Zdravím,
chystáme se kozám na pastvu postavit, stínidlo, , či jak to nazvat . Jedná se mi o to, že i přesto, že kolem dokola pastviny je lesík, kde se můžou koziny ve vedru schovat a zalézt si do příjemného chládku, tak to ty moje malý trubičky neudělají. Tísní se pod jedním stromem na konci pastviny a samozřejmě se vzájemně odstrkují a trkají dle toho, kdo má jaké postavení ve stádě. Přístřešek mají kozy v ohradě samozřejmě k dispozici, ale tam jsou převážně jen na noc, přes den jsou na pastvině. Proto budeme stavět něco, kde bude hezky proudit vzduch, respektive profukovat aspoň trochu vzduchu v těchto šílených vedrech, a kde bude chládek i při tomto vedru. Měla jsem na mysli něco ve stylu Áčka. Doprostřed trámy a z nich spustit do Áčka střechu dolu(prostě něco jako áčkový stan), z obou stran otevřený a průchozí. Je lepší postavit stříšku dolů ze dřeva(i by to vypadalo lépe a přírodněji na té pastvině), nebo z plechu? Pod čím bude menší teplo? Jinak ráda se nechám inspirovat fotkami a radami druhých, co mají něco podobného na pastvině.
Já jsem rozhodně pro dřevo, plech se ve vedru rozpálí. My máme přístřešky ve svahu, vpředu na 2 nožkách, vzadu opřené o svah. Střechu máme z USB desek podložených prkny a přes střechu máme běžnou plachtu spuštěnou z obou stran dolů, aby jim tam nepršelo. Vše je levné a snadno obnovitelné.