Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

sikodes

23.2.2017 19:15
sikodes

XXX.XXX.167.132

Koupil jsem od svých známých kozlíka 6 měsíčního. Matka je bílá krátkosrstá koza nadojí 4l mléka denně, jeho otec je hnědý krátkosrstý a jsou po něm krásné kůzlata. Chci si ho nechat tak snad si zvykne na kozenky a chtěl bych se zeptat jestli ho můžu dát ke svým kozám, které jsou březí? A bude mi stačit jeden jeden kozel na tři kozy ? Ještě třeba vymyslet nějaké jméno pro nového kozlíka a mužem začít chovat takovou menší kozí farmu. Jinak kozlík je na fotce tak sem zvědav co na něho řekněte.

23.2.2017 19:39
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele co se tyka brezich koz a ve sve podstate jeste kozlika... tak je otazka jeslti jsou kozy rohate... a onen kozlik je bezrohy ? a zapadne mezi ne... osobne jsem kozla byt mladeho davala ke svym rohatym kozam jen v dobe kdy se rijily jelikoz by ho jinak rozparaly... ale to jsou moje kozy... ve vasem pripade to muze byt jinak... ale jakekoliv zarazovani do stada by melo probihat na otevrenem prostoru... a ve vetsim prostoru kam se pripadne muze kuzle, kozlik schovat... kozlik na tri kozy bude stacit to strach nemejte a jeste vam pokryje kozy v dalsi sezone...

sikodes

23.2.2017 20:06
sikodes

XXX.XXX.167.132

Děkuju za odpověď, Kozy mám bezrohé. Dneska jsem dal kozlíka ke kozám, a začli ho očuchovat a zatím jsou v klidu, tak jsem ho nechal na noc u koz. A zítra mu raději postavím box, a teda.

sikodes

23.2.2017 20:10
sikodes

XXX.XXX.167.132

sikodes napsal(a):
Děkuju za odpověď, Kozy mám bezrohé. Dneska jsem dal kozlíka ke kozám, a začli ho očuchovat a zatím jsou v klidu, tak jsem ho nechal na noc u koz. A zítra mu raději postavím box, a teda.

A teda se chci zeptat jak velký box mu mám udělat? Byl by tam na zimu, nechci aby kozám během březí ublížil. A tak nakonec jsme vybrali jméno Vojta.

23.2.2017 20:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

Myslím že takový mlaďoch jim neublíží. Staré kozy si umějí sjednat respekt. Ale je to vaše volba. Vojtíškovi bude bohatě stačit box 2 x 2 metry.

sikodes

23.2.2017 20:18
sikodes

XXX.XXX.167.132

profesor1 napsal(a):
Myslím že takový mlaďoch jim neublíží. Staré kozy si umějí sjednat respekt. Ale je to vaše volba. Vojtíškovi bude bohatě stačit box 2 x 2 metry.

Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2017 20:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klidně ho u koz nechte. Zvyknou si na sebe a i on si zvykne na kůzlata. Já bych ho nikam zvlášť necpala, dokud ho nebudete chtít oddělit kvůli říji a řídit si připouštění. Je to pěkný mlaďoušek, u těch kříženců někdy vstupují do vybarvení všichni jejich dávní předci. Jen možná trochu dejte pozor, až budou kozy rodit, aby měl kam jít, nebudou ho tam chtít jako asistenta, maximálně jako hlídku u vchodu. Březím kozám ale určitě neublíží.

23.2.2017 20:26
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Já mám kozlíka bezrohého a kozy rohaté, taky byl dost mladý když mezi ně přišel, jak bylo řečeno do volného prostoru a oni si to vyříkaj.
Náš je Vilík a i když maj holky rohy tak umí být dost otravný a když má chut tak rohy nejsou překážkou

Honza a Heďa

23.2.2017 21:19
Honza a Heďa

XXX.XXX.132.104

Před rokem jsme koupili dvouletého Čika, Anglonubiáka a když jsme ho dali do stáda dvaceti koz, tak osídlil jejich příbytek a kozy spaly dva dny na pastvině. Pak jsem to nevydržel, nahnal jsem je do jedné menší ohrádky u domečku a zjistil jsem, že kozy se bojí jeho a kozel jich. Kozel je bezrohý, kozy rohaté, a teď už máme odrozených 10 koz, a dalších 8 je určitě vysokobřezých. V tomto případě jsme ale kozla oddělili od stáda 15. listopadu, kvůli selekci koz které nebudou připuštěné. Navíc je dost dominantní a často se s kozami pral, tudíž jsem ani nechtěl aby s nimi přes zimu byl. Box má 2x2,5 metru.

Hodně štestí v chovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík