Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

l

14.1.2017 18:00
l

XXX.XXX.30.112

Dobry den, kdy zacnou rust beranovi kamerou ovce roky a kdy dorostou do definitivni velikosti?

Matsik

14.1.2017 18:50
Matsik

XXX.XXX.37.254

Rohy začínají růst asi týden až dva po narození ale kdy dorostou to nevím mám pocit, že nepřestávají růst ale fakt nevim.

14.1.2017 18:51
Muf

XXX.XXX.188.213

Netrvá to dlouho, cca do měsíce už má malé růžky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2017 21:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pořád tomu nemůžu uvěřit. Podcenila jsem schopnost malého nanicovatého beránka, kterému nesestoupily koule. Narodil se vloni v dubnu. Zůstal s matkou, tetami a sestrami až do září. Byl prťavý a určený do mrazáku. V září putoval k beranům a později do mrazáku. Začátkem listopadu jsem oddělila jehničky, které jsem nechtěla připustit a k ostatním pustila chovného berana. Těšila jsem se, že konečně mi podmínky dovolují, určit si dobu bahnění.

Nemám stádečko za domem. Musím za ním dojíždět. Dnes jsem nevěřila vlastním očím. V přístřešku loňských jehniček ležel mrtvý beránek. Očištěný, vyvinutý, ještě nebyl úplně ztuhlý. Přejela jsem očima stádo, jestli budou ještě nějaká další překvapení. Nevím, u kamerunek to fakt nepoznám. Matku jsem identifikovala. Šla jsem kouknout na vedlejší blok, kde mám březí ovce, které by měly rodit, začátkem dubna, ale jedna má boky, jak stříně a sotva se vleče. Zase neodhadnu, kdy se bude bahnit, ale v dubnu to určitě nebude, spíš, co nejdřív...

Musím říct, že mě ten malý beran "bez pořádných koulí" vyškolil. Nevěřila bych, že je to možné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík