Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2017 10:48
lipka

XXX.XXX.227.137

Dobrý den všem,
Chci se s Vámi podělit o můj dnešní nepříjemný zážitek a požádat o řadu.Při ranním krmení mých dvou koz jsem si všimla, že z kozy cosi visí, na první pohled to vypadalo jako slepené bobky, ale bylo to bohužel zmetání.Plod měřil cca 13 cm, byla dobře znatelná hlavička, nožky.Koza vypadá spokojeně, žere.Proč to píšu-zmetek je prokazatelně po beranovi, domnívala jsem se, že to není možné, ale opak je pravdou.Před nedávnem jsem se zde ptala co mám dělat, že kozy nemají říji, no už byly v té době březí.Dá se očekávat, že u druhé kozy to bude to samé.Shodou oko!hostí jsem je měla dnes odvést ke kozlovi, majitel byl ochotný je u kozla nechat třeba i týden.
Dotaz zní-po jaké době by bylo možné kozy odvést ke kozlovi bez rizika poškození zdraví u koz a
jestli by mohly mít říji třeba na počátku ledna, pokud by byly s kozlem.
Za rady, názory, postřehy a vlastní zkušenosti již teď všem děkuji.

4.12.2017 10:55
profesor1

XXX.XXX.199.243

Počkejte 14 dnů a pak je dejte k tomu kozlovi. Buďte ráda že to vypudila tak brzy.
Teď jen sledujte jestli se pořádně dočistí. Pokud do těch 14 dnů nezačne zezadu smrdět, tak to bude OK. Očistky z ní můžou odcházet klidně týden i více, ale bez zápachu. U kozla se stejně hned prskat nebude, ale přítomnost kozla ji nabudí. Taky teď nedávejte žádný extra příkrm a pokud nemá vemeno k prasknutí, tak na něj nešahejte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2017 11:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Profesor poradil vše potřebné, myslím si to samé.

4.12.2017 11:38
dad

XXX.XXX.225.133

Oddělte je od berana - to chybí, pokud se Vám nebude něco líbit tak doktora.

Přidejte reakci

Přidat smajlík