m.chovatel
napsal(a):
Všude slyším že kdyš oves tak mačkaný ale mačkač nemám přemýšlim o hrubém šrotu třeba rozbité jadro na 2 až 3 kusy mělo by to stejný efekt ? mam kladivkový šroták ale řeším jak velké díry v tom sítu budou stačit 4mm ? aby neproletávaly celé jadra dík za reakce!
Ještě jsem zapomněl že to chci pro ovce drubeži šrotím pšenici na jemno sito 3mm díra.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ovce vphode celej. jen nektwry moc hltaj a sazkoci jim, pak skacou jak pojanceny, vypada to jak epileptickej zachvat. to se stava jen kdyz jim davam do spolecnyho zlabu.
m.chovatel
napsal(a):
Všude slyším že kdyš oves tak mačkaný ale mačkač nemám přemýšlim o hrubém šrotu třeba rozbité jadro na 2 až 3 kusy mělo by to stejný efekt ? mam kladivkový šroták ale řeším jak velké díry v tom sítu budou stačit 4mm ? aby neproletávaly celé jadra dík za reakce!
Obávám se, že oves se nedá šrotovat, maže se. Ucpe vám síto. Proto se mačká. Ovcím lze zkrmovat celý oves, samozřejmě mačkaný je lépe využitelný.
toncek

XXX.XXX.69.226
Řešil jsem vloni. Šrotuji v kladívkovém šroťáku přes síto, které bylo původně jak píšete asi 4mm, ale některé dírky asi ob 5 jsem převrtal na 6mm. A v poho. Jinak míchám s ječměným šrotem nebo šrotuji zaráz podle toho co potřebuji.