Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2017 12:02
monalisa007

XXX.XXX.237.4

Dobrý den, potřebovala bych ohodnotit ročního beránka na Náchodsku, poradí někdo, na koho se obrátit? Dostala jsem info o p.Bařinovi, ale co jsem na něho našla kontakt, nejspíše již není platný, mobil je neustále vypnutý.
Děkuji smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2017 12:56

Dal bych ale treba by se nastval. zkuste jeste pana kovace, dwjte do guglu ovci dvur kovac a najde ho vam to. jestli jste pred pasama tak to mate i bliz.

redladybird

11.3.2017 13:55
redladybird

XXX.XXX.237.4

Díky za tip :) A přímo on hodnotí? Na stránkách tuto informaci nemá, tak aby na mě nekoukal jak puk až mu budu volat

11.3.2017 14:36

Ale teda neim jak to chodi, jestli musite bejt v KU. K hodnoceni se jehne vazi nejspis pri narozeni pak ve sto dnech, nejaky to mereni tuku atd atd. Vsak mu cinknete a rekne vam. Ja v tomhle nejedu, jen vim ze je slechtitel, stejne jako pan Barina.

11.3.2017 16:25
lilo

XXX.XXX.201.210

Jj jak pise mastnacek... pan Kovac... odkaz najdete i na schok http://www.schok.cz/schok/kontakty/slechtitele.

11.3.2017 16:34
friska

XXX.XXX.104.142

Pokud vím, berani se hodnotí na nákupních trzích ať už máte vlastní odchov (z KU) nebo jste koupila ještě neohodnoceného berana s nárokem na POP. Poblíž Náchoda by měl být nákupní trh v Rýzmburku. Měl by se konat 6.5.2017.
Kontakt na pana Bařinu (měl by být aktuální) najdete i na těchto stránkách

http://strihani-ovci.webnode.cz/asociace-strihacu-ovci-ceske-republiky/clenove-asociace-strihacu-ovci-ceske-republiky/.

11.3.2017 19:55
lesakm

XXX.XXX.104.26

monalisa007 napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych ohodnotit ročního beránka na Náchodsku, poradí někdo, na koho se obrátit? Dostala jsem info o p.Bařinovi, ale co jsem na něho našla kontakt, nejspíše již není platný, mobil je neustále vypnutý.
Děkuji smajlík

Dobrý den, a jakého beránka máte, ono to zas tak jednoduché není, aby jste mohla produkovat plemenné berany musíte mít min.10 ks bahnic 100% daného plemene v kontrole užitkovosti, beránek musí mít ve 100dnech udělánu KU to znamená že musel být zvážen a u masných plemen provedeno ultrazvukové měření, dál musí mít odebránu krev včetně jeho rodičů a provedenu genotypizaci a test parentity jestli mu souhlasí oba deklarovaní rodiče, až po tomhle všem může být přihlášen k ohodnocení na NT. ML.

redladybird

13.3.2017 07:09
redladybird

XXX.XXX.237.4

Hezký den, děkuji za reakce, omrknu to.
Beránka (Dorper) jsme koupili loni jako mladého, od bývalého chovatele má vše splněno (měření ve 100 dnech, atd.) a nyní už prý právě má stačit zavolat někoho, kdo ho zkoukne a určí "jeho chovnou hodnotu". Prozatím se v tomto teprve rozkoukávám, tudíž mi tu je každá ráda dobrá, díky za ně

13.3.2017 07:35
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Nevím jak to je u DORPRů, v jaké jsou zařazeni kategorii. Pokud jako málopočetné plemeno, tak by to snad šlo. Jestli je ale u nich počítáno CPH, tak tam je hranice pro bonitaci 65% a přes to nejede vlak, To může být beran sebekrásnější a splňovat ostatní parametry, ale jak je horší než 65%, tak se musí žádat o udělení vyjímky. A rada plemenných knih rozhodne od stolu a ani se na zvíře nepodívá a jak jednou rada rozhodne, tak už s tím nic neuděláte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík