Odrohování kozla - máte někdo gumičky navíc?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2016 16:40
canka

XXX.XXX.33.9

Nejsem ještě na 100 % rozhodnutá, ale asi bych chtěla zkusit odrohovat našeho kozla. Je skoro 3-letý, rohy má silnější, bohužel je často používá. Ne proti lidem, to vůbec, ale co může, to ničí. Věčně rozmlácená branka na pastvu, roztrhané sítě na seno, agresivní vůči kozám a koni...čím je starší, tím je to horší..a tak mě napadlo odrohování...nechci ale kupovat celý pytlík,100 ks opravdu nevyužiji, proto se chci zeptat, nemáte někdo navíc 4 gumičky?
Je odrohování pomocí gumiček bezbolestné?

21.9.2016 17:43
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak to rozhodne bezbolestne neni... nasadte si gumicku na prst treba na malicek u nohy a zkuste zda to bude bolet... roh je zivej... no a zeptam se co takle kozla vymenit...

21.9.2016 18:46
přezdívka

XXX.XXX.105.195

To jako aby zase rozmlátil něco někde jinde?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2016 19:35

Canko, zkus si vyhledat starší diskuse - ohledně odrohování tu bylo mnoho příspěvků. Někteří to praktikují, někteří řekli, že to udělali jednou a víckrát by takhle zvíře netrápili. Jde o to, že ne vždycky se je podaří dobře nasadit (ikdyž si člověk myslí, že to udělal dobře...), nebo že to zvíře prostě po celé ty 2 měsíce špatně snáší - je nervozní a je na něm vidět, že není ve své kůži. Taky o upadávání rohů jsou občas velmi emotivní vyprávění...
Hodně na něm trváš, aby zůstal u vás? Teď je čas, kdy se dá sehnat spousta krásných zvířat, tak jestli se nezamyslet nad tím, prostě ho vyměnit za jiného, jak navrhuje Lilo.
Já už jsem se za těch pár let taky naučila, že když mě nějaké zvíře hodně štve, tak protože mám omezené prostory, tak že ho radši vyřadím, než abych se pořád nervovala s jedním tydýtem, který mi tu komplikuje každodenní život...

21.9.2016 20:27
roklanka

XXX.XXX.45.143

Nejsem odpůrce odrohování gumičkama, ale jste si jistá, že kozel nebude demolovat i bez rohů? Některé kozy po odrohování gumičkama si na hlavu dávají pozor a některé po čase ne a tlučou se.Kozla jsem nikdy neodrohovala, takže nevím, jak se chová po upadnutí, ale měla jsem kozla bezrohého, který v období říje demoloval taky vše co mu stálo v cestě za kozama. Začal ve třech letech, nejdřív chlívek a postupem času šel i po lidech.

22.9.2016 06:49
lilo

XXX.XXX.201.210

přezdívka napsal(a):
To jako aby zase rozmlátil něco někde jinde?

No treba do mrazaku... a poridit noveho... obcas je dobre vymenit krev. A jak pise Hippie nez ztracet nervy, bat se co zas kde rozmlati, nebo jako Roklanka bat se ze pujde do lidi.

22.9.2016 09:22
canka

XXX.XXX.33.9

Děkuji všem za názory...kozlíka pryč dát určitě nechci, máme ho od mala a u nás jsou zvířata prostě součást rodiny..jen mě prostě mrzí někdy to jeho bláznivé chování..po přečtení příspěvku od Hhippie ale odrohovávat určitě nebudu, protože aby to kozla bolelo, tak to určitě ne, to bych mu neudělala, kašlu na to. Kozel měl režim přes den pastva na volno, na noc musel být uvázán u svého domečku(museli jsme mu postavit jeho osobní domeček, do společného nikoho nepustil, stál u vchodu a nikoho do něj nepustil). Bohužel nyní i přes den, když je na velké pastvině, rupne u občas v bedně a začne po výběhu nahánět kobylu, která z něj má strach, protože už jí párkrát nabral hlavou do zadních nohou.
Ráno jsme o tom přemýšleli a prostě nedá se nic dělat a budeme mu muset ubrat na té svobodě. Na noc zůstane klasicky uvázán na 6- ti metrovém řetězu(má vypolstrovaný obojek na krku, aby nebyl odřený) a přes den to hold uděláme tak, že se zalije pneumatika betonem, doprostřed se dá tyč a pneumatik a se bude různě přemisťovat po pastvině a kozel bude uvázán i na pastvině na 10- ti metrové lonži. Bude mít dost prostoru a místa na pastvu a postupně prostě budeme přesunovat. I když se trochu bojím toho, aby se kozy drželi někde poblíž u něj, aby tam zase chudák neřval jak na lesy, že mu kozy utekly někam dál, kde je neuvidí..

22.9.2016 09:50
moonika

XXX.XXX.236.206

Snáď z toho nebude ešte väčší nervák...

22.9.2016 09:57
roklanka

XXX.XXX.45.143

Kozy se ho budou držet jen v období říje, pak je jim šumák, myslím si, že po zbytek roku bude řvát a volat kozy. Chápu váš postoj ke zvířatům, s každým plemeníkem se loučím i když jde dál plemenit a čeká ho hezkej život. Jen s demolujícím kozlem, který šel dál po 6 letech jsem si oddychla, taky byl na řetězu a napadal všechny, včetně mě. Na pastvu chodil navolno a hlídal si kozy před celým světem, takže bez psa a hole bych lítala po pastvě jak rogalo .

22.9.2016 17:22
canka

XXX.XXX.33.9

Já vím, taky se trochu bojím, aby se z něj nakonec nestal ještě větší vztekloš, ale je to jen občas to jeho chování..hlavně samozřejmě, když kozeny říjí, to se může zbláznit, ale musím zase na jeho obranu říct, že si v životě nikdy nic nedovolil vůči člověku. S kozama se mazlím a vyčesávám je a všelijak rozmazluji, ale s kozlem takovýto, vztah, neudržuji, aby právě nebyl vlezlý a agresivní..v přítomnosti člověka je 100%, nikdy neublížil, netrkl, nepostavil se proti mě. Můj chlap už z toho kvete, že po něm neustále něco opravuje, a že prý až ho jednou opravdu nas.re, tak prý půjde do salámu..což se samozřejmě nikdy nestane, protože u nás se zvířátka nejí, my je máme pro radost..uvidíme, co s ním udělá regulovaný pohyb po pastvině, buď se zklidní nebo budeme muset vymyslet jiné řešení...jen tedy vážně nevím co.

22.9.2016 17:29
kozlík2

XXX.XXX.187.164

Je vykastrovaný? Mám pocit, že už tu jednou něco takového s podobným případem kozla bylo, a ten vykastrovaný byl. A jakou máte ohradu? My máme vykastrovaného holanďáka, a ten je taky trochu demolující, a zlý na zvířata, ale třeba k dětem je milionový. Ačkoliv je to takovýhle protiva, tak bych ho taky nikdy nedala, přece jen když ho máte od mimina, tak je to člen rodiny. Taky jsem chvíli přemýšlela o odrohování, ale to mi přišlo až moc kruté, protože mi to trochu příjde jako kdyby mi někdo oholil mé dlouhé vlasy, a já musela jít mezi lidi . Hledejte příčinu! Já jí díky bohu nešla, a je to o dost lepší než to bylo, protože jsem přišla na to jak to zlepšit . Držím palce.

22.9.2016 17:45
canka

XXX.XXX.33.9

A můžu se zeptat, na co jste přišla? Mám taky Holandského zakrslého, je nevykastrovaný, máme ho od mrňouse...ono upřímně, kdyby to bylo jen o tom ničení, dobře, zavztekám se, ale řeknu si, dobře, síťka se dá koupit nová, vrata se dají opravit...sice to furt stojí peníze, ale nejsou to tisíce že..ale kdyby aspoň nebyl takový vykuk na tu mojí kobylu...u něj je totiž velice zvláštní jeho chování vůči ní...kozel nedává přednost společnosti koz, ale upřednostňuje kobylu...po pastvině chodí zásadně s ní, nehne se od ní na krok...ale když se kozy prskají, kobyla je jím v tu chvíli nejvíc nenáviděná a stále ji nahání a snaží se jí trknout...nevím, co si o tom myslet...
Každopádně zkusíme to uvazování a uvidíme...myslím si, že 10-ti metrová lonž by mu měla přes den stačit a každé dva tři dny budeme posouvat o kousek dál..věřím, že kozy ho řvát nenechají a budou se držet poblíž, protože jakmile jedna zamečí, zbytek se hned žene k ní, co se děje...uvidíme.

22.9.2016 20:29
kozlík2

XXX.XXX.114.183

canka napsal(a):
A můžu se zeptat, na co jste přišla? Mám taky Holandského zakrslého, je nevykastrovaný, máme ho od mrňouse...ono upřímně, kdyby to bylo jen o tom ničení, dobře, zavztekám se, ale řeknu si, dobře, síťka se dá koupit nová, vrata se dají opravit...sice to furt stojí peníze, ale nejsou to tisíce že..ale kdyby aspoň nebyl takový vykuk na tu mojí kobylu...u něj je totiž velice zvláštní jeho chování vůči ní...kozel nedává přednost společnosti koz, ale upřednostňuje kobylu...po pastvině chodí zásadně s ní, nehne se od ní na krok...ale když se kozy prskají, kobyla je jím v tu chvíli nejvíc nenáviděná a stále ji nahání a snaží se jí trknout...nevím, co si o tom myslet...
Každopádně zkusíme to uvazování a uvidíme...myslím si, že 10-ti metrová lonž by mu měla přes den stačit a každé dva tři dny budeme posouvat o kousek dál..věřím, že kozy ho řvát nenechají a budou se držet poblíž, protože jakmile jedna zamečí, zbytek se hned žene k ní, co se děje...uvidíme.

Ten náš žárlí, sice nemá proč, ale je takový už od mimina. Jeli jsme si pro něj i jeho bráchu 230 km, přičemžjsme byli s paní domluveni a vypadalo to, že mají být vymazlení, ale jakmile jsme přijeli, tak je paní naháněla po pastvině takovou dobu. Nebyli ochočení vůbec, kor ten co trochu zlobí. Bylo nám řečeno, že je uražený, protože si koupili novou ovečku do asi 20-tihlavého stáda. A tam to asi všechno podle mého začalo + rozdělení od matky.Já na něm už poznám kdy nemá svůj den a nejradši by strkal všechno kolem sebe. Vyvedu ho samotného s ohrady, nasadím mini parelku, vezmu do ruky tušírku a občas použijeme i vodítko. Pracuji s ním jako s koněm u přirozené komunikace. Světe div se, ale on se tím opravdu sklidní, a to stačí třeba i 10 min. + trénujeme goat agility a chodíme na procházky, čím se asi taky trochu unaví . Jen si nedokážu vysvětlit, proč ten váš kozel útočí na kobylu pouze když se kozy prskají.

22.9.2016 22:35

Mě teda nepřijde fér ke zvířeti, kterému evidentně neumím dopřát to správné prostředí, abych korigovala svoje chyby tím, že mu omezím veškerou volnost úvazem :( To se dělalo dřív, ale doba už je někde jinde. Koně taky žili na štontech, ale dnes už víme, že takovýmhle způsobem by si to zvíře asi nepřálo žít a že je mu daleko líp při volnosti pohybu..

Ještě bych to pochopila, kdyby to byl nějaký extra plemenník, kterého by si někdo držel pro svoje super dojky nebo papírovky... ale tady je to evidentně pouze jakýsi manýr majitelky a zvířata nejsou moc zohledňována. Navíc: na koňském fóru se řeší furt dokola, že soužití koně s kozami/ovcemi fakt není to, co by si kůň dobrovolně vybral, kdyby měl na výběr mezi stádem koní a čehokoli jiného. Takže to Canka ví, tedy netřeba znovu rozebírat. Ale to, že žije kobyla v jednom výběhu s útočnym kozlem, který jí usurpuje (byť "jen občas"), je už docela na pováženou

23.9.2016 07:24
lilo

XXX.XXX.201.210

Ach jak ja nemam rada trendy...meli bychom se ucit od predku... ne vracet se o sto let... ale zit s tim vedomim toho co bylo... v te dobe take kone nezily jen na uvazu... navic byly na praci... tudis pokud byly na uvazu rano, tak vecer byli radi ze stoji u plneho zlabu... dnes chovame zvirata jako darmozrouty... jsme rozezrana spolecnost... kde si muzeme dovolit zaujimat nejake osvetove a meinstreemove pozy... my zviratka nepapame... my s nimi kamaradime... zviratka maji svoje prava... a podobne voloviny... zvire ma sva prava... na dustojny zivot a dustojnou smrt a to kazde stejne jako clovek... pro sveho pana nikdy nebyl vic nez kun a pokud si myslite ze se na tom neco zmenilo kdyz ted mame demo demokracie tak jste na omylu... jen mozna se nase hodnota z kone zmenila na krecka v kolecku... to je asi veschno co k tomu muzu napsat...

23.9.2016 08:43
profesor1

XXX.XXX.192.98

+ dalších nekonečno plusek!
Ještě bych dodal, že čím větší milovník zvířátek, tím větší sobec!

23.9.2016 08:54
canka

XXX.XXX.33.9

Hhippie ano, chovám kozy společně s koněm...a může si kdo chce říkat co chce, ale já tu kobylu mám 13 let a vím, jaká byla ve stádě a jaká je teď ve společnosti koz...kobyla nikdy nevyhledávala společnost koní, není to žádný magor, co je bez koní nezvladatelný apod. ba naopak je to ten největší charakter, jakého mezi koňmi znám..s koňma se běžně potkává na vyjížďkách apod. a nikdy ani nezařehtá, když se otáčíme a jedeme domů...ano, kůň je stádové zvíře, ale jak už se milionkrát též probíralo, každý kůň je individuální..a dál to řešit nebudu, tohle jsem nepatří..jak říkám, s kozlíkem to zkusím takto, pokud by se viditelně trápil, vymyslíme to jinak...prostě jsem jen nechtěla, aby všechno ničil, proto jsem chtěla poradit s tím odrohováním, to jsem si na popud přečtení diskuzí a Vaší rady rozmyslela, nechci mu tím ublížit..snažím se tu jen vymyslet, jak zajistit klidné soužití všech ke vší spokojenosti, tak mě za to třeba ukamenujte

23.9.2016 09:00
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jednoduchá odpověď - přikoupit 50ha pastvin!

23.9.2016 09:04
canka

XXX.XXX.33.9

Profesore opravdu děkuji za radu nad zlato

23.9.2016 10:04
canka

XXX.XXX.33.9

A jen k tomu úvazu, Hhippie, sama se podívejte, že opravdu můj kozlík nebude jediný, kdo bude na úvazu..projela jsem namátkou první tři strany inzerce zde a s prominutím jsem si dovolila stáhnout pár foteček...u kozlíků to prostě asi není všude jednoduché a nedávají je kvůli tomu pryč..jsou na úvazu s možností se pást..to chci pro svého kozlíka též, není na tom snad nic špatného..takhle budou všichni v pohodě a kozel nebude nic ničit.

23.9.2016 10:28
profesor1

XXX.XXX.192.98

canka napsal(a):
Profesore opravdu děkuji za radu nad zlato

Já vím a j já děkuji že to berete s úsměvem, ale pokud by měla zvířata prostor ( stačilo by asi míň než 50ha ) tak se sobě vyhnou.
Ono když něco chci, tak musím počítat i s problémama, které eventuálně mohou nastat a s nějakým řešením. Sama vidíte že řešení asi není jednoduché. Tak ať se daří

23.9.2016 10:37
přezdívka

XXX.XXX.105.195

canka napsal(a):
A jen k tomu úvazu, Hhippie, sama se podívejte, že opravdu můj kozlík nebude jediný, kdo bude na úvazu..projela jsem namátkou první tři strany inzerce zde a s prominutím jsem si dovolila stáhnout pár foteček...u kozlíků to prostě asi není všude jednoduché a nedávají je kvůli tomu pryč..jsou na úvazu s možností se pást..to chci pro svého kozlíka též, není na tom snad nic špatného..takhle budou všichni v pohodě a kozel nebude nic ničit.

Myslím, že jsou přivázaná, aby při focení někam neutekla.

23.9.2016 10:51
fidÍk

XXX.XXX.31.8

I staré babky kozy pásly pomocí úvazu a nikomu to divné nepřipadalo...

23.9.2016 10:58
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Dřív se dělalo věcí, které se považovaly za normální... Dnes už by si ostatní ťukali na čelo...

23.9.2016 10:59
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja jsem take mela kozu na uvazu k pneumatice kterou za sebou tahala, protoze preskakovala ploty... takovy retarder... dostatecne tezka a na dostatecne dlouhem provaze aby kdyz nahodou preskoci plot mohla jeste preskocit i zpet... i v pripade ze preskoci mimo sloupek... kdyz by jste kozlovi zkusila privazat pneumatiku.. ne zabetonovanou... ale tak aby s ni mohl vlacet po pastvine za kobylou se jen tak nerozebehne... navic pneumatika nez si na ni zvykne... ale i pro ostatni zvirata je jako strasak... takze i ostatni zvirata se pohnou aby se nenechali kozlem a tou pneumatikou dohnat... myslim si ze ale nebude moc nadseny... nekdo tu psal ze jeho kozel tahal kus klady.. a jine dalsi napady...nam to tenkrat pomohlo... co se tyka naseho berana ten take z duvodu agrese tahal pneumatiku... kupodivu pak diky te pneumatice prestal i trkat do sloupku... zkratka byl stale zamestnany...

23.9.2016 11:02
lilo

XXX.XXX.201.210

přezdívka napsal(a):
Dřív se dělalo věcí, které se považovaly za normální... Dnes už by si ostatní ťukali na čelo...

Tak v mem pripade si asi musite tukat na celo... no nicmene jednou jsem ji nechala bez pneumatiky a koza spachala sebevrazdu preskocenim plotu do kachni oplocenky a vyzranim jejich krmne smesi... pro ni totiz nebyla prekazkou uctyhodna vyska 150cm.

23.9.2016 20:32
canka

XXX.XXX.33.9

Lilo děkuji za nápad s tou pneumatikou, to by bylo možná ještě lepší řešení. Byl by omezen pohybově, přesto by byl jakoby volný a mohl chodit po celý pastvině s kozami...seženu pneu a zkusím..

24.9.2016 08:02
lilo

XXX.XXX.201.210

Je to neco mezi... budte prvni dny opatrna... s pneumatikou kterou bude mit privazanou za sebou... pohne se pohne se pneumatika a kozel se zarucene lekne... rozebehne... tak aby nepodmetl vas sebe, kobylu a tak... zkratka aby nekoho neprerazil... u nas to dopadlo dobre... po trech ctyrech dnech kdy se privazovala k pneumatice uz tak strasne nestartovala... snad to nejak pomuze... da mu to volnost ale bude ho to omezovat... obojek a delku take udelejte takovou aby ho to nekde nedrelo,.

24.9.2016 09:03
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ale bacha na překážky, protože se může stát, že na vás budou sousedi jednoho dne volat :... " Cankóóó, koza sa ti oběsilááá! "...

24.9.2016 19:45

Ja si navic vubec nedokazu predstavit riskovat mit jakykoli uvazany dlouhy provaz kdekoli, kde se pohybuje kun. Prijde mi to desne o hubu (nohy). Par zamotanych nohou do lonzi (voditek) jsem uz videla a vetsinou z toho byly "jen" porezane spenky koni. Takhle, kdyz na jedne strane bude kozel, ktery se rad kolem kobyly mota, jak jste sama rikala, a na druhe strane pneu, je to fakt hodne riskantni. To je totiz ta nevyhoda smiseneho stada - clovek musi premyslet nad optimalnimi podminkami pro VSECHNA zvirata ve vybehu.. Kazdopadne samozrejme to jsou jen moje postrehy. Kazdy at si dela, co mysli.

24.9.2016 20:57
canka

XXX.XXX.33.9

Profesore, jsem ráda, že nikdy svými příspěvky nezklamete, vždy dokážete dané téma perfektně odlehčitsmajlík
Lilo začneme pomalu, musím začít až v pondělí, jsem teď celý víkend v práci...sehnali jsme dvě pneumatiky, jednu lehounkou, na které ho budu učit a pak jednu středně těžší, o něco větší, ale samozřejmě utáhnutelnou..za tu bych ho začala přivazovat až po čase...samozřejmě je budu celý den hlídat a mít na očích, abych právě viděla, co bude kozel vyvádět...kobyla se jen tak něčeho nelekne, je to absolutní kliďas, jezdili jsme amatérský závody, kde jsme v trailu za sebou tahali pytle po písku, pneu ve cvalu i hořícího panďuláka a kobyla úplně v poho...samosebou musím hlídat, aby bylo vše v poho, než si na to zvyknou i kozy, že za sebou něco tahá..snad i přestane postupně ničit věci ve svém okolí, když bude zaměstnán...
Hhippie vím, jaká to má rizika, ale výhodou v tomto ohledu je, že kobyla se kozlovi a kontaktu s ním od té doby, co jí poprvé trknul, vyhýbá. Když je na noc přivázaný u svého domečku a chodí si tam ve svém, rajónu, okolo, kobyla k němu ani nepáchne..a na pastvině ho kobyla už vůbec nevyhledává, to on leze za ní...takže doufám, že když bude kozel zaměstnán pneumatikou, po nějaké chvíli se unaví a za kobylou přestane lézt...uvidíme, pokud by to nešlo a kobyle nějak nadbíhal a ohrožoval jí i s tou pneumatikou, vymyslím něco jiného...věřte mi, kobyla je pro mě to nejcennější, určitě bych jí v životě neohrozila a na vše budu hlavně dohlížet...pokud budu v práci, kozy budou zavřené v malém oploceném výběhu a hotovo..abych to měla pod kontrolou...stejně už je prdlajs pastva...

24.9.2016 22:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

Možná blbá úvaha, ale já bych tu lehčí nedával vůbec. Pokud je zvíře plašoň, tak má za to, že to co za sebou tahá, vlastně za ním běží, tudíž je to predátor. Proto bych dal tu první tu těžkou, která se za zvířetem jenom tak "nerozběhne" a spíše až po uplném návyku zvířete na omezení bych odlehčil. ( když už jsem přes to odlehčování ).

26.9.2016 15:02
lilo

XXX.XXX.201.210

Presne... verte ze pohne i s tou tezkou... a i s ni se nejspise rozebehne tak ze za nim ta pneumatika bude skakat... proto bych ho to pokud mozno ucila v ohrade kde nebude zbytek koz... aby on si zvykl ze za nim je to co ho honi a neohrozil ostatni... me takle koza podmetla dite... spadlo do te pneumatiky nastesti zadkem a jeste kousek s nim v te pneumatice jela... byla to legrace jak ze skryte kamery... ale kdyz by nad nim nestal andel straznej clovek se muze jen domyslet... koza kdyz se poleka... je fakt nevyspytatelna... takle jina ktera byla na pevnem uvazu podsmekla svoje kuzle a zlomila mu smickou nohu... hippie ma pravdu... je to vo obeseni, nebo vo nohy... zasejc je ale pravda ze ve dvou pripadech jsem pneumatiku pouzila a nic se nastesti nestalo... u toho berana jsem manzelovi rikala ze kdyz by ty pneumatiku jeste navic upravil tak ze by ji pridelal hroty / srouby tak by beran tahal a tahal.. a tim likvidoval velmi pocetne mnozstvi krtincu na pastvine... a vlastne by se pernametne staral o provzdusneni a roztrhani drnu... jj... to jsou ty idealni predstavy...

27.9.2016 09:40
canka

XXX.XXX.33.9

Tak seznamování a pasení s pneumatikou proběhlo až nečekaně dobře. Dala jsem tedy tu těžší a dala jsem ji na kratší provaz, aby neohrožoval tím provazem ani kobylu, ani kozy. Pustila jsem ho nejdřív na pastvinu samotného, aby se s tím nejdřív vypořádal on..párkrát vždy popoběhl, když se za ním pneumatika sunula, ale za chvíli už byl v pohodě. Pustila jsem kobylu a kozy, kobyla to vzala úplně v poho, jakoby to byla samozřejmost, že kozel tu pneu vláčí, za to kozy byly u vytržení . Držely se od kozla asi na 20 metrů, byly naježený a nespustily z něj oči..a cca za 2 hoďky už se pásly blízko něj úplně v pohodě..a musím říct, že za celý ten den, ani teď přes noc u domečku vůbec nic nezničil, jak byl asi chudák utahaný..

27.9.2016 10:33
lilo

XXX.XXX.201.210

No tak uvidite... hlavne pozor na prodreniny, pokud je provaz moc kratky tak aby o nej nezakopaval atd... ve finale ho budete moci zaprahat do vozicku.. jak bude zvykly do tahu... doufam ze mu to nicneniceni vydrzi...

6.10.2016 14:13
canka

XXX.XXX.33.9

Lilo jen chci ještě jednou poděkovat za radu s pneumatikou...je to sice jen pár dní, co jí používáme u toho našeho bláznivého kozlíka, ale teda efekt to má zatím 100 %. Kozel od té doby vůbec nic neničí a celkově mi přijde, že se zklidnil..ten efekt toho, tahu, ho prostě zaměstnává natolik, že už nevymýšlí blbosti, ale v klidu se pase s kozama a kobyly si ani nevšimne. Velmi rychle si zvykly už i kozy, že kozlovou součástí je na pastvě nyní i ta pneu a je všechno ok. Pasou se všichni u sebe, takže to, čeho jsem se bála, že se od něj budou distancovat a bát se ho, se naštěstí nestalo. Pneu jsme už vyměnili za lehčí, kterou v pohodě utáhne a může s ní i popobíhat a tolik ho to nezmáhá. Ještě jednou díky

6.10.2016 14:23
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nezapomeňte od listopadu přezout na zimní vzorek!

6.10.2016 14:36
canka

XXX.XXX.33.9

Samozřejmě, aby mu to v zatáčkách neklouzalo frajerovi

6.10.2016 14:43
gajdovka

XXX.XXX.45.9

profesor1 napsal(a):
Nezapomeňte od listopadu přezout na zimní vzorek!

6.10.2016 14:49
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Také o té pneumatice přemýšlím, ale zase z jiného důvodu, mám 2 drobnější AN a ty, jak jsou bez úvazu, najdou místo a přeskočí 1,5 m plotek, už jsem z toho na nervy, koupila jsem jim krásnou louku 2000 metrů čtv., ohradila kůly s ovčím pletivem, aby se mohly pást, jak se jim zlíbí, nechala jsem jim postavit salašku, pořídila jsem jim ženicha.Ony přeskočí a ženich za nimi, zdemoluje.Je větší.Tak jsme uvazovali kus od sebe na řetěz obě holky, ale teď v tomto počasí si nedovolím, je ráno uvázat a odjet do práce, tak jsou v salašce, než někdo dojde z práce a uváže je.Jsem z toho na nervy, že se nemohou pohybovat, jak by chtěly.Tu pneumatiku bych dala, ale co ta druhá, zamotaly by se do sebe.Tak si nevím rady.

6.10.2016 14:56
lilo

XXX.XXX.201.210

Je dekuju je mile dostat takovou pochvalu...
gajdovko... dejte pneu jen te ktera je vudci a uvidite jeslti to pomuze... kdyz tak se vam objesi jen jedna... ja jsem cynik nemuzu si pomoct... no a v pripade ze nebude jina volba zainvestujte do vyssich sloupku a vyssiho plotu lesnicky dva metry urco nedaj

6.10.2016 15:10
gajdovka

XXX.XXX.45.9

lilo napsal(a):
Je dekuju je mile dostat takovou pochvalu...
gajdovko... dejte pneu jen te ktera je vudci a uvidite jeslti to pomuze... kdyz tak se vam objesi jen jedna... ja jsem cynik nemuzu si pomoct... no a v pripade ze nebude jina volba zainvestujte do vyssich sloupku a vyssiho plotu lesnicky dva metry urco nedaj

Ony jsou dominantní obě, jsou to sestřenice
kurnik, už mě to stálo sto tisíc, doprčic a nervů nespočítaně
ze začátku se jevila vůdce jedna, ale ta ten přeskok naučila i tu druhou a ženich buldozer za nima.

6.10.2016 22:30
profesor1

XXX.XXX.192.98

Změňte plemeno.

6.10.2016 22:48
gajdovka

XXX.XXX.32.15

profesor1 napsal(a):
Změňte plemeno.

Ježiši, na jaké?

7.10.2016 07:35
lilo

XXX.XXX.201.210

Zruste chov a zalozte sad...

7.10.2016 07:47
profesor1

XXX.XXX.192.98

gajdovka napsal(a):
Ježiši, na jaké?

Ptáte se mne, nebo Ježíše? To je hrozné jak si nás lidi pletou! Já bych doporučil zmasilejší, třeba VP

7.10.2016 07:47
profesor1

XXX.XXX.192.98

gajdovka napsal(a):
Ježiši, na jaké?

...

7.10.2016 08:47
gajdovka

XXX.XXX.32.15

profesor1 napsal(a):
Ptáte se mne, nebo Ježíše? To je hrozné jak si nás lidi pletou! Já bych doporučil zmasilejší, třeba VP

Tak třeba obou

7.10.2016 08:48
gajdovka

XXX.XXX.32.15

lilo napsal(a):
Zruste chov a zalozte sad...

No jasně.

7.10.2016 08:53
lilo

XXX.XXX.201.210

Jj dobra rada nad zlato...

Přidejte reakci