Jak na legální prodej masa mimo porážek na jatkách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2018 13:05
stybbinka

XXX.XXX.61.60

Zdravím ovcokozí éter,

je nějaká možnost, jak moct legálně prodávat ovčí/kozí maso z vlastního chovu (ze dvora) bez toho, aniž bych musela zvířata odvážet na jatka?
Nejradši bych si zvířata porážela sama, ale to předpokládám mimo domácí porážky nejde. Stačí řezník a veterinář jako kontrola, nebo vážně musím někam do bourárny nebo na jatka?

Mám velký morální problém, že bych měla ty svý odchovaný jehňata, v horším případě brakový ovce, naložit a nechat porazit někým jiným někde ve stresovým prostředí. Když vidím, že doma to většinou ani nezaznamenaj a ještě jim poděkuju za to, že mne živěj.

Prý si jich mám pořídit místo 50 bahnic 200, to mne prý pak takový morální myšlenky přejdou :-)))

Moc děkuju,

A.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.12.2018 13:34

Nijak, nelze to. Bez jatek je možná jen domácí porážka pro spotřebu v domácnosti chovatele. Jinak potřebujete jatky. I třeba vaše vlastní schválené malé jatky, ale musíte splňovat hygienický balíček EU.

1.12.2018 13:34

Prodej ze dvora je možný jen pro prodej masa králíků, drůbeže a ryb.

5.12.2018 15:37
xchipsy

XXX.XXX.142.1

No, ono ani poražené na jatkách nemůžete jen tak prodat, pokud nemáte schválený provoz (bourárnu, chlaďák atd...)
Spousta lidí odveze býka apod. na jatka, nechá porazit, rozhodit do čtvrtek, odvezou si to domů, nadělají balíčky a nabízejí k prodeji...ale je to nelegální a když vás někdo udá, tak dost drahé...

14.12.2018 19:40

Prodám jehně živé a kupující si ho porazí ( rozuměj - u mne na dvorku ) - taky nelegální ?

17.12.2018 13:38
david699

XXX.XXX.245.29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prodám jehně živé a kupující si ho porazí ( rozuměj - u mne na dvorku ) - taky nelegální ?

svatá prostoto! Legální je to, co Vám uzná dozorový orgán jako legální. A takhle my tady žijeme.

11.1.2019 16:34

david699 napsal(a):
svatá prostoto! Legální je to, co Vám uzná dozorový orgán jako legální. A takhle my tady žijeme.

Na to se dá odpovědět jediné : Něco se smí a něco ne.....A tak to chodí tady v Č.

Michaela2222222

16.3.2019 08:22
Michaela2222222

XXX.XXX.27.230

Prosim vite o jatkach v okoli Liberce? dekuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík