Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lopop

21.9.2020 18:17
Lopop

XXX.XXX.70.130

Registrují hospodářství, včera jsem zaslal lístek. Dnes mi přišel e-mail s tunou tiskopisů. Jsem z toho trosku zmatený. Jakou si vybrat možnost vedení stajoveho registru? Ruční? Přes portál farmáře? Jaký typ známek objednat? Prosím nějaké rady a zkušenosti. Popř. Na co si dat pozor? Dekuji moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2020 09:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

ja nevim jestli se to bude chtit nekomu po sto prvni psat znova. Zkuste nejdriv pohledat v hledani. Ja mam radsi porstal farmare, nedovoli udelat chybu. Znamky se objednavaji taky prez nej. Pristup na portal farmare vam daji na prislusnem urade kde jste zadal o zrizeni hospodarsvi.

22.9.2020 12:29
Jejda

XXX.XXX.55.126

Dobrý den.
1) Spoustu odpovědí najdete na www.cmsch.cz - včetně kontaktů: e-maily, telefony.
2) Portál farmáře je lepší. O přidělení uživatelského jména a hesla je třeba žádat vyplněním formuláře k podání žádosti o přístup na portál eAGRI pro registrované uživatele. Žádost je určena novým uživatelům portálu eAGRI nebo portálu farmáře SZIF, kteří dosud nemají přístup do privátní zóny portálu. Portál pohlídá některé chyby, kterých se můžete dopustit při ručním vyplňování, pokud zvolíte správnou variantu, tak nemusíte vést Stájový registr (žlutý sešit, který jste obdržel), po zadání události, vygenerujete hlášení, odešlete na ČMSCH - nemusíte posílat v obálce (nezapomenete obálku hodit do schránky ), stájový registr je tím automaticky doplněn. Máte shodu mezi zaevidovaným hlášením a Stájovým registrem. POZOR - není možné střídat Portál a ruční hlášení. POZOR - Portál buď vygeneruje jen hlášení, které se odesílá e-mailem do ČMSCH nebo vede komplet online evidenci včetně Stájového registru (to je ta lepší varianta). Pokud si nebudete na 100 % jistý a nemáte v okolí někoho s trochou zkušeností, zavolejte si při prvním otevření na ČMSCH.
3) Ušní známky - je několik výrobců, každý má pro svoje známky svoje kleště. Kleště si musíte koupit se známkami nebo půjčit od jiného chovatele (pak je volba typu a výrobce jasná). Doporučuji vlastní kleště a výrobce ČMSCH. Nebral bych bolus ani spěnkový náramek. Velké známky nejsou vhodné pro jehňata nebo menší plemena. Ušní známky s čipy jsou už vyšší level chovatelů (vhodné pro plemenařící chovatele).
4) Dodržujte termíny pro hlášení!!!
5) Zkuste najít v blízkosti nějakého zkušeného chovatele, který Vám s ústřední evidencí poradí (pokud nebudete mít smůlu, že je to lajdák na papíry)
Hodně zdraví Vám i Vašim zvířatům.

23.9.2020 10:15
xchipsy

XXX.XXX.29.220

Osobně doporučuji známky od MAVE Bořetice, protože vám budou stačit jedny kleště na všechno (a k nim jen výměnné hroty), když se třeba časem rozhodnete chovat i prasata, krávy atd.. U ČMSCH známek nikdy nevíte, kdy přijde zase nějaká změna (konec výroby jedněch známek, zavedení nových, ale na jiné kleště...) a pak budete mít doma sbírku kleští, z nich většina bude k ničemu..
Mam "A" známky pro kozy, cvakala jsem je začátkem září, uši (3 kůzlata) v pohodě, žádné hnisání apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík