"Voda" ve vemeni u kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2017 23:00
reddog4

XXX.XXX.30.253

Zdravím, před pár dny jsme dovezli kozu, dospělá, asi 4 nebo 5 letá, loni na jaře měla 2 kůzlata, po odstavu dojená, zasušená pravděpodobně nárazově, okamžiým jednorázovým ukončením dojení. Na podzim nepřipuštěná, letos bez kůzlat. Včera jsem si všimla, že má jeden struk plný, oddojila jsem ji, z vemene stříkala čirá, poměrně znatelně "páchnoucí" tekutina (nesmrděla, ale byla cítit zvláštně), ne mlezivo. Ví někdo, co tobylo? Děkuji za odpovědi.

6.7.2017 10:58
jahodapavel

XXX.XXX.168.108

reddog4 napsal(a):
Zdravím, před pár dny jsme dovezli kozu, dospělá, asi 4 nebo 5 letá, loni na jaře měla 2 kůzlata, po odstavu dojená, zasušená pravděpodobně nárazově, okamžiým jednorázovým ukončením dojení. Na podzim nepřipuštěná, letos bez kůzlat. Včera jsem si všimla, že má jeden struk plný, oddojila jsem ji, z vemene stříkala čirá, poměrně znatelně "páchnoucí" tekutina (nesmrděla, ale byla cítit zvláštně), ne mlezivo. Ví někdo, co tobylo? Děkuji za odpovědi.

Parenchymatózní mastitis.

6.7.2017 16:57
lilo

XXX.XXX.201.210

No nemyslim si.. pokud nemela kuzlata.. muze jit o hormonalne vyvolane zmeny... neco jako trebas je panenske mleko... kdysi jsem kupovala kozu... mela jeden struk naplneny cirou tekutinou... nikdy pred tim nemela pry kuzlata... diky tomu mela vemeno nasledne mirne asimetricke... po pripusteni a narozeni kuzlat se u ni rozjela normalni laktace... takze asi tak... pokud koza ma vemeno v klidu, nehreje ji... nema v nem hrudky boule a jine... tak si myslim ze by to mohlo byt z preprskavani... nicmene doktor mi rikal nedojit a pockat az budou kuzlata...

Přidejte reakci

Přidat smajlík