Jak je to prosím z registrací ovcí.Veterinář říkal že každá ovce a jehně starší 6 měsíců se musí registrovat.Proč když mám jednu ovečku a má 1-2 jehňata na jaře a k podzimu je mám na zabití tak jsou starší nežly 6 měsíců bych měl někde registrovat to se jedná ne o nějaký chov mám je jen na vypásání zahrady.Nejsou na chov ani na prodej.Prosím o vaše vyjádření.Podla mě je to buz...e.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to úplně jedno, kolik ovcí a k čemu je máte. každá ovce musí být registrovaná.
Já pán, ty pán

XXX.XXX.8.211
Vyserte se na ně na všechny. Vůbec se s nikým o svých zvířatech nebavte, veterinář ať odvádí za co je placen, je-li toho vůbec schopen. Kdyžtak najděte rovnou jiného.

Já pán, ty pán
napsal(a):
Vyserte se na ně na všechny. Vůbec se s nikým o svých zvířatech nebavte, veterinář ať odvádí za co je placen, je-li toho vůbec schopen. Kdyžtak najděte rovnou jiného.
Ale tak veterináři je to celkem jedno, ale... kontroly chodí především na udání a ovce se před sousedy schovávají blbě.
Já pán, ty pán

XXX.XXX.193.32
A soused pozná zda je ovce o měsíc starší než má být, zda je to ta kterou viděl před čtvrt rokem?
Pokud nenajdete rozumnou řeč s veterinářem, najděte prostě jiného! Kdyby se na vás snažil s tím že jim to teď zpřísňují, že třeba teď nově (povině) jako člen komory veterinářů má nové povinnosti a může přijít o živnost... dobře jemu i nám všem tak. Radši ať mi koza v chlívku chcípne i bez jeho přičinění.
Mezi náma ono to když bude třeba půjde i zcela bez veterináře, akorát jsme si zvykli na určitý standard a komfort, užitnost a to že ji nějak hodnotíme (dáme veterináři vydělat).
Jinak jediné systémové řešení přestat si platit úředníka co se podobnou buzerací "živí" a to hovado co mu tu práci tak rádo dalo, namísto aby přebytečné peníze (které republika nepotřebuje a nemá pro ně pro lidi užitečné využití) přestalo tahat lidem z kapes. Dokud se nedohodnete a nebudete trvat na vymáhání na tom, do čeho smí a nesmí republika zasahovat bude to neustále jen horší. Bůh ví, že den kdy se i za všechny jen malé křivdy pomstíte je blízko.
Já pán,ty pán

XXX.XXX.139.248
Pochopitelně je součástí i řešení snížení morálního úpadku lidí obecně a vztahů mezi lidmi.
I to co jsem teď napsal naznauje, že i když se lidé pomstí za utrpení která jim byla způsobena, nic zásadního se ve společnosti nezlepší a je tedy zbytečné doufat v nějaké lepší zítřky. Naopak padnete jako lidé ještě hlouběji a nakonec se ve své zvrácenosti postavíte i proti samotnému Bohu, který vám milostivě dává vše co máte; je v tom všem spravedlivost (řád) kterou nejste ochotni spatřit a z toho důvodu si ani těch darů nevážíte.

Já pán, ty pán
napsal(a):
A soused pozná zda je ovce o měsíc starší než má být, zda je to ta kterou viděl před čtvrt rokem?
Pokud nenajdete rozumnou řeč s veterinářem, najděte prostě jiného! Kdyby se na vás snažil s tím že jim to teď zpřísňují, že třeba teď nově (povině) jako člen komory veterinářů má nové povinnosti a může přijít o živnost... dobře jemu i nám všem tak. Radši ať mi koza v chlívku chcípne i bez jeho přičinění.
Mezi náma ono to když bude třeba půjde i zcela bez veterináře, akorát jsme si zvykli na určitý standard a komfort, užitnost a to že ji nějak hodnotíme (dáme veterináři vydělat).
Jinak jediné systémové řešení přestat si platit úředníka co se podobnou buzerací "živí" a to hovado co mu tu práci tak rádo dalo, namísto aby přebytečné peníze (které republika nepotřebuje a nemá pro ně pro lidi užitečné využití) přestalo tahat lidem z kapes. Dokud se nedohodnete a nebudete trvat na vymáhání na tom, do čeho smí a nesmí republika zasahovat bude to neustále jen horší. Bůh ví, že den kdy se i za všechny jen malé křivdy pomstíte je blízko.
Soused vidí, že ovce nemají známky.
co se veterináře týče, soukromý veterinář není inspekce zkoumající dodržení zákona o šlechtění a plemenitbě, a je jeho dobrou vůlí, že zadavatele upozorňuje na nutnost dodržování zákona, spoustu lidí totiž nemá šajnu a pak koukají jak péro z gauče. ono ovce a kozy jsou tak nějak vidět a že nemají známky je taky vidět. a kontrole je úplně jedno, jestli na zákon pečete z nevědomosti nebo schválně.
Sttewe

XXX.XXX.37.6
Jediná spravedlnost je ta kterou si uděláš sám. Don Corleone. Bůh ochranuj Ceskou republiku před Sobotkou a jeho ritolesci.
Já pán, ty pán

XXX.XXX.26.68
Díky Sttewe za dobrou poznámku. Právě jsem chtěl podotknout, že až vás soused, přivolaný úředník, policista který bude muset zasáhnout protože člověk se přece sám nepoškodí, veterinář kterého si pravděpodobně přivolají i politik co to spáchal, případně soudce dojde-li na soud,... připraví o žvanec, čas, o klid (vás i vaši rodinu), máte před Bohem právo spravedlivě učinit každému kdo se zůčastní to samé.
Bůh ochraňuj všechny zlé a pitomé a nedovol zlému aby je ponoukal.
Každá ovce sic musí být registrovaná, ale pravda je ta, že každá kontrola musí být dle zákona předem ohlášená, takže čas na vyřešení toho, že pár kusů není registrováno tu je...a po ČR je xxxx chovatelů, kteří nemají ani registrovaný chov a co s tím kdo uděla?Nic, takže bych to neřešila...když se jedná o pár kusů, není o čem...
ameed
napsal(a):
Každá ovce sic musí být registrovaná, ale pravda je ta, že každá kontrola musí být dle zákona předem ohlášená, takže čas na vyřešení toho, že pár kusů není registrováno tu je...a po ČR je xxxx chovatelů, kteří nemají ani registrovaný chov a co s tím kdo uděla?Nic, takže bych to neřešila...když se jedná o pár kusů, není o čem...
A právě těch pár kusů neregistrovaných může být zdrojem infekce pro široké okolí. Každý kdo je registrovaný, je upozorněn na nákazovou situaci a ten co není registrovaný, jako by nebyl, takže se nic nedozví.
Předpokladem je zodpovědnost majitele zvířat, pokud má zvířata, která jsou pravidelně prohlížena veterinářem, jsou pak tedy v pořádku a žádná nákaza nehrozí, nevidím jediný důvod, proč by si dotyčný nemohl pořídit jeden dva kusy, které po pastvě stejně zarizne pro vlastni spotřebu. Já osobně mám chov registrovaný, ale známky mám hozene v šuplíku s tím, ze si nebudu kazit pohled na ovce se skaredou umělou hmotou.Slyší na jméno a čísla k tomu nepotrebuji a mujveterinar s tím nemá problém.
ameed
napsal(a):
Předpokladem je zodpovědnost majitele zvířat, pokud má zvířata, která jsou pravidelně prohlížena veterinářem, jsou pak tedy v pořádku a žádná nákaza nehrozí, nevidím jediný důvod, proč by si dotyčný nemohl pořídit jeden dva kusy, které po pastvě stejně zarizne pro vlastni spotřebu. Já osobně mám chov registrovaný, ale známky mám hozene v šuplíku s tím, ze si nebudu kazit pohled na ovce se skaredou umělou hmotou.Slyší na jméno a čísla k tomu nepotrebuji a mujveterinar s tím nemá problém.
Třeba s tím ale bude mít problém kontrola a v šuplíku můžu mít co chci. Jen aby jste je honem ještě ráda nenacvakala. Za tu pokutu to nestojí - ten pocit z pěkných zvířat.
ameed
napsal(a):
Tak asi jak komu, pro mou osobu jsou to členové, takže pokutu bych zaplatila raději, než jim dělat díry do uši, ale chápu, ze lidi to mají vesměs na maso.
JOjo, to jsem si říkala taky - s těmi členy rodiny a hyzděním uší. Pokutu bych tedy ale platit nechtěla. Část našich ovcí známky má, část ne a známky mám v šupleti. Přihlášené jsou všechny. No a co čert nechce, na pátek se mi ohlásili plemenáři (po čtyřech letech, takže to asi nebude udání, ale holt to vyšlo). Takže jak ráda ještě honem honem nacvakám
http://eagri.cz/public/web/mze/legislativa/pravni-predpisy-mze/tematicky-prehled/100050033.html.