Kombisol SE pro jehňata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2018 21:44

Dobrý den, je zde prosím někdo kdo by byl ochotný mi poradit? Jakou dávku mám dát jehněti do tlamičky? - 1ml tentýž den po narození? Nikde jsem tuto informaci nenašel, takže děkuji Všem co poradí.

27.1.2018 04:53
slunecnivrch

XXX.XXX.147.113

Dobré ráno.
Příbalový leták uvádí: jehňata, kůzlata (5 kg ž. hm.) 1 ml/20 ks/1 den
Já dávám v den porodu, případně druhý den 1 kapku, do tlamy.
hezký den.

27.1.2018 08:35
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

I já to tak dělám. Podáváme ještě Lamb Aid, dle návodu.

27.1.2018 09:39

slunecnivrch napsal(a):
Dobré ráno.
Příbalový leták uvádí: jehňata, kůzlata (5 kg ž. hm.) 1 ml/20 ks/1 den
Já dávám v den porodu, případně druhý den 1 kapku, do tlamy.
hezký den.

Děkuji za odpověď, tou kapičkou myslíte kolik? Neumím si představit jak aplikuji stříkačkou kapičku -jelikož lahvička nemá nějaké kapátko či tak něco. Jedna veterinářka mi říkala že mohu dát 1ml, ale že s tímto přípravkem nemá zkušenosti, proto se ptám radši tady. Abych neudělal něco špatně a nepředávkoval to. Nebo nepodal málo.

27.1.2018 09:45

Janinka Bosorka napsal(a):
I já to tak dělám. Podáváme ještě Lamb Aid, dle návodu.

Děkuji za odpověď, Na přípravek Lamb Aid jsem také koukal, ale mám jen 5 oveček (romanovky) takže očekáváme okolo 10-13 jehňat a přípravek Lamb Aid bychom nespotřebovali. A mám právě strach, aby to neprošlo jelikož to stojí docela dost.
Ještě se zeptám když bych použil přípravek Lamb Aid je to náhražka selenu? - tímpádem že už nemusím dávat selen ale jen ten Lamb Aid? předem děkuji všem za odpověď.

27.1.2018 21:21
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji za odpověď, tou kapičkou myslíte kolik? Neumím si představit jak aplikuji stříkačkou kapičku -jelikož lahvička nemá nějaké kapátko či tak něco. Jedna veterinářka mi říkala že mohu dát 1ml, ale že s tímto přípravkem nemá zkušenosti, proto se ptám radši tady. Abych neudělal něco špatně a nepředávkoval to. Nebo nepodal málo.

Zeptejte se v lékárně jestli se ještě prodávají ta PREHISTORICKÁ kapátka. Dřív jsme jich měli doma vždycky několik. Jinak se počítá 1 ml = 30 kapek. Pak už jen stačíi trochu počítat.

27.1.2018 22:24
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dám si větší kapku na prst a otřu ho jehnátku o jazýček. Nebo dvakrát. A k tomu dáváme Lamb Aid dle návodu.

28.1.2018 15:24
bee

XXX.XXX.112.238

Také dávám kombisol se už řadu let, pokud se nepletu tak dávkování je 1ml na 20 jehnat. Takže naředím např.0,5 ml kombisolu s 10ml vody a pak každé jehně dostane 1ml naředěného kombisolu. Dávám je tak 2x, poprvé asi první den a podruhé když je pouštím z choulu tak max v týdnu věku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík