Zdravím. Stalo se už vám že Koza. Prvnicka, se prska dva týdny po porodu? Porodila krásného kozlika. Je pod ní. Pije mléko, přijímá už pevnou stravu a teď to mimino Chce nakryt, vlastní mámu a to má jen dva týdny!. Dal jsem ji dnes ke Kozlovi, mám krásného velkého hnědého kozla a ten na ni skákal celý odpoledne. Může s toho něco být?
Kulak
napsal(a):
Zdravím. Stalo se už vám že Koza. Prvnicka, se prska dva týdny po porodu? Porodila krásného kozlika. Je pod ní. Pije mléko, přijímá už pevnou stravu a teď to mimino Chce nakryt, vlastní mámu a to má jen dva týdny!. Dal jsem ji dnes ke Kozlovi, mám krásného velkého hnědého kozla a ten na ni skákal celý odpoledne. Může s toho něco být?
Jestli jste dal kozu ke kozlovi po dvou týdnech po okozlení, tak jste fakt kůň a to toho koně urážím. Za dva týdny se ještě koza pořádně nevyrovnala a ve vnitř nezahojila po předešlém porodu. To je jako by jste hned hupnul po porodu na manželku a potom se divil, že máte do roka dvě děti. A to dvoutýdení mimino by kozu neobskočilo.
No otazka je co je to za kozu, ... pisete prvnicka... prvnicka muze byt 10 mesicni, nebo take dvouleta.. muze to byt masnacka... nebo hobby... nebo mlecna... masnacky mohou mit tri vrhy do dvou let... protoze se predpoklada ze se nedoji a pouze odchovaji sva kuzlata do jatecni velikosti... hobby mini plemena neposoudim... ale u mlecne at tak nebo tak jste udelal obrovskou chybu... mela ta koza vubec projevy rije jako mrskani ocasem, meceni, neklid... atd... nebo ji kozel spise znasilnil po te co jste je k sobe po delsi dobe pustil... protoze ona mu samozrejme v dusledku ocisty muze velmi vonet... co se tyka mrnkouska... tak me skacou mrnousci treba od ctvrteho dne take u toho povidaji a dupou nozkou... je to nacvik je to hra... rozhodne nejde o reprodukcni chovani ani toho nejsou schopni... co se tyka mlecne kozy a vlastne jakekoliv z uvedenych koz takto brzo po porodu je to z meho pohledu fakt kix... a to nejen pro to ze koza roste... ale hlavne po porodu ma obrovsky vydej... jak energie, tak mineralu... jak ji krmite?