Kamerunský beran si dere srst

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2017 19:18
čičin

XXX.XXX.115.114

Prosím o radu, vím že už se tady o tom psalo, ale radu jsem nenašla, náš kamerunský beran si dere srst, už má na obou bocích holá místa bez srsti. Měla jsem tu veterináře, dostal injekci proti parazitům v srsti, ale je to pořád horší. Ostatní tyto problémy nemají. Veterinář říkal, že je na to prý už jenom koupel, ale v tomto počasí nevím jak bych to dělala aby nezmrzl. Mají liz z mědí, bez mědi i klasickou sůl, na noc je zavírám do bunky, krmené jsou senem a obilím.
Dá se mu nějak pomoct.Děkuji.

8.1.2017 20:13
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak zalezi na diagnoze... jestli ma v srsti brebery tak muze pomoct po tydnu za sebou pichnout ivermectin... to je na parazity...ale vy nepisete co mu je... v pripade parazitu vnejsich muze pomoci i nejaky spot on jsou ruzne znacky ja mam veterinare ktery ma k dispozici coopers spot on...

8.1.2017 20:18
moonika

XXX.XXX.225.45

Asi to bol ivermectin, Kedy to dostal? Na svrab by mal ivomec fungovať len myslím že treba ešte raz pichnúť po nejakej dobe. Moc sa mi nezdá že by kvôli všenkám mal až holé miesta bez srsti, ale na všenky funguje skôr ten coopers spot on ako píše lilo. Môže to byť aj nejaká pleseň a pod. to vám osvetlí iba rozbor kožného steru.

8.1.2017 20:23
lilo

XXX.XXX.201.210

No a jestli to je svrab tak nektere kusy jsou k nemu nachylnejsi... u jinych se nemusi projevit... ale pokud uz to tam mate... tak by jste mela podestylky vykydat a pokud mozno cely prostor vystrikat nejakym biokillem obsahuje permetrin toxicky pro kocky!... a mel by svrab zlikvidovat...

8.1.2017 21:12
čičin

XXX.XXX.115.114

Nikdo jiný se neškrabe, injekci dostal tak před 10 dny ale nelepší se to smajlík. Už jsem to měla ve stádečku před 4 lety a mělo to stejný průběh, vet mi říkal že už neví a nakonec kamerunec pošel, nechci aby se to opakovalo.Tenkrát se u ostatních nic neukázalo. Taky sem tam tluče hlavou do stromu, jako by chtěl shodit rohy.

8.1.2017 21:19
moonika

XXX.XXX.225.45

čičin napsal(a):
Nikdo jiný se neškrabe, injekci dostal tak před 10 dny ale nelepší se to smajlík. Už jsem to měla ve stádečku před 4 lety a mělo to stejný průběh, vet mi říkal že už neví a nakonec kamerunec pošel, nechci aby se to opakovalo.Tenkrát se u ostatních nic neukázalo. Taky sem tam tluče hlavou do stromu, jako by chtěl shodit rohy.

A pohyby má koordinované? žiadne nervové príznaky? to tlčenie ťažko posúdiť takto, či to je normál či nie. Mne sa hne´d vynorila v mysli scrapie ale snáď to je len dačo kožné.

8.1.2017 21:34
čičin

XXX.XXX.115.114

Choval se normalně, žádné ochylky, až dnes šel od stada bokem, ale to může být zimou, jak nemá srst tak se třepe ani toho už dnes moc nesežral. Jiný vet mi říkal ze je nějaká vodička, ale ani berana neviděl, jak nevim jestli volat dalšího.

8.1.2017 23:15
pepakacko

XXX.XXX.72.41

Taky myslím svrab pichnete biomectin nebo ivermectin a za 10 dni znovu a melo by se to srovnat.

9.1.2017 07:06
lilo

XXX.XXX.201.210

Urcite volejte nejakeho mene laxniho veteraka ktery to uvidi... pripadne odebere kozni ster, krev a posle na rozbor... muzete zavolat treba do brna na fakultni veterinarni ambulanci... mozna tu nekdo bude mit kontakt...

Přidejte reakci

Přidat smajlík