Miniovečka - velikost transportního boxu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2016 13:12
kachna

XXX.XXX.188.76

Dobrý den, prosím o radu, pojedeme pro miniovečky a nikde nemůžu najít vhodnou velikost boxu. (Vzhledem k tomu, že máme stejně velké psy, tak jsem si myslela, že bychom pořídili box do auta, kde bychom je mohli převézt ke spokojenosti všech)
Děkuji za radu.

11.9.2016 15:31
ovcezkopce

XXX.XXX.211.12

Sklopte zadní sedačky v autě a nechte je navolno v kufru, na podlahu dejte něco nepromokavého a na to třeba starý karton co pak vyhodíte nebo hrst slámy. Až se rozjedete, sednou si. Jinak ovce nevozíme, lhostejno, jestli malé nebo velké.

11.9.2016 22:44
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

kachna napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, pojedeme pro miniovečky a nikde nemůžu najít vhodnou velikost boxu. (Vzhledem k tomu, že máme stejně velké psy, tak jsem si myslela, že bychom pořídili box do auta, kde bychom je mohli převézt ke spokojenosti všech)
Děkuji za radu.

Záleží na mnoho aspektech... (počet ovcí, vzdálenost, rohatost, jaké máte auto-vozík, jak moc chcete ctít zákony...)
http://eagri.cz/public/web/svs/portal/pohoda-zvirat-welfare/informace-pro-dopravce-zvirat/

Já mám přepravní bedny na psa, přepravní bedny na, prase, i vozík s upravenou nástavbou...

12.9.2016 07:15
kachna

XXX.XXX.188.76

bischof.vlastimil napsal(a):
Záleží na mnoho aspektech... (počet ovcí, vzdálenost, rohatost, jaké máte auto-vozík, jak moc chcete ctít zákony...)
http://eagri.cz/public/web/svs/portal/pohoda-zvirat-welfare/informace-pro-dopravce-zvirat/

Já mám přepravní bedny na psa, přepravní bedny na, prase, i vozík s upravenou nástavbou...

Děkuji za obě odpovědi.

ovečky jsou tři, mladé, klidné, uvyklé manipulaci, běžně cestovat nebudou, psi to zvládnou také bez boxu, ale občas by se asi užil.
Auto kombika nebo rodinné typu ford Galaxy a vozík dvoumetrový zaplachtovaný (můžeme jet večer). Můžeme je i rozdělit a jet oběma auty.
Manžel by nejraději dal ovce do vozíku, ale já se bojím, že tam by to s nima moc házelo. Dělat hrazení do vozíku mi zase přijde docela jako zbytečná práce. Přepravní box do vozíku je také ve hře, ale přijde mi to trochu zbytečné.
převoz je do 65km.

12.9.2016 07:58
bischof.vlastimil

XXX.XXX.225.231

kachna napsal(a):
Děkuji za obě odpovědi.

ovečky jsou tři, mladé, klidné, uvyklé manipulaci, běžně cestovat nebudou, psi to zvládnou také bez boxu, ale občas by se asi užil.
Auto kombika nebo rodinné typu ford Galaxy a vozík dvoumetrový zaplachtovaný (můžeme jet večer). Můžeme je i rozdělit a jet oběma auty.
Manžel by nejraději dal ovce do vozíku, ale já se bojím, že tam by to s nima moc házelo. Dělat hrazení do vozíku mi zase přijde docela jako zbytečná práce. Přepravní box do vozíku je také ve hře, ale přijde mi to trochu zbytečné.
převoz je do 65km.

Tak zdali to bude ve vozíku s nimi házet záleží na, podlaze, a stylu jízdy no a udělat předěl ve vozíku taky není nic těžkého jen záleží na tom jak je vozík konstruován nad bočnicemi i rám nadstavby...

Převážet v autě má svá úskalí zejména při úniku moči...

12.9.2016 08:14
lilo

XXX.XXX.201.210

Jednou si k me zname prijeli pro odroslta kuzlata nejaky cizinci... narvali je do takovych tech plastovych kostkatych kasirovanych tasek na zip. co v tom maji vetnamci zabalene cele kramky... az po krk... pak je zapli zipem.. nevim jestli tu tasku nejak zajistili ale asi jim to fungovalo...navic byly izolovane... ja osobne jsem vzdy zvirata vozila pripevnena hodne na kratko, tj obojek a cvaknout vetsina aut ma ruzna poutka, ci k sedacce...v momente kdy se rozjelo auto tak lehly a byl klid... zalezi ale na tom co mate za auto...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2016 08:17

Vozim v autokare s plachtou. Je to letita kara, plachta ma takovy ty velky oka kteryma se protahuje snura. Vepredu u rezervy snuru vytahnu a plachtu vykasam, aby okama proudil do kary vzduch. Neco uz jsem navozil a odvozil a zadne zraneni, uhyn ani utek.

Posledne jsem vez tri jehnice a berana najednou. Z osbcka jsem udelal prepazku, vyvrtal po stranach tri diry a k ramu a bocnicim pridelal jen stahovaci paskou. Se zviratama se pak nesmi jet moc rychle hlavne kvuli ostrym zatackam a bzrdeni. Jinak to v pohode zvladaj.Proste jet tak, jako bych tam sedel ja sam.

12.9.2016 12:19

Pokud máte zaplachtovaný vozík, tak bych si zvířaty nešpinila auto uvnitř zbytečně.
My teda taky vozíme v kufru (Octavia Combi) - jak píše Lilo - když jich je takhle málo, tak každé na krk obojek a na krátko zapnout k podlaze. Mám vyrobené takové krátké šňůry (cca 30 cm) na každé straně karabina - právě pro tyto účely. Na podlaze v autě máme gumovou "vanu" (prodává se právě pro chranu podlahy kufru) a ta se vždy jen vyndá a vystříká hadicí. Blbé je, když jsou ovce nějak špinavé nebo kadí narvané na bok kufru, že se to nachytá na ten chlupatý vnitřek bočnic.

Takže za mě - pokud bych měla vozík, volila bych jednoznačně ten. Taky je to bezpečnější pro osazenstvo auta, když nemáte zvířata uvnitř. (ikdyž u malých oveček je asi jiné riziko, že vám při nárazu "přeběhne přes hlavu", než u stokilového ZW).

Ve vozíku, pokud je možnost, bych klidně taky separé přivázala, ať se moc nemlátěj.
A jinak, jak už psali výše - mírná jízda a holá zem bez podestýlky zajistí, že zvířata přecestují v pohodě. Nejhorší je sláma - ta děsně jezdí pod nohama :( Maximálně piliny, ale ty jsou pro ovce zas hloupé, že se jim zachytá do vlny..

12.9.2016 19:12

Jinak Lilo, tahle příhoda je fakt děsná :(
Připomnělo mi to slečnu, co si přijela pro zakrslého králíčka s bavlněnou taškou (něco jako síťovka)...vlakem, z Prahy... To mě taky málem trefilo

Přidejte reakci

Přidat smajlík