Označení dospělé kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2021 20:51
xyzabc

XXX.XXX.55.243

Dobrý den,
potřebuju nasadit ušní známky dospělé koze, můžu to udělat stejně jako u kůzlete, nejsou tam nějaká rizika? Známky jsem zatím nacvakávala jen malým kůzlátkům, s tímto nemám zkušenost. Bojím se, jak se jí to bude hojit a aby z toho neměla do konce života trauma. Nechce to třeba nějak znecitlivět?

4.4.2021 09:40
xchipsy

XXX.XXX.225.73

Tak nadšená nebude, ale trauma do konce života mít nebude, ale určitě s vámi nebude pár dní "mluvit" Známky určitě pořádně vydezinfikovat, ideálně i ucho. Počasí brzy nebude ideál - teplo, mouchy...tak pokud musíte, neotálejte.
Cvakala jsem známky půlročním, byl to boj jako blázen, týden byly holky uražené a bály se mě, ale žádný problém s hnisáním apod. nebyl. Už bych to ale znovu absolvovat nechtěla, teď budu cvakat radši mnohem mladším/menším, ty člověk fyzicky lépe zvládne

4.4.2021 14:07
xyzabc

XXX.XXX.55.243

Děkuji za odpověď. Jelikož nikdo nepsal, už jsem to jedné zkusila (jsou to dvě zakrslé holandské). Raději ještě u původního chovatele, aby si to moc nespojila se mnou. A kupodivu úplně v pohodě. Nebránila se, ani nezamečela, jen překvapeně koukala. Tak ještě tu druhou, pak aby se jim to dobře zahojilo, a máme to :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík