Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2017 11:05
KlaraNo1

XXX.XXX.102.93

Tak si procházím inzeráty a přemýšlím nad tím, proč jsem běhala po úřadech, SZIFu, registrovala si hospodářství, do noci dělala papíry a posílala dotazy ohledně portálu farmáře a chtěla mít vše v pořádku kvůli kontrole, když si tady každý nabízí už na první pohled neregistrovaná jehňata, kůzlata a další zvířata k prodeji? Proč si úřady a kontrolóři neposvítí právě na tyto prodejce ? To je doopravdy nespravedlivé. Tolik času stráveného nad dokumenty, jsem z toho doopravdy smutná. Ještě to nové nařízení ohledně označování a hlášení jehňat, to je krásný nápad smajlík To jsem jediná, komu to vadí ?

14.3.2017 11:51
tom.tady

XXX.XXX.245.227

No, s..e to kdekoho (teta kromě těch, kteří papíry neřeší), ale nějak jsme se s tím naučili žít.
Říká se tomu daň z poctivosti .

Jak říká můj tříletý synek: "Život není fér". Já mu odpovídám, že i tak může být krásnej.
Nenechte se tím rozhodit a buďte hrdá na svůj charakter .

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2017 12:24

Beru to takhle. Jelikoz zemedelstvi nepotrebuje toli lidi co driv...prumysl taky ne a blizi se umela inteligence, ktera pripravi o praci dalsi tisice lidi...tem lidem se musej vymyslet pracovni mista protoze co by pak delali? Takze vznikonou kontrolori kontroloru, komise...atak daaale. Proc by podle vas meli kontrolori jezdit po vsich a buze rovat pidichovatele? To me hlava nebere a me to rozhodne nevadi. Pidichovatel se timhle nezivi, neni v KU, jeho chov v podstae krome nemu nic neprinasi. Do dani se taky vejde, tak pro buh po cem tady volate?

14.3.2017 12:53
gajdovka

XXX.XXX.45.9

KlaraNo1 napsal(a):
Tak si procházím inzeráty a přemýšlím nad tím, proč jsem běhala po úřadech, SZIFu, registrovala si hospodářství, do noci dělala papíry a posílala dotazy ohledně portálu farmáře a chtěla mít vše v pořádku kvůli kontrole, když si tady každý nabízí už na první pohled neregistrovaná jehňata, kůzlata a další zvířata k prodeji? Proč si úřady a kontrolóři neposvítí právě na tyto prodejce ? To je doopravdy nespravedlivé. Tolik času stráveného nad dokumenty, jsem z toho doopravdy smutná. Ještě to nové nařízení ohledně označování a hlášení jehňat, to je krásný nápad smajlík To jsem jediná, komu to vadí ?

Tady s poctivostí nedojdete dál, ale pro dobrý pocit a svědomí to uděláme.

14.3.2017 13:13
KlaraNo1

XXX.XXX.102.93

gajdovka napsal(a):
Tady s poctivostí nedojdete dál, ale pro dobrý pocit a svědomí to uděláme.

Dobrý pocit nemám, protože se stále strachuji, jestli jsem nahlásila vše v pořádku a na něco jsem nezapomněla, ale svědomí mám čisté .

14.3.2017 13:15
gajdovka

XXX.XXX.45.9

KlaraNo1 napsal(a):
Dobrý pocit nemám, protože se stále strachuji, jestli jsem nahlásila vše v pořádku a na něco jsem nezapomněla, ale svědomí mám čisté .

Tak tím se netrapte, může se stát, že člověk na něco zapomene, ale hlavu netrhají.

14.3.2017 13:17

KlaraNo1 napsal(a):

Protože to není potřeba, u nás v okolí to registrováno nemá nikdo a že jich je.Jak se říká není žalobce není soudce ba naopak u vás registrovaných budete pod drobnohledem, vše co já vyprodukuji také sním tak nač registrovat nemám to na kšeft ani se tím neživím.Neměli jsme to za komoušů tak tet v té naší demogracii jak by řekl Havel to nepotřebuji už vůbec.Jo a to dříve za komančů měl otec pět krát víc ovcí jak tet já a dával je na jatka, vlnu prodával a co se stalo tehdá nic!

14.3.2017 13:21
KlaraNo1

XXX.XXX.102.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Beru to takhle. Jelikoz zemedelstvi nepotrebuje toli lidi co driv...prumysl taky ne a blizi se umela inteligence, ktera pripravi o praci dalsi tisice lidi...tem lidem se musej vymyslet pracovni mista protoze co by pak delali? Takze vznikonou kontrolori kontroloru, komise...atak daaale. Proc by podle vas meli kontrolori jezdit po vsich a buze rovat pidichovatele? To me hlava nebere a me to rozhodne nevadi. Pidichovatel se timhle nezivi, neni v KU, jeho chov v podstae krome nemu nic neprinasi. Do dani se taky vejde, tak pro buh po cem tady volate?

Já jsem taky pidichovatel a určitě by mě to neuživilo. Spíš to máme pro maso jako rodina. Teď poraďte, jak to mám udělat ( hlášení ), když se každou chvíli mají bahnit ovce a už teď vím, že minimálně polovina jehňat je zamluvena. Chtějí je neregistrovaní ( spíše kamarádi ) na rožnění, nebo jako živé sekačky. Po tom se kontroloři můžou utlouct. A já to chci mít samozřejmě vše v pořádku.

14.3.2017 13:24
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Protože to není potřeba, u nás v okolí to registrováno nemá nikdo a že jich je.Jak se říká není žalobce není soudce ba naopak u vás registrovaných budete pod drobnohledem, vše co já vyprodukuji také sním tak nač registrovat nemám to na kšeft ani se tím neživím.Neměli jsme to za komoušů tak tet v té naší demogracii jak by řekl Havel to nepotřebuji už vůbec.Jo a to dříve za komančů měl otec pět krát víc ovcí jak tet já a dával je na jatka, vlnu prodával a co se stalo tehdá nic!

No, na to bych se nespoléhala, že za komančů vše bylo ok, dneska stačí nějaký závistivý soused, konfliktní a máte zaděláno na pokutu, jak hrom.

14.3.2017 13:26
gajdovka

XXX.XXX.45.9

KlaraNo1 napsal(a):
Já jsem taky pidichovatel a určitě by mě to neuživilo. Spíš to máme pro maso jako rodina. Teď poraďte, jak to mám udělat ( hlášení ), když se každou chvíli mají bahnit ovce a už teď vím, že minimálně polovina jehňat je zamluvena. Chtějí je neregistrovaní ( spíše kamarádi ) na rožnění, nebo jako živé sekačky. Po tom se kontroloři můžou utlouct. A já to chci mít samozřejmě vše v pořádku.

Tak, pokud je máte hned k odběru na rožeň, to bych neřešila.

14.3.2017 13:34

gajdovka napsal(a):

Asi tak.

14.3.2017 13:41
KlaraNo1

XXX.XXX.102.93

gajdovka napsal(a):

To je jedna varianta, ale co to nové nařízení o zkrácené době označování mláďat ? Jak to tedy udělat, aby se vlk nažral a koza zůstala celá ? Taková spokojenost na obou stranách ? Vede tudy cesta ?

14.3.2017 13:43
gajdovka

XXX.XXX.45.9

KlaraNo1 napsal(a):
To je jedna varianta, ale co to nové nařízení o zkrácené době označování mláďat ? Jak to tedy udělat, aby se vlk nažral a koza zůstala celá ? Taková spokojenost na obou stranách ? Vede tudy cesta ?

Jaká je to doba?

14.3.2017 13:47
KlaraNo1

XXX.XXX.102.93

Ještě minulý rok se muselo nahlásit a označit jehňata do půl roku od narození a od letošního roku je to asi 7 dnů. Najdu tu vyhlášku a pošlu přesné znění.

14.3.2017 13:50
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Je to na palici, kůzlata, jehňata, co jdou po odstavu na rožeň, nahlašovat, pak odhlašovat, pak vám dojde jedna věta s číslem a počtem vašich zvířat, papírů, obálek.

14.3.2017 13:51

KlaraNo1, asi se jedná o tohle a tedy nemáte pravdu, spíš nás tu jen tak zkoušíte . Čtěte:

http://eagri.cz/public/web/cpi/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/_obsah_cz_CPI_tiskove-zpravy_zmena-v-posuzovani-vcasnosti-hlaseni-do.html.

14.3.2017 13:57

gajdovka napsal(a):
No, na to bych se nespoléhala, že za komančů vše bylo ok, dneska stačí nějaký závistivý soused, konfliktní a máte zaděláno na pokutu, jak hrom.

Jo sousedi jsou také neregisrovaní, říkám u nás to nemá nikdo a že jich je.

14.3.2017 13:58
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Jo sousedi jsou také neregisrovaní, říkám u nás to nemá nikdo a že jich je.

Tak vzdálenější soused, znáte to, někdo něco někde řekne a uuž je problém.

14.3.2017 14:04

gajdovka napsal(a):
Tak vzdálenější soused, znáte to, někdo něco někde řekne a uuž je problém.

Jo to máte pravdu ale zatím to řešit nebudu, možná časem.

14.3.2017 14:17

Ještě jednou KlaraNo1: Není to tak, že by se mladí měli přihlašovat nově už do 7 dnů po narození místo 6 měsíců, ale jen v tom, že se do oněch 8 dnů, do kterých musíte jakoukoliv změnu ohlásit (přemístění, úhyn, porážku..) se počítá i doba, než jim dojde dopis, pokud posíláte oznámení poštou. Ale tak to je při jednání se všemi úřady, aspoň pokud vím. To je vše, nic se nemění, buďte v klidu.

14.3.2017 17:40
moonika

XXX.XXX.140.80

Nás tu je registrovaných koziarov na okolí málo : Ja som to urobila pre môj pokoj, a že iní registrovaní nie sú neriešim, ľudia sa boja(tí čo vôbec vedia že treba registrovať farmu, označovať a pod.) že si akurát narobia "zbytočné" problémy/starosti a čiastočne aj majú pravdu.

14.3.2017 19:55
peťak

XXX.XXX.159.147

Ještě jednou KlaraNo1: Není to tak, že by se mladí měli přihlašovat nově už do 7 dnů po narození místo 6 měsíců, ale jen v tom, že se do oněch 8 dnů, do kterých musíte jakoukoliv změnu ohlásit (přemístění, úhyn, porážku..) se počítá i doba, než jim dojde dopis, pokud posíláte oznámení poštou. Ale tak to je při jednání se všemi úřady, aspoň pokud vím. To je vše, nic se nemění, buďte v klidu.

Takže je to tak, že nově narozená mláďata můžu stále přihlásit až do 6 měsíců po narození? To by mne moc potěšilo - už jsem si říkala, že - protože jsem to samozřejmě do týdne od každého porodu nestihla - budu muset napsat pozdější data narození

14.3.2017 20:10
peťak

XXX.XXX.159.147

KlaraNo1 napsal(a):

To byste opravdu chtěla, aby úředníci za peníze daňových poplatníků trávili čas projížděním inzerátů a popotahováí drobných chovatelů? Berte to tak, že Vy jste investovala energii do registrace (a myslím, že trochu zveličujete, že tolik náročné to zase není) a teď můžete klidně spát (i kdybyste nějakou chybu udělala, tak - pokud to děláte tak pečlivě, jak píšete, se opravdu žádného velkého průšvihu bát nemusíte), zatímco jim v případě nějaké náhodné kontroly hrozí velké problémy... A mimochodem jsou lidé, kteří mají vše registrované, akorát nemají navěšené známky (o:.

14.3.2017 22:50
KlaraNo1

XXX.XXX.22.202

profesor1 napsal(a):
A svého dědu jste nahlásila?
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/diskuse/detail/3278630/jake-je-to-plemeno#a3279039.

Jste blázen, děda má přes 80 a když jsem mu to vysvětlovala, tak jen kroutil hlavou, že se jim na to může vy... . Jehňata neprodává dál, ale má to do mrazáku?
Já samozřejmě nechci, aby úředníci za peníze daňových poplatníků trávili čas projížděním inzerátů a mučili drobné chovatele, tak zákeřná nejsem. Ani nehlásím neregistrované sousedy. Posteskla jsem si nad situací, tak mě nebijte .

14.3.2017 22:59
KlaraNo1

XXX.XXX.22.202

Moc Vám děkuji za upřesnění, v tom aby se jeden vyznal.
V tom případě jsem z toho byla zbytečně vystresovaná .
Ještě chodil jeden informační dopis o této změně a to někdy ve 2. polovině loňského roku a tam to je trošku jinak formulované. Ale to co jste poslal je jasné. Nebojte, nezkouším Vás .

14.3.2017 23:39
Jamarov

XXX.XXX.88.240

No já jsem mluvila s paní s Hradištka asi před měsícemm a říkala mi, že se jehnata i kůzlata hlásí do půl roku...takže letos zatím nic nehlásím...ale nezeptala jsem se jak je to stím datumem? Takže můžu v květnu nahlásit narození z ledna, února a března?

15.3.2017 00:01
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jamarov napsal(a):
No já jsem mluvila s paní s Hradištka asi před měsícemm a říkala mi, že se jehnata i kůzlata hlásí do půl roku...takže letos zatím nic nehlásím...ale nezeptala jsem se jak je to stím datumem? Takže můžu v květnu nahlásit narození z ledna, února a března?

Ty "nové " lhůty pro hlášení platí hlavně pro příjemce dotací. Musí se někde něco seškrtat a tak se vymýšlí kde. O jeden den ses zpozdil a už je důvod škrtat. Prostě je to systém " dej blbci funkci, vymyslí lejstro." Co na tom, že je to pitomost, ale musí se tvrdě vymáhat dodržování. Jde hlavně o přesuny mezi jednotlivými chovy.

15.3.2017 07:03

Je to pakarna, tohle at vyzadujou od tech co bud berou dotace i na ovce nebo od nejakyho poctu kusu vejs. Jakej vyznam to ma pro malochovatele, zadnej. A nema to vyznam ani pro nejaky prehledy evidence. V KU tihle lidi nejsou pro statistiky jsou to udaje o nicem, prece me nechce nikdo namluvit ze kvuli par cislu ( pocet ovci v CR a treba jeste neco ) se zavede takovejhle aparat natoz jeho vymahani.

Gocz

15.3.2017 07:05
Gocz

XXX.XXX.27.34

přezdívka napsal(a):
Ty "nové " lhůty pro hlášení platí hlavně pro příjemce dotací. Musí se někde něco seškrtat a tak se vymýšlí kde. O jeden den ses zpozdil a už je důvod škrtat. Prostě je to systém " dej blbci funkci, vymyslí lejstro." Co na tom, že je to pitomost, ale musí se tvrdě vymáhat dodržování. Jde hlavně o přesuny mezi jednotlivými chovy.

Přesně tak. Ty potvory hlídají dobytčí jednotky, abyste nepřelezl ani nepodkročil jednotky na hektar a pokud to uděláte, tak vás pěkně zkasírují.

15.3.2017 08:07
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Gocz napsal(a):
Přesně tak. Ty potvory hlídají dobytčí jednotky, abyste nepřelezl ani nepodkročil jednotky na hektar a pokud to uděláte, tak vás pěkně zkasírují.

To se stalo mému známému. U ovcí to je jasné. Tam se počítá konečný stav kusů na pastvině a podle toho jsou dotace. U krav se počítá průměrný stav po celou dobu pastvy. A ještě tam jsou rozlišené kusy podle stáří. V konečném výsledku mu potom vyšlo, že překročil zatížení pastviny o 0,01%. A seškrtali mu celou dotaci.

15.3.2017 08:28

přezdívka napsal(a):
To se stalo mému známému. U ovcí to je jasné. Tam se počítá konečný stav kusů na pastvině a podle toho jsou dotace. U krav se počítá průměrný stav po celou dobu pastvy. A ještě tam jsou rozlišené kusy podle stáří. V konečném výsledku mu potom vyšlo, že překročil zatížení pastviny o 0,01%. A seškrtali mu celou dotaci.

Zatížení pastviny. Kolik můžu chovat ovcí na 1.8 ha? Mám 10 kamerunek. Je to moc? Nevěděla jsem, že můžu počtem ovcí překročit zatížení pastviny.

15.3.2017 08:58

Zatížení pastviny. Kolik můžu chovat ovcí na 1.8 ha? Mám 10 kamerunek. Je to moc? Nevěděla jsem, že můžu počtem ovcí překročit zatížení pastviny.

A Vy na tu pastvinu berete dotace? Jinak se Vás to netýká.

15.3.2017 09:00

peťak napsal(a):
Takže je to tak, že nově narozená mláďata můžu stále přihlásit až do 6 měsíců po narození? To by mne moc potěšilo - už jsem si říkala, že - protože jsem to samozřejmě do týdne od každého porodu nestihla - budu muset napsat pozdější data narození

Ano, všechno postaru, jen kvůli dotacím a kvůli kontrole od plemenářů posílat hlášení ne úplně poslední den, ale třeba o týden dřív, aby tam prostě bylo do 7 dnů od dne, kdy jim bylo 6 měsíců.

15.3.2017 09:04

Je to pakarna, tohle at vyzadujou od tech co bud berou dotace i na ovce nebo od nejakyho poctu kusu vejs. Jakej vyznam to ma pro malochovatele, zadnej. A nema to vyznam ani pro nejaky prehledy evidence. V KU tihle lidi nejsou pro statistiky jsou to udaje o nicem, prece me nechce nikdo namluvit ze kvuli par cislu ( pocet ovci v CR a treba jeste neco ) se zavede takovejhle aparat natoz jeho vymahani.

Ale je to kvůli tomu, aby další lidi měli něco na "práci". Aby nemuseli dělat rukama a přitom byli zaměstnaní, aby jim stát nemusel vyplácet podporu, ale mzdu. Přece z nuly nula pojde. A někdy i mínus .

15.3.2017 09:18

Vsak, jsem to vcera nekam psal ze to jsou umele naflakany pracovni pozice. Marast. Smejdi nasazeny na ty, co jeste uplne nezakrneli.

15.3.2017 09:23

Kdo ma pristup na portal farmare a trosku se zamysli, tak zjisti, ze pokud opravud neni v KU, tak veskera ta opicarna vygeneruje maximalne tak tri ctyri cisla do nejaky pochybny statistiky. Pocet kusu, pocet beranu, pocet bahnic, pocet jehnat v danou dobu. Nikde uz neni povinne vyplnit plemeno. KU je jinej pripad.

15.3.2017 09:50
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Ano, všechno postaru, jen kvůli dotacím a kvůli kontrole od plemenářů posílat hlášení ne úplně poslední den, ale třeba o týden dřív, aby tam prostě bylo do 7 dnů od dne, kdy jim bylo 6 měsíců.

Takže se nahlásí skutečný datum narození, který nesmí přešvihnout lhůtu 6M...ke dni nahlášení...
Takže kozlíci a beránci k porážce se vůbec nemusí hlásit...

Pochopila jsem, že právě jde hlavně o ty co pobíraj dotace...S tím zatížením na pastvinu mě to zajímá

...budu žádat o dotaci na 2,5ha...a bude to na spásání...tam jde taky o plochu ne?jako u sekání...a nebo se žádá dotace na kus...ale to se nevyplatilo...takže pokud si to ještě pamatuju tak na 1ha se počíta 1dobytčí jednotka?to je 3,5 kozy, ovce?

A pokud bych měla víc kusů na pastvině tak můžu o dotaci přijít?

15.3.2017 10:21
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Jamarov napsal(a):
Takže se nahlásí skutečný datum narození, který nesmí přešvihnout lhůtu 6M...ke dni nahlášení...

Pochopila jsem, že právě jde hlavně o ty co pobíraj dotace...S tím zatížením na pastvinu mě to zajímá

...budu žádat o dotaci na 2,5ha...a bude to na spásání...tam jde taky o plochu ne?jako u sekání...a nebo se žádá dotace na kus...ale to se nevyplatilo...takže pokud si to ještě pamatuju tak na 1ha se počíta 1dobytčí jednotka?to je 3,5 kozy, ovce?

Tam je dané rozmezí. Minimální a maximální počet VDJ. Přesně vám to řeknou na zemědělské agentuře. Nejlepší je držet se někde uprostřed. Pokud příjdete během pastevního období o ovci - třeba jen 1 den do konce - tak se nepočítá vůbec. Jako by tam nebyla.

15.3.2017 10:48
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Děkuju příští týden to budu zařizovat tak se na vše optám...

Apokud mám dvě pastviny každou v jiném okrese tak předpokládám, že budu muset mít i dvě hospodářství a nikoliv dvě stáje?...

15.3.2017 12:32

Jamarov napsal(a):

To je přesně, to na co se ptám taky. Mám 1.8ha, pokud je na 1ha 3-4ks ovcí, koz, tak kolik můžu mít ovcí nebo koz, když nemám celé 2ha ale jenom 1.8ha? Zajímá mě, jak se to počítá? Dotace jsem brala zatím 2x a vždycky jsem měla 8 ovcí starších jeden rok. Letos mám 10 ovcí a vůbec jsem nevěděla, že bych si tímto vyšším počtem ovcí mohla zpusobit větší zatížení a tím o dotaci přijít.

Přezdívka výše píše, že její známý překročil zatížení půdy o 0.01% a dotaci mu seškrtali smajlík

15.3.2017 12:47
KlaraNo1

XXX.XXX.102.93

Výpočet VDJ, je krásná záležitost na procvičení. Většinou po hodině počítání jsem totálně odrovnaná a bez výsledku. Myslím, že jsem našla něco na portálu farmáře, kde se to umí propočítávat. Chci se zeptat, jestli je možné mít ovce vedené jako nepasená zvířata. Zatím jsem to měla spojené se skotem na výkrm, ale beru vše, čím lze oveny nezapočítávat do VDJ.

15.3.2017 13:02
zdena-cina

XXX.XXX.131.97

To je přesně, to na co se ptám taky. Mám 1.8ha, pokud je na 1ha 3-4ks ovcí, koz, tak kolik můžu mít ovcí nebo koz, když nemám celé 2ha ale jenom 1.8ha? Zajímá mě, jak se to počítá? Dotace jsem brala zatím 2x a vždycky jsem měla 8 ovcí starších jeden rok. Letos mám 10 ovcí a vůbec jsem nevěděla, že bych si tímto vyšším počtem ovcí mohla zpusobit větší zatížení a tím o dotaci přijít.

Přezdívka výše píše, že její známý překročil zatížení půdy o 0.01% a dotaci mu seškrtali smajlík

Min 0,3VDJ/ha
max 1,15VDJ/ha
ve sledovaném období1,6 - 30,9 a na 4 květni byvalé OSP Vám řekou víc.

Vedra

15.3.2017 13:24
Vedra

XXX.XXX.13.145

Tohle je jenom pro AEKO 5ti letý závazek ne? SAPS žádné limity nemá a LFA jenom ten minimální.

15.3.2017 13:26

zdena-cina napsal(a):
Min 0,3VDJ/ha
max 1,15VDJ/ha

Nechci je otravovat, mají "hlavu v pejru" ze změn v LPISu...a navíc se zabývají půdou, ne zvířaty, nebo se mýlím? Ale zkusím to.

15.3.2017 13:32
zdena-cina

XXX.XXX.131.97

Nechci je otravovat, mají "hlavu v pejru" ze změn v LPISu...a navíc se zabývají půdou, ne zvířaty, nebo se mýlím? Ale zkusím to.

Jsou tam od teho ale ted je to na objednávku, úřadují jen dvě.

15.3.2017 14:54
reznade

XXX.XXX.216.36

zdena-cina napsal(a):
Min 0,3VDJ/ha
max 1,15VDJ/ha

Velká dobytčí jednotka je, pokud se nemýlím 7ovcí či koz, tím se myslí bahnic nebo jehnic staršího roku. Takže to vychází max 8 ovcí na hektar. Nevím tedy, kde jsem došla na to, že na hektar může být 10 ovcí. Beran se do zatížení pastviny nepočítá? Pokud v plochách SAPS budu mít i plochu určenou jen na seno, je to zatížení myšleno i sní? Sčítají se ovce a kozy, pokud kozy pouštím k ovcím na pastvinu?
A sčítají se pak případně ovce a kozy, když se jedná o dosáhnutí min. nožství na dotace, tedy 2VDJ? Kolik je dotace na 1 bahnici, či kozu při splnění 2 VDJ?

15.3.2017 16:56
Jamarov

XXX.XXX.88.240

reznade napsal(a):
Velká dobytčí jednotka je, pokud se nemýlím 7ovcí či koz, tím se myslí bahnic nebo jehnic staršího roku. Takže to vychází max 8 ovcí na hektar. Nevím tedy, kde jsem došla na to, že na hektar může být 10 ovcí. Beran se do zatížení pastviny nepočítá? Pokud v plochách SAPS budu mít i plochu určenou jen na seno, je to zatížení myšleno i sní? Sčítají se ovce a kozy, pokud kozy pouštím k ovcím na pastvinu?
A sčítají se pak případně ovce a kozy, když se jedná o dosáhnutí min. nožství na dotace, tedy 2VDJ? Kolik je dotace na 1 bahnici, či kozu při splnění 2 VDJ?

Já už mám staré informace, ale myslím, že se toho za posledních 9let moc nezměnilo...

1 VDJ je 7kusů?bah.či koz je jedno...To víte určitě?zdá se mi to dost...navíc si pamatuju, že tam byla ta půlka a já si lámala hlavu jak to někdo při jednom hektaru půli ale třeba se mýlím

Takže:myslím že se sčítají a počítají se dohromady ovce i kozy, chlapíkoj na dotačním to bylo jedno je to vedené jako stejněrovné, ale jen nad jeden rok...takže kůzlata a jehnata nikdo neřeší

Dotace na kus pokud se nebavíme o plemenných...tak to bylo okolo stovky -dvou na kus...pokud máte menší stádo tak se to nevyplatí.V té době jsme měli 12 bahnic a bylo mi řečeno, že si můžu vybrat zda dotace na kus nebo na plochu-kde bude min.a max. počet kusů podle výpočtu DJ...
Takže se šlo do plochy -kontrola nikdy žádná.

Je to ale dost dlouho takže nechci nikoho uvádět v omyl...

Kdyby tady byl někdo kdo ty dotace pobírá a má v tom přehled tak bych byla ráda...do konce dubna musí být podaná žádost...tak ještě trocha času zbývá

15.3.2017 18:03
zdena-cina

XXX.XXX.131.97

1 ovce nebo koza starší jednoho roku je 0,15 VDJ to je 6,66 na jednu velko dobytčí jednotku.
Zatížení na pastvu je tedy na hektar je - minimum 2 ovce a max 7,6 ovce nebo kozy.

16.3.2017 08:34

Jamarov napsal(a):
Já už mám staré informace, ale myslím, že se toho za posledních 9let moc nezměnilo...

1 VDJ je 7kusů?bah.či koz je jedno...To víte určitě?zdá se mi to dost...navíc si pamatuju, že tam byla ta půlka a já si lámala hlavu jak to někdo při jednom hektaru půli ale třeba se mýlím

Takže:myslím že se sčítají a počítají se dohromady ovce i kozy, chlapíkoj na dotačním to bylo jedno je to vedené jako stejněrovné, ale jen nad jeden rok...takže kůzlata a jehnata nikdo neřeší

Dotace na kus pokud se nebavíme o plemenných...tak to bylo okolo stovky -dvou na kus...pokud máte menší stádo tak se to nevyplatí.V té době jsme měli 12 bahnic a bylo mi řečeno, že si můžu vybrat zda dotace na kus nebo na plochu-kde bude min.a max. počet kusů podle výpočtu DJ...
Takže se šlo do plochy -kontrola nikdy žádná.

Je to ale dost dlouho takže nechci nikoho uvádět v omyl...

Kdyby tady byl někdo kdo ty dotace pobírá a má v tom přehled tak bych byla ráda...do konce dubna musí být podaná žádost...tak ještě trocha času zbývá

Mám to podobně, beru dotace na plochu, ale začalo mě zajímat, jak je to s dotacemi na ovce. Mám 10 ovcí a tohle mi přišlo na mail ze SZIFu. Moudrá z toho nejsem.

Existuje dotační titul – Ovce a kozy pasené na travních porostech. Zde je podmínka mít od doby podání žádosti do 11.září min. stav bahnic nebo koz 2 VDJ – 14 ks starších 12 měsíců.

Vysvětlíte mi to?

16.3.2017 08:48
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přikoupíte 4 ovce a budete je pást na pozemcích na které berete dotace od asi 1. května do toho 11. září. Čísla těch 14 ovcí nahlásíte na tu plochu (plochu-pastvinu můžete rozdělit na více částí), která musí být vedená jako pastvina a tam musí do toho září být - sucho nesucho, živel neživel. (Předloni dávali při požádání vyjimku na možný příkrm v důsledku sucha). Vedete pak pastevní deník. Přesné info na zemědělské agentúře.

16.3.2017 09:31

Jej, ze se na to nevybodnete s deseti ovcema, vite kolik je dotace na kus? Na vasem miste bych teda pobiral na plochu, jestli mate ty necely dva hektary, tak vam to da na nakup sena jestli si sama nesusite, mozna i lepsi liz. Delat saskarny s terminama a kusama kvuli par stovkam za ovce...

16.3.2017 09:53
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Jej, ze se na to nevybodnete s deseti ovcema, vite kolik je dotace na kus? Na vasem miste bych teda pobiral na plochu, jestli mate ty necely dva hektary, tak vam to da na nakup sena jestli si sama nesusite, mozna i lepsi liz. Delat saskarny s terminama a kusama kvuli par stovkam za ovce...

Právě, že tady nechci uvádět někoho v omyl...na SZIFu mě -je to několik let-řekli, že si..můžu vybrat

Dotaci na kus nebo plochu...to chápu, že se může vyplatit jen někomu, kdo má malou plochu a hodně ovcí...takže jedou v seně i přez léto

Kolik je ta dotace na kus?je to mezi tou stovkou a dvěma? Jakože na rok ne?víc už nic

Při dotaci min.2 000na ha byste museli mít 10 ovcí na ha...to nemluvim o 5000kč..na 1ha

Pokud lze spojit dotaci na plochu a dotaci na kusy-nezávisle na sobě tak proč ne?...ale při necelých dvou ha budete mít překročený limit ovcí nebo nesplníte podmínku in.14 dospělých kusů...

16.3.2017 10:23

Máte pravdu, mastnačku, dospěla jsem ke stejnému názoru. Přestala jsem zjišťovat info., tak ani nevím, kolik je dotace na kus...pro mě je důležitější svoboda, kterou teď mám větší...a o tu bych určitě přišla.

16.3.2017 10:27

No a jeste vetsi ji budete mit kdyz se vybodnete i na plochu. My mame cca 3ha na ktery bereme a jeste historicky na dojny kravy stav snad k roku 97 a to jsme meli myslim 3,5 VDJ, takze rocne to je nejakych 10-12tis a to se mamce ktera je nyni zem. podnikatel hodi. Abyste brala na plochu, musite bejt zem. podniktatel a to prinasi kupu ( pro malyho pidi chovatele ) zbytecnych povinnosti.

16.3.2017 10:32
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Máte pravdu, mastnačku, dospěla jsem ke stejnému názoru. Přestala jsem zjišťovat info., tak ani nevím, kolik je dotace na kus...pro mě je důležitější svoboda, kterou teď mám větší...a o tu bych určitě přišla.

Až tam pujdu tak vám napíšu, optám se...vím o lidech kam kontroly nechoděj...maj nahlášeno 60ks a nemaj ani dvacet...majitel tvrdí že 1VDJ jsou asi 2ks...rbere dotace na kus...ozhodne se tím netrápí...bohužel nikdy jak to budete mít u vás

Kvůli tý svobodě to přece děláme...škoda že je spousta nesmyslů k tomu okolo...tak aspon, že je možnost dotací jako kompenzace za ty voser...kolem

16.3.2017 10:43
Jamarov

XXX.XXX.88.240

No a jeste vetsi ji budete mit kdyz se vybodnete i na plochu. My mame cca 3ha na ktery bereme a jeste historicky na dojny kravy stav snad k roku 97 a to jsme meli myslim 3,5 VDJ, takze rocne to je nejakych 10-12tis a to se mamce ktera je nyni zem. podnikatel hodi. Abyste brala na plochu, musite bejt zem. podniktatel a to prinasi kupu ( pro malyho pidi chovatele ) zbytecnych povinnosti.

Jako, že musíte být zem.podnikatel aby jste mohl pobírat dotaci na plochu?

Vždyt arus napsala, že dotaci na plochu již pobírá-takže asi žádný problém nemá.

My jsme ji taky měli a jako pod.nikatel nejsm.,
5 000 kč na ha...a počet ovcí nikdo neřešil.Protože jsou pastviny zarostlý po vyškrtání stodoly a stromů nám zbylo 2,5 ha takže to bylo ročně 12500kč.

16.3.2017 10:45

U dotace na plochu zůstanu, přináší mi to, jak říkáte zbytečné povinnosti, ale taky mi to hradí i když částečně náklady. Sekačku a oplocení potřebuji tak jako tak. Nevýhodu mám v tom, že mi pastvina zarůstá nálety a zkrátili mi plochu. Tak ji oplocuji, aby mi nálety kamerunky mohly likvidovat. Jsou na to borkyně. Zemědělský podnikatel jsem dva roky a zatím mám velké výdaje, takže za každou korunu od státu jsem ráda. Časem mi snad přibude i nějaká koruna za maso.

16.3.2017 10:48

Od lonska nebo predlonska musi bejt clovek zem. podnikatel aby mel narok na JAKOUKOLI dotaci, takze i na plochu. Dlouho pred tim to tak nebylo a jeste dyl pred tim to tak bylo, pak nebylo ted zase je.

16.3.2017 10:50

Jamarov napsal(a):
Jako, že musíte být zem.podnikatel aby jste mohl pobírat dotaci na plochu?

Vždyt arus napsala, že dotaci na plochu již pobírá-takže asi žádný problém nemá.

My jsme ji taky měli a jako pod.nikatel nejsm.,
5 000 kč na ha...a počet ovcí nikdo neřešil.Protože jsou pastviny zarostlý po vyškrtání stodoly a stromů nám zbylo 2,5 ha takže to bylo ročně 12500kč.

Musela jsem se stát zemědělským podnikatelem, abych mohla získat dotace. Je to záležitost stará asi 2 roky, dřív to bylo jinak...ale částku 5000kč/ha jsem neviděla ani omylem.

16.3.2017 11:03

Jamarov napsal(a):
Právě, že tady nechci uvádět někoho v omyl...na SZIFu mě -je to několik let-řekli, že si..můžu vybrat

Dotaci na kus nebo plochu...to chápu, že se může vyplatit jen někomu, kdo má malou plochu a hodně ovcí...takže jedou v seně i přez léto

Kolik je ta dotace na kus?je to mezi tou stovkou a dvěma? Jakože na rok ne?víc už nic

Při dotaci min.2 000na ha byste museli mít 10 ovcí na ha...to nemluvim o 5000kč..na 1ha

Pokud lze spojit dotaci na plochu a dotaci na kusy-nezávisle na sobě tak proč ne?...ale při necelých dvou ha budete mít překročený limit ovcí nebo nesplníte podmínku in.14 dospělých kusů...

Nevím, jestli jsem to pochopila správně, ale pokud nemám min.2ha, tak jsem stejně ze hry?

16.3.2017 11:08
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Musela jsem se stát zemědělským podnikatelem, abych mohla získat dotace. Je to záležitost stará asi 2 roky, dřív to bylo jinak...ale částku 5000kč/ha jsem neviděla ani omylem.

No to je dobrý...tak to mi jen tak mimochodem před měsícem fakt neřekli

Jaké podmínky jsou pro zem.pod.?
Muž je osvč-takový ferda mravenec, má tam toho dost-i chov a produkci hosp.zvířat...akorát se otvírá živnost podle potřeby.Takže ji má v živn.listě, ale nemá ji v provozu.

Budu mít dvě pastviny každou v jiném okrese...V krnapu to není zas tak divná částka...ale když mi řekla, že jsou stejné peníze i ve výšce 590mnm-tak mě to potěšilo, uvidíme realitu.

16.3.2017 11:15
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Nevím, jestli jsem to pochopila správně, ale pokud nemám min.2ha, tak jsem stejně ze hry?

A můžou se ty dotace kombinovat nebo Ne?...No když to počítám tak při necelých dvou ha si vybrat musíte tak nebo tak...protože nemůžete splnit obě podmínky najednou..

Budete muset mít těch 14kusů abyste splnila dotaci na kus...tak?

a

A pokud máte necelé 2ha-můžete mít 14ks ?pokud zažádáte dotaci na plochu.Nedojde k zatížení plochy podle VDJ?

16.3.2017 11:16
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Tak to chápu já, ale třeba špatně no určitě zjistím co a jak příští týden

16.3.2017 12:34
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Ještě si říkám zda tu má někdo platbu mladého zemědělce?

16.3.2017 12:41

Ufff, vim o nekom, ale nechtel bych "takovou slevu ani zadarmo" :) To uz snad radsi jit skemrat do banky a calovat uroky.

16.3.2017 13:06
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Ufff, vim o nekom, ale nechtel bych "takovou slevu ani zadarmo" :) To uz snad radsi jit skemrat do banky a calovat uroky.

Nepřišlo mi na té žádosti nic přetažené, ale neměla jsem čas to zkoumat dopodrobna...ale přišlo mi, že pokud čerpáte saps a je vám do 40 tak není problém a 25% z dotace navíc...

Ale to je jen rychlo pohled na nabídku...jaká je realita?

16.3.2017 13:23

Uplny detaily neznam, musi bejt projekt, ta cinnost musi x let vydelavat x let se to nesmi zabalit atd atd atd + vsechno co musi splnovat zem. podnikatel. Muzu vam dat kontkakt na tu pani, ja vic nevim, me by to odradilo dostatecne. Neni to ze vam stat zafinancuje vase hospodarstvi a vy pak bude nebudete nic generovat nebo budete generovat "sedive".

16.3.2017 13:43
Jamarov

XXX.XXX.88.240

Uplny detaily neznam, musi bejt projekt, ta cinnost musi x let vydelavat x let se to nesmi zabalit atd atd atd + vsechno co musi splnovat zem. podnikatel. Muzu vam dat kontkakt na tu pani, ja vic nevim, me by to odradilo dostatecne. Neni to ze vam stat zafinancuje vase hospodarstvi a vy pak bude nebudete nic generovat nebo budete generovat "sedive".

To právě z toho není jasný co to vše obsahuje a obnáší...no jestli to není skrytej návod na odstranění mladých zemědělců

A byla by paní ochotná?Nechci otravovat...znám jen velkochovatele od kterýho mám původní oveny...ale ten má sto jehnat na transport ročně a tak se pohybujou trochu v jiných kruzích...

16.3.2017 15:15
hodek

XXX.XXX.215.194

Nevím, jestli si nepletete platbu pro mladé zemědělce a dotaci na zahájení činnosti pro mladé zemědělce, tam jsou ta složitá kritéria. Ale platba pro mladé zemědělce je od tuším předloňska součástí dotace na plochu spolu s greeningem (musíte dodržovat určitá pravidla střídání plodin a tak, ale až od více ha orné půdy). Pokud jste zemědělský podnikatel do 40 let a požádáte o dotaci na plochu (SAPS), automaticky máte nárok na zvýšení pro mladého zemědělce po dobu max 5 let, nic složitého v tom není, jen křížek v jednotné žádosti

juliepraha

17.3.2017 14:07
juliepraha

XXX.XXX.12.161

Neda mi to zas nereagovat, ach zase ta nase ceska povaha, strame se o souseda, zda ma doma zameteno... Proc? Mate papiry v poradku, chvalime Vas a Vy muzete byt v klidu, proc se strat o Pepu, zda ten prolhany hospodsky ty dane zaplatil, ale jo vlastne uz tu mame EET, ach jo :( Jak ja to nemam rada...

18.3.2017 22:16
Jamarov

XXX.XXX.87.242

hodek napsal(a):
Nevím, jestli si nepletete platbu pro mladé zemědělce a dotaci na zahájení činnosti pro mladé zemědělce, tam jsou ta složitá kritéria. Ale platba pro mladé zemědělce je od tuším předloňska součástí dotace na plochu spolu s greeningem (musíte dodržovat určitá pravidla střídání plodin a tak, ale až od více ha orné půdy). Pokud jste zemědělský podnikatel do 40 let a požádáte o dotaci na plochu (SAPS), automaticky máte nárok na zvýšení pro mladého zemědělce po dobu max 5 let, nic složitého v tom není, jen křížek v jednotné žádosti

Ano asi se to trochu zamotalo...já myslela to navýšení mladeho zem.do 40 let při požádáni dotace na plochu.Má to být 25% z celkové dotace...

O dotaci na zahájení činnosti nemám zájem.

Nevěděla jsem o dvou programech s podobným názvem

19.3.2017 17:53
hodek

XXX.XXX.94.186

Ano, přesně tak se to zamotalosmajlík to zvýšení k SAPS opravdu tak funguje a žádný problém s tím nebyl, žádáte o dotaci na plochu a přidáte křížek u zvýšení na mladého zemědělce, peníze přišly myslím koncem prosince.

23.3.2017 01:01
bača.provodov

XXX.XXX.160.97

Dobrý den všem, celé vlákno jsem podrobně nepřečet. V části byla diskuse kolem hlášení narození jehnat. Co jsem přečet tak jsem nabyl dojmu, že ta sedmidenní nová lhůta hlášení nebyla úplně pochopena. Nečetl jsem podrobně vše, takže pokud někdo napsal co tětkom napíši, tak se omlouvám za opakování. Tato lhůta v podstatě platí jen pro dotatáře. V podstatě jde o to, že do sedmi dnů od letošního roku musíme nahlásit označení zvířete ušními známkami tzn. že jehněti narozenému 23.3.2017 budu cvakat ušní známky např.15.4.2017 tak do sedmi dní po nacvakání známek musí být zasláno hlášení o narození pověřené osobě /Hradíštko/, kde bude napsáno datum narození zvířete 23.3.2017, datum označení zvířete 15,4.2017. Včasnost hlášení se týká i hlášení přemístění a úhynu zvířat. Blíže na odkazu:
http://eagri.cz/public/web/mze/dotace/kontroly-podminenosti-cross-compliance/aktuality/index-7.html
V praxi tedy hlášení o narození zvířete mohu zaslat např. až za tři měsíce po narození, ale musím si ohlídat datum označení zvířete ušními známkami. Takže za včasnost hlášení si může každý chovatel sám.

23.3.2017 23:30

No vidíte a já měl dojem, že pokud máte víc jak 2 VDJ ovcí nebo koz, tak ta dotace je 500kč na kus. S jistotou to sice neřeknu, protože minulý rok mi tuhle dotaci nedali, protože jsem o jednu kozu přišel a neposlal jsem změnové hlášení na SZIF, ale v evidenci jsem si jí normálně odhlásil, tudíž mi nesouhlasil na podzim stav zvířat podle jednotné žádosti a dotaci mi nedali. Minulý rok jsem si na to dal pozor a tak bych to teď dostat měl, ale dotace ještě nepřišla, tak proto si nejsem s tou pětistovkou uplně jistej, ale myslim že to tak je.

24.3.2017 01:12
KlaraNo1

XXX.XXX.22.202

No vidíte a já měl dojem, že pokud máte víc jak 2 VDJ ovcí nebo koz, tak ta dotace je 500kč na kus. S jistotou to sice neřeknu, protože minulý rok mi tuhle dotaci nedali, protože jsem o jednu kozu přišel a neposlal jsem změnové hlášení na SZIF, ale v evidenci jsem si jí normálně odhlásil, tudíž mi nesouhlasil na podzim stav zvířat podle jednotné žádosti a dotaci mi nedali. Minulý rok jsem si na to dal pozor a tak bych to teď dostat měl, ale dotace ještě nepřišla, tak proto si nejsem s tou pětistovkou uplně jistej, ale myslim že to tak je.

Jste si jistý, že je to 500, - Kč za kus ? Na SZIFu jsem dostala informaci o dotaci 500, - Kč za 1 VDJ. Dejte prosím vědět, jak to je.

24.3.2017 08:38

Jen co ta dotace příjde, tak dám vědět. Na semináři okolo dotací mi bylo řečeno, že je to 500kč na kus, že to zvířeti vlastně zaplatí seno na zimu, ale nechci vás tu uvádět v omyl, takže uvidíme kolik příjde. Doufám, že nebudu zklamanej.

24.3.2017 09:22

To budes v baliku cece :).

24.3.2017 09:25

No, s mejma nákladama na chov to fakt není žádná hitparáda. Vždyť 7 měsíců v roce krmim senem, protože se prostě nedá pást.

24.3.2017 22:15
Martin R

XXX.XXX.123.114

Je to cca 530, - na bahnici, já už mám rozhodnutí doma

25.3.2017 06:27

A za co ze to je tech 500?

25.3.2017 07:49

Prostě podpora na chov bahnic a koz. Ale neptej se mě proč je podporujou
A k tomu Mastňáčku, že budu v balíku... Krmení na zimu mě stojí přes 50tis a pokud bych teda dostal 530kč na bahnici a kozu, tak dostanu lehce přes 20tis. Těm co pasou třeba 8 měsíců v roce to pokryje komplet náklady na krmení a ještě jim zbyde. Zatížení pastvin mám tuším nějakých 0,6 VDJ na ha, ale stejně i když nenapadne sníh, tak v říjnu je všechno vyžraný až na hlínu a pokud sleze sníh už někdy v březnu, tak je to všude všechno šedivo hnědý až do konce dubna kdy začíná rašit tráva a rozpásat se dá až začátkem května. Jsme tu prostě dost ovlivněný horama.

25.3.2017 08:59

Nojo, to je zas jedna výhoda těch našich nížin. Že paseme už víceméně od konce března, od půlky dubna se uživěj bez příkrmů senem. Zase když jsou sucha, tak jsme namydlení a vy v podhůří nejspíš uživíte v pohodě... ono má všechno svý, Kubo

25.3.2017 09:09

No jasný, ono to asi vyznělo tak že jsem si chtěl pobrečet, ale tak to není, ono všude to má svý plusy i mínusy. Já bych neměnil

25.3.2017 09:18

Já bych do podhůří tak nešla - zrmzla bych tam už na podzim
Je nádherně, hybaj ven. Práce volá... (jdem rodit - snad už ).

26.3.2017 00:19
KlaraNo1

XXX.XXX.225.141

Martin R napsal(a):
Je to cca 530, - na bahnici, já už mám rozhodnutí doma

Takže je to přece jen pravda. Já obvolávala všechny čerty a každý tvrdil o této částce za 1VDJ. Děkuji za info, budu se po tom pídit. Snad nám řeknou víc na přednášce k letošním dotacim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík