatím viděl, tak všude byly některé se srstí jako vypelíchaný, nevyčesaný pes.
Takovou srst mají moje kamerunky na jaře, když shazují zimní srst, ale přes léto jsou krásné, jako srnky, které chodí až k jejich ohrazení ...profesore, měl byste si jich pár pořídit, jsou inteligentnější než vlnité ovce a nepáchnou
Čím inteligentnější, tím větší předpoklad že vymyslí cestu ven z ohrady. Opravdu nechci. Nemám velké zkušenosti, ale co je tady rodiče od sousedky chovají, tak slyším jen o problémech. A ty samé problémy jsou popisovány i zde. A jaký zápach máte namysli? Myslíte maso? Ale možná, někdy, až se budu nudit....
Matsik

XXX.XXX.85.24
Jestli můžete tak sem dejte fotku to se pak líp posuzuje.

Matsik
napsal(a):
Jestli můžete tak sem dejte fotku to se pak líp posuzuje.
Tak teď jste mě s tou fotkou dostal ...potřebuji k tomu lepší mobil a drát. Když se mi podaří přimět manžela nebo některé dítko, aby mi udělal pár fotek, ještě než odfrčíme k moři, bude to nadlidský výkon. Stádo mám 15km od bydliště.
Profesore, maso mi nesmrdí , ale manžel mé neteře chová sufolky a má ohradu blízko té mé, tak vím, jak páchnou kamerunky a jak sufolky. Kamerunky jsou voňavější .
Tak přidávám fotku té huňaté ovečky, už mi je asi jasné, že to není čistokrevná kamerunka . Je to nanic, jedna ovce huňatá, druhá hodně plachá a beránek se asi taky nehodí, porovnávali jsme ho se stejně starými a je menší, kratší nožky a má nějaké velké břicho. Tak bude třeba začít odznova...
Matsik

XXX.XXX.85.24
Možná nebude křížená přímo ale křížený byl některý z rodičů.
alaka
napsal(a):
Děkuji moc všem za rady, není jednoduché si pořídit kamerunky, když člověk s tím nemá zkušenosti :). Škoda, že je tolik kříženců a podřadných kusů nevhodných na chov.
Pokud chcete 100% kamerunky, tak se musíte poohlídnout po chovech, kde dělají kontrolu užitkovosti. Tam máte zvířata s rodokmenem, ale to je zase za trochu jinou cenu. I když začátečník, který o tom moc neví se nechá ukecat a koupí i podřadné zvíře za elitní cenu. Je to blbý, ale pár takových šizunků to pak kazí všem.