Dobrý večer, potřebovala bych poradit. Před 14 dny mi přestala žrát koza, odmítala jádro a žrala pouze seno, ve kterém se jen přehrabovala a vybírala, co jí chutnalo. Bachory fungovaly, přežvykovala, teplotu neměla, jen bobky slepené hlenem a navěšené za sebou jako korálky na provázku. Píchla jsem jí Hepagen, odčervila Panacurem, podala heřmánkový čaj s Prodigestanem a Uniruminalem. Stav se nelepšil, tak jsem na doporučení veterináře nasadila antibiotika na 7 dní. Po týdnu se koza mírně zlepšila, ale stále nic nežrala, jen seno, hodně zhubla. Bobky už byly normální. Dnes je koza zase špatná. Nic nežere, dá si jen malý kousek řepy nebo jablka, rožek suchého rohlíku, neviděla jsem ji přežvykovat, trochu pije a přehrabuje se v seně, bobky zase slepené korálky, které teda sbírám a v pondělí odesílám na koprologii k dalšímu rozboru. Nevíte, jak ještě koze pomoci? Je březí 120. den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Napadá mě nějaká forma chronické acidozy? Jak moc bachor pracoval? Jen tak nějak nebo uplně? Co ph bachoru? Každopádně bych se teď vykašlal na nějaké příkrmy a nechal bych jen seno.

A co ketolatky v moči? Testovali jste?

napsal(a):
A co ketolatky v moči? Testovali jste?
Blbý je, že taková déle nežeroucí březí koza může být klidně v ketóze aniž by ketóza byla primární příčina stavu.

napsal(a):
Blbý je, že taková déle nežeroucí březí koza může být klidně v ketóze aniž by ketóza byla primární příčina stavu.
ano, ony se ty problémy pak nabalujou a nakonec je koza v háji uplně celá a pak jí z toho nedostane už ani svěcená voda.

Veterináře, jen seno, vodu a liz, žádné příkrmy. Nefiltrované pivo. Něco na podporu bachoru, jestli už není pozdě.

lilo
napsal(a):
no a koza mnohem rychleji jak ovce... to je prusvih...
nevim jestli rychlejc, ale koza spíš dá pozdějc znát svému okolí že je vůbec něco špatně.