Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

fum

14.1.2017 12:10
fum

XXX.XXX.33.165

Ovce nechce dát jehňatům napít. Nevím jak se dojí, nejde mi to

14.1.2017 12:29
profesor1

XXX.XXX.192.98

Kořen střichu-cecíku sevřít mezi palec a ukazováček a sjíždět dolů, případně sevřít celou dlaní, opět ukazováčkem - držet a svírat prostředníček pak prsteníček a malíček = postupně svírat v dlani od ukazováčku dolů a vymačkávat mléko. Nevím jak bych to líp popsal
Lepší je ale ovci prvně vždy přidržet a nechat jehňata napít. Časem by si mohla zvyknout, jehňatům držet a máte minim. tři měsíce bez starosti.

fum

14.1.2017 12:32
fum

XXX.XXX.33.165

Díky, jdu to prubnout

14.1.2017 12:55
friska

XXX.XXX.104.1

fum napsal(a):
Ovce nechce dát jehňatům napít. Nevím jak se dojí, nejde mi to

Pokud máte možnost, tak ovci přivažte nebo jinak zafixujte aby vám neuhýbala a zkuste jehňata přiložit ať se napijí. Pokud se sžijí, tak máte ušetřeno mnoho starostí.

Je to tu taky dost rozebírané téma:

https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/nemodforum/r/detail/1249597/odmita-jehne

https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/nemodforum/r/detail/883132/ovce-nechce-dat-jehnatum-napit

Jinak dojím zezadu tak, že chytím struk mezi palec a ukazováček a postupně stiskávám prostředníček, prsteníček a malíček do pěsti a přitom jemně táhnu rukou dolů. Pak povolit a znovu chytím struk mezi palec a ukazováček,...

14.1.2017 12:56
moonika

XXX.XXX.225.236

profesor1 napsal(a):
Kořen střichu-cecíku sevřít mezi palec a ukazováček a sjíždět dolů, případně sevřít celou dlaní, opět ukazováčkem - držet a svírat prostředníček pak prsteníček a malíček = postupně svírat v dlani od ukazováčku dolů a vymačkávat mléko. Nevím jak bych to líp popsal
Lepší je ale ovci prvně vždy přidržet a nechat jehňata napít. Časem by si mohla zvyknout, jehňatům držet a máte minim. tři měsíce bez starosti.

Klobúk dolu že ste to dokázali opísať :D aj keď ja by som ešte doplnila že je dobré napodobniť jahňa a tak trochu to vemeno trochu odspodu hore "drcnúť"(nadhodiť?:), ja tak dojím kozu s "ovčím" vemenom :) najlepšie bude to čo píšete na záver, ovcu pridržať a nech sa krpci snažia.

14.1.2017 12:58
friska

XXX.XXX.104.1

profesor1 napsal(a):

Jé, tak profesor byl opět rychlejší.
Já než něco nadatluju s těma mýma ratolestma, tak zas přijdu s křížkem po funuse

14.1.2017 13:01
friska

XXX.XXX.104.1

moonika napsal(a):
Klobúk dolu že ste to dokázali opísať :D aj keď ja by som ešte doplnila že je dobré napodobniť jahňa a tak trochu to vemeno trochu odspodu hore "drcnúť"(nadhodiť?:), ja tak dojím kozu s "ovčím" vemenom :) najlepšie bude to čo píšete na záver, ovcu pridržať a nech sa krpci snažia.

S tím ducnutím zespoda do vemene a pak až stiskat souhlasím, na to jsem zapomněla. Líp mi pak ovce pouští mléko, když začínám dojit.

14.1.2017 14:30
Muf

XXX.XXX.188.213

Skoušel jsem je přiložit, jedno dvakrát cuclo a druhé nic. Jsou to kamerunskou. PS: Nepodařilo se mi nadojit nic

14.1.2017 14:48
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jste si jistý že nejsou napité? Jestli nepily, tak by už byly malátné-slabé-ospalé.... s propadlým bříškem(ale to bříško není pravidlo, může být naopak nafouklé, což už je moc špatné) Jestli vám připadají čilá, tak možná pijí aniž by jste si toho všiml.

Ten palec a ukazováček jakoby zabořte do vemínka u kořene struku až ucítíte, že se ten struk naplnil a teprve stisknete - nebojte se stisknout a dělejte to jen jednou rukou pro začátek. No a pak stusknuté tahejte dolů - nesmíte stisk povolit a struk si mázněte sádlem - olejem rostlinným)-máslem - vazelínou z lékárny.... prostě co máte po ruce, aby to klouzalo a prsty nedrhly. Pak už si to mažte tím mlékem jestli se podaří.

14.1.2017 14:52
lilo

XXX.XXX.201.210

Tak zprvu ovci si zafixujte aby jste se k ni dostal... aby vas nekopala muzete si privazat i jeji nozicku... jehnata musi dostat mlezivo bezprostredne max do 6 hodin od porodu jinak se jejich sance na preziti velmi snizuji... pak tedy odstriknete struk... muze mit zazatkovane struky a vubec to nemusi jit... mlezivo muze mit az konzistenci karamele... takze se snazte... az odstriknete... pak vemete jehne... strcite mu do huby prst a zaroven struk a primackavate ten struk aby z neho teklo.. vim ze se mi to radi protoze mam zkusenost s dojenim letite... ale vy se musite snazit...

14.1.2017 15:12
Muf

XXX.XXX.188.213

Pít sem je od rána neviděl ale snažili se, pokaždé je odstrčila. Ale nebyl sem tam neustále. Teď sem v práci, takže toho moc nezmůžu. Snad to dobře dopadne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík