Uživatel s deaktivovaným účtem

Parada, to je odmena za celorocni praci :)
Ja jeste nic nemam, prvni se okoti +- za 10dni. Ale dnes jsem byl spizovat u souseda kterymu jsem pujcil berana a ma tam od tri ovci sest jehnat. Takze mise byla splnena na vybornou.

My začínáme až v půlce března, tak ještě bude dlouhé čekání...
Držím pěsti všem, ať se to dobře vede!

Sorry...

Ale blbost - držela jsem obě, protože jsem držela otěže na vyjížďce...tedy jsem držela pevně pěsti. Takže hádám asi chyba v Matrixu..

Ale, ale, nevěřím, že to tak prožíváš... to máš samé prvničky? Ovečky to zvládnou převážně samy, ne? Jak jste dopadli?
No dopadli jsme přesně tak, jako když má strach velké oči Poslední kontrola o půlnoci. Oveny měly dechovou frekvenci jako já v sobotu na plese, když mě moje žena Dorotka nechávala potřetí za sebou zahrát kvapííík Ráno taky nic, jen to rychlejší dýchání a chození sem a tam. Vemena plné, boky jakš takš propadlé, jen pipiny nic moc nateklé. Tak asi toho mají v sobě víc a už to hůř udýchávají.
Prvniček mívám ročně tak 3 - 5 ks. A to víš že by to oveny měly zvládnout samy, ale když vidíš že se to blíží, tak ti to přeci nedá aby jsi seděla doma a chodila tam jen poklízet ráno a večer.
..tak si rikam, co tim ta priroda sledovala, ze Vase ovecky a hodne tech velkych, uz rodi ted, kdy neni trava, mrazy az prasti, u nas 20-30cm snehu, moje maji kozichy navrchu bile namrazou...jeste, ze ty me mini rodi az od dubna
Preji bezproblemove porody a zdrava jehnatka ( i sobe ).

Haha, tušila jsem to :)
Na druhou stranu - minulý rok jsme taky trávili s manželem na střídačku porod v autě. Ale je fakt, že tam už bylo jasné, že začíná... ale stejěn to trvalo pár hodin, než bylo hotovo. A ještě, že jsme tam byli. Klasika - zwartbla - odrodila, víceméně očistila a tradá za žrádlem... jedno z dvojčat mezitím začla vybékávat jiná, tak ho málem odvedla (už měla cca 2denní jehňata svoje), protože jeho vlastní matka se věnovala něčemu jinému... tak jsme dlouho přesvědčovali, že to je opravdu její vlastní... achjo s nima. Že jo?

Jj, Jani. Letos už to bude veselejší - máte o mnoho zkušeností víc, než když jste sem začala nakukovat minulý rok a celá vystrašená řešila kdejakou drobnost. Uvidíte, že Vám bude letos lehčeji na duši (a nervech)
...roky bezi jako stado, hippiecko...rodili jsme prvne pred 3 roky, kdy jste mi tu pomohli zachranit jehne i mamu, predloni uz jedna rodila sama, druhe jsem jen pomahala tahat ven a vloni vsechny 3 rodily samy (vcetne 3. kterou beran nesnasi, ale 1. dite uz splodili, takze rodila prvne). Uz jen kontroluji zda tecou struky a male se napilo a pak jen cistim pupiky betadinem par dni. A mam doma SOS flasku a umele mleko, kdyby...Ale stejne byvam nervozni a tesim se zaroven

To to letí...