Zrazenie čerstvého mlieka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2016 13:52
moonika

XXX.XXX.219.199

Stalo sa známej že pri preváraní čerstvo nadojeného mlieka, cca 3hodiny starého sa jej zrazilo. Neviem si to vysvetliť, k zámene so starším mliekom nedošlo, mlieko pani brala ešte teplé. Napadá vás čo to mohlo spôsobiť? Stalo sa vám to? Ďakujem.

17.10.2016 14:53
profesor1

XXX.XXX.192.98

Horečka? Stres? Nebo koza se už zasušuje a díky silné říji došlo k nějakým hormozměnám, které ovlivnily mléko? Čo ja vjééém?

17.10.2016 15:10
lilo

XXX.XXX.201.210

A necistila nadoby ve kterych to pak varila kyselym prostredkem?

17.10.2016 21:22
peťak

XXX.XXX.159.147

Netuším, čím to je, ale taky se mi to párkrát stalo. Přičítala jsem to počasí - tlaku nebo tak - dřív lidé také říkali, že před bouřkou se mléko srazí...

18.10.2016 12:23
moonika

XXX.XXX.219.199

Lilo"tiež ma to napadlo, spýtam sa:)
Inak búrka tu nebola, ale ruje ano, asi bude mať profesor pravdu s tými hormonálnymi vplyvmi.

27.10.2016 16:41
moonika

XXX.XXX.153.145

Tak sa to stalo znovu. Pani ešte teplé čerstvo nadojené mlieko hneď prevarila a nechala ho 4h samovolne chladnúť. Potom ho šla precediť a bolo zrazené. Pritom chuť sladká. Je to záhada. Je to mlieko od kozy ktorá nemá ruju- Nejedli nič iné ako bežne, nerezový hrniec bol čistý, nebol od ničoho kyslého. Búrka nebola :). Koza dojí teraz cca 2,5l mlieka ešte sa nezasušuje,.

27.10.2016 17:39
lilo

XXX.XXX.201.210

Osobne si nejsem jista jak je to s teplym mlekem... teple mleko nechavam schladnout a to tak ze ho preleju bud do hrnce, nebo nalevky nebo do lahve, neuzaviram supnu do lednice... a az teprve pak ohrivam nejlepe na druhy den.. mleko musi dozrat... mleko spasteruji na 72 st. a nasledne ho schladim... proces schlazeni by mel jit ale rychle... mam pocit ze tim jak je mleko plne enzymu tak nedobehnou vsechny procesy... nicmene... kdysi na syrarskem kurzu... jsme mluvili i o samotnem osazeni struku kanalku bakteriemi ktere mohou mit vliv na kvalitu mleka... na kolik stupnu a jak dlouho pani pasteruje... nebo zda dochazi k prevareni... protoze tim se to mleko naprosto znehodnocuje... pri nizkych teplotach zase nemusi zahubit vsechno...

27.10.2016 18:15
moonika

XXX.XXX.218.148

Ona ho úplne prevára. Popýtam sa ale podrobnejšie.

28.10.2016 00:02
pajca

XXX.XXX.73.177

Stafylokoky. V nejhorším případě stafylokokus aureus. Přežijí vaření.
Stafylokokus aureus dokáže být skrytý v mizních uzlinách.
Bylo by dobré udělat rozbor vzorku mléka.

28.10.2016 09:37
moonika

XXX.XXX.218.148

pajca napsal(a):
Stafylokoky. V nejhorším případě stafylokokus aureus. Přežijí vaření.
Stafylokokus aureus dokáže být skrytý v mizních uzlinách.
Bylo by dobré udělat rozbor vzorku mléka.

No len prečo sa to nestáva iným. ani mne. Jej sa to stalo dva x v priebehu mesiaca. Iným sa to nedeje, ani mne, spracúvam ho skoro každý deň. Mlieko funguje výborne, syr, jogurt sa robá výborne.Inak staf a. sa ľahko zničí pasterizáciou. Ale je možné že napriek tomu že ho pasterizácia zničí tak už predtým stihne ovplyvniť nejako mlieko, že sa správa inak. Len ako vravím nikomu inému sa to nedeje, preto uvažujem či to nesúvisí s procesom akým to u pani prejde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík