Bludička

XXX.XXX.53.214
Dobrý den,
mám 1,5 roku starou kozu. Ještě nikdy nebyla připuštěná a zhruba před 14 dny se jí udělalo vemínko. Zkusila jsem jí podojit a první 3 dny bylo mléko spíše vodové a nyní už je to normální mléko. Popravdě to moc nechápu a ještě jsem neslyšela, že by se koza rozdojila aniž by měla kůzlata. Stalo se vám to někomu a nevíte čím je to možné ?
MišaH.

XXX.XXX.248.75
Stalo. Nám takhle dojila koza x let. Na zimu jsme ji vždycky klasicky zasušili a s jarem a pastvou začala dojit. Taky jsme to nechápali, ale fungovalo to
Ja jsem to nikdy nedelala, i když některé roční kozicky maji veminko pěkné,ale čekáme do podzimu na připuštěni..mleka od dojicich koz po kuzlatech máme dost..,ale vim,že to jde..mamka takovou kozu take měla a pokud je dobře krmená,tak mleko má, i když ne tolik,jako by měla po kuzlatech..ale když nechcete kuzlata a stačí vam to,proc ne😀..je to normální proces,kdy po říji prijde falešná brezost..
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančovička1
napsal(a):
Ja jsem to nikdy nedelala, i když některé roční kozicky maji veminko pěkné,ale čekáme do podzimu na připuštěni..mleka od dojicich koz po kuzlatech máme dost..,ale vim,že to jde..mamka takovou kozu take měla a pokud je dobře krmená,tak mleko má, i když ne tolik,jako by měla po kuzlatech..ale když nechcete kuzlata a stačí vam to,proc ne😀..je to normální proces,kdy po říji prijde falešná brezost..
Tak tak, měli jsme takovou kozu na školním statku, která, ač "panna", každý rok od jara do podzimu dojila. A měla moc dobré mléko.
Já si to myslím ,že ji přilepšujete .Koza když se má dobře a dostane co potřebuje tak
se odmění dobrými výsledky.Je to poznat jak na na narozených kůzlatech tak i na dojivosti.Koza musí být prostě v kondici.Každá se chová jinak a má prostě jinou
povahu.Mám Kozy 25 let, mám to vypozorovaný. Přeji hodně úspěchů v chovu.