Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petrzilek Radek

26.1.2017 14:31
Petrzilek Radek

XXX.XXX.220.216

Dobrý den,

potreboval bych poradit jak si poradit s agresivním trkajícím beranem.
Uvažoval jsem o elektrickym obojku a nebo elektrickej byč.
Prosím poraďte mi jestli by to bylo účinný, a kde to pořídit ?

Předem děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2017 14:37

Capnete ho za fligr, povalit, jedno koleno na krk druhy na hrbet, chvilku kyslikovou dietu a nejakou dobu se uklidni.

26.1.2017 16:21

Klidně ho taky prožeňte, dejte mu klackem přes kejty, ale hlavně ho nebijte přes hlavu, to by bral spíš jako výzvu k boji. Elektrickej bič kdyžtak seženete v nějakejch chovatelskejch potřebách, ale nejsou levný. https://eshop.agrotrans.cz/elektricke-pohanece-c68/
Já ho na berana občas vzal, ale pak jsem zjistil, že když si ho ostříhám, tak ho tím tak degraduju, že se mi pak vyhejbá obloukem

26.1.2017 17:55
lilo

XXX.XXX.201.210

Jj.. jde o to ho degradovat.. bud ho povalet po zemi... nebo osedlat... nebo placnout do mulce, odradi ho i kbelik s vodou a politi... nakopat do boku... dejte si na nej obojek aby se vam s nim lepe manipulovalo a pro bezpecnost ho vzdy nejprve nekam pricvaknete...

26.1.2017 19:42

Do mražáku.

26.1.2017 20:01

Nejdriv zvalchovat, pak do mrszaku :).

26.1.2017 20:07
lilo

XXX.XXX.201.210

No jo... berani jsou proste blbci... a dokud jim neukazete ze se jich nebojite tak neprestanou.

27.1.2017 15:29

Jen co s tím jednou začnou a vy jim ukážete kdo je ve stádě šéf a oni toho nechaj, tak po čase to vždy začnou zas na vás zkoušet. Měl jsem ale i berany co to na mě nikdy nezkusili.

29.1.2017 00:05
dolina

XXX.XXX.90.142

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Do mražáku.

Ked ma tri roky, je maso chutne, pouzitelne v kuchyni?Alebo dat do vykupu?

29.1.2017 11:36
profesor1

XXX.XXX.192.98

Je to vlastně ještě tříleté jehně, tak že mňam

29.1.2017 11:42

Vše nad jeden rok do guláše a na klobásky.

29.1.2017 11:53
profesor1

XXX.XXX.192.98

U mne v podstatě taky - můžu si to dovolit, ale jinak je to škoda, takhle "zprznit" kvalitní maso!

29.1.2017 13:11

Jinak k tomu tématu v malochovu je nejlépe berana pokaždé po sezéně to jest nejlépe v prosinci zabit.Na jaro nechat nového berana pokud nechcete nějakou ovenu nechat do chovu může být i příbuzný to vůbec nevadí nebo ho také můžete vyměnit za jiného ale to je zbytečné pokud nechcete potomstvo do chovu.Tak to dělám já a mám klid a po zahradě můžou létat děcka.Jo akorát se může stát že budete mět jak naschvál samé ovečky to je pak pech ale to se ještě nestalo.

29.1.2017 22:05

Vše nad jeden rok do guláše a na klobásky.

To je Váš názor, podle mě je toho škoda. Proč by maso, které není zrovna jehněčí, mělo být špatné a patřit jen do klobás a guláše? Zkuste tu chuť právě využít, starých receptů je dost, nehledejte minutky, ale pečené apod.

pecovatelka

31.1.2017 11:48
pecovatelka

XXX.XXX.69.113

No vidim ze nejsme jedini kdo ma problém s beranem smajlík muj mu to neustale vysvětluje ze tam není panem ale beran to stále nechape smajlík

2.4.2017 22:17
slunecnivrch

XXX.XXX.147.113

Capnete ho za fligr, povalit, jedno koleno na krk druhy na hrbet, chvilku kyslikovou dietu a nejakou dobu se uklidni.

Dnes to na mě beran prvně zkusil, hned jak jsem ucítila drcnutí ze zadu, ještě než jsem se stihla otočit, vybavila jsem si Mastnacku tuto vaši radu a už jsem chtěla na něj skočit. Pak jsem si uvědomila, že mám na břiše v nosítku potomka. Milého berana jsem alespoň pořádně seřvala, začal couvat a bojovně se stavět, přidala jsem na intenzitě hlasu a uvažovala jak rychle umím běhat. Naštěstí křik zabrala a beran jen tupě zíral a když jsem odcházela víc jsem ho nezajímala. v nejbližších dnech už poputuje do separace, tam ať se třeba na uši staví. Ovšem na podzim zase zpět do stáda a asi si to budeme spolu muset vyjasnit.představa kdy se snažím povalit berana vážícího dvakrát tolik co já, my cuká koutky už teď :) namá beran taky nějaké místo na těle jako Achiles?

2.4.2017 22:29

Mno...tam jako každý chlap. Já to používala a pak dal na chvíli pokoj. Protože - on trkne a dál si nevšímá (alespoň ten náš to tak dělal). Takže jak trknul, otočil se a odcházel, tak jsem mu šáhla po koulích a trochu ho povodila...
Nebo prý nabral bodlem (jakože nakopnout špičkou) do slabin.
Každopádně pokud už se jednou roztrká, tak pochybuji, že toho nechá... bohužel

2.4.2017 22:46
slunecnivrch

XXX.XXX.147.113

Fakt je, že na tu svou parádu je dost citlivý, teď už jen doufat že se ke mě otočí správnou stranou :) dík za tip. pokud neskončím zadupána do země, dám vědět zda to zabralo.

3.4.2017 08:19

Měla jsem taky 90kg berana - představa, že - bolavá od trknutí - se ho snažím sklátit na zem, je přinejmenším scestná. Takže tohle pro mě protě bylo použitelné řešení.. tak uvidíte.

3.4.2017 21:29
janapiglet

XXX.XXX.12.134

Muj beran ma obojek a vzdy ho navazu na voditko a dam mimo vybeh karabinou k plotu. Pak me trkne a zere si travu venku. A na ovcin jsem mu povesila pytel slamy, hlavne v dobe rije, kdyz mu par manzelek nestaci, denne si "zabojuje" s pytlem U me ovce a beran doziji, nejime je. On je skvely tata, sednu si na lavicku a divam se, co svym detem dovoli a jak je na ne hodny.
Me se boji jen kdyz na nej strikam vodu z detske pistole, ale kdybych se otocila tak me prasti - to neriskuji. Povalovani, ruzne kopani do zadku, proutkem pres nozky - s tim jsem neuspela.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2017 17:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Jsou takové problémy i s kamerunskými berany? Máme zatím jen ročního a zdá se mi hodný.
Kdy tak začínají "zlobit"?

5.4.2017 18:20
janapiglet

XXX.XXX.12.134

Nas zacal po 1. riji, jak si zasexoval, od te doby na ty, ktere dobre zna, dela ramena Ale ja ho chybne jako maleho hladila, krmila, prvni prichazel na jmeno...

5.4.2017 20:28

Jj, to jsem chtěla říct: Flip, pokud se vyvarujete kontaktu s ním (hlavně nehladit po hlavě. Někdo říká ani nekrmit z ruky, atp.) a budete ho ve stádu přehlížet, může z něj takto vyrůst normální zvíře, které nebude útočit ani v obdobích říjí. Ikdyž to je prostě náročné období, kdy se může osobnost berana měnit... nesmíte se nechat převálcovat a po připuštění se zase může vrátit do normálu.

5.4.2017 21:31

Chovám se k beranovi naprosto asertivně, nehladil jsem ho ani já, ani nikdo jiný, nebyl krmen z ruky, vždy byl prostě přehlížen a byl v pohodě, byl to takový jouda co si držel odstup a jen blbě čuměl a to do věku tak 3 let. Nedávno se z něj stal magor a přestože vím jak na něj, tak mám z něho respekt. Cokoliv se se hejbe se snaží zmlátit. Je to Texel má přes metrák, je po francouzskejch rodičích a stál mě víc než je můj měsíční příjem tak mi je líto ho zabít. Tejden starý jehňata co tu po něm mám maj některé už přes 10kg. Ještě si ho aspoň rok nechám, aspoň se trochu procvičím v boji na blízko, ale na podzim pořídim novýho mladýho kterym si nechám obskočit jeho dcery. Mladej by mi stejně celé stádo nezvládnul obskákat.

5.4.2017 21:33

Týjo, Kubo, s tím bych se prát nechtěla

7.4.2017 10:46
profesor1

XXX.XXX.192.98

Kubo, co takhle pro jistotu zvýšit životní pojistku?!

7.4.2017 10:52

Jaky prani, kdyz se k nemu neleze nebo nechodis zadama k nemu tak at si dela co chce :) Muj prvni beran zacal po roce taky blbnout. Sel jsem delat lanka nebo neco tak furt nabihal, vzdycky jsem se otocil nastavil mu nohu, zpevnil svaly a buch. Ale jednou me takhle slozil a to jsem rychle vstaval aby me nedal celicko :).

7.4.2017 11:01

Jakože ses nechal dobrovolně mlátit?
To mě by ten náš asi přerazil stehenní kost, co si pamatuju, jak dokázal jít proti čemukoli...

Matsik

7.4.2017 11:16
Matsik

XXX.XXX.70.14

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jsou takové problémy i s kamerunskými berany? Máme zatím jen ročního a zdá se mi hodný.
Kdy tak začínají "zlobit"?

My si prvního koupily tříletého i s ovcí a protože jsme byly nezkušení tak jsem ho hladily a mazlily a on nám to krásně vrátil. Jako 6ti letého jsme ho musely klepnout už to nebylo možné. Ted máme asi 2letého toho jsme si nevšímali a nehladily(on se stejně nedá, protože se moc bál). Naznačí útok jen když je ve chlívě a nemá kam utéct, ale co dělá s druhým beranem to je děs. Pořád se rvou ani nespočítám po kolikáté už jsme spravovaly jesle a dokonce jsou ve výšce jejich hlav odštípané cihly. No nevím jak by se choval až by sme je vypustily na pastvu, protože sme se rozhodly, že půjdou na pekáč oba a my si koupíme berana nového. Jinak podle toho co mi říkaly ostatní a co jsem četla jsou všichni berani magoři a dřív nebo později se to projeví.

7.4.2017 11:39

Matsik napsal(a):
My si prvního koupily tříletého i s ovcí a protože jsme byly nezkušení tak jsem ho hladily a mazlily a on nám to krásně vrátil. Jako 6ti letého jsme ho musely klepnout už to nebylo možné. Ted máme asi 2letého toho jsme si nevšímali a nehladily(on se stejně nedá, protože se moc bál). Naznačí útok jen když je ve chlívě a nemá kam utéct, ale co dělá s druhým beranem to je děs. Pořád se rvou ani nespočítám po kolikáté už jsme spravovaly jesle a dokonce jsou ve výšce jejich hlav odštípané cihly. No nevím jak by se choval až by sme je vypustily na pastvu, protože sme se rozhodly, že půjdou na pekáč oba a my si koupíme berana nového. Jinak podle toho co mi říkaly ostatní a co jsem četla jsou všichni berani magoři a dřív nebo později se to projeví.

Mastik: U Vás hospodaříte asi tak jak Mcleodovy dcery?

7.4.2017 11:43
janau.

XXX.XXX.162.61

Před rokem jsme nechali řezat rohy půlrčnímu beranovi a bohužel nepřežil sedativa, byl roční a do té doby jakžtakž ještě zvladatelný, rostl z něho ale pořádnej provokatér.. Pořídili jsme od naproti sousedů před rokem 3měsíčního berana, krásného velkého jedináčka, který má tedy nyní rok a čtvrt a začíná se lehce také projevovat, jen pokud jsem k němu zády. No já tedy budu doufat, že nebude agresivní příliš (já se s ní prát neumím a tedy nebudu, i když jsem sama taky "beran" :-D), jeho otec je ale desetiletý "vysloužilec" a celý život to byl prý miláček, který nikdy nezaútočil, já ho zažila poslední 2 roky, co tady bydlím a potvrzuji, že tak hodného berana jsem nikdy neviděla. Doufám, že ten náš bude aspoň trochu po něm..

7.4.2017 11:47

Janau. : tak všechno nejlepší k narozeninám Taky jsem beran

7.4.2017 12:07
Trudi

XXX.XXX.23.183

Jak jsem krotila berana.
Navážel se beran do ovcí při krmení, časem i naznačoval na mně. Tak jsem se nas...la, chytla ho za flígr a chtěla ho povalit. On začal lítat do luftu snad metr a půl vysoko. Normálně asi do výše mé hlavy. Nedala jsem se! Jak se trochu se unavil, tak jsem s ním šlehla o zem. Chvíli ho přidusila a ejhle je z něj beránek... Jedná se o dvouletého sufolka. Ale chce jim to ukázat hned, kdo je tady pánem.

Janae

7.4.2017 12:34
Janae

XXX.XXX.160.254

Trudi napsal(a):
Jak jsem krotila berana.
Navážel se beran do ovcí při krmení, časem i naznačoval na mně. Tak jsem se nas...la, chytla ho za flígr a chtěla ho povalit. On začal lítat do luftu snad metr a půl vysoko. Normálně asi do výše mé hlavy. Nedala jsem se! Jak se trochu se unavil, tak jsem s ním šlehla o zem. Chvíli ho přidusila a ejhle je z něj beránek... Jedná se o dvouletého sufolka. Ale chce jim to ukázat hned, kdo je tady pánem.

Manžel mu nastavil velké kladivo. Zarážel jím kůly v ohradě, beran pořád otravoval a útočil, manžel mu bez rozmyslu kladivo nastavil, beran ho nabral plnou parou, chvilku vypadal, že je po něm, nakonec se zvednul a odkráčel, zatím to funguje a nechává nás na pokoji. Před tím jsme různě povalovali, škrtil a k ničemu. Uvidíme, jak dlouho si bude kladivo pamatovat.
Bohužel je moje chyba, rozmazlila jsem ho.

7.4.2017 12:39

To máte fakt asi kus od kusu.
Znám plemeníky, co jezděj po výstavách, kde v malých choulech jsou na dosah lidí a ti je mazlí několik víkendů z roce celé dny (samozřjemě po hlavě) a berani se neroztrkají...
Pak jsou tací, co nepřijdou pomalu s člověkem do styku a stejně jim naroste hřebínek a jdou i po člověku...

Já si po zkušenostech toho svého nevšímám a když si on přijde všímat mě, tak ho nějak nepříjemně odeženu. Je zvědavej. Ti zwartbly jsou prostě kontaktní plemeno. Dobře se s nimi pracuje. Zas to má tu nevýhodu, že (ikdyž nepřikrmujeme) choděj za člověkem jak psi, strkaj hlavy do kapes, kýblů... všechno má své.
Jsem zvědavá na tohohle berana. Mám raději bázlivější, protože nejsou tak odrzlí. Ale tenhle je teda už teď v roce dost oraženej a ikdyž ho odeženu, příště se stejně zajímá. Tak uvidíme, jak kolem říjí zas... Na podzim to byl vyjukanej mlaďas, tak byl jeden ze stáda. Letos se to může změnit a může si zas začít holky hlídat... tak by to vlastně mělo být. Jen by měl vědět, že na "své lidi se nešahá"...

7.4.2017 14:19
janau.

XXX.XXX.162.61

Janau. : tak všechno nejlepší k narozeninám Taky jsem beran

Také přeji všechno nejlepší k narozeninám! Já už slavila v březnu

Matsik

10.4.2017 15:29
Matsik

XXX.XXX.70.14

Proč to? Jen už mě nějak nebaví se prát s beranem . Pořídíme si berana vždy jen na skok a je to.

10.4.2017 22:50

Matsik napsal(a):
Proč to? Jen už mě nějak nebaví se prát s beranem . Pořídíme si berana vždy jen na skok a je to.

Kdybyste měl pokaždé koupit plemenného berana a hned ho porazit, asi by se to dost prodražilo .

10.4.2017 23:38

Oreb1: To ale není pravda, stačí z něho vyrobit klobásy, dobře je prodat a cena plemeníka je hned zpět.

11.4.2017 09:45
profesor1

XXX.XXX.192.98

Oreb1: To ale není pravda, stačí z něho vyrobit klobásy, dobře je prodat a cena plemeníka je hned zpět.

Za kolik kupuješ plemeníka? Nebo jsi snad schopný vyrobit z něj 40kg klobás?

11.4.2017 11:26

Profesore sice ošidit a něčím nastavit se dá všechno, ale taky se to dá smíchat s trochou domácího vepřového bůčku ale ono to je i o tom za kolik se pak prodávaj. Ano cena plemeníka se dá v plné výši přes klobásy dostat zpět, pokud teda neberu mladé ještě uplně nenarostlé plemeníky krátce po NT. Nemůžu ale počítat svůj čas na tom strávený. Ale taky je pravda, že tady na západě se ceny pohybují jinak než u vás na Ukrajině

11.4.2017 11:30

Kosteji, na ukrajine se konzumuje hlavne zelenina :) aspon u mejch pribuznejch, maso jsem tam snad ani nedostal, jen obcas po litackach na navstevach klobasy s kdecim, ale porad zelenina, papiriky, rajcata, vejce. Echtovni rizek si asi schovavaj na zimu nebo nevim.

11.4.2017 12:12

Maso před námi schovávaj a místo vína lejou jen výplach ze sudů a pořád si myslej že my jsme ti špatní.

11.4.2017 12:23

Maso před námi schovávaj a místo vína lejou jen výplach ze sudů a pořád si myslej že my jsme ti špatní.

To u nás v Asii je úplně jinak, host dostane to nejlepší, co v domě je...a klidně může přijít neohlášený, protože mobilní signál k nám ještě nedorazil

11.4.2017 12:27
janau.

XXX.XXX.162.61

To u nás v Asii je úplně jinak, host dostane to nejlepší, co v domě je...a klidně může přijít neohlášený, protože mobilní signál k nám ještě nedorazil

Hlásím, že i my z jiného konce Asie jsme na tom stejně

11.4.2017 12:27

Nevim ted kterou ukrajinu myslis, ja tu za slovenskem a tam misto vina lejou samohonku. A davaj taky to nejlepsi co maj i kdyz skoro nic nemaj :) Asi neberou maso jako to nejlepsi? :).

11.4.2017 12:37

Končím s urážkami vás z východu. Ke mně kdyby teď někdo neohášenej přijel, tak bych nebyl dobrý hostitel. Lednici mám vyžranou, sklep vypitej, ve světnici bordel... Skoro si říkám že je naopak teda ideální čas zajet za příbuznými tamhle někam do Stříteže nad Bečvou. Vím že bych byl královsky pohoštěn

11.4.2017 12:39

Vsak germansky narody tou pohostinnosti vyhlaseny nejsou a rikals ze jses tim poznamenanej nebo tak nejak? :) U tebe to omlouvame, nemas v bejvaku zenskou nebo jo? :) Potom odvolavam co jsem slibil..

11.4.2017 13:16

Končím s urážkami vás z východu. Ke mně kdyby teď někdo neohášenej přijel, tak bych nebyl dobrý hostitel. Lednici mám vyžranou, sklep vypitej, ve světnici bordel... Skoro si říkám že je naopak teda ideální čas zajet za příbuznými tamhle někam do Stříteže nad Bečvou. Vím že bych byl královsky pohoštěn

To je k nám už kousek...nezapomeňte s sebou vzít balíky

11.4.2017 13:19

janau. napsal(a):
Hlásím, že i my z jiného konce Asie jsme na tom stejně

Určitě máte kořeny na východě, jinak si to nedovedu vysvětlit

11.4.2017 13:19
RETRO

XXX.XXX.201.210

Uz jedu... jsem zvedava co dostanu...

11.4.2017 13:24

RETRO napsal(a):
Uz jedu... jsem zvedava co dostanu...

Vzhledem k tomu, že kaufland, lídl i albert jsou na dostřel, můžete si i vymýšlet. Na co máte chuť?

11.4.2017 13:29
janau.

XXX.XXX.162.61

Určitě máte kořeny na východě, jinak si to nedovedu vysvětlit

Tak tak, původem Kroměřížsko, pár let Praha a nyní definitivně Třebíčsko K Valašsku a speciálně ještě k Beskydům mám srdcový vztah

11.4.2017 13:33
RETRO

XXX.XXX.201.210

Hele jeste me k te vasi jedne reakci napadlo ze to nesmi byt moc casto.. jsou totiz hoste kteri maji sklon ke sqaterstvi... ja osobne take rada prijimam navstevy spise nez na ne jezdim... a kdyz se navsteva ohlasi tak se vzdycky neco najde... no jinak pokud jsem slusna neohlasena navsteva tak si piti vozim sebou... :).

11.4.2017 13:50
janau.

XXX.XXX.162.61

Vzhledem k tomu, že kaufland, lídl i albert jsou na dostřel, můžete si i vymýšlet. Na co máte chuť?

Hmm, tak to je výhoda, já mám na dostřel leda tak pár km od nás malou večerku Ale jinak sklep a špajzu tím pádem skoro vždy plný nějakých zásob. Nečekané návštěvy jsou u nás opravdu časté, bez signálu na mobil skoro všichni mí známí ví, že např. o víkendu se mi těžko dovolají, no když už jsem u toho, vlastně ani doma nemám televizi, já ji vůbec nepotřebuji

11.4.2017 13:56

A co to ma do p...e spolecnyho s agresivnim beranem? :).

11.4.2017 14:02
janau.

XXX.XXX.162.61

Už jsem se bááála, že se nikdo neozve Dnes má dorazit střihač, tak zítra povim, jestli jsme vůbec berana chytili, zvládli ho posadit, ostříhat a zda jsme oba živí a zdraví.

11.4.2017 14:05

Delate jakobyste strihali osmimetrakovyho bejka :).

11.4.2017 14:13
janau.

XXX.XXX.162.61

Delate jakobyste strihali osmimetrakovyho bejka :).

No to víte, pro mě to bude s tímto beranem premiera, beran v té vlně vypadá mohutně a mám z něho pořádný respekt, pěkně se mnou občas mává, když si vzpomenu na letošní čištění paznehtů, no asi byste se mi hodně smál Už teď cítím ten adrenalin

11.4.2017 14:17

Co ze to mate za plemeno? :) Ja se jen posmivam a to jen tady jinak mam pochopeni pro kazdyho a vsechno :) Dyt to neni tak davno co jsem se tady ptal jak posadit prerostlou bahnici...

11.4.2017 14:27
janau.

XXX.XXX.162.61

Jooo, já jsem v pohodě , mám jen 2 suffolky a beran je nějakej neznámej kříženec se suffolkem, ale nějak za ten rok, co ho tu mám přerostl ty ovce, tak už se modlím, aby už dál nerostl, začíná mě pěkně štvát, jak se na mě vytahuje No nic, myslím, že dnes mu zklapne (nebo naopak?), loni se na mě ovce po stříhání 2 dny ani nekoukly...

11.4.2017 15:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nééé, to néééé, nemyslíme si že jste ti špatní. Jen víme, že nic lepšího nezasloužíte
Házet perly sviním by byl přeci "hřích"

A když příjdete žíznivý a klidně nezvaní tak ve sklepě určitě něco najdu viz malá fotoukázka

12.4.2017 00:15

Až jednou zjistím kde bydlíš Profesore a budu mít cestu kolem, tak se nepozván stavím, zahodím klíče od vozu a zalezu si k tobě do sklepa a nevylezu dokud ti to nevypiju. Protože lidi jako ty, si takovej poklad ve sklepě nezaslouží

12.4.2017 07:48

Pane jo, ladic pian ne?

12.4.2017 08:28
profesor1

XXX.XXX.192.98

No když já jsem spíše na slivovici (proto tyhle zásoby) a demižónky fotit nemůžu, to by mohl dorazit berňák
A dobrého vína jsou tam jen ty spodní tři police
Tak že Kubulo, pokud se po pár štamprlích nechováš jako agresivní beran(ať se držíme tématu! ) tak se klidně stav a vem sebou i vetku, je tam spousta likérů, krémů, aperitííífůůů.......

12.4.2017 10:06
RETRO

XXX.XXX.201.210

Hlavne protrepat a nemichat... chlapci...
arzenal pekny...

Přidejte reakci

Přidat smajlík