Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud dosud nikdo z veterinářů nevěděl a opakovalo se to, chtělo by to pitvu.
Nebo se obraťte telefonicky třeba tady http://www.vfu.cz/ambulance-pohotovost-lekarna/veterinarni-ambulance-kliniky.html.
Nemáte foto opuchu? kde presne v tvári je ten opuch? ako dlho po tom opuchu koza umrie? to sa vám stalo u viac kôz? vet nerobil pitvu? (opuch vedia spôsobiť a krvsajúce parazity vďaka hypoproteinémii a le častejší je opuch pod sánkou, aj keď niekedy môže byť aj na celej tvári, ale aj nejaké klostrídie to vedia, tam je ten priebeh rýchly, môže to byť všeličo).
Peto1
napsal(a):
No ved oni tvrdia ze to asi klostridie su...ale nie su si isty
Pitva este nebola a uhynulo viac zvierat aj HD. A hlavne dost rychlo. Potreboval by som zistit co to sposobuje a preco? A ako sa toho zbavit.
Potrebujete zohnať odborníka veta, toto sám nezvládnete. My môžeme len tipovať. A aké príznaky majú akonahle opuchnú? a predtým sú bez príznakov? čím kŕmite?
Vcera jsem byla nucena podriznout pulrocni kuzle protoze ho jedna takova rohata mrcha tak sestrelila ze nebylo schopno se samostante zvednout ani polohovat... v dusledku dlouheho lezeni se ji zastavil bachor... a to jsem myslela ze tu mladou bude tolerovat kdyz je to vnucka... manzel kdyz ji stahl tak zjistil ze v blizkosti patere ma hematom o velikosti lidske pesti... ten byl samozrejme hmatny... ale co nas prekvapilo ze tam bylo pomerne hodne volneho tuku ktery se zhlukoval v kapse podkozi..a tvorila se tam tukova kapsa... zajimavy... no tak zase jedno pouceni... jsem rozhodnuta ze tahle koza po kuzlatech pujde... ma skvele mleko docela peknou laktaci je to poradne narostla krizenka burky a nubky a hnede kozy... je to moje nejkrasnejsi koza ale tohle me na ni fakt velmi stve protoze to neni poprve co mi sestrelila kuzle... navic je bezedna a ostatni nenecha ani nazrat... necham si po ni jen bezrohe kozicky a vsechny rohate jdou.

Lilo Asi to bude dobré řešení, pamatuju, že jste psala už víckrát, jak se kozy hádají ve Vašem stádu. No, škoda, když je to jinak taková dobrá koza. I když jsem obecně proti odrohování, možná v tomto případě by to pomohlo, jestli je to technicky možné. S psychikou kozy by to určitě hnulo k lepšímu, když je tak zlá. Ale jestli by to šlo u ní konkrétně, toť otázka.
Jj tuhle jsem odchovala... takze je to takovy... davat pryc nejlepsi kozu... ze jo... ktera dava trojcata... ma treba 70 kilo mozna jeste vic silu jak bejk je proste velka takova koule mezi kuzelkama... jenze neni vhodna do stada... a tim myslim ani stada nebo spolku svych dcer naprd...
lilo
napsal(a):
Jj tuhle jsem odchovala... takze je to takovy... davat pryc nejlepsi kozu... ze jo... ktera dava trojcata... ma treba 70 kilo mozna jeste vic silu jak bejk je proste velka takova koule mezi kuzelkama... jenze neni vhodna do stada... a tim myslim ani stada nebo spolku svych dcer naprd...
Manzel mi rekl ze by ta koza vypadala jako invalida... takze odrohovavat nebudu... bud ji zariznu a zpracuju nebo prodam... protoze masa na ni je hromada a nevim jeslti se mi tohle vyplati prodat za min jak 2000.

lilo
napsal(a):
Škoda, výchovu jste už asi zkoušela, žejo? Nejde mi to totiž do hlavy, to musí mít nějaký důvod, proč je taková bestie. U nás současná vůdkyně stáda jako dvouletá byla rozhodnutá vládnout a chovala se tak, že jsem jí vyhrožovala, že ji prodám. Udělala bych to, ale nebylo potřeba nakonec, protože nějak dohromady stará vůdčí koza, kozel a já jsme ji ještě rok pozdrželi na druhé pozici a pak už byla klidnější. Dnes je jí 7 a všichni jí jdou z cesty, ale nikomu neubližuje, pokud ji poslouchá, a tak to má být, když vládne. Jak ji popisujete, je pěkná, ale je divné, že se tak chová.
Nejsem bezradna... takze vim ze se s ni budu muset rozloucit.. je to proste zkazena koza tim ze jsem ji piplala... tim ze byla pridusena a tim jake ma geny... otec burak byl velmi dominantni a matka byla hodne vychytrala dominanti koza... tahle zjistila ze ma vahove proste navrch... a mam pocit ze ji to proste bavi ze se nudi a dela to proto...

Peto1 Máte nějaké výsledky vyšetření či léčbu?

Děkuji za odpověď. Takže museli zástupci všech postižených zvířat mít něco společného, stejnou pastvinu nebo krmivo, siláž nebo senáž. To se vzduchem nepřenese a udržuje se v půdě, pokud vím. No, kdybyste k tomu měl ještě nějaké informace, hoďte nám je sem, ať se poučíme.