Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2017 06:25
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Vcera Nam z oploceneho pozemku v Habrovanech nejaci vandalove a zlodeji ponicily plot a ukradli maleho Kozlika kamerunskeho.kozlik se narodil 25.02.2017, takze jeste potrebuje maminku.za jakekoliv informace budeme moc radi.na fotce je ukradeny kozlik.v dnesni dobe se uz lidem bohuzel neda verit.

18.4.2017 08:09
RETRO

XXX.XXX.201.210

No neverim tomu ze se s kozlikem jeste setkateale kdyby preci jen dejte vedet...

18.4.2017 08:30
janau.

XXX.XXX.162.61

L.Lucinka napsal(a):
Vcera Nam z oploceneho pozemku v Habrovanech nejaci vandalove a zlodeji ponicily plot a ukradli maleho Kozlika kamerunskeho.kozlik se narodil 25.02.2017, takze jeste potrebuje maminku.za jakekoliv informace budeme moc radi.na fotce je ukradeny kozlik.v dnesni dobe se uz lidem bohuzel neda verit.

Hovada, to je mi tedy líto...

18.4.2017 08:32
přezdívka

XXX.XXX.105.195

L.Lucinka napsal(a):

To už měl někdo oběd.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.4.2017 08:37

Co se da delat, ale teda nechapu neci pohnutky ukrast takovyho malyho osklivce.

18.4.2017 08:54
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

RETRO napsal(a):
No neverim tomu ze se s kozlikem jeste setkateale kdyby preci jen dejte vedet...

Bohuzel, s Tim jsem smirena.deti jeste doufaji, ale pravdepodobne ho opravdu uz neuvidime.

18.4.2017 08:54
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

janau. napsal(a):
Hovada, to je mi tedy líto...

Me taky, ale zrejme uz Nic nenadelam.

18.4.2017 08:56
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

přezdívka napsal(a):
To už měl někdo oběd.

Tak to SI moc nepochutna.kamerunsky kozlik byl jeste miminko.byl opravdu maly.

18.4.2017 09:03
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co se da delat, ale teda nechapu neci pohnutky ukrast takovyho malyho osklivce.

.

18.4.2017 09:05
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Nekteri lide jsou proste opravdu zly a zavistivy.

18.4.2017 09:10

Jste si jista ze to byl nejakej clovek? Byly tam lidsky slapoty? Jestli nemate elektrickej ohradnik, moh to bejt i vetsi pes a vzal to nejmensi co nasel. To neni dobou, pred par desetiletima by vam kocovny cikani vybraly i brambory za barakem. To spis ted koho by zajimalo nejaky kuzle nebo jehne.

18.4.2017 09:32
petunijecc

XXX.XXX.5.251

.

18.4.2017 09:35
petunijecc

XXX.XXX.5.251

.

18.4.2017 09:42
janau.

XXX.XXX.162.61

Jste si jista ze to byl nejakej clovek? Byly tam lidsky slapoty? Jestli nemate elektrickej ohradnik, moh to bejt i vetsi pes a vzal to nejmensi co nasel. To neni dobou, pred par desetiletima by vam kocovny cikani vybraly i brambory za barakem. To spis ted koho by zajimalo nejaky kuzle nebo jehne.

No, píše, že poničili plot, podle toho by se dalo asi ledacos usoudit..

18.4.2017 09:58

Tak ponicenej plot to je subjetivni, pro nekoho je to ohnuty pletivo pro nekoho cely dorvany. Posledni dny je destivo, tak tam urcite stopy budou. Ja to nijak nezlehcuju, taky by me to nastvalo. Nemoh bych mit zvirata dal nez par set metru od baraku.

18.4.2017 10:11
janau.

XXX.XXX.162.61

Tak ponicenej plot to je subjetivni, pro nekoho je to ohnuty pletivo pro nekoho cely dorvany. Posledni dny je destivo, tak tam urcite stopy budou. Ja to nijak nezlehcuju, taky by me to nastvalo. Nemoh bych mit zvirata dal nez par set metru od baraku.

Právě podle poškození plotu bych soudila.. Stopy taky, to je určitě jasné znamení. Na té fotce kozlíka jde vidět, že ploty mají celkem dobré, pokud mají takové všude. A zvířata? Já je musím mít ideálně na dohled z okna nebo zahrady, minimálně však na doslech Naštěstí ta možnost je. Jinak bych nebyla v klidu.

18.4.2017 12:02
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Janae

18.4.2017 12:05
Janae

XXX.XXX.234.22

L.Lucinka napsal(a):
Poniceny plot, Tim myslim Toto.

Z vlastní zkušenosti, takovéto pletivo takto provalí i velký pes nebo jiné zvíře.

18.4.2017 12:13
janau.

XXX.XXX.162.61

Janae napsal(a):
Z vlastní zkušenosti, takovéto pletivo takto provalí i velký pes nebo jiné zvíře.

Tohle nevypadá na provalené (směrem ven, od sebe), ale zničené cíleně - to pletivo někdo silou musel zohýbat směrem k sobě (předpokládám, že napravo je silnice a kozlík byl v tom sadu dole). A na to jsou potřeba ruce

18.4.2017 12:14
RETRO

XXX.XXX.201.210

No tohle neco lezlo vrchem... pes by se mozna snazil lest spodem... po psovy by tam pravdepodobne zbyly take nejake zbytky, krev atd... proste tady slo asi o dvounohe zlodeje.

Janae

18.4.2017 12:23
Janae

XXX.XXX.234.22

RETRO napsal(a):
No tohle neco lezlo vrchem... pes by se mozna snazil lest spodem... po psovy by tam pravdepodobne zbyly take nejake zbytky, krev atd... proste tady slo asi o dvounohe zlodeje.

Dole to maj zandaný kamenem, spodek je pevnější.
Beru to z vlastní zkušenosti, měli jsme stejné pletivo a máme velkého psa.
Taky to bral horem, nahoře je pletivo poddajnější, lehce se nahamtá po sebe a vyboulí se.
Tohle pletivo je v horní části hodně měkké, pes s tím udělá divy.
Neříkám, že to tak muselo být, jen u nás přesně takto ničil pleti pes.

Ale to je jedno, ať to byl, kdo byl je to k vzteku.

Jestli by někde zbyla krev nevím náš pes do ohrady chodil pouze znásilňovat berana.

18.4.2017 12:53
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pes by to takhle nesešlapal. A pochutnal by si na místě. Neodnesl by to. Maximálně leopard, ale ten by si to nechal ve větvích blízkého stromu.

18.4.2017 14:32
honzapm

XXX.XXX.182.25

Leopard neexistuje. Je to jen slovenský (čili u nás nesprávný) název pro levharta.
Ten plot je zvláštní, co s takovým prckem?
Mě loni taky zmizelo minijehně, ale spíš tipuji na krkavce.

18.4.2017 16:53
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Tak se prave stalo neuveritelne.psala mi Pani z nedaleke vesnice, ze ma naseho Kozlika.pry ho vzala opilcum, co sli kolem.tak jsme si pro nej hned jeli.byl to on.

18.4.2017 16:54
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Chudince koze malem utrhnul vemeno.

18.4.2017 20:08
fidÍk

XXX.XXX.31.8

Tak to je skvělé...

18.4.2017 20:38
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

fidÍk napsal(a):
Tak to je skvělé...

To teda a deti maji takovou radost, ze uz ho ani nemuzeme prodat.

18.4.2017 21:19

To je ale blba doba a lidi...riskujou holej zivot aby opilcum vzali kozlika a vratili ho majitelum :) Kdovi co mu chteli opilci udelat, nebyli to nejaky prerozdeleny kozomrdi?.).

18.4.2017 21:43
fidÍk

XXX.XXX.31.8

To je ale blba doba a lidi...riskujou holej zivot aby opilcum vzali kozlika a vratili ho majitelum :) Kdovi co mu chteli opilci udelat, nebyli to nejaky prerozdeleny kozomrdi?.).

Snad někdy vynechejte psaní..

19.4.2017 06:33

Snad se pokusit pokusit pochopit vtip?

19.4.2017 07:09
janau.

XXX.XXX.162.61

L.Lucinka napsal(a):
Tak se prave stalo neuveritelne.psala mi Pani z nedaleke vesnice, ze ma naseho Kozlika.pry ho vzala opilcum, co sli kolem.tak jsme si pro nej hned jeli.byl to on.

To je fakt neuvěřitelný příběh se super koncem Mám za Vás upřímnou radost!

19.4.2017 07:56
RETRO

XXX.XXX.201.210

Tak supr... prohibici ma tyhle svatky dela z lidi idioty...

19.4.2017 08:38

L.Lucinka napsal(a):
Poniceny plot, Tim myslim Toto.

Možná by stálo za to, dát k plotu pár větví, aby se zvířata nedostala až k plotu, když to máte tak blízko cesty. Z jedné strany mám pozemek taky u cesty a funguje mi to, ale chovám kamerunky.

19.4.2017 09:07
honzapm

XXX.XXX.182.25

Můj kamarád to má podobně - cestu a hned plot. Lidé mu tam lezli a kradli všechno.
I čerstvě vysazené stromky, dýně, tykve, všechno.
No před pár lety nasázel mezi cestu a plot obyčejné plané šípky. A je klid.
Vřele doporučuji. Opilce odradí velice dobře, malé nezbedníky taktéž
a navíc to ještě hezky vypadá, krásně kvete a máte zdroj šípků
pro sebe či pro ptáky.
A kdo ví, zda paní nesebrala kozlíka sama, pak se jí to rozleželo,
a nevymyslela si báchorku o zabavení opilcům. Ale možné je všechno.
Vy sama tam nejlépe znáte místní vztahy, a kdo je jaký karakter.

19.4.2017 09:22
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

ASI zkusim ty sipky.

19.4.2017 09:26
L.Lucinka

XXX.XXX.192.5

Snad Pani mluvila pravdu, pry dala zlodejum 500kc, tak jsem ji je, vratila". No nahlasene na policii to je, tak treba ty opilce chyti.

19.4.2017 09:28
honzapm

XXX.XXX.182.25

No, tak jestli si takhle divně paní řekla ještě o 500, -... No, nevím.
Já jsem obecně osoba nedůvěřivá... Lidé mě zatím nedonutili jim věřit.
Už vidím, jak opilá osoba nahání bujaré kůzle. Ti by nechytili ani želvu.

19.4.2017 09:30
honzapm

XXX.XXX.182.25

A šípky - pár let (dva-tři roky) kamarád nesekal trávu mezi plotem a cestou,
takže v tom ty čerstvě zasázené šípky vůbec nebyly vidět.
Tak se krásně chytly, ujaly a pak už hodně bujně začaly růst, takže si už pak
trávu zadusí samy. Vy tam moc placu k cestě nemáte, tak opatrně,
aby si tam zase někdo nestěžoval, že si tam poškodil za pár let oděv atd.
Z druhé strany k Vám to budou zahradnicky upravovat kozenky.

19.4.2017 09:53

Na kolemjdouci bych se vy...kaslal. Maj oci, pripadne bile hole aby se tomu vyhnuli.

19.4.2017 09:55

honzapm napsal(a):
Můj kamarád to má podobně - cestu a hned plot. Lidé mu tam lezli a kradli všechno.
I čerstvě vysazené stromky, dýně, tykve, všechno.
No před pár lety nasázel mezi cestu a plot obyčejné plané šípky. A je klid.
Vřele doporučuji. Opilce odradí velice dobře, malé nezbedníky taktéž
a navíc to ještě hezky vypadá, krásně kvete a máte zdroj šípků
pro sebe či pro ptáky.
A kdo ví, zda paní nesebrala kozlíka sama, pak se jí to rozleželo,
a nevymyslela si báchorku o zabavení opilcům. Ale možné je všechno.
Vy sama tam nejlépe znáte místní vztahy, a kdo je jaký karakter.

S těmi šípky je to výborný nápad.

20.4.2017 09:04
profesor1

XXX.XXX.192.98

RETRO napsal(a):
Tak supr... prohibici ma tyhle svatky dela z lidi idioty...

Snad někdy vynechejte taky psaní!
(kdo neumí pít je idiot už zastřízliva ).

20.4.2017 09:16
profesor1

XXX.XXX.192.98

honzapm napsal(a):
Leopard neexistuje. Je to jen slovenský (čili u nás nesprávný) název pro levharta.
Ten plot je zvláštní, co s takovým prckem?
Mě loni taky zmizelo minijehně, ale spíš tipuji na krkavce.

U nás zase neexistuje Honza. Je to čecháčkovský(čili u nás nesprávný) název pro Jana. Navíc to zavání germánštinou

20.4.2017 09:18

Tady se nekdo teprve probudil z velikonocniho komatu ? :).

20.4.2017 11:45
honzapm

XXX.XXX.182.25

profesor1 napsal(a):
U nás zase neexistuje Honza. Je to čecháčkovský(čili u nás nesprávný) název pro Jana. Navíc to zavání germánštinou

Mně se Honza také nelíbí. Vůbec to ke mně neladí a nepasuje, kolego.
Moje ruská učitelka angličtiny (cítíte tu mezinárodnost?), která k nám docházela
na zámek, mi zásadně a vždy říkala jen Ján.
To bylo moc hezké a milé a tklivé a... české.

A přitom se ve skutečnosti jmenuji hezky česky - Joachim von Gautz.

Má úcta.

20.4.2017 12:11

Sázet šípky tam, kde se pasou kozy mi přijde hodně úsměvné. Ve všech výbězích, kde jsou nálety, jako první padnou právě šípky - mají nejspíš hodně chutnou kůru. A tenhle keř fakt nevím, jak před kozami ochránit jinak než ještě jednou vrstvou ohrady... ?

20.4.2017 12:29
honzapm

XXX.XXX.182.25

Verunko, vy jste si asi nepřečetla, že mezi kozou a šípkem bude plot.

20.4.2017 13:14

Zkuste růži svraskalou - Rosa rugosa, tu nedokážou okousat ani kozy a zaručuju že pokud se to někdo pokusí přelézt dopadne špatně, navíc se rozrůsta kořen. výmladky, taže vám časem udělá krásný pás.

20.4.2017 13:52
ustulina

XXX.XXX.22.113

Zkuste růži svraskalou - Rosa rugosa, tu nedokážou okousat ani kozy a zaručuju že pokud se to někdo pokusí přelézt dopadne špatně, navíc se rozrůsta kořen. výmladky, taže vám časem udělá krásný pás.

Keř je to opravdu krásný, ale naše bestije ho teda žerou, i koňové... :(
(vlastně zatím jsem nezasadila nic, co by mi později ty mrchy nedobrý nesežrali...)

Má někdo typ, jak sázet a množit šípky? Já se o to několikrát pokoušela - vykopat s kořenem, i mladé výhonky, ale z celý akce se mi ujal 1 :-/.

20.4.2017 13:54

Mozna to delate v blbou dobu?

20.4.2017 14:20

Sestříhala jste je hodně? Když přesazujete keř, musíte ho zzakrátitcca o tři čtvrtiny nebo ještě lépe nechat max.5 výhonů a na nich tak 3-5oček, jinak vám to pravděpodobně uschne, nedokážete vykopat tak velkou část kořenů, aby toho utáhly víc.
Semena šípků musíte před výsevem stratifikovat - natrhat na podzim, nelépe podtrhnout-netrhat úplně zralé, vyluštit, smíchat s pískem a uložit v chladu (krecht, sklep apod.). Pravidelně kontrolovat vlhkost a vyset až na jaře nejlépe naširoko do teplého pařeniště. Vyjde asi 40% semen.

20.4.2017 14:52
honzapm

XXX.XXX.182.25

Osobně bych rugosu "do přírody" netahal.
Pokříží se se šípkem a za chvíli bude EU vynakládat obrovské částky
na zachování původního šípku. Fšak známe.
Navíc také není tak rychle tak vysoká, jako šípek. A opilec by ji zdolat mohl.
To rozlézání kořenem mi u ní (i jiných botanických růží vadí).
V tom je šípek uhlídatelnější. V intravilánu obce - rugosa - budiž.
Množení šípku - nejlépe ze stratifikovaných semen, případně řízkováním
v červenci-srpnu ve skleníku. Pak je úspěch zaručen.

20.4.2017 17:03

honzapm napsal(a):
Verunko, vy jste si asi nepřečetla, že mezi kozou a šípkem bude plot.

Nečetla

20.4.2017 17:23
dadu

XXX.XXX.61.94

Sestříhala jste je hodně? Když přesazujete keř, musíte ho zzakrátitcca o tři čtvrtiny nebo ještě lépe nechat max.5 výhonů a na nich tak 3-5oček, jinak vám to pravděpodobně uschne, nedokážete vykopat tak velkou část kořenů, aby toho utáhly víc.
Semena šípků musíte před výsevem stratifikovat - natrhat na podzim, nelépe podtrhnout-netrhat úplně zralé, vyluštit, smíchat s pískem a uložit v chladu (krecht, sklep apod.). Pravidelně kontrolovat vlhkost a vyset až na jaře nejlépe naširoko do teplého pařeniště. Vyjde asi 40% semen.

Nevím přesně, které druhy, ale semena většiny šípků musí přejít mrazem, aby mohly vzklíčit.

21.4.2017 06:23
ustulina

XXX.XXX.22.113

Děkuji smajlík

21.4.2017 20:42

Potřebu přemrznutí právě odstraníte stratifikací. Způsob, který jsem popsala je hodně zjednodušený, ale když stačí menší procento klíčivosti je naprosto dostačující. Kdo chce dosáhnout lepších výsledků, může se inspirovat tady -http://www.ruze.cz/mnozeni-ruzi/vysev-semen-ruzi/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík