Uživatel s deaktivovaným účtem

Dal bych ale treba by se nastval. zkuste jeste pana kovace, dwjte do guglu ovci dvur kovac a najde ho vam to. jestli jste pred pasama tak to mate i bliz.
redladybird

XXX.XXX.237.4
Díky za tip :) A přímo on hodnotí? Na stránkách tuto informaci nemá, tak aby na mě nekoukal jak puk až mu budu volat
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ale teda neim jak to chodi, jestli musite bejt v KU. K hodnoceni se jehne vazi nejspis pri narozeni pak ve sto dnech, nejaky to mereni tuku atd atd. Vsak mu cinknete a rekne vam. Ja v tomhle nejedu, jen vim ze je slechtitel, stejne jako pan Barina.
Jj jak pise mastnacek... pan Kovac... odkaz najdete i na schok http://www.schok.cz/schok/kontakty/slechtitele.
Pokud vím, berani se hodnotí na nákupních trzích ať už máte vlastní odchov (z KU) nebo jste koupila ještě neohodnoceného berana s nárokem na POP. Poblíž Náchoda by měl být nákupní trh v Rýzmburku. Měl by se konat 6.5.2017.
Kontakt na pana Bařinu (měl by být aktuální) najdete i na těchto stránkách
http://strihani-ovci.webnode.cz/asociace-strihacu-ovci-ceske-republiky/clenove-asociace-strihacu-ovci-ceske-republiky/.
monalisa007
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych ohodnotit ročního beránka na Náchodsku, poradí někdo, na koho se obrátit? Dostala jsem info o p.Bařinovi, ale co jsem na něho našla kontakt, nejspíše již není platný, mobil je neustále vypnutý.
Děkuji
Dobrý den, a jakého beránka máte, ono to zas tak jednoduché není, aby jste mohla produkovat plemenné berany musíte mít min.10 ks bahnic 100% daného plemene v kontrole užitkovosti, beránek musí mít ve 100dnech udělánu KU to znamená že musel být zvážen a u masných plemen provedeno ultrazvukové měření, dál musí mít odebránu krev včetně jeho rodičů a provedenu genotypizaci a test parentity jestli mu souhlasí oba deklarovaní rodiče, až po tomhle všem může být přihlášen k ohodnocení na NT. ML.
redladybird

XXX.XXX.237.4
Hezký den, děkuji za reakce, omrknu to.
Beránka (Dorper) jsme koupili loni jako mladého, od bývalého chovatele má vše splněno (měření ve 100 dnech, atd.) a nyní už prý právě má stačit zavolat někoho, kdo ho zkoukne a určí "jeho chovnou hodnotu". Prozatím se v tomto teprve rozkoukávám, tudíž mi tu je každá ráda dobrá, díky za ně
Nevím jak to je u DORPRů, v jaké jsou zařazeni kategorii. Pokud jako málopočetné plemeno, tak by to snad šlo. Jestli je ale u nich počítáno CPH, tak tam je hranice pro bonitaci 65% a přes to nejede vlak, To může být beran sebekrásnější a splňovat ostatní parametry, ale jak je horší než 65%, tak se musí žádat o udělení vyjímky. A rada plemenných knih rozhodne od stolu a ani se na zvíře nepodívá a jak jednou rada rozhodne, tak už s tím nic neuděláte.