Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.3.2018 13:00
Lusy

XXX.XXX.244.35

Dobry den.Dnes se mi narodila dve jehnatka a vubec jsem je nevidel pit.Nechci se tam ovci zbytecne motat at ji nestresuji.Jak se pozna zda piji, becely by hlady?Kdyz jsem je tajne pozoroval tak jen staly kolem ovce.Nevim zda dat nahradni mlezivo nebo co mam delat.

21.3.2018 14:47
profesor1

XXX.XXX.202.14

Tak hurá do stresování!
V prvé řadě zkuste jestli má ovce LEHCE průchozí struk a jestli je vlhký od ocucání. Jestli je vlhký a mlezivo odstříknete lehkým tlakem, tak je téměř stoprocentní že jehňata pila - myšleno oba struky! Pak jehňata buď shora, nebo zhora "obejměte" palcem a ukazováčkem ruky a zmáčkněte v oblasti žaludku. Měl by jste mezi těmi prsty ucítit jakoby naplněný balónek - žaludek. Nebo dlaní odspodu opět v oblasti žaludku jehně nadzvedněte a opět by jste měl dlaní ucítit že v žaludku něco je.
Tak ať vám rostou !

21.3.2018 15:27
Lusy

XXX.XXX.244.35

Diky za radu.Ted jsem byl na kontrolu za ovci a uz se mi zda, ze maji plna briska.Tak snad mam pravdu Stres uz k chovu patri, aspon u me.

21.3.2018 15:31
profesor1

XXX.XXX.202.14

Ale to vemeno by jste měl pohmatem zkontrolovat tak či tak, dále stříknout dezinfekcí jehňatům pupky....... Ty základní předpo, po, a popo rodní úkony jsou tu popsány několikrát a obsáhle.

21.3.2018 15:37
Lusy

XXX.XXX.244.35

Vemeno jsem zkousel a mliko teklo pekne.No a pupiky letim rychle striknout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík