Je to téma do jiné diskuze ale možná má někdo nějakou radu.Po chřipce mám ochablé nohy.Pokud chodím po domě nebo po dvorku tak to celkem jde.Ale potřebuji dojít do obchodu.
Včera jsem myslela, že tam nedojdu.Přišla jsem domů a musela jsem si lehnout.Nemá někdo
recept co by mě nakoplo.
ATB

XXX.XXX.27.6
Já měl chřipku jen jednou v životě a právě mi nějak "sedla" na klouby kolen. Sám to chápu tak, že díky oslabení se přihodilo něco druhotného.
Vlastní chřipka trvala tři dny a za vysokých teplot jsem se uzdravil. Jenže právě kvůli těm kolenům, která začala ukrutně bolet jsem zašel k doktorovi. Dal mi tehdy jakási širokospektrá antibiotika co se cumlala jako bonbón (vlastní antibiotikum bylo encapsulované s postupným uvolňováním, jedna tableta na 24 hodin), na pět dní a bylo to v pořádku. Prý to ale mohl být (a částečně byl) jen následek té vysoké teploty, ale doktor nechtěl riskovat.
Když jsme na té diskusi o zvířatech... Větší důvěru mám v injekčně podávaná antibiotika zvířatům (většinou jednou za tři dny), která tolik nezatěžují zažívání i jsou účinější, než ústně pro lidi. Sám nemám s antibiotiky dobrou zkušenost a to je jím tak jednou za 15-20 let. Dokonce bych řekl, že ty uvedené "bonbóny" byla během posledních 30 let jediná antibiotika která neuškodila, ale něco mi říká že tyhle se v Česku úplně běžně nepředepisovaly a nepředepisují ještě ani dnes. Název už nevím.
kosta
napsal(a):
Je to téma do jiné diskuze ale možná má někdo nějakou radu.Po chřipce mám ochablé nohy.Pokud chodím po domě nebo po dvorku tak to celkem jde.Ale potřebuji dojít do obchodu.
Včera jsem myslela, že tam nedojdu.Přišla jsem domů a musela jsem si lehnout.Nemá někdo
recept co by mě nakoplo.
Nechavala jste se ockovat nebo jste chripku prodelala spontane... chce to odpocivat... vyleztet chripku a nepretezovat se muze to trvat treba jeste dalsich 14 dni nez se z toho zotavite..rada na poradnej vyvar, cesnecku, oukrop... pritom by strava nemela byt tezka naopak vyplati se odlehcit... zivotabudic jsou ve vode zmixovane koprivy ale ty asi ted nikde nevyhrabete... pokud byly horecky s velkou stratou potu, pripadne odstredene stavy z celere, cervene repy, mrkve cerstve zeleniny... je dulezite dodat mineraly... prijmat hodne tekutin... ale take umet si odpocinout... proste jste po nemoci a ta vam jasne rika co mate delat... lehnout poradne se vyspat a nic nelamat pres koleno....
Asi zase někoho nadzvednu a nebo rozesměji, ale vemte z báru tu nejhorší slivovici a nohy si s ní pořádně potřete a potírejte a vtírejte - masírujte. OOpravdu co nejdéle vtírat, až budou pálit. No a pak rychle dát aspoň dvě vrstvy oblečení a do peřin-do tepla. K tomu pít a jíst co píše Lilo a hlavně dobrý, nejlépe jarní květový (pokud možno ne řepkový ) med a prokrvovací bylinkový čaj.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Haha, já to nechtěla zlehčovat, když sama rady nemám, ale první, co mě napadlo při přečtení zadání, jsem chtěla napsat, že Profesor by určitě doporučil slivovici
Držím palce, ať se vše brzy dá zase dokupy!
ATB

XXX.XXX.148.67
Jinak celková rekonvalescence po těch čtyřech (pardon nešlo o tři, jak jsem původně uvedl) dnech nemoci trvala celý měsíc. Takže jak praví Lilo, nic neuspěchat.
Jinak dnes vím, že by obecně člověku neuškodil vitamín C v dávce 3-100g (3 000 - 100 000 mg).
Ty 3-20 g/den bere zhruba tak zdravý člověk jako prevenci, člověk kterému nic není.
Člověk který užívá vitamín C jako antibiotikum, nebo antivirotikum (třeba při rýmě) se ve speciálním režimu (kdy hlídá své zažívání a pocit zdraví) může dostat až na tu vysokou dávku jak uvádím.
Dávka užívaná při obou režimech nicméně vyžaduje užívat čistý vitamín C bez přímesí, které s sebou přináší nežádoucí komplikace.
Při užití jako léku (antibiotikum, antivirotikum) je předpoklad, že tělo se s problémem nevypořádá pomocí mechanismů mu k tomu určených (nenaučí se ten problém samo vyřešit) takže pokud byste o tom uvažoval zvážil bych zda jít do léčby nebo zdraví podpůrného procesu. V každém případě obecně platí, že pokud je již nemoc rozjetá je léčba vitamínem C drahá, je sice efektivní ale jakmile se vysadí či nedodrží režim dochází k návratu potíží (je přitom třeba dávkovat přesně a většinou velmi často, dávku si musíte pro své tělo a nemoc a její stádium stanovit sám, a nejlépe zůstat doma protože se můžete seknout a trpět průjmem).
http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf.

Mazání ze Švejka Opodeldok se stále vyrábí a já na něj nedám dopustit. Používám na unavené svaly a klouby a také na bodnutí hmyzem, protože obsahuje i kafr (mimoto i rozmarýn a levanduli).
ATB

XXX.XXX.193.77
Jinak jak píše Profesor...
Každý večer (v zimě pochopitelně před krbem po pomilování své ženy) sklenku koňaku (brandy) na posílení srdce (ať již člověk prodělal angýnu nebo ne), srovnání myšlenek které přinesl den i jistá příprava na zítřek (ale bez stresu a řešení čehokoli v noci), lehká podpora lepšího spánku; to je možná základ dlouhého dožití muže i jeho kvalitního života, začne-li nejpozději v 50 letech.

Nějak se mi zdá, že se ten poslední příspěvek Kosty netýká. Pokud jsem si všimla, je to žena a bolí ji nohy .
Držím palce, ať se Vám uleví.
Na to nejdůležitější jsem zapomněl - kysané zelí z hrnce!
Příspěvek ATB se určitě týká i Kosty, protože sklenka KVALITNÍHO alkoholu u lidí po vývinu má velmi pozitivní vliv celkově a srdce je základ při všech nemocech. Čím silnější pumpa-srdce, tím více se bolavé nohy a jiné části těla prokrvují a čistí od škodlivin.
Ono je hezké brát syntetické vitamíny, ale je to 98% vyhozených peněz, protože min.98% těch vitamínů vyčůráte bez vstřebání. Ono to není tak jednoduché, aby se ten vitamím jen tak navázal do těla. Základ je nachystat se na zimu - imunita a nachystat se na zimu - kysané zelí, jabka ve sklepě, jabka nasušená, bylinky na čaj, zásoba kvalitního medu, domácí sádlo + špek, plný demižón slivovice atd.
A ta slivka na mazání = prokrvení - prohřátí Pak se ale musí do tepla, protože se uvolní moc tepla z těla.

Pochybuju, že by Kosta trávila večery u krbu se svou ženou, tak jsem to myslela .

A je to opravdu ochablejma nohama nebo se cejtite celkove zeslabla?

Jéééé, Mastňáček! Ahoj, Ty kluku! Už jsme Tě tu skoro oplakali(y)

Ahoj, vypada to ale ze to zase deaktivuju, profesorskymu z toho povolil sverac ze to cejtim az tady.

Ale to je z radosti, koukněte se pořádně na ty smajlíky. Na nás si slovní judo moc nenacvičí, prostě jste chyběl .
Připomíná mi to mou dceru, když jí bylo asi 15. Pořád se se mnou debatovala, na všechno měla odpověď, jsem klidná, ale z toho mi tekly nervy. A jednou jsem se jí ptala: Prosím tě, proč to děláš, co z toho máš? A ona na to: Ale, mamko, aby sis pocvičila nervy a víc vydržela.

Ja nevim, podle smajliku mu vytuh usmev az si musel na nasadit cerny brejle a na konec ho to tak unavilo ( nebo ta pecena vodni drubez ) ze si dal dvacet?

napsal(a):
Jéééé, Mastňáček! Ahoj, Ty kluku! Už jsme Tě tu skoro oplakali(y)
Mastňáčku, všechno dobré v tom letošním roce! Vítejte zpátky!

Dekuju, vsak jsem vam uz popral :)
Jeste teda k tematu, kdyz jsem tak klempiroval, tak me bolely i nohy i kuze na hlave, celej clovek. Jak jsem psal do vzkazu, echiynacea v lihu + citrovital me zatim fungujou. Rek jsem doktorce a antibiotikum ne a lihova lecba prisla prave vcas. Nevim jak by to dopadlo angina po sesty s atb.