Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2016 22:25
1021960

XXX.XXX.190.76

Máte někdo zkušenosti s ustájením koz v boudách pro hromadný odchov telat? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2016 12:19

Zajímavý nápad. Máte Vy osobně zkušenost s těmito boudami? Myslím plastové. Nerosí se, není tam zima kvůli velkému otvoru, není tam vedro v létě? Nemám s takovou boudou žádné zkušenosti, takže mě zajímá i to, jaká je ta bouda při chovu telat. považovala bych ji za nouzové řešení, ale někdy je i takové řešení nutné.

28.11.2016 13:12
Massaro

XXX.XXX.103.6

Jak vypadá bouda pro hromadný odchov telat? Já znám jen ty pro odchov individuální...

28.11.2016 14:24

Já si zadala do Googlu bouda pro telata a mezi nimi vylezla i jedna nebo dvě pro více telat.
Ale když jsem se dopátrala ceny, byla jsem nepříjemně překvapená.

28.11.2016 16:36
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Nojo 50 000 až 60 000. Za to by se dal udělat svépomocí pěkný přístřešek. Třeba i s kolečkama, aby šel posunout.

28.11.2016 20:43
1021960

XXX.XXX.190.76

1021960 napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s ustájením koz v boudách pro hromadný odchov telat? Děkuji.

Uvažuji koupit pro kozy boudu pro telata, stojí kolem 16.000Kč, je přenosná /za předpokladu, že máte traktor na její zvednutí/. Je tudíž mobilní a snadněji se kydá hnůj, dá se vymýt, dezinfikovat a přemísťovat kamkoliv. K ní bych postavila balík sena a jednou za čas vše vyvezla na kompost pomocí mechanizace - traktoru s čelákem. Však víte co dokážou kozy udělat s balíkem sena. Hledám tedy výchdisko z té nekonečné dřiny. Myslím, že bouda vyjde levněji, než dřevěný přístřešek a je téměř nezničitelná. Mám stádečko 8 koz a neuznalé sousedy. Na dvorek za domem kozy přístup mají, ale binec budou dělat na zahradě, kde na ně nebude tolik vidět. Pro ovce je tato bouda ideální. U kravína mají malé boudičky a telata jsou v nich od narození přes celou zimu. Dá se k nim koupit i hrazení, takže se nemusí pouštět na volno. Dejte do hledáku -boudy pro telata Kamír - a najdete jí. I prodejce mi říkal, že jí malochovatelé začínají kupovat. Prosím, pište svoje zkušenosti, ráda se poučím. Děkuji.

28.11.2016 21:07
Massaro

XXX.XXX.117.9

Ta bouda za 16tis. má necelých 5 m2, to je max tak pro 3 kozy, bez kůzlat. Čili pro vaši potřebu určitě malá.

28.11.2016 21:25

Já právě taky našla asi za 35 tisíc, to už se mi zdálo dost. Ale jinak chápu Vaše důvody, je to mobilní, přestěhujete z jednoho místa na druhé a nikdo by neměl vyžadovat stavební řízení. S tím plastem si nejsem jistá, jestli je to nejlepší, protože s dělaly pokusy, kdy byla stáj pro kozy zděná, celkem neprodyšná, dřevěná a jen plachta. Vyhrála to dřevěná stáj. Plastová tam nebyla , trochu bych se bála toho, že se bude třeba potit nebo tam bude zima nebo horko, jak jsem už psala. Ale možná ne. Kdyby to mělo lepší cenu, bylo by to řešením v případech, kdy není možné mít na ustájení něco pevného třeba kvůli úřadům. Taky nevím, jestli by to vydrželo otloukání kozlích hlav, ale to asi není Váš případ, Vy máte asi jen kozy.
Dát balík k dispozici kozám celý, ať si z něj berou, je s prominutím blbost. Roztahají ho po celé ploše, sežerou jednu pětinu a všude je nepořádek. To chce pořádný krmelec. I tak si z něho vytahají a nemusíte ani většinou podestlat, ale seno jim dávejte po trochách, jinak jím plýtváte a ruce na odklízení máte taky jen jedny. I když chcete použít mechanizaci. S 8 kozami bych to považovala skoro za přepych, pokud nemáte stroje a člověka k nim doma a zdarma.

JaníčekPetr

28.11.2016 21:45
JaníčekPetr

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
Z boudou mám velice pěkné zkušenosti v době bahnění kam zavřu na cca 2-5dní ovcí s jehňaty která odmítá jehňata, aby navázaly kontakt a pak je vypustím mezi ostatní.Doporučil mi to takto chovatel který chová ovce už více jak 10let od kterého jsem kupoval základní stádo.Také to prý používá od začátku a je s tím spokojený. Nechtělo se mi investovat do nové, ale sehnal jsem použitou zajel jsem do vedlejší vesnice do JZD a poptal jsem se zda nemají něco na vyhození a paní zootechnička byla velice milá a říkala že mají cca 3kusy (prostě už jim neslouží tak jak by měly měli jakýsi kus plastu ulomený na který připevňují zábradlí) Ale mě to nějak nevadilo a tak za 3tis. mám krásné boudy.Je to nedávno cca měsíc zpět co mi paní volala že mají další 2 jestli je nechci tak si pro ně v sobotu jedu přece jenom se stádo zvětšuje a prvničky tak mám docela často zavřené Jinak jsem si říkal kdyby paní nezavolala tak jsem měl vyhlídnutou tuto: (podobné mám z toho JZD) http://www.driml-napajecky.cz/cz/skot/boudy-pro-telata/bouda-pro-telata-velka-195x135x135-cm-bila-13913.html?gclid=CjwKEAiAyO_BBRDOgM-K8MGWpmYSJACePQ9CB-Gsd_99rgLI0oi3iybRNfTlV9LxjIYmDUAa1NDMcxoCjXbw_wcB.

28.11.2016 22:05

Taky rozumím argumentům mobilnosti v případě, že člověk bojuje s nepřejícnými sousedy (že, Oreb?), ale jinak... je to malinké, v tomhle člověk ani nemůže asistovat u kojení například. U porodu už tuplem ne - je tam málo místa na cokoli. Je to fakt jen boudička pro bahnici a mládě pro období imprintace.. jinak ale taky nemám kam zavírat, až budou porody, takže taky přemýšlím, jak vyřešit ty prvničky, které by mohly dělat problémy, než si zvyknou na novou roli - matky.

28.11.2016 22:12
1021960

XXX.XXX.190.76

1021960 napsal(a):

Boudu bych použila na louce, kde by měly kozy dočasný úkryt před nepřízní počasí, jinak pro extrémní období - siné mrazy, porody... mám chlívek. Jádro také dostanou na dvoře. Ale největší nepořádek, by se přenesl ven. Vím, že je lepší dávat seno do jeslí, ale ruce mám jen jedny, mechanizaci i balíky máme vlastní výroby. Časem snížím počet koz na 4. Děkuji pane Janíčku za nápad a pokud by jste věděl o volných použitých boudách, měla bych zájem. Mám i ovce. Mohu se zeptat odkud jste? J.

JaníčekPetr

28.11.2016 22:18
JaníčekPetr

XXX.XXX.89.231

1021960 napsal(a):
Boudu bych použila na louce, kde by měly kozy dočasný úkryt před nepřízní počasí, jinak pro extrémní období - siné mrazy, porody... mám chlívek. Jádro také dostanou na dvoře. Ale největší nepořádek, by se přenesl ven. Vím, že je lepší dávat seno do jeslí, ale ruce mám jen jedny, mechanizaci i balíky máme vlastní výroby. Časem snížím počet koz na 4. Děkuji pane Janíčku za nápad a pokud by jste věděl o volných použitých boudách, měla bych zájem. Mám i ovce. Mohu se zeptat odkud jste? J.

poptám se pokud nebudou mít ještě jich více když tak dám vědět jsem z Vysočiny ok.Jihlava.

JaníčekPetr

28.11.2016 22:20
JaníčekPetr

XXX.XXX.89.231

Dívejte co jsem našel na inzerci - http://zvirata.hyperinzerce.cz/pristresky-pro-zvirata/inzerat/9840352-boudy-pro-telata-nabidka-rokycany/ kdybych neměl jdu po nich ale mám jich už prozatím dost

JaníčekPetr

28.11.2016 22:21
JaníčekPetr

XXX.XXX.89.231

Ale nevím jak je aktuální musela by jste paní/pánovi napsat.

JaníčekPetr

28.11.2016 22:24
JaníčekPetr

XXX.XXX.89.231

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky rozumím argumentům mobilnosti v případě, že člověk bojuje s nepřejícnými sousedy (že, Oreb?), ale jinak... je to malinké, v tomhle člověk ani nemůže asistovat u kojení například. U porodu už tuplem ne - je tam málo místa na cokoli. Je to fakt jen boudička pro bahnici a mládě pro období imprintace.. jinak ale taky nemám kam zavírat, až budou porody, takže taky přemýšlím, jak vyřešit ty prvničky, které by mohly dělat problémy, než si zvyknou na novou roli - matky.

také dobrý nápad třeba pro Vás hippie bečky jsem viděl v jiném vláknu že máte tak šup do práce

28.11.2016 22:26
profesor1

XXX.XXX.192.98

To musí být romantický pohled na ty plasty.

JaníčekPetr

28.11.2016 22:57
JaníčekPetr

XXX.XXX.89.231

profesor1 napsal(a):

Nojono nemám svoje všechny pastviny mám je pronajaté a tam nesmím nic stavět tak se nedá svítit

29.11.2016 08:04

JaníčekPetr napsal(a):
také dobrý nápad třeba pro Vás hippie bečky jsem viděl v jiném vláknu že máte tak šup do práce

Jj, tohle je dobrý nápad. Měla jsem to v plánu udělat alespoň pro kozu, která je na pastvině přes zimu, když se nedojí, mezi ovcemi a pro ty nemám "úplně závětrno", jen domek ze tří stran uzavřený, který nevím, jestli je dostatečný pro kozu.. bohužel ty kubíkovky kupujeme za plnou a dávat tisícovku za něco, co bude vypadat na pastvině škaredě, by se mi taky nechtělo.
Další věc je, že pro ty zwartbly by to bylo jak jízda v MHD..hodně tělo na tělo a pomalu jen na stojáka...

Postavím něco pěkného (nebo alespoň funkčního), jako již u mě tradičně, z palet
(domek pro kozy v "dojicím" letním výběhu / nedokončený domek pro ovce ještě bez stěn)

29.11.2016 08:08

Výhoda staveb z palet je, že si je i jako ženská sbouchám sama a nepotřebuji k tomu žádného pomocníka. A materiál platím pouze ten spojovací nebo konstrukční - stěny, někdy i střecha, jsou většinou zdarma :)
Jsem taky na pronajatých pozemcích převážně, ale takovéhle stavby naštěstí nikdo nebude považovat za stavby. Resp. by už musely dámy na Stavebním být hodně padlé na hlavu, aby za tohle daly pokutu. Přinejhorším prostě demontuji a potáhnu dál (dál už je jenom les, takže spíš porazím a skončím... ).

29.11.2016 10:53

profesor1 napsal(a):

Taky se mi zdá plast odpudivý, když si představím, jak po čase je to celé olámané, po ooklí se povalují plastové střepiny... Je to řešení z nouze, ale někdy to může pomoct.

29.11.2016 11:07
lilo

XXX.XXX.201.210

1021960 napsal(a):

Ja bych na vasem miste zvazila jestli kozy vubec chovat... protoze clovek by mel byt rozumny, mnohdy je lepe chovat kozu zadnou... nez 8 k nicemu...navic vy sama jste si jiz jista ze omezite chov tak to udelejte co nejdrive... pak nemusite investovat nemale penize do ubytovani... nedelate si nepratele mezi sousedy... nemate na zahrade bordel a hlavne nemusite svoji energii, praci a nervy vystavovat takove zatezi jako je hazeni sena, hnoje a neustale ustupovani a omlouvani si vsech kozich prohresku pred celym svetem... je nesmirne dulezite uvedomit si za jakym ucelem sva zvirata chovam zda je investice do jejich zazemi, krmiv, pece atd vratna nebo zda jsem schopna vyrobit tolik aby ty kozy byly alespon na nule kdyz ne v plusu... ale to je na kazdem jak svoji ekonomickou rozvahu prijme...

29.11.2016 14:02

Lilo, to je rozumne napsane.

29.11.2016 19:39
1021960

XXX.XXX.190.76

lilo napsal(a):
Ja bych na vasem miste zvazila jestli kozy vubec chovat... protoze clovek by mel byt rozumny, mnohdy je lepe chovat kozu zadnou... nez 8 k nicemu...navic vy sama jste si jiz jista ze omezite chov tak to udelejte co nejdrive... pak nemusite investovat nemale penize do ubytovani... nedelate si nepratele mezi sousedy... nemate na zahrade bordel a hlavne nemusite svoji energii, praci a nervy vystavovat takove zatezi jako je hazeni sena, hnoje a neustale ustupovani a omlouvani si vsech kozich prohresku pred celym svetem... je nesmirne dulezite uvedomit si za jakym ucelem sva zvirata chovam zda je investice do jejich zazemi, krmiv, pece atd vratna nebo zda jsem schopna vyrobit tolik aby ty kozy byly alespon na nule kdyz ne v plusu... ale to je na kazdem jak svoji ekonomickou rozvahu prijme...

Lilo, tímto Vaším příspěvkem se moje diskuse posunuje jinam, Vy neznáte moji situaci ani místo, kde kozy chovám. Už je to pěkných pár let co se chovu věnuji. Až budu chtít poradit kolik koz mám chovat, s důvěrou se na Vás obrátím. Kozy miluji a celá rodina ráda konzumuje mléko atd. Ale snažím se tu přežitou a náročnou dřinu racionálně zjednodušit. Kozy budu dávat pryč až porodí, nechám si jen ty nejlepší. Mám chlívek velký i malý, kozy mají na co si vzpomenou, i kozla mám svého, nechovám je na kšeft ani nepočítám náklady malochovu! Moje vnoučátka jsou odchovávaná také na kozím mléku, ani dětský lékař nepohrdne lahvinkou mlíčka. Požádala jsem pouze o zkušenosti s ustájením v boudách.

29.11.2016 19:51
1021960

XXX.XXX.190.76

profesor1 napsal(a):

Možná lepší než na omšelé a záplatované dřevěné chajdy, ze kterých musíte ten hnůj kydat stále rukama nebo na fotovoltaické elektrárny, mezi nimiž se pasou ovce. I plasty se dají natřít a hlavně přemístit.

29.11.2016 21:52
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tak to s váma nebudu souhlasit. Když vidím boudu na spadnutí z palet, a když uvidím boudu z plastu, tak jasně zvítězí ta z palet. Tak nějak mě příjde přirozeněší. Ale nic nevnucuji. Jen můj pohled na věc
A s Lilou taky vyjímečně nesouhlasím, i když to myslí rcionálně. Nejlepší je, když na to člověk příjde sám za cenu... za různou cenu. Ale 10219.... se to netýká, ta nebo ten už asi ví vo co go oo o.

30.11.2016 08:04

Profesore, rozumím, že nejlepší je zděná stáj. Ale kdo nemá možnosti, řeší flexibilně.
Nevím, proč by měla bouda z palet být na spadnutí. Protože to staví ženská, nebo protože nevypadá dobře? Věřte, že slouží mnoho let.
Jestli jednou budu na svém, mile ráda si postavím přístřešek pěkný, se střechou z pálených tašek. (dokonce se na to moc těším, až budu moct stavět vzhledné zvířecí příbytky!). Takle jsou ty palety nejlepším řešením už právě z toho důvodu, že až se jednou rozhodnou z těchhle ještě nezastavěných ploch a orných půd udělat prostory zástavbu, aby se měli Pražáci kam roztahovat, nebudu muset bourat luxusní přístřešky za desetitisíce

30.11.2016 08:52
profesor1

XXX.XXX.192.98

Hipííí, to vůbec nebylo proti tobě, ani proti stavbám z palet, ani proti něčí zručnosti! To bylo jen takové přirovnání, že i kdyby ta stavba z palet byla na spadnutí, tak to pořád vypadá líp a hlavně přirozeněji, než nějaký plastový sarkofág. Nebu´d hned tak vztahovačná Ba naopak nechápu spíše to číslo(nechce se mě jej opisovat ) že je plast lepší než dřevěná chajda na rozpadnutí. A taky nechápu dodatek, že z té boudy se musí hnůj kydat rukama. Možná to číslo si to představuje tak, že přijede s nakladačem, nadzvedne plastovou boudu a vrstvu hnoje pod ní opět technikou nabere a odveze.
A nenadávaj na pražáky ty pražačko
( je mě jasné že kde nemám své jisté a co mě neříká pane, tak tam nebudu budovat nic nákladného).

30.11.2016 11:22
lilo

XXX.XXX.201.210

1021960 napsal(a):
Lilo, tímto Vaším příspěvkem se moje diskuse posunuje jinam, Vy neznáte moji situaci ani místo, kde kozy chovám. Už je to pěkných pár let co se chovu věnuji. Až budu chtít poradit kolik koz mám chovat, s důvěrou se na Vás obrátím. Kozy miluji a celá rodina ráda konzumuje mléko atd. Ale snažím se tu přežitou a náročnou dřinu racionálně zjednodušit. Kozy budu dávat pryč až porodí, nechám si jen ty nejlepší. Mám chlívek velký i malý, kozy mají na co si vzpomenou, i kozla mám svého, nechovám je na kšeft ani nepočítám náklady malochovu! Moje vnoučátka jsou odchovávaná také na kozím mléku, ani dětský lékař nepohrdne lahvinkou mlíčka. Požádala jsem pouze o zkušenosti s ustájením v boudách.

Je to osobni rovina... ta nastavuje zrcadlo... podivejte se do nej a rozeberte svoje motivy... pisete... kozy milujete... a cela rodina konzumuje... pak je na snade polozit si otazku zda je vam rodina ochotna ulehcit prave tu prezitou drinu... protoze neverim ze vam za tu konzumaci plati... ale muzete za konzumaci zorganizovat kydaci brigadu tam dobre uvidite kdo se zucastni... v rodine je to tezke... obchod je na tohle srozumitelnejsi... tam prodate maso a muzete si zaplatit brigadnika... pripadne se zaplati krmivo... naklady se daji resit reciprocne... neco za neco... a casem je i navratnost vkladove investice... zatimco kdyz maso, mleko, syry a za tim vsim neviditelnou vasi praci rozdate dostanete dobre slovo a hrejivy pocit... jenze ten za vas chliv nevykyda... detsky lekar nepohrdne lahvinkou mlika ale zeptam se... prijde za vami a koupi si ho sam ze sve vule? na vsechny takove veci je potreba si v tom zrcadle polozit otazku a odpovedet si na ni... ale to uz necham na vas... ja vas jen chci ujistit, ze muj komentar neni o jizlivosti, nechci vas ani presvedcovat o tom co mate ci nemate delat jak jsou vkusne ci nevkusne plastove boudicky... to v zadnem pripade... jde spis o hlubokou rozvahu... zaroven protoze vas vubec neznam jde pouze o domenky takze vubec ten komentar neberte osobne... protoze nevim jak zijete, bydlite, jak to u vas vypada... vim jen jedno to ze vam ubyvaji sily a to ze je s chovem 8 koz setsakramentska drina a co takove kozi stado dovede... zaroven vam preju aby vas to i nadale bavilo a prinaselo vam kozi stado radost...

co se tyka boudicek pro telata nemam s nimi zkusenosti.. nevim kolik koz se do ni vleze... ale ze zkusenosti s kozou co mam doma... tak jen jedna... dalsi budou stat u brany a rvat ze chcou domu... nebo budou moknout pred boudou... no pak mam jeste souseda ten ma sice jen jednu kozu ale chova ji na retezu a jako mobilni domek ma velky kovovy sud... koze rikam Diogenes... kdyz to koza vypase kolik ji prepichnou a sud odkutali... z meho pohledu je to vice jak prakticke...
tak vas zdravim a snad ten muj komentar k necemu bude mejte se.

30.11.2016 13:31

Profesore: jsem rodilej Severočech, tak se nenavážejte
Zadavateli rozumím v tom smyslu, že si chce práci ulehčit technikou. Poodnesení boudičky na vidlích a sebrání na lžíci je parádní představa. Jak já bych si občas přála nějaký traktor mít :) ale zatím není v plánu.
A tak taky uvažujeme nad každou maličkostí, abychom si neztížili práci, ale naopak. Je fakt, že moje přístřešky mezi stromy praktické nejsou, ale vzhledem k tomu, že to kydám stejně růčo do vleku za autem, je to docela jedno..

30.11.2016 19:37
kosta

XXX.XXX.111.250

Už padá sníh.Byla jsem se podívat ven je tam pěkně bílo.Tak si myslím, že kozám je nejlépe
v teplém chlívečku, kde nefouká a nepadá na ně sníh.

30.11.2016 21:16

Jo, já se teď vrátila z večerní pastvy, kozy měly bílá záda a nebyly potmě ani ve sněhu vidět. Napily se a šly se k sobě přitulit. I když nemají teplý, ale studený chlíveček, šly hned pod střechu.

30.11.2016 23:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

U nás na západě nepadá nic.
Přitom ten bílý vkusný plast by k tomu sněhu tak ladil.

1.12.2016 09:30
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jasně že ladil, asi tak jako to pracnářadí k tomu vašemu divanu.
U nás ráno 30čísel sněhu, jdu hledat ovce na pastvinu.

1.12.2016 10:53
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak to se mate pardubicky mel tak 5 cm a ted uz je jen slupicka... vsechno pric... ale rika se ze kdyz na ondreje snezi ze dlouho snih lezi... tak se tesim na white Xmas...

1.12.2016 11:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Karlovarsko žádný sníh. Sucho a mráz.

1.12.2016 13:24
hodek

XXX.XXX.215.194

Jablonecko si užívá bílou zimu
Vyhlašuju na dnes Vánoce, neb za 3 týdny bude zase jako loni 12 stupňů

1.12.2016 13:52
lilo

XXX.XXX.201.210

Jj.. tam u vas pry kolabuje doprava... a podle fotek ta bylo tak 5 cm... proste docela normalni podminky pro jizdu autem bez tezke nohy... jsem zvedava kdy silnicarum dojdou posypy... a budou se vymlouvat ze je zima v prosinci zaskocila

1.12.2016 13:54
kosta

XXX.XXX.111.250

honzapm napsal(a):
Karlovarsko žádný sníh. Sucho a mráz.

U nás už roztává.Jinak Honzo máte nádherný zvířata.

1.12.2016 13:57
kosta

XXX.XXX.111.250

Moravská Třebová a okolí hotový marast.

1.12.2016 14:03

V Poberouní nespadla ani vločka

1.12.2016 20:33
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ovce, kozy a pár vloček na ukázku

1.12.2016 21:05
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Na hranicích královéhradeckého kraje s pardubickým už není po sněhu skoro ani památky. Je z toho jen trochu břečky.

1.12.2016 21:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

profesor1 napsal(a):
Ovce, kozy a pár vloček na ukázku

Krása střídá nádheru. Tam se uplně ty bílé boudy ztratí.

1.12.2016 22:24
profesor1

XXX.XXX.192.98

A protože se ztratí, proto je nechci, ještě bych je musel hledat
Navíc jsem skromný, tak že si vystačím s krásou a nádherou

2.12.2016 06:52
kosta

XXX.XXX.111.250

Po kráse a nádheře ani památka.Všude samé bláto.Celou noc se ženili čerti a do toho jim
kvílela meluzína. Taky koncert.

2.12.2016 06:54
lilo

XXX.XXX.201.210

Dobre rano... take rani ptace jak tak koukam...

2.12.2016 06:59
kosta

XXX.XXX.111.250

Vstávám před šestou. Kozy a králíky mám nakrmeny.Vařím čaj a čekám až překape.Vypiji šálek čaje a jdu do obchodu.

2.12.2016 07:05
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak to ja mam prvni rani hodinku vypravovani deti do skoly... pak kafe... pak teprve...vysadek do otevreneho prostoru. Dnes si budu pripadat jak kosmonaut... jistojiste... take u nas kvilela meluzina uz od vcera pekne poryvy... jsme v nizine...

3.12.2016 08:46

Https://www.kamir.cz/bouda-pro-hromadny-odchov-telat-ch-250-224-223-165-cm
my pro telata používáme tyhle boudy a tak 6 metrákovejch telat je maximum co se tam vejde, pak už se musí prozvézt do teletníků. Dokážu si představit si takovou boudu taky koupit a hodit to na pastvinu kozám nebo ovcím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík