Žinčica z kozieho mlieka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2017 21:14
Rampouch

XXX.XXX.98.21

Prosím o radu. Je možné vyrobiť žinčicu z kozej srvátky? Ďakujem za odpovede...

2.11.2017 18:46
Gamas

XXX.XXX.199.247

Ano, dá se vyrobit.

Bekkky

3.11.2017 08:03
Bekkky

XXX.XXX.114.236

No, ale někdy je více cítit kozinou, ovčí je do chuťově jiná.

3.11.2017 09:34
Rampouch

XXX.XXX.130.23

Gamas, a postup je ako pri výrobe ovčej žinčice? Skúšal som to, ale neúspešne, po zahriatí na 85 stupnov sa zrazilo minimum hmoty...kde som spravil chybu?

3.11.2017 20:47
simako

XXX.XXX.120.8

Zdravím...
tak isto som to skúšal, ale s ovčou žinčicou sa to nedá porovnať.

5.11.2017 15:42
profesor1

XXX.XXX.199.251

Rampouch napsal(a):
Gamas, a postup je ako pri výrobe ovčej žinčice? Skúšal som to, ale neúspešne, po zahriatí na 85 stupnov sa zrazilo minimum hmoty...kde som spravil chybu?

Myslím že chybu jste něspravil nikde. Z kozího mléka taky neuděláte tolik sýru jako z mléka ovčího.
Když dělám z ovčího, tak už bez teploměru, jen sleduji a jak to začne probublávat, tak ztlumím plyn a chvilku to ještě nechám vysrážet. Správně by se to mělo sbírat, ale já to nechám vysrážet, až to pak zchládne tak sraženina sedne ke dnu a vrch jen sliji.
Kozí ale nedělám z důvodu že se jí udělá tak málo.

6.11.2017 10:17
Rampouch

XXX.XXX.131.80

Profesor1, ďakujem. Konečne niečo, čo dáva zmysel. Ešte raz ďakujem.

6.11.2017 16:45
pajca

XXX.XXX.167.249

Profesor má pravdu v tom, že je rozdíl v mléce, v% bílkoviny. Množství vyrobené
žinčice ovlivní i to, jestli při výrobě sýra použijete chlorid vápenatý pro větší výtěžnost
sýra, nebo ne. Při použití chloridu v syrovátce zbyde méně kaseinu, který se zahřátím
vysráží. Množství ovlivní i to jak sýřeninu při výrobě sýra vybíráte, jestli do tvořítek,
nebo slejete do plachetky, která zadrží i více sýrového prachu, který vznikne krájením a promícháváním sýřeniny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík