Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2016 18:39
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Dobrý den, už jsem tu něco na toto téma četla, ale jaksi ho nemůžu najít. Chystám se rozdělit pastvu na 2 půlky. Na jedné je chci nechat pást (2 vykastrované kozli) a tu druhou chci nechat chvíli odpočinout, respektive, aby z ní necítili sebe, a konečně začli tu trávu trochu žrát. Jak dlouho je nemám na část kde nebudou pouštět? Všem děkuji za rady

18.9.2016 18:50
lilo

XXX.XXX.201.210

Oplutek je nejlepe rozdelit na ctyri pet dilu... a tocit to po tydnu... tak se jednou za tri/ za ctyri tydny dostanou zase na ten prvni oplutek.. problem je velikost vaseho pozemku a zadalsi to ze naprosto neprsi tudis ani trava neroste... pokud to ti kozli uz ozrali.. je potreba pokosit nedopasky a nechat narust novou... kozam ale nez naroste tech 25 cisel tak to trochu trva... v tomhle pocasi je to bez varianty... takle se da past najare.. ale v lete uz ne... jinak se nedivte kozy nejsou sekacky zustava po nich klidne i dvaceticentimetrova trava...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2016 19:01

Nejen na nedopasky ale i na masicko jsem dnes privez toto. Chlapik co me je prodaval rikal ze je od nej berou i lidi s ovcema na spasani nedopasku a kopriv. Toz jsem zvedavej az je pustime. Hned jak prijely sestihal jsem jim na jednom kridle letky a za par dni pujdou ven.

18.9.2016 20:05

Jo, ty sežerou všechno a moc nehrabou, aspoň ne tak jako slepice. Jen asi pozor na kokcidiózu. Prostě já se pořád nějak obávám mít dohromady drůbež a kozy nebo ovce. Ale někdo to má bez problémů, takže třeba je to moje utkvělá myšlenka. Každopádně budete mít na Vánoce co do trouby .

18.9.2016 20:11
kozlík2

XXX.XXX.114.183

lilo napsal(a):
Oplutek je nejlepe rozdelit na ctyri pet dilu... a tocit to po tydnu... tak se jednou za tri/ za ctyri tydny dostanou zase na ten prvni oplutek.. problem je velikost vaseho pozemku a zadalsi to ze naprosto neprsi tudis ani trava neroste... pokud to ti kozli uz ozrali.. je potreba pokosit nedopasky a nechat narust novou... kozam ale nez naroste tech 25 cisel tak to trochu trva... v tomhle pocasi je to bez varianty... takle se da past najare.. ale v lete uz ne... jinak se nedivte kozy nejsou sekacky zustava po nich klidne i dvaceticentimetrova trava...

Jelikož mají pastvu 24/7, tak je to rozdělení na 4-5 dílu nemožné, protože pozemek je spíš taková dlouhá nudle + aby měli možnost do chlívku. Vím, že to v létě není ideální, ale já spíš doufám, že bude už aspoň trochu pršet, jako tomu bylo dnes , přece jen co nevidět bude už podzim. My měli minulí rok zelenou pastvu pořád. Vím, že ovce není sekačka, takže pravidelně pastvu sečeme, jen mi jde o to, aby s toho aspoň něco málo měli, když už tam ta tráva roste

18.9.2016 20:14
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nejen na nedopasky ale i na masicko jsem dnes privez toto. Chlapik co me je prodaval rikal ze je od nej berou i lidi s ovcema na spasani nedopasku a kopriv. Toz jsem zvedavej az je pustime. Hned jak prijely sestihal jsem jim na jednom kridle letky a za par dni pujdou ven.

Taky mě napadlo pořídit si něco takového, problém je, že jsme u silnice , a taky ty naše paka útočí většinou na všechny zvířata

18.9.2016 22:30
pajca

XXX.XXX.73.177

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, ty sežerou všechno a moc nehrabou, aspoň ne tak jako slepice. Jen asi pozor na kokcidiózu. Prostě já se pořád nějak obávám mít dohromady drůbež a kozy nebo ovce. Ale někdo to má bez problémů, takže třeba je to moje utkvělá myšlenka. Každopádně budete mít na Vánoce co do trouby .

Klidně se přestaňte obávat. Ovce mají asi 10 specifických druhů kokcidií,
které nejsou přenosné na jiné druhy zvířat, kozy mají své jednohostitelské
druhy kokcidií nepřenosné ani na ovce, natož na drůbež, drůbež má své druhy
kokcidií.

19.9.2016 14:28
lilo

XXX.XXX.201.210

kozlík2 napsal(a):
Jelikož mají pastvu 24/7, tak je to rozdělení na 4-5 dílu nemožné, protože pozemek je spíš taková dlouhá nudle + aby měli možnost do chlívku. Vím, že to v létě není ideální, ale já spíš doufám, že bude už aspoň trochu pršet, jako tomu bylo dnes , přece jen co nevidět bude už podzim. My měli minulí rok zelenou pastvu pořád. Vím, že ovce není sekačka, takže pravidelně pastvu sečeme, jen mi jde o to, aby s toho aspoň něco málo měli, když už tam ta tráva roste

Tak u nas naprselo asi 0,5ml rozhodne jak slibovali ze o vikendu zaprsi no prselo asi 3 minuty... des... tady uz od srpna nespadlo nic...no a co se tyka rozdeleni tak kdyz to nejde a neni zbyti tak alespon tak jak pisete na pul... ale to vite... proste kozy jsou takovy naprd v tom zdibani... moje teda pokud na te pastve z jejich pohledu uz neni co tak radeji budou celej den lezet pod stromy a rvat hlady a pak se nacpou senem...

u krut bych se spis obavala spis ty cerny hlavy a tubery... na to mi mimochodem posly mela jsem takove velke svetle hnede asi nejaka varieta bronzove kruty... ale tyhle tmave jsou pry odolnejsi... problem muze u krut nastat spiise v souziti s vodni drubezi... tak jako tak kruticky jsou velmi chytre... kdyz byly treba tresne tak se mnou chodili jak pejsci a cekaly az jim hodim... proste hudralky mam rada... nejen pro masiko...

20.9.2016 12:38

Nudli taky muzete delit ale chce to pristresek nejlip mobilni.

malypetr

6.1.2017 13:50
malypetr

XXX.XXX.187.28

Nemusíte se bát přenosu kokcidií mezidruhově.

Přidejte reakci

Přidat smajlík