Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2017 20:50
Koblížek21

XXX.XXX.60.134

Prosim o info. Koza mi prave prodelava acidozusmajlík pravdepodobne to prezije, ma napichano kdeco, je prolita sodou a od rana uz vypada veseleji. Mlicko sice uplne ztratila ale coz. Spis me trapi, ze mi bylo receno, ze je to trvale poskozeni, zakze se uz nehodi do chovu-pravdepodobnost nezabreznuti, pripadne potraty nebo poskozena mladata. Jenze na vypas se taky nehodi-uz trvala citlivost zazivani, musi se uz dozivotne hlidat kolik ceho sezere. Je to opravdu tak ze uz je prakticky "k nicemu"? Je mi ji lito je to mlada hodna maminasmajlík

24.4.2017 22:33
roklanka

XXX.XXX.45.41

A to vám řekl kdo ? To je ale blbost. Je třeba jí držet jen na dietě, podpořit trávení, ale dá se do kupy bez následků. Mléko se také začne tvořit znovu, jen se koze uleví.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2017 22:41

Kecy v kleci, jak píše Roklanka, koza bude ok. Jen jí nechat nějaký čas dietu jen na senu na spravení trávení, však ona se vám zas rozdojí. Kdyby se všechno po acidoze mělo vyřazovat z chovu, tak je tu koz sotva polovina

25.4.2017 10:27
RETRO

XXX.XXX.201.210

Jj.. jak uz je psano... dodrzte dietni opatreni... z pocatku seno voda liz... pak zakrmenou senem pustit na zelene na chvilku napast... postupne ten cas navysite... jadrna krmiva az si budete jista v delsi perspektive uvidite zda bude mit nejake problemy... rozhodne neni na odpis.

25.4.2017 10:32
Koblížek21

XXX.XXX.60.134

Moc dekuji, dost se mi ulevilo, byla by ji hodne skoda.

25.4.2017 11:02

Koza není malá kráva.u koz ani po těžké acidóze nevznikají abscesy na játrech nebo trvalé změny bachorové sliznice.Pokud přežije a neschvátí se jí paznehty, bude ok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík