Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2017 22:55

Vykoukal jsem ze behem srpna se zacne beranum krabatet cumak. Ze by to bylo tim jak zacinaj ovce prichazet do rije? Nemyslim tim to jak "vypyskuje" kdyz vetri.

15.8.2017 09:27
lilo

XXX.XXX.201.210

Vyfot to.

15.8.2017 10:16

Zkusim, nejde o to ze bych si myslel ze to je nejaka nemoc. Spis jestli jste to nekdo taky spozoroval a jestli to muze mit jak rika Agent...SOUVIS s tim ze jdou ovce do rije :).

15.8.2017 11:58
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Vůbec to s říjí nemá nic společného. Prostě beran stárne a začnou se mu dělat vrásky. Je to kus od kusu. Některému se udělají brzo a skoro po celém čumáku a některý je má jen na čele. Je rozdíl jak mezi plemeny, tak i mezi liniemi jednoho plemene. Už mě prošlo chovem dost beranů a ze záčátku jsem z toho taky byla vykulená, co že to na tý hlavě má.

15.8.2017 13:10

A ja myslel ze jsem zase neco objevil :) tak nic :).

15.8.2017 13:22
koja

XXX.XXX.74.244

Většina ovcí má sezóní říji, v závislosti na skracování dne, kdy se na to patřičně připravují i berani. Hladina testosteronu u nich stoupá, což má i vedlejší ukazatele, kterými jsou zvýšený beraní pach, zvětšující se varlata, zkrabatění kůže na hlavě, bojovnost atd.
Ne u každého berana je to stejné, ale blížící říje na to má zcela jasný vliv.
Karel.

15.8.2017 13:35

No vida, vypada to jako opsany z knizky? Nebo taky vlastni poznatky?

15.8.2017 15:46
přezdívka

XXX.XXX.105.195

koja napsal(a):
Většina ovcí má sezóní říji, v závislosti na skracování dne, kdy se na to patřičně připravují i berani. Hladina testosteronu u nich stoupá, což má i vedlejší ukazatele, kterými jsou zvýšený beraní pach, zvětšující se varlata, zkrabatění kůže na hlavě, bojovnost atd.
Ne u každého berana je to stejné, ale blížící říje na to má zcela jasný vliv.
Karel.

Podle toho, co píšete by se po skončení říje a připouštěcího období měla kůže zase vyhladit. Nic takového se nekoná. Když už jednou vrásky jsou, tak už je nic nevyhladí. Ani pokles hormonů mimo říji.

16.8.2017 21:53

Cumak.

18.8.2017 18:23
Gocz

XXX.XXX.157.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cumak.

Jasně, je zkrabacený opakovaným analyzováním moči ovcí ve stádě. Trochu se to narovná až poskáče všechny ovce, ale úplně už to nezmizí. Tedy u většiny beranů.

20.8.2017 13:12

Ja si to taky myslim ze se to timhle zvyrazni. Fotka nic moc, ale trochu to videt je.

25.8.2017 08:47
janau.

XXX.XXX.162.61

Náš beran má celý čumák taky zkrabacený, hlavně po stranách od očí dolů, navíc je celkem výrazně klabonosý, jinak je to kříženec suffolka bůhví s čím... Je narozený v 01/2016 a toto krabacení se mu vytvořilo cca okolo roku věku, to zkusím vyfotit...

7.9.2017 13:46
janau.

XXX.XXX.162.61

Včera jsem vyfotila pro zajímavost ten zkrabacený šňupák... Bohužel chvilku nepostojí, ftoky nejsou kvalitní, ale i tak to vidět jde. Pod očima má úplně rejhy, jak je kůže nakrabacená.

Přidejte reakci

Přidat smajlík