Šípek_Š

XXX.XXX.89.231
Dobrý den,
Jelikož jsem sehnal další pastviny od pána z vedlejší vesnice. Bydlíme hnedka ve vedlejší vesnici vesnice se dělí od cedule cca 200 m chov ovcí máme také v této vesnici a máme i na tuto vesnici hlášené číslo hospodářství. Jenže teď nastal problém když bych pásl i ty pastviny z vedlejší vesnice -ale pastviny jsou v naší vesnici ale je to katastr vedlejší vesnice. Takže jsou pouze přístupné z naší vesnice. Je asi nesmysl když bych měl zvířata v naší vesnici tak je nahlásit na hospodářství psané na naší vesnici a když bych je měl na té vejdlejší takže založit nové číslo hospodářství a pak je vždy mezi těmito hospodářstvími přesouvat?
Nebo to nemám řešit a nechat je pouze na tomto jednom? Nebo to jde nějak doplnit do toho stávajícího hospodářství? Nemáte s tímto někdo zkušenosti?
Všem děkuji za odpověď. Šípek.
Šípek_Š

XXX.XXX.89.231
koja
napsal(a):
Vaše hospodářství má jedno sídlo, ale pozemky můžete mít na několika katastrech, to s tím nemá co dělat. V elpisu bude jednotlivý půdní blok veden na někoho z vedlejší vesnice. Vůbec se toho nebojte. Na jaře si to zaregistrujete u SZIF a je to. Karel.
Myslíte co mám zaregistrovat u SZIF ? když neberu dotace?Ale chci produkovat plemenné jehnice? děkuji za odpověď.
Šípek_Š
napsal(a):
Myslíte co mám zaregistrovat u SZIF ? když neberu dotace?Ale chci produkovat plemenné jehnice? děkuji za odpověď.
Registrovat nemusíte nic. Mám to to samé. Mám jedno číslo hospodářstvíé. Tím si to akorát zkomplikujete. Pokud budete přesouvat zvířata z pastviny na pastvinu, tak pořád budete psát hlášení o přesunu. To, že chcete produkovat plemenné jehnice s tím vůbec nesouvisí. Pro produkci plemenných jehnic musíte být v KONTROLE UŽITKOVOSTI a je úpjně jedno na které pastvině vyrostly.
Šípek_Š

XXX.XXX.89.231
přezdívka
napsal(a):
Registrovat nemusíte nic. Mám to to samé. Mám jedno číslo hospodářstvíé. Tím si to akorát zkomplikujete. Pokud budete přesouvat zvířata z pastviny na pastvinu, tak pořád budete psát hlášení o přesunu. To, že chcete produkovat plemenné jehnice s tím vůbec nesouvisí. Pro produkci plemenných jehnic musíte být v KONTROLE UŽITKOVOSTI a je úpjně jedno na které pastvině vyrostly.
Děkuji za odpověď co to je to hlášení o přesunu? Musím to psát je to povinné?A kam se to píše ? děkuji.
Šípek_Š
napsal(a):
Děkuji za odpověď co to je to hlášení o přesunu? Musím to psát je to povinné?A kam se to píše ? děkuji.
Dostal jste z Hradištka pokyny k hlášení a evidenci? Asi ano. Jestli ne dá se stáhnout na stránkách cmsch - pokyny pro chovatele. Je to stejné jako když prodáte a odepisujete na hospodářství kupce. Tady by jste měl několik čísel podle katastru a při každém přesunu z pastviny na pastvinu by bylo nutné hlásit do Hradištka. Což je podle mě zbytečnost. Potom podle toho na které pastvině by se narodilo jehně by se tam muselo zapsat a opět komplikace s víc číselnýma řadama podle čísla registrace. Zkrátka v tom vidím víc mínusů než plusů.
Šípek_Š

XXX.XXX.89.231
Take to nechat vše na tom jednom a nikomu nic ani neříkat a je to?
Uživatel s deaktivovaným účtem

A co na to pastevní deník?
Šípek_Š

XXX.XXX.89.231
Neberu na nic dotace mám tak malé hospodářství že se to ani nevyplatí, beru akorát na plemenného berana mám jen 5ks bahnic a 1plemeník.
Šípek_Š

XXX.XXX.89.231
Děkuji všem za rady. Nechám vše na tom jednom ak mám teď a bude .