Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2018 14:05
cvrdlikacek

XXX.XXX.72.241

Dobry den.zajimalo by mne, zda ma nekdo zkusenosti s podavanim cukrovarskych rizku u ovci, popripade kraliku atd...je to jen ma zvedavost a pokud bych se rozhodl to vyzkouset tak aby jim to spise neuskodilo.predem diky za odpovedi, PS:zle jazyky at se ani nevyjadruji, stojim pouze a radu.

10.3.2018 17:29
Pet123

XXX.XXX.248.204

Nahoře nad diskuzma je takový rámeček a ten je tam na vyhledávání. Tam zadáte, Cukrovarské řízky" a dáte hledat. Vyjede vám vše co potřebujete vědět .

11.3.2018 13:19
friska

XXX.XXX.104.142

Dobrý den, cukrovarskými řízky (sušenými v granulích) krmím ovce už druhý rok a nemohu si je vynachválit.
Začínám je zkrmovat cca měsíc až 6 týdnů před porody s postupným zvyšováním dávky až na cca na 400g v suchém stavu na 1 ovci. Podávám je zásadně máčené (cca 1l vody na 100g řízků) a nabobtnané a přidávám k tomu před zkrmením ječmen a oves. Jehňatům to taky chutná a ochutnávají, tak jim dávám od cca 1měsíce věku trochu stranou na přilepšení aby jim to bahnice nesežraly. Krmím s nimi celou sezonu až do podzimu. Mám mléčné plemeno a máčené řízky jako příkrm jsou pozitivně znát na množství, tak i na kvalitě mléka.
Po zapuštění je zase postupně ubírám a začnu krmit až před porody, aby holky nebyly jak koule a neměly těžké porody.

11.3.2018 13:32
cvrdlikacek

XXX.XXX.72.135

Diky.take jsrm to vcera zkusil, zprvu se jim to nelibi, jen si sem tam uzdibli.zkousel jsem je dat i kralikum,3 z 5 to vyluxovali uplne, asi to je u kazdeho kusu jinak...budu se snazit je na to naucit.jeste jednou diky.

12.3.2018 09:35
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Krmím řepné pelety kozám a prasatům (ne samotné, ale ve směsi s ostatními komponenty) a naprosto bez problémů. Jen je trochu opruz pořád myslet na to, abych si je včas namočila, aby do doby krmení stihly "rozbobtnat".
Králíkům nedávám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2018 09:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krmíme řízky jak kozám, tak i králíkům.Kozám chutnaly hned, králíkům jak kterým, ale postupně si na ně zvykli všichni a mají je rádi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík