Nastydlá koza, kašel a frfle

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2016 07:33
Bertil

XXX.XXX.50.121

Dobrý den, prosím o radu. Koza má mokrý kašel, je zahleněná a má zelenou nudli.
Vet dorazí v pondělí, poradíte jak ji můžu zatím ulevit? Zavřená být nechce, to by raději zbourala chlív. žere normálně, průjem ani teplota není.

27.11.2016 08:10
lilo

XXX.XXX.201.210

Dejte ji jitrocelovej siup :) ne vazne... z bylin muzete krmit lipu, slez, bez a jitrocel, vrbu nebo ji delejte normalni odvar... ale stejne myslim ze dostane Atb... kozu by jste mela drzet v teple mimo pruvan... vlhko je na nic...

27.11.2016 08:12
moonika

XXX.XXX.221.8

Než príde vet určite jej neuškodí cesnak, aspoń zo 4strúčiky denne(minimálne) a nejaké vitamíny, z prírodných šípky a pod. a dávajte jej piť čaj Pectorales alebo Pulmoran:) Zoženiete sypané v lekárni, sú to výborne namiešané zmesi bylín pre tento účel. Kľudne do šrotu aj trochu chilli dávajte na riedenie hlienov, ak nie je kotná tak kludne aj zarovnanú lyžičku. Ale hlavne cesnak/cibuľa, Pokial nie je kotná, môžete do šrotu primiešať v lyžičke oleja rozmiešané dve kvapky oreganového 100perc. esenc. oleja 2x denne pre dospelú kozu, prírodné atb, super vec.

Tak liečim seba a funguje to :D.

27.11.2016 12:33
dadu

XXX.XXX.61.94

Já mám dobré zkušenosti s jitrocelovým sirupem smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2016 13:22

K tomu mi přidala vetka sypaný vit. C. Kozám chutnal, dávala jsem z ruky - vylízali to vždy.

27.11.2016 13:34

Dejte jí tablety ACC long. Vážně, i na kašlavého starého koně to zafungovalo dobře a přestal kašlat.

27.11.2016 17:17
Bertil

XXX.XXX.50.121

Moc děkuji, jitrocelový sirup byl doma, koze moc chutnal zítra ještě koupím bylinky (pro jistotu) a počkáme na veta
díky.

24.12.2016 10:46
TFF

XXX.XXX.100.190

Všetkým "zaveseným" na ifaune prajem krásne prežitý štedrý deň.

Napriek sviatočnej atmosfére chorobám je to zrejme jedno a robia si čo chcú.

Jedna z mojich kotných kôz má už dlhšie suchý kašeľ, zahlienenie však neregistrujem. Prašno nemá a tak som si myslel, že je prechladnutá a putovala "za mreže". Žiaľ ani po viac ako trojtýždňovom ustajnení to neprestávalo. Dal som na rozbor trus s pozitívnym výsledkom na endoparazity. Vo vzorke sa zistila prítomnosť (citujem):
- pľúcnych nematód rodu Muellerius - ojedinele,
- vajíčok rodu Trichuris - ojedinele
- oocýst rodu Eimeria +
- vajíčok strongylátov tráviaceho traktu - ojedinele.
Trematódy neboli zistené.

Vet sa vyjadril, že o nič vážne nejde, že ak chcem, môžem kozu preočkovať, príp. odčerviť., ale nie je to nevyhnutné.

No múdrejší z toho teda nie som.
Prosím Vás máte s tým niekto skúsenosti.

Ďakujem.

24.12.2016 11:12
moonika

XXX.XXX.129.2

TFF napsal(a):
Všetkým "zaveseným" na ifaune prajem krásne prežitý štedrý deň.

Napriek sviatočnej atmosfére chorobám je to zrejme jedno a robia si čo chcú.

Jedna z mojich kotných kôz má už dlhšie suchý kašeľ, zahlienenie však neregistrujem. Prašno nemá a tak som si myslel, že je prechladnutá a putovala "za mreže". Žiaľ ani po viac ako trojtýždňovom ustajnení to neprestávalo. Dal som na rozbor trus s pozitívnym výsledkom na endoparazity. Vo vzorke sa zistila prítomnosť (citujem):
- pľúcnych nematód rodu Muellerius - ojedinele,
- vajíčok rodu Trichuris - ojedinele
- oocýst rodu Eimeria +
- vajíčok strongylátov tráviaceho traktu - ojedinele.
Trematódy neboli zistené.

Vet sa vyjadril, že o nič vážne nejde, že ak chcem, môžem kozu preočkovať, príp. odčerviť., ale nie je to nevyhnutné.

No múdrejší z toho teda nie som.
Prosím Vás máte s tým niekto skúsenosti.

Ďakujem.

Keď sú potvrdené pľucnivky a kašle, odčervila by som. Niečím vhodným v danej dobe brezosti. Aj Vám krásne sviatky.

29.12.2016 13:37
TFF

XXX.XXX.100.190

Moonika, vďaka za reakciu.
Aj keď sa mi zdá, že ten kašeľ postupne ustupuje, prosím Vás, máte niekto skúsenosť aký "odčervovák" by bol na uvedené vhodný?
Ďakujem.

29.12.2016 20:33
moonika

XXX.XXX.253.136

TFF napsal(a):
Moonika, vďaka za reakciu.
Aj keď sa mi zdá, že ten kašeľ postupne ustupuje, prosím Vás, máte niekto skúsenosť aký "odčervovák" by bol na uvedené vhodný?
Ďakujem.

Nepíšete v akom štádiu brezosti je, ale helmigal nám na túto plucnivku fungoval-dávala som dávku 25mg fenbendazolu na kg ž.hm.-u tejto plucnivky sa pre kozy odporúča dávka 15-30mg fenb./kg ž.hm., aj Eprizero je vhodné. (Aldifal-albendazol len ku koncu brezosti, skôr radšej nie).

30.12.2016 13:44
TFF

XXX.XXX.100.190

Momentálne končí má 90 dní za sebou.
Napriek tomu čo uvádzate mi včera vet. odporučil ten Aldifal-albendazol. Navyše na jednom portáli som našiel, že by sa vôbec nemal podávať v období gravidity a laktácie, takže touto cesto sa asi nevydám...

Přidejte reakci

Přidat smajlík