Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
jaké používáte dezinfekce podestýlky konkrétně do porodního boxu. Koukal jsem na https://www.stastnyfarmar.cz/dezinfekce-podestylky-mistral-25-kg nebo https://www.stastnyfarmar.cz/dezinfekce-podestylky-desintec-floorcal-pytel-25-kg.
Nebo jakou dezinfekci máte vyzkoušenou a jste s ní spokojení?

V práci u telat používáme toto: http://www.profarm.cz/prodej/stalosan-f-15-kg-22867 a spokojenost. Doma nepoužívám krom testu suchého kolena nic,.

napsal(a):
V práci u telat používáme toto: http://www.profarm.cz/prodej/stalosan-f-15-kg-22867 a spokojenost. Doma nepoužívám krom testu suchého kolena nic,.
Děkuji za odpověď.. mohu se zeptat jak to používáte? posypete jen podestýlku?

Hlavně kvůli sousedům, aby nemohli mluvit o zápachu, jsem občas začala používat Deltasec. Nejdřív jsem měla Mistral, moc dobry, ale dražší. Deltasec je stejně dobrý. Obojí se sype na podestýlku, pěkně ji udržuje suchou, navíc jsou tam silice máty a rozmarýnu a nevímčeho, takže voní a dobře se dýchá. Hnůj se dobře nabírá proti tomu normálnímu vespodu mokrému a nesmrdí, když se dostanete do spodní vrstvy. Je to jen rozemletý jíl, tudíž žádná škodlivost, dokonce to už pár koz přišlo ochutnat, když jsem to nesla v kbelíku. No, nežraly to samozřejmě, ale neodpuzuje je to. Jen by to mohlo být ještě levnější, abych s tím nemusela šetřit.
Používám Mistral (u králíků a prasat, od letoška i u koz), cena sice vyšší a má to pach jako taková ta záchodová dezinfekce ale opravdu výborně vysušuje.
Vyzkoušela jsem i Stalosan, ale nebyl zdaleka tak dobrý jako Mistral plus mi vadí, že je růžový, takže vesele zabarví i vše kolem. Další co jsem měla byl Seche Etable, taky ušel, ale proti Mistralu nebyl tak dobře "savý". Takže jsem se vrátila k Mistralu a už u něj zůstanu. Prasata mi ho po posypání běžně žerou a bez problémů.

Mně se zdál Deltasec v porovnání s Mistralem ještě lepší a je o fous levnější. Dcera používá Deltasec u slepic, hus a králíků a je moc spokojená.
Zajímalo by mě, jestli ten v prvním příspěvku uvedený Desintec FloorCal má v sobě taky nějaké silice. Dívala jsem se na cenu a je o dost levnější.
napsal(a):
Mně se zdál Deltasec v porovnání s Mistralem ještě lepší a je o fous levnější. Dcera používá Deltasec u slepic, hus a králíků a je moc spokojená.
Zajímalo by mě, jestli ten v prvním příspěvku uvedený Desintec FloorCal má v sobě taky nějaké silice. Dívala jsem se na cenu a je o dost levnější.
Jak vychází cenově? Dá se koupit v nějakém eshopu nebo jen u výrobce? Díky.

xchipsy
napsal(a):
Jak vychází cenově? Dá se koupit v nějakém eshopu nebo jen u výrobce? Díky.
V e-shopu ho nikde nemají, prý kvůli tomu, aby udrželi cenu. Dodává ho Profivit a může se odvézt buď ze skladů nebo ho dovezou, když mají cestu někam okolo. Chce to domluvit se s nimi a trvat na tom, že ho mají přivézt při cestě, ne aby Vám ho posílali za drahé poštovné.
Cena je 572 Kč za 25 kg. Taky žádná láce, ale Mistral je skoro 2x tak drahý a to je fakt hodně. Nedělala bych to, kdybych měla normální sousedy, i když je to dobrý přípravek. Proto mě zaujal ten Desintec FloorCal, jak píše zadavatel. Tam je to 279 Kč za 25 kg. Ale má dvojnásobnou spotřebu proti Deltasecu. A možná neobsahuje silice. No, chce to vyzkoušet. To by nám mohl porovnat ten, kdo příspěvek zadal.

napsal(a):
Děkuji za odpověď.. mohu se zeptat jak to používáte? posypete jen podestýlku?
Jo, buď tím čas od času u zvířat posypem hlubokou podestýlku a následně zas normálně přistýláme a nebo to sypeme když se telecí boudy a kotce vyklidí ať se to tam vydezinfikuje než se zas něco narodí a než to tam ustájíme. S ničim jinym nemám zkušenost a ani nevím jak to vychází cenově oproti ostatním podobným produktům, ale vím, že od tý doby co to používáme, tak se nám snížil počet průjmujících telat, kde jsme to přisuzovali právě kokcidiím.
ChoKoz
napsal(a):
To myslíte vážně, že dezinfikujete chlívek kvůli sousedům?
Nebýt sousedů, tak by jste kozy v tom svinstvu nechala?
Myslím, že paní to dělá hlavně kvůli tomu, že přípravek absorbuje pach. Určitě si nemyslím, že by je měla v binci. Viděla jsem pár fotek z jejího chovu a podle mě na dálku v pořádku. Jenomže někdo má moc fajnovej nos.

Všem děkuji za odpověď, asi tedy nakonec vyhrál ten Mistral.Mohu se ještě zeptat dá se to použít i za přítomnosti ovcí v boxu? Myslím to tak že posypu podestýlku a nastelu novou slámu? A kolik se toho aplikuje na cca 1m2? předem všem děkuji za odpověď. pozn. "Radši se blbě ptám než abych něco udělal špatně a ublížil ovcím".

ChoKoz
napsal(a):
To myslíte vážně, že dezinfikujete chlívek kvůli sousedům?
Nebýt sousedů, tak by jste kozy v tom svinstvu nechala?
Nemají tam žádné svinstvo, ale i suchá hluboká podestýlka bez posypu je cítit. Kozy chovám za městem na zahradě hned u polí, nemuselo by to nikomu tak vadit, ale znáte to, každý má nějakého souseda blbce.

Tak to vam reknu ze nez davat zviratum do podestylky nejaky sragory kvuli posahanym sousedum, tak se bud prestehuju nebo prastim s chovem. Spis bych ale nepekne vybeh na ty sousedy, nejdriv.

napsal(a):
Všem děkuji za odpověď, asi tedy nakonec vyhrál ten Mistral.Mohu se ještě zeptat dá se to použít i za přítomnosti ovcí v boxu? Myslím to tak že posypu podestýlku a nastelu novou slámu? A kolik se toho aplikuje na cca 1m2? předem všem děkuji za odpověď. pozn. "Radši se blbě ptám než abych něco udělal špatně a ublížil ovcím".
Za mě tedy by to byl Delta sec kvůli ceně, ale Mistral je zase dobře dostupný i na e-shopu. Já sypu na podestýlku navrch, kozám to vůbec nevadí. Našla jsem návod k použití, u Mistralu to je stejné. Já sypu míň, hlavně v době, kdy prší a kozy si nosí dovnitř mokro, protože to bych se nedoplatila.
http://www.profivit.cz/wp-content/uploads/2012/11/DELTASEC.pdf.
napsal(a):
Ano, Mistral je určen k použití za přítomnosti zvířat, ničemu neškodí, je to čistě přírodní produkt.
http://www.iframix.cz/produkty/prasata/mistral-v-chovu-prasat.html.
napsal(a):
Tak to vam reknu ze nez davat zviratum do podestylky nejaky sragory kvuli posahanym sousedum, tak se bud prestehuju nebo prastim s chovem. Spis bych ale nepekne vybeh na ty sousedy, nejdriv.
Proč srágory? V Mistralu není žádná "jedovatá chemie", je to přírodní produkt.
Navíc člověk nemusí nutně chovat zvířata "v bordelu", ale přesto se objeví zápach nebo vlhko. Chovám prasata, nejsou v malých kotcích, mají bohatě nastláno hoblinami a slámou, kydám poctivě každý den a stejně je to cítit a stejně se objeví vlhkost. Mistral (příp. jiný přípravek) toto eliminuje - tak proč nedopřát zvířatům více pohody?

Pokud má někdo souseda kterému to nevoní, tak ale nepočítejte s tím, že nějakým sypáním nějakého přípravku se problému zbavíte. Po fialkách to stejně vonět nebude. Já výhodu těchto přípravků vidím hlavně v ničení oocyst kokcidií ale nějaké vlhko a zápach bych tím neřešil. Spíš bych řekl že hluboká podestýlka je cítit teprv když se do ní rejpne vidlema. Do té doby víc smrdí všechno okolo.

napsal(a):
Je to jen rozemletý jíl s esenciálními oleji, nic ošklivého. Zkusit se domluvit se sousedy je první, když nepomůže po dobrém, tedy zatlačit, to jsem všechno prodělala, ale soused, který chce dělat zlé, protože si tak hojí vlastní vlastní nedostatečnost, vymyslí tolik nepříjemností, že se člověku dveře netrhnou, kolik chodí kontrol a kam všude on napíše stížnosti. Co je platné, když to ti kontroloři vědí a chápou, ale na podnět přijít musí. Je to otrava. Na druhou stranu se tím posiluju já a nechci se podřídit někomu, koho si vůbec nevážím. Takže kvůli tomu deb..ovi zrušit chov rozhodně nemíním. Dává radost nejen mně, ale i širokému okolí.
Navíc použití tohoto přípravku opravdu podestýlku vysušuje, funguje nejen proti zápachu, ale i proti bakteriím a čpavku.

Tak potom jeste zbyva ho nekde ve tme chytit a vyprasit mu kozich :).

napsal(a):
Tak potom jeste zbyva ho nekde ve tme chytit a vyprasit mu kozich :).
To už mi pár lidí nabízelo, ale taky mi jeden řekl: Nechte ho, on se znemožní sám.
Já se s ním špinit nebudu.
napsal(a):
Jo, buď tím čas od času u zvířat posypem hlubokou podestýlku a následně zas normálně přistýláme a nebo to sypeme když se telecí boudy a kotce vyklidí ať se to tam vydezinfikuje než se zas něco narodí a než to tam ustájíme. S ničim jinym nemám zkušenost a ani nevím jak to vychází cenově oproti ostatním podobným produktům, ale vím, že od tý doby co to používáme, tak se nám snížil počet průjmujících telat, kde jsme to přisuzovali právě kokcidiím.
A jak velkou vrstvou posypáváte a jak důkladně? Kolik toho tak přibližně spotřebujete třeba na metr čtvereční za zimu? Jestli tušíte? (o: My máme vysokou podestýlku, a i když je na vrchu stále suchá, máme dost kokcidií, tak mne to zaujalo...

Žádnou velkou vrstvu, prostě to nějak posypu. Hele nevím, ale hrubej odhad je tak litrovou odměrku čas od času rozprášim do kotce o velikosti 2x3m. A ten litr prášku bude třeba 1,5kg.
ChoKoz
napsal(a):
Oreb1 - To se nedivím, že se čílíte, když má soused vedle vás pole a jde tam 4x za rok.Jiná věc by byla, kdyby vedle vás bydlel.To bych se zase nedivila já sousedovi.
Divím se každému kdo se vedle nás přistěhoval .
S takovým buranem jako jsem já to nevyhrál .
A co teprve když kohout zakokrhá, koza zamečí, nedaj boha kravka zabučí .
No to je hrůza, to musí hnedka prič !
Každý se sem prestěhoval dobrovolně, o nikoho jsme nestáli. Zas můžou jít zpět.
Za mně Oreb .
Představte si, že u nás ještě těm "kostelníkům" zvoní třikrát denně kostel! No hrůza v dnešní době!
Chce to změnu, např. - https://www.youtube.com/watch?v=CkwxFwLAojM
Mě letos soused vyčetl, že zaorávám na poli moc hnoje a on že má od plotu s hlubokým základem ve vzdálenosti 4m studnu. Přitom má vedle studny asi 40letý septik na víc než 20kubíků a do letošního jara měl vedle ještě neizolované hnojiště. Začalo to hned jak postavil vedle nás barák tím, že máme bez povolení postavený ovčín (asi 100m od něj), pak byl asi těch 40 let celkem klid, jen sem tam poznámky jak jsme bohatí . Ale loni zas že mu moji holubi serou na střechu(holuby jsem hned zrušil), teď ten hnůj.... přístí rok jde do důchodu, tak se bude nudit a asi bude veselo. Ale jinak pohodář, jen si nesmí dát štamprlu a uvolnit se

Profesor A kam by asi tak ten hnůj měl přijít, když ne na pole. Oni si sousedi, kteří mají nějaký svůj osobní problém, vždycky najdou něco, kvůli čemu se můžou hádat. Snad každý má nějakého takového souseda. Kdyby tu energii dali do něčeho užitečného, to by se svět rozvíjel.
dad
napsal(a):
Divím se každému kdo se vedle nás přistěhoval .
S takovým buranem jako jsem já to nevyhrál .
A co teprve když kohout zakokrhá, koza zamečí, nedaj boha kravka zabučí .
No to je hrůza, to musí hnedka prič !
Každý se sem prestěhoval dobrovolně, o nikoho jsme nestáli. Zas můžou jít zpět.
Za mně Oreb .
Řešil se tu smrad a né kokrhání, mečení, bučení a vyzvánění na kostele...
A co když je to s tím přistěhováním naopak?
To by platilo to vaše - Zas můžou jít zpět?
Ono to je úsměvné, i když to zamrzí. Tihle závistivci jsou vlastně chudáci. Stále je trápí že někdo má (ZDÁNLIVĚ) víc než oni. Přitom se musí stále přetvařovat. Ale naštěstí platí že - " In vino veritas" Tak že trošku odstup, ale jinak v pohodě. Pokud teda opravdu v důchodu nezačne rypkat víc. Jinak stále tvrdí že za komunistů bylo líp, tak že už tohle mluví za vše.

ChoKoz
napsal(a):
Jde, myslím, nejvíc o to, že dneska je dost lidí, kteří neberou v úvahu, že vejce snáší slepice, která ale taky dělá slepičince, koza dává mléko, ale dělá bobky atd. Chtěli by vejce a mléko, ale tu druhou stránku odmítají a chtějí žít i na vesnici nebo na krajích měst jako na sídlišti. Bez ohledu na to, kdo se kam přistěhoval. Hospodářská zvířata jsou řadě lidí trnem v oku a chtějí je jen jako součást vánočního betlému na vánočních trzích.
ChoKoz
napsal(a):
Myslím, že Oreb odpověděl za mně, Profesor to doplnil
ano, přistěhoval jsem se a vzal si náhodou kus svého života sebou, bohužel jsem se stal na vsi největším místním chovatelem
staro i novousedlíci mimo přímých sousedů o chovu skoro neví, někteří neví ani o mně po šestnácti letech, registraci hospodářství mám deset let
taky mám svého souseda a on má mně, naštěstí je z jiného katastru a momentálně má dost jiných tahanic ( ŽP, stavební a živnostenský úřad) tak mi teď dává volno
co bylo dřív ? slepice nebo vejce ?
každý chovatel nemá možnost provozovat koníčka na samotě u lesa
profesor1
napsal(a):
Je ale bohužel pravda, že někteří chovatelé jsou bezohledná čuň*ata.
Ale většinou platí to, co tu nedávno napsal nejmenovaný -
...ha soused si pořídil kozu , ... a já žádnou nemám ...... A ani nechci. Úplně by mi stačilo, kdyby sousedovi ta jeho pošla... = Ta naše povaha česká...
Tohle se tu traduje trochu jinak - mně chcípla koza, ať sousedovo pojde kráva.
No, ono spousta vesnic už není, co bývala... Dřív byla zvířata v každém (nebo aspoň v každém druhém stavení, dnes maximálně pár králíků. Starousedlíci stárnou, mladí odcházejí do města a do vsi přicházejí "lufťáci", kteří chtějí mít upravený trávníček a hlavně ticho. Je pro ně nepřijatelné, aby ráno kokrhal kohout nebo mečela koza...
Mám velké štěstí, že naše vesnička patří ještě k těm "starým", kde je nás chovatelů celkem dost, sice většina má třeba jen ty králíky a slepice, ale jsou i tací, co mají kozy, koně, ovce, prasata... A nikdo si na nikoho nestěžujeme, pomáháme si, když jsou sena atd. Zatím...