Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2018 22:49
Pipin99

XXX.XXX.167.132

Zdravím
Mám takový dotaz jaké jsou hlavní příznaky březosti u koz?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2018 23:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pipin99 napsal(a):
Zdravím
Mám takový dotaz jaké jsou hlavní příznaky březosti u koz?

Porod :D

No dobře, když má koza tři neděle do porodu a vidíte pohyby plodů, tak březí asi je, no.

Ale po většinu březosti na koze vidět není nic. Velikost břicha záleží i na tom, jak je nažraná, na některých to není vůbec vidět a jiné byste přísahal že má aspoň paterčata a ona je jalová. Vemeno některé nasazují až po porodu.

14.1.2018 12:02
Bekkky

XXX.XXX.114.97

No, to záleží jestli zvíře znáte, když ano, dá se poznat, že se chová trochu jinak, bývají klidnější,
i to břicho má jiný tvar, ve vemeni je mlezivo, trocha.
Ale pokud ne, a neznáte ani přibližnou dobu zabřeznutí, jedině ultrazvuk...
Teď, pokud není březí, měla by se ještě pravidelně prskat a to se poznat dá.

14.1.2018 13:04
dad

XXX.XXX.225.133

Na našich to znát je - hned jak zahlídnou kozla se začnou šetřit u dojení
- do dvou měsíců od připuštění začnou být přes břicho viditelně nesouměrné
- třetí měsíc březosti jsou už s dojením na štíru a rychle se zasuší, nabírají na objemu
- čtvrtý měsíc - už nesežerou všechno naráz, ale korzují od jednoho krmení ke druhému a stále si něco dobírají, stále kynou
- pátý měsíc - sotva projdou dveřma, břicha jako sud, žerou průběžně v malinkých dávkách, ke konci se spouští břicho, povolují vazy, nalévá se vemínko a občas se objeví výtok
no a nakonec se vyskytnou kůzlata ( gungani).

14.1.2018 13:36
Tedysek

XXX.XXX.37.92

Bekkky, mám kozu 26. Den březosti a koza je stresovejsi a nutně potřebuje pořád drbat na zadku.

15.1.2018 05:14
Bekkky

XXX.XXX.115.36

Tedysek napsal(a):
Bekkky, mám kozu 26. Den březosti a koza je stresovejsi a nutně potřebuje pořád drbat na zadku.

No vida, to je příznak, to se to pak snadno pozná, nač vyhazovat za ultrazvuk.
Takhle jsem dělala pomyšlení našim prvním zvířatům, ale byli pak docela rozmazlení, všichni...
Když jsem si s kávou sedla venku na lavičku, obklopil mě houf zvěře a loudili podrbání a sušenky.

15.1.2018 06:38
Tedysek

XXX.XXX.37.92

Bekkky napsal(a):

No vida, to je příznak, to se to pak snadno pozná, nač vyhazovat za ultrazvuk.
Takhle jsem dělala pomyšlení našim prvním zvířatům, ale byli pak docela rozmazlení, všichni...
Když jsem si s kávou sedla venku na lavičku, obklopil mě houf zvěře a loudili podrbání a sušenky.

No já ji s radostí podrbu za slušné chování ;) a tak po dojení drbu a drbu a drbu. A pak odejdu a koza je spokojená. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík