Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

rebrity

28.2.2017 02:32
rebrity

XXX.XXX.62.5

Nedávno jsme si pořídili holandského kozla a kozu, když byly mrazy byli zatím v chlívě, od včera jsem si všimla oknem, že kozel když jsou s kozou sami do ni strašně naráží rohama až ji i někdy povalí na zem a koza zůstane ležet, když jsem tam šla, začal se stavět na zadní, že mě taky nabere.Dnes jsme je tedy pustili do výběhu ke třem ovcím a ty hned také naháněl.Kozy máme asi měsíc a nikdy se kozel takhle agresivně nechoval, nechal se kolikrát i hladit.Nevíte někdo čím to je?Děkuji za odpověďi.

28.2.2017 09:11
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Kozel nejspíš dospěl a je od přírody agresivní, nenechala bych své kozičky mlátit, agresivita se nedá léčit, jedině natvrdo řečeno, nožem...bude to s kozlem jen horší, záleží koho máte radši, jestli kozla nebo kozičku a ovečky, které se neumí bránit..

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2017 09:37

Jediná možnost je koupit mu ještě jednoho kozlíka. Budou zápasit spolu a ostatní nechají na pokoji. Vyzkoušeno, doporučuji. Jinak bude agresívní i k lidem, nemá se kde vybít.

28.2.2017 12:27
ančovička1

XXX.XXX.220.126

No, já nevím, ale na co chovat dva kozly? to bych místo něj přikoupila jednu malou kozičku, aby měla hodnou kamarádku, na připuštění je všude kozlů dost..

28.2.2017 12:31

ančovička1 napsal(a):
No, já nevím, ale na co chovat dva kozly? to bych místo něj přikoupila jednu malou kozičku, aby měla hodnou kamarádku, na připuštění je všude kozlů dost..

Napsala jsem jen řešení situace. Kozlík je zakrslý a takoví se obvykle chovají jen jako koníček a pro radost. A jestli mají kozičku a kozlíka už teď, můžou si koupit dalšího kozlíka a další kozičku a mají pokoj určitě . Co je na kozlech špatného, příp. lepšího než na kozách, pokud se jedná o hobby chov zakrslých plemen?

28.2.2017 12:54
ančovička1

XXX.XXX.220.126

No jo, deset kozlů by bylo nejepší, vždyt´je to hobby chov...

28.2.2017 14:02
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Ono taky záleží na tom jestli jsou v prostoru nebo volně venku
.Koupila jsem dvě dospělé kozy.Jedna březí a jedna zrovna potratila.Nakonec jsem si ji vzala taky, že jí dám další šanci.Chovatel je měl uvázané u jeslí, mini ovečky a kozla na volno.Myslela jsem si, že je to jasné proč potratila, když měl kozla na volno a ona na úvaz.
Pustila jsem je společně do chlívka-dost prostorného a ráno jsem myslela že ta koza po potratu je mrtvá.Ležela na zemi a ta březí jí dávala sodu.Hned jsem je oddělila, ale po čase jsem zjistila, že dominantní je ta koza co potratila.Šéfuje ovce, ostatní kozy i kozla.Ale na lidi agresivní není a po delší době venku je to v pohodě.Kozy celkově -a rohaté jsou trochu tyranky k ovcím.
Záleží jak moc je agresivní...jestli je jen prožene a otravuje potom co je vypuštěnej z chlívku a pak se porovnaj a je klid...tak je to o.k.
Náš minulej kozel taky naznačoval skokama že je pánem, ale jen když prskali kozy a taky dokud ho muž nenakopl...ale v klobásách stejně skončil...nebezpečnej kozel s rohama není hobby...u nás.

malinaki

28.2.2017 15:30
malinaki

XXX.XXX.62.5

Děkuji všem za reakce...ale dnes ráno jsme bohužel našli v přístřešku kozičku mrtvou.Kozel ležel u ní a hlídal ji.Nevím čím to mohlo být.

rebrity

28.2.2017 15:33
rebrity

XXX.XXX.62.5

malinaki napsal(a):
Děkuji všem za reakce...ale dnes ráno jsme bohužel našli v přístřešku kozičku mrtvou.Kozel ležel u ní a hlídal ji.Nevím čím to mohlo být.

Kozička bohužel zemřela.

28.2.2017 15:54

No jestli do ní měsíc bušil, tak jí klidně mohl zabít on.

28.2.2017 16:00
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jestli do ní měsíc bušil, tak jí klidně mohl zabít on.

Tomu bych věřila, jak jsem psala výše.Koza už je z ostatními v pohodě, ale kdybych je hned druhý den ráno neoddělila tak je taky po ní...a nebylo potřeba čekat měsíc.

rebrity

28.2.2017 16:20
rebrity

XXX.XXX.62.5

Psala jse, že se takhle zaačal chovat nedávno-cca v neděli, proto jsme je vypustili ven.

28.2.2017 19:48
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

ančovička1 napsal(a):

jolyha

28.2.2017 19:58
jolyha

XXX.XXX.229.101

ančovička1 napsal(a):

Ten hobby smrádek z deseti kozlů pak taky bude luxusní.

28.2.2017 20:38
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

Řešit problémového kozla tím, že mu koupím další kozly, je (promiňte mi ten výraz) případ pro psychiatra.Problémový kozel podle mně patří buď oddělit od stáda nebo na jatka.

28.2.2017 21:40
canka

XXX.XXX.35.233

Rebrity: chovám také zakrslé kozičky..máme dvě kozy a jednoho skoro 3-letého kozla...máme ho od jeho 3 měsíců...ze začátku byl naprosté zlatíčko, a podotýkám, že jsme ho nijak nerozmazlovali, extra nehladili a neňuchňali, aby z něj právě nebyl zlý a vtíravý kozel..jak začal dospívat a chápat, na co ty kulky mezi nohama má, začal si kozy chránit před světem...nikdy tedy nebyl agresivní na mě či jiného člověka, to ne, ale prostě jak prošla kočka, pes apod, okamžitě startoval...vygradovalo to zaútočením na kobylku, takže jsem zvolila radikální řešení- a to úvaz..koupila jsem vypolstrovaný obojek, aby ho nikde nic netlačilo a dala ho ze začátku jen na noc, na cca 5 m lonž...dneska už musí mít vlastní domeček, uvázán je stále na 8- mi metrovém řetěze. Každý den pouštěn na pastvu, ale aby neútočil a nezlobil, tak na radu(tady z Ifauny) jsme mu začali dávat na pastvinu pneumatiku uvázanou na laně připnutou na obojek..může se pohybovat kam chce, ale nemůže běhat a napadat zvířata okolo...a je klid, jeho to i zmůže, takže už nedělá voloviny, a holky, když mají své chtivé dny, tak si k němu prostě přijdou
Kdybych ale viděla jako Vy, že mi do kozy kozel buší tak, že kozu povalí, okamžitě bych to řešila jeho oddělením a nebo jako v našem případě úvazem..chudák koza, podle mě ji ten Váš kozel umlátil..neměla šanci na odpočinek či klid od něj..

28.2.2017 22:30

ChoKoz napsal(a):
Řešit problémového kozla tím, že mu koupím další kozly, je (promiňte mi ten výraz) případ pro psychiatra.Problémový kozel podle mně patří buď oddělit od stáda nebo na jatka.

Díky za odborný posudek mého psychického zdraví. Naštěstí si z toho nic nedělám, protože vím, že co jsem napsala, není blbost, jak se mi snažíte naznačit. Všichni tu řešíte agresivitu kozlů tím, že je buď zmlátíte nebo zabijete. Nikoho nepřesvědčuju, aby měl 10 kozlů, psala jsem dva. Kozel, který bude sám bez stáda taky nebude spokojený. A ani dva kozlové nemusí smrdět nijak podstatně jinak než jeden. Ale občas někomu nedojde, že to všechno jde i tak, že může být spokojený člověk i zvíře . I zvíře má psychiku a k jeho chování jsou nějaké důvody.

28.2.2017 23:15
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Díky za odborný posudek mého psychického zdraví. Naštěstí si z toho nic nedělám, protože vím, že co jsem napsala, není blbost, jak se mi snažíte naznačit. Všichni tu řešíte agresivitu kozlů tím, že je buď zmlátíte nebo zabijete. Nikoho nepřesvědčuju, aby měl 10 kozlů, psala jsem dva. Kozel, který bude sám bez stáda taky nebude spokojený. A ani dva kozlové nemusí smrdět nijak podstatně jinak než jeden. Ale občas někomu nedojde, že to všechno jde i tak, že může být spokojený člověk i zvíře . I zvíře má psychiku a k jeho chování jsou nějaké důvody.

Myslím, že né každý to chce zkoušet po dobrém, řešení jste nabídla, který možná mohlo i fungovat.
Asi je rozdíl mezi chovem koziček, kozlíků vykastrovaných a nekastrovaných.Taky mít dva kozlíky mezi kozičkami.Ale zase vyrovnanými.Pak by tu byl zas dotaz máme dva kozlíky jeden útočí-druhý je chudák co mám dělat...
Je těžký radit, spousta věcí je myšleno dobře, ale provedení...každý musí trochu znát a vidět co se děje a jestli je to jen naparování nebo ohrožování...
Nemyslím, že je nutné kozla zmlátit, ale už se tu psalo několikrát, že i kozy musí vědět kam si můžou dovolit zajít ke člověku...nikdo nechce mít doma mezi ostatními zvířaty nebo dětmi agresivní zvířata.ten náš kozel byl určen, že není k chovu...ale nikdy jsme se k němu hrubě nechovali pokud si to situace nežádala, když nestartoval-když prskali kozy.
Máte pravdu-psychika je důležitá nejen u lidí a koz

1.3.2017 06:32
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jediná možnost je koupit mu ještě jednoho kozlíka. Budou zápasit spolu a ostatní nechají na pokoji. Vyzkoušeno, doporučuji. Jinak bude agresívní i k lidem, nemá se kde vybít.

Tohle je rada, která má i logiku. Nechápu jak mohla někoho vyprovokovat k různým posměškům?!
Každému musí být jasné že nebude fungovat vždy, ale někde funguje, tak proč to nezkusit. Určitě je to pohodlnější než muset kozla uvazovat a odvazovat. Trošku zkušený chovatel ví, že samci jsou samci, a většinou se potřebují nějak vyřádit a něco si dokazovat. Když jsou dva tak řádí spolu. Když to fungovat nebude, tak holt jeden půjde třeba do mrazáku.
(z téhle diskuze mám pocit, že si něco snaží dokazovat samice ).

1.3.2017 08:05

Samozřejmě to není použitelné pro zadavatelku, protože chce mít, předpokládám, samce na připouštění samic.
Každopádně já mám ve stádu dva kastráty - hňupa a skopce - a vyhrajou si náramně. Kozel se tedy občas kočkuje i s kozou, ale jsou to velmi přátelské, resp. bezpečné zápasy.

Za mě: pokud bych viděla, že kozel si nechce jen soubojemi hrát, ale je opravdu agresivní (ať už vůči komukoli), taky bych ho přemístila do mrazáku.

PS: rohaté kozy, ikdyž jsou tak 1/3 z velikosti taky rohatých ovcí, jsou na ně opravdu zlé a ovečky mají velký respekt. Musím mít vícero míst krmelišť, aby se ovce nažraly. Přestože ovce jsou 4 a minikozy jen 2... je to daň za smíšené stádo. V druhém stádu ovcí, kde je jedna bezrohá dojnice (velká jak zwartbly), je klid. Jen se přestrkují hlavami, ale žádné velké trkání se tam nekoná...

1.3.2017 08:21
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

Já mám z této diskuze pocit hraničící s jistotou, že kozel zabil kozu, jak se píše výše a na naopak.
Jízlivé poznámky si nechejte pro někoho jiného - profesor.Jestli si chce někdo chovat kozly pro nějaké kozlí zápasy, tak budiž, ale v tom případě bez koz.

1.3.2017 08:29
profesor1

XXX.XXX.192.98

A já mám pocit nejenhraničící s pravdou, že Oreb radila dříve, než došlo k zabití kozy. (A i kdyby....byl to pouze návrh na možné, odskoušené řešení!)
Dále mám pocit že tu nikdo o žádných kozlích zápasech nepsal. A úplně největší pocit mám ten že někdo trošku hůř chápe o co v diskuzích jde.

1.3.2017 10:33

ChoKoz napsal(a):
Já mám z této diskuze pocit hraničící s jistotou, že kozel zabil kozu, jak se píše výše a na naopak.
Jízlivé poznámky si nechejte pro někoho jiného - profesor.Jestli si chce někdo chovat kozly pro nějaké kozlí zápasy, tak budiž, ale v tom případě bez koz.

To asi máte pravdu, vypadá to tak. Zadavatelka píše, že se tak dřív nechoval, a ptá se proč se jeho chování změnilo. Vysvětlila jsem a navrhla řešení, které je vyzkoušené, i když nepoužívané i z důvodu předsudku (kozla je prý nutno oddělit od stáda, byl by agresívní i ke kůzlatům atd.). Myslím, že v tomto případě byl nepoměr mezi zvířaty, protože jedna kozička tomu kozlíkovi nestačí k vybití energie. Kdyby tam nebyla ta kozička, jeden samotný kozlík by se velmi brzy stal agresívním k lidem, to je obvyklé. Nemluvím o kastrátech, tam zkušenost nemám. Takže zase, jako obvykle, máte pravdu a já taky, prostě kozel bude mít snahu zápasit vždycky, jen je otázkou, jak to udělat, aby nebyl nebezpečný. A jízlivou poznámku tu měl už někdo ještě dřív vůči mně, ale beru to jako součást diskuse, tak to zkuste taky .

1.3.2017 18:32
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

Paní přispěvovatelka napsala, že si koupila kozu a kozla.Kozel byl agresivní.Jiná paní chovatelka jí radila, ať koupí ještě jednoho kozla a že spolu budou kozli zápasit.
Je zde někdo prosím, kdo chová dva kozly a jednu kozu společně?

2.3.2017 09:20
igor

XXX.XXX.96.23

Chokozi - klid. Na tomto vláknu se sice občas taky poštěkáme, ale valnou většinou je tu větší klid, než na psech aj. Takže to prosím neber jako svůj osobní boj, OK? Nejde tu o to kdo vyhraje, ale najít řešení pro tazatele.

A za mně - mám kozla celoročně s kozama. Občas se s nima pošťuchuje, občas si hraje se mnou, náramně se vyřádí s kůzlatama. Na druhou stranu mám ověřeno, že své stádo chrání před liškama i toulavýma psama (když jsou kůzlata do dvou-tří dnů tak je chrání i před náma). Není to náš první kozel - nebudu je ani počítat, byla jich už takhle celá řada. Jeden jediný byl opravdu zlý od nátury - ten šel hned jak to bylo možné směrem mrazák a sehnal jsem si jiného.

Tady ale byla podle mého chyba v tom, že kozel měl jen jednu kozu, kterou otravoval furt, a navíc byly na příliš malém pozemku, kde se mu nemohla schovat. Takže to dopadlo blbě

2.3.2017 09:44

ChoKoz napsal(a):
Paní přispěvovatelka napsala, že si koupila kozu a kozla.Kozel byl agresivní.Jiná paní chovatelka jí radila, ať koupí ještě jednoho kozla a že spolu budou kozli zápasit.
Je zde někdo prosím, kdo chová dva kozly a jednu kozu společně?

No co, klasickej trojuhelnik :).

2.3.2017 09:53
Jamarov

XXX.XXX.88.240

No co, klasickej trojuhelnik :).

No úplně klasickej trojúhelník to zas není

2.3.2017 09:57
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ale jedna koza je tu stoprocentně

2.3.2017 10:09

A dva kozli ne, tak to jsou tri nebo dva kozli a jedna koza uz nejsou tri?

2.3.2017 10:19

No, nakonec tu vlastně už není ani ta jedna koza .

2.3.2017 10:22
Jamarov

XXX.XXX.88.240

profesor1 napsal(a):
Ale jedna koza je tu stoprocentně

No bez tý jedný by to už ani nebyl "klasický " trojúhelník

2.3.2017 10:24
Jamarov

XXX.XXX.88.240

A dva kozli ne, tak to jsou tri nebo dva kozli a jedna koza uz nejsou tri?

Počet je správnej, počítat umíte jde o tu klasiku

2.3.2017 10:36

Ja uz jsem taky agresivni, posledni dny sem lidi pisou fuuuuurt stejny dotazy ale na deset mist. Obdivuju ostatni ze na to vubec jeste odpovidaj. Je znamo ze ovcaci a kozaci ale asi vsichni co neco chovaj se radi rozpovidaj. Me to teda ale irituje ceho je moc toho je prilis :).

2.3.2017 10:44
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Ja uz jsem taky agresivni, posledni dny sem lidi pisou fuuuuurt stejny dotazy ale na deset mist. Obdivuju ostatni ze na to vubec jeste odpovidaj. Je znamo ze ovcaci a kozaci ale asi vsichni co neco chovaj se radi rozpovidaj. Me to teda ale irituje ceho je moc toho je prilis :).

To Vám stačí málo...jste typ, stručně jednoduše a rychle
Tak zkuste tu trojku at se vybijete-jak se tu radí, jakou kombinaci si vyberete je na Vás

2.3.2017 10:47

Kriste pane :).

2.3.2017 10:53
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Kriste pane :).

Funguje to na potlačování agrese se vybodněte...

No co je Jaro

2.3.2017 10:56

No nevim jak tady pusobim, ale tohle rozhodne nejsem ja. Dekuji pekne

2.3.2017 11:01

No nazdar! Vedle na vláknu o odčervení někdo psal, že občas lidi používají prostředky pro odčervení zvířat i na sebe, ale moje rada pořídit druhého kozla nebyla myšlena pro aplikaci na lidi . Úplně všechno se na vlastní kůži zkoušet nemůže .

2.3.2017 11:12
Jamarov

XXX.XXX.88.240

To byl vtip Rozhodně Vám nechci dělat žádnej psycho rozbor.
Spíš se musím smát...jak působíte pro ty co vás znají...jsou asi zvyklí a maj Vás rádi,
já Vás neznám a z těch reákcí jen usuzuju jak se snadno rozčílíte, berete to moc osobně-proto jsem psala-stručně a rychle-takové máte příspěvky-nic víc

A téma je agresivní kozel ne mastnacek! Tak to tak neberte

Oreb-no někteří lidé jsou dost jednoduchá zvířátka a pudy jsou stejné
Nemyslela jsem samozřejme radu v kozlím provedením.

2.3.2017 11:13
profesor1

XXX.XXX.192.98

No nevim jak tady pusobim, ale tohle rozhodne nejsem ja. Dekuji pekne

Jak věrohodné! Ale tak to má být - Zatloukat, zatloukat, zatloukat.........

2.3.2017 11:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jamarov napsal(a):
Funguje to na potlačování agrese se vybodněte...

No co je Jaro

V které části republiky nabízíte to jaro?

2.3.2017 11:17
Jamarov

XXX.XXX.88.240

profesor1 napsal(a):
V které části republiky nabízíte to jaro?

Já se nebojím, vím, že jste daleko

2.3.2017 11:18

Jojo, podle sebe soudim tebe ze jo profesorskej :)
Jednoduche zviratko to by sedelo, nazrat, poskakat, pospat :)
Potom pomodlit a v nedeli dostanu odpustek...

Jamarov: ja si z toho nic nedelam. Me ty stejny dotazy nerozcilujou, jen iritujou a to se mam pocit nerovna? Nekdy strucnost neni vubec na skodu.

2.3.2017 11:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

To jsou výhody co! Tak nezáviďte a příjďte někdy v neděli pobejt.

2.3.2017 11:25

Iritovat je od latinského irritare, to je dráždit. Čili to je asi nastejno jako rozčilovat. Ale může v tom být pro Vás osobně rozdíl podle toho, jak ta slova používáte. Hlavně když my víme, že se na nás nerozčilujete, ale jen Vás iritujeme smajlík.

2.3.2017 11:25
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jamarov napsal(a):
Já se nebojím, vím, že jste daleko

Daleko, daleko.... Nebojím, nebojím....
A tuhle znáte?
- Za trochu "lásky" šel bych světa kraj, šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý......

2.3.2017 11:28
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Jojo, podle sebe soudim tebe ze jo profesorskej :)
Jednoduche zviratko to by sedelo, nazrat, poskakat, pospat :)
Potom pomodlit a v nedeli dostanu odpustek...

Jamarov: ja si z toho nic nedelam. Me ty stejny dotazy nerozcilujou, jen iritujou a to se mam pocit nerovna? Nekdy strucnost neni vubec na skodu.

To jste mě uklidnil Když někdo napíše stručnou otázku, následuje:víme málo info-rozepište se.

2.3.2017 11:31

profesor1 napsal(a):
To jsou výhody co! Tak nezáviďte a příjďte někdy v neděli pobejt.

Tarasnici mam zalitou olovem, prej cas miru. Takze ani nahodou.

2.3.2017 11:32
Jamarov

XXX.XXX.88.240

profesor1 napsal(a):
Daleko, daleko.... Nebojím, nebojím....
A tuhle znáte?
- Za trochu "lásky" šel bych světa kraj, šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý......

Profesor a básník

Tak nevím co se hodí? Nadrážděte nebo nerozčilujte?

Opravdu záleží v použití a né významu

2.3.2017 11:35
profesor1

XXX.XXX.192.98

Asi se hodí jít raději něco dělat, když se blíží to jaro
(rozdráždil a rozčílil jsem tady už kde koho a.. a nic ).

2.3.2017 11:44
Jamarov

XXX.XXX.88.240

profesor1 napsal(a):
Asi se hodí jít raději něco dělat, když se blíží to jaro
(rozdráždil a rozčílil jsem tady už kde koho a.. a nic ).

Já už ráno dělala...právě jaro odešlo přišel vítr a začíná pršet, tak to je lepší pod tu peřinu...

nevim jak na valašsku, ale u nás se říká:když v Kérkonoších popérchává...tak se popér...

(asi špatně dráždíte...ale rozčilujete obstojně )

Tak práci zdar!

2.3.2017 12:35

Jéje... jeden si stěžuje, že je u něj pořád hnusně, druhej, že mráz... daleko na sever a východ... nojo, Profesore, tam u vás v Asii asi ještě sakury dlouho nepokvetou

Středočeši hlásí krásné polojasno s modrou oblohou, sice vítr, ale jinak kolem 12 stupňů... prostě JARO

PS: Mastňáčku - ony ty dotazy se každé jaro, s porody, opakují. S tím nenaděláte nic. Lidi jsou líní pohledat v historii a dát si čas něco načítat... tak prostě založej dvousetčtyřicátoutřetí otázku: "Jak se krmí jehně umělou výživou" a "Kdy už bude sakra ta moje Máňa rodit?"... a pak taky "Mám oddělit kozla/berana od rodicích / mladých"... a "Co odčervení?"... a tak, když na to zrovna je čas a chuť, pořád do zblbnutí odpovídáme, nebo vkládáme odkazy na starší diskuse... a nebo se hecnem a odpovíme třeba i obšírnějším textem, kde to všechno v kostce zopakujem :)
A za pár let tu odpovídají stejně, jako my tehdá, ti začátečníci, kteří si to načítali před 3 lety od nás... a koloběh života se opakuje...

2.3.2017 13:11
ančovička1

XXX.XXX.220.126

malinaki napsal(a):

No, jo chudák kozička..ale kdybyste poslechla zkušenou chovatelku oreb, tak by to aspoň měla rychlejší...p.s.některým chovatelům bych chov zakázala...

2.3.2017 13:18

ančovička1 napsal(a):
No, jo chudák kozička..ale kdybyste poslechla zkušenou chovatelku oreb, tak by to aspoň měla rychlejší...p.s.některým chovatelům bych chov zakázala...

Vracet se k vysvětlování, proč to může být vhodné už nebudu. Ať si každý hodnotí podle sebe a svého chovu. Já sem píšu jen své zkušenosti a nikomu je nenutím. Naštěstí nejste ta kompetentní osoba, která by mohla něco zakazovat. A třeba byste se při tom zakazování mohla svézt taky, víte, jak je to s těmi mlýny...

2.3.2017 13:20

Koukám nějaké soukromé nevyřešené záležitosti...

2.3.2017 13:45

Ale asi v tom bude spíš to jaro a nadbytek energie. Bude lepší ji orientovat užitečněji.

2.3.2017 19:43
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ano, chudinka kozička. Za všechno může Oreb....!
Je zajimavé jak se zřejmě ZKUŠENÉ chovatelky zabývají odzkoušeným návrhem na možné řešení a nikoho nezajímá, že kozel nemohl utlouct kozu ze dne na den. Nic proti zadavatelce (z mého pohledu - stalo se a stane se...), ale kdyby někomu vadilo že si toho nevšimla dřív, tak bych to celkem chápal, ale tyhle reakce.... asi budu informovat rodiče, ať děvčatům zakáží internet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík