LadislavaDra

XXX.XXX.62.5
Mám doma 5 ovcí a jednoho kamerunského kozlíka, jedna z ovcí je plemena Suffolk a už asi 4 dny jsou s kozlem pořád spolu-kozel na ni skáče a prská.Jsem začátečník, mám je jen na spásání zahrady.Zajímalo by mne, jestli je možné, aby s kozlem spolu měli mladé?
Vedra

XXX.XXX.13.145
LadislavaDra

XXX.XXX.62.5
Děkuji, myslím, že tomožné je...
Neplatí to u ovce obskočenej kozlom, iba u kozy obskočenej baranom, v prvej polke brezosti potratia.(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1576582/?page=2).
LadislavaDra

XXX.XXX.62.5
Takže, když kozel obskočí ovci, tak se jehně narodí?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Volal mi známý, kterému jsem na podzim prodala kamerunského beránka, že ho převážel ke svému známému k porážce a beran jim z auta utekl. Nebyl nijak spoutaný, měl jen obojek a jak otevřeli auto využil příležitost a je tentam. Příjde mi to humorné, protože teď parta chlapů chodí po lese a hledá berana
Jakou mají šanci (ti chlapi), že ho najdou a chytí a jakou má šanci beran na přežití?

moonika
napsal(a):
Keby tam bolo poblíž nejaké stádečko tak sa tam snáď zjaví.
Je v cizím prostředí, dezorientovaný, na jakou vzdálenost ucítí ovce? Menší stádečka v okruhu 5-10km asi nějaká budou. Je plachý, těžko říct, nakolik se k nim přiblíží. Přes zimu byl v ohradě sám.

moonika
napsal(a):
Nemám šajnu na akú vzdialenosť, skúsení snáď poradia:). A šancu na prežitie? Tú má teraz väčšiu ako predtým :D.

Beran je stálé na svobodě...a asi se těší i dobrému zdraví