veruliiinka

XXX.XXX.142.48
Dobrý den, setkal jste se někdo s tím, že vám kůzle přestane růst? Zůstane zakrslé..mám 6 měsícní kozenku a vypadá pořád jak na 2-3 měsíce, přitom její dvojče, je normální, je možné, že by to byla třeba štítná žláza anebo něco jiného.. její dvojče jsem dávala pryč ve 3 měsících-byl to kozlík, daří se mu dobře a je vzůstově normální,..děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

veruliiinka
napsal(a):
Dobrý den, setkal jste se někdo s tím, že vám kůzle přestane růst? Zůstane zakrslé..mám 6 měsícní kozenku a vypadá pořád jak na 2-3 měsíce, přitom její dvojče, je normální, je možné, že by to byla třeba štítná žláza anebo něco jiného.. její dvojče jsem dávala pryč ve 3 měsících-byl to kozlík, daří se mu dobře a je vzůstově normální,..děkuji
To se prostě občas stává, že zvíře zakrsne. příčin je mnoho, od vrozené nepovedenosti po různá onemocnění jako jsou záněty, červi, a to včetně nemocí už překonaných.
řeší se to normálně přípravou kůzlečího.
veruliiinka

XXX.XXX.142.48
To jsem netušila, odčervené všechny mám..rostla normálně někdy do toho 2-3 měsíce a pak najednou ne..
Uživatel s deaktivovaným účtem

veruliiinka
napsal(a):
To jsem netušila, odčervené všechny mám..rostla normálně někdy do toho 2-3 měsíce a pak najednou ne..
No prostě se to stává no. v kuchyni to bude každému jedno. na nic jiného se takové zvíře nehodí.
veruliinka

XXX.XXX.142.48
Ještě není odstavená..stále je na mlíku, má trochu vole na krku, tak možná ta štítná žláza.
veruliiinka

XXX.XXX.142.48
Nebudu ji nechávat samozřejmě do chovu, jinak to je mazel, strašně aktivní čipera..
No někdy se to stane, když máte třebas jedno malé na flašce-mi loni měli od jedné ovce dvojčátka a jednu jehničku sme museli krmit flaškou, do 10 týdnů celkem pěkně rostla, ale pak šly na pastvu a ovečka zůstala v podstatě stejná až do podzimu.Uplná miniaturka, trochu ale začala zas růst na zimu v chlévě, březí ani nebyla pochopitelně, do jara se hodně zvětšila, ale pořád byla spíše menší.No a v průběhu letošní sezony už dorostla na obří ovci, je trochu větší i jak mamina, ale bylo komické, jak její matka letos měla další dvě jehničky, jednu sme prodali a druhá zůstala doma a při odchodu na pastvu ta její mladší sestra byla stejně velká jako ona.No a rostly spolu, ted sou uplně stejné:) Jenže to bylo jehně z umělé výživy, tak tam se to může stát. U normálně odchovaného zvířete jde o zcela určitě nějaký zdravotní problém, zatím skrytý.
veruliiinka

XXX.XXX.142.48
Právě že kozenka byla normálně na mlíčku, vlastně je až do teď, má 1/2 roku a nemůžu ji odstavit, nenechá se..uvidíme, třeba ještě poroste ale zatím to nevypadá,
Poroste az bude svetlo, teplo a zelene... nechala bych udelat koprolku... a mrkla na sliznici oka podle famacha... jenze z te koprolky nezjistite v tuto dobu kdy je pravdepodobne na suchem nic... takze bud tam presla kokcidioza do nejake chronicicty nebo ma treba vlasovku... picla bych ji bez rozmyslu...
veruliiinka

XXX.XXX.142.48
Všechny jsem odčervovala zároveň kůzlata i dospělé..někdo právě píše, že vole na krku je špatná štítná žláza, nedostatek jodu, dávám ji minerální krmivo, sůl má také..sliznici oka mají všechny červenou..takže to je zřejmě v pořádku..motilice to slyším poprvé.
veruliiinka

XXX.XXX.142.48