Plastový kůl s uzlíkovým pletivem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

HanaF

4.4.2017 16:14
HanaF

XXX.XXX.19.38

Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s plastovými kůly v kombinaci s ovčím uzlíkovým pletivem?
Jsou levné, ale viděla jsem je jen v kombinaci s elektrickým ohradníkem.

5.4.2017 09:59
lucyy

XXX.XXX.227.189

Osobní zkušenost sice nemám, ale mám dost pochybnosti, že to něco vydrží..navíc je to dost neeko.. Osobně používám sloupky kovové, tzv. roksory nebo betonářská výztuž, seženete ve stavebninách v různých tloušťkách a i to nařežou na požadovanou délku. Je to levnější, trvanlivější, dobře se s tím pracuje a i ekologičtější, za sebe doporučuju Akorát do rohů to chce dát něco pevnějšího, třeba širší dobře ukotvené akátové kůly apod., ale to bude s plastem také potřeba..

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2017 10:05

Proc nejsou plastovy ekologicky? Ja myslim ze jsou z recyklatu. To vyroba zeleza je dost neokologicka. Plastovy kolik jsou tak dobry jako drzaky lanka nebo pasky, pletivo je teda podle me bude namahat. Rozhodne se nehodej do rohu. Kdyz uz je chcete tak bych je i v rovine po nejakym metru vystridal s necim pevnejsim. Nevim jak pletivo, ale dratenej ohradnik dost reaguje na teplotu. Za teplota se provesi a za mrazu se vraci.

5.4.2017 10:28
lucyy

XXX.XXX.227.189

Tak to, že jsou z recyklatu, ještě neznamená, že je výroba ok, třeba výroba recyklovaného papíru je mnohem horší než nerecyklovaného, akorát se nemusí kácet nové stromy. Ale s výrobou železa si to asi nezadá no :) Já myslela přímo na místě, plastu obecně moc nevěřim, všechny ty bisfenoly a kdoví co se z toho uvolňuje..
U el. ohradníku to ještě chápu, že je potřeba, aby to byl izolant, ale u pletiva mi to přijde zbytečný..

5.4.2017 10:35

To jasne ze muzete takhle brat, ale za chvili by vam z toho jeblo :) Nejekologictejsi je porad drevenej kul. A jeste vic celodreveny ploty. Kdyz to pohnije, opecete si na tom krasne burta nebo na zimu na podpal nebo topeni. Do rohu dejte kmen akatu nebo do vlhka dubu, dal v plote cokoli smrk, modrin, co vam prijde pod ruku. Letos moje nejstarsi smrkova ohrada bude slavit sest let a jeste i rohovejch par drzi.
https://photos.google.com/album/AF1QipMPFSFIKGWte0yB072sdQZDhSr_oMN7AqbMJpEQ.

5.4.2017 13:21

lucyy napsal(a):
Osobní zkušenost sice nemám, ale mám dost pochybnosti, že to něco vydrží..navíc je to dost neeko.. Osobně používám sloupky kovové, tzv. roksory nebo betonářská výztuž, seženete ve stavebninách v různých tloušťkách a i to nařežou na požadovanou délku. Je to levnější, trvanlivější, dobře se s tím pracuje a i ekologičtější, za sebe doporučuju Akorát do rohů to chce dát něco pevnějšího, třeba širší dobře ukotvené akátové kůly apod., ale to bude s plastem také potřeba..

Taky používám roksory na ovčí pletivo. Říkám tomu mobilní oplocení, protože ho v sezoně několikrát stěhuji.

5.4.2017 13:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky používám roksory na ovčí pletivo. Říkám tomu mobilní oplocení, protože ho v sezoně několikrát stěhuji.

Ale v rohu mate neco pevnejsiho ne? Nebo ho nevypinate, jen "zavesujete"?

5.4.2017 14:12
janau.

XXX.XXX.162.61

I já používám na "mobilní oplocení" jen roxory a 1,25 m ovčí pletivo. Dvě takové ohrady míváme i před barákem na návsi před naším domem.. No loni nám od naproti důchodkyně naháněly ovce zpátky do ohrad, když ovce přišly na to, že mají docela sílu a poradí si s tímto řešením, takže už je v takové ohradě raději nenecháváme, když jsme přes den v práci.. Máme před barákem parčík, takže by se nejspíš nic nestalo a našly bychom je odpoledne vklidu se pasoucí, byla tam prostě jen lepší tráva :-D. Roxory jsme koupily letos ale pořádnější a přivazujeme k němu pletivo silným drátem.

5.4.2017 15:08

Ale v rohu mate neco pevnejsiho ne? Nebo ho nevypinate, jen "zavesujete"?

Vloni jsem pletivo jen zavěsila a v rohu kůly podepřela. Byť mám kamerunky, stačilo to.

5.4.2017 15:45
tom.tady

XXX.XXX.83.88

Oplocovali jsme s tí asi ha pastviny a v pohodě. Poukud jsou rohové sloupy z pořádného matroše (my použlili 30cm akát 1m do země) a plot běží rovně, není to problém pořádně vypnout. Kůl má průměr 7 cm myslím, a drží dost pěkně. Nevypadá to nijak pěkně, ale životnost tam pěkně dlouhá.

7.4.2017 10:53
profesor1

XXX.XXX.192.98

HanaF napsal(a):
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s plastovými kůly v kombinaci s ovčím uzlíkovým pletivem?
Jsou levné, ale viděla jsem je jen v kombinaci s elektrickým ohradníkem.

Jednu ohradu mám - ovčí uzlíkové pletivo vysoké 125cm, na plastových kůlech 160cm délka a 6cm průměr kůlu. Tyhle kůly jsou nezničitelné, ale jejich délku bych volil příště 180cm. Kombinuji ale s elohradníkem - dvě řady drátů.
Tuhle ohradu používám když odjíždím na dýl někam za vyšším sluníčkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík