Uživatel s deaktivovaným účtem

Dnes jsem měla dovolenou. Původní plán byl výlet na Chocholík, tak jsme aspoň 2x obešly parkoviště veteriny. Bylo to obtížné, chce strašně moc pít z louže nebo jíst sníh (nesmí) a opravdu opravdu nechtěla zpátky do boxu. Nevím úplně, jestli jsem návštěvou pomohla (že tam nebyla celý den sama) nebo jestli jsem to nezhoršila (to zklamání, když zjistila, že nejedem dom)
napsal(a):
Dnes jsem měla dovolenou. Původní plán byl výlet na Chocholík, tak jsme aspoň 2x obešly parkoviště veteriny. Bylo to obtížné, chce strašně moc pít z louže nebo jíst sníh (nesmí) a opravdu opravdu nechtěla zpátky do boxu. Nevím úplně, jestli jsem návštěvou pomohla (že tam nebyla celý den sama) nebo jestli jsem to nezhoršila (to zklamání, když zjistila, že nejedem dom)
Ať je co nejdřív doma a dá se holka do kupy

se jí nedivím, že je smutná. V nemocnici je to vždycky těžké pro lidi i pro pejsky... Holky držte se - ať to brzy zvládnete i doma

no musí neumřít a pak můžeme dom
protože jsem tam byla několik hodin, tak jsem se mezi řečí dozvěděla všechno možný, jak byla stěna žaludku nekrotická a jak dopadli či nedopadli předchozí psi s různými nálezy, podle kterých se pak volil operační postup (zašít mrtvou část dovnitř, to je náhodou dost chytrý)

napsal(a):
no musí neumřít a pak můžeme dom
protože jsem tam byla několik hodin, tak jsem se mezi řečí dozvěděla všechno možný, jak byla stěna žaludku nekrotická a jak dopadli či nedopadli předchozí psi s různými nálezy, podle kterých se pak volil operační postup (zašít mrtvou část dovnitř, to je náhodou dost chytrý)
to je mi jasný, že je to na hraně - jinak by už byla doma. Přeci jen má trošku výhodu v paničce, která si umí s ledasčím poradit.

och bože
medvědici držím moc moc palce
tenhle rok není jenom zku...., ten je minimálně o level výše

napsal(a):
Beruška.

před nějakým časem mě inspirovala Orionka, že obnovili křížovou cestu na Kotelském vrchu. Když jsme tam byli naposledy (ještě s Betou, asi tak před 10 lety), hledali jsme ruinu kapličky uprostřed hustého lesíka. Dneska jsme se šli projít nejprve na Čertovu zeď a Čertovu hlavu... a pak opustili pekelné mocnosti a zašli ke kapli Božího hrobu. Foukalo, občas i sluníčko vykouklo - a navíc jsme se kochali výhledy cestou přes kopce - přes Ještěd a Rozstání cestou tam a Křížany a Kryštofák cestou zpátky...
napsal(a):
no jo, byla tam. teda ne přímo torze, ale obr dilatace. kdybych přijela normálně tak už by to asi ruplo.
takhle mohla i dojít k autu, i když se nechtělo a z auta do ordinace, po vlastních.
ale teď už asi dobrý, i když na to zařvou celý roční prémie.
To si tady tak člověk v klidu pročítá venčení, jaké kdo má počasí a jak blesk z čistého nebe tohle! Málem mě šlak trefil Ježíši, asi jste měla vnuknutí Doufám, že už je dneska Norinka lepší, a už je na cestě domů...

lesnížínka
napsal(a):
To si tady tak člověk v klidu pročítá venčení, jaké kdo má počasí a jak blesk z čistého nebe tohle! Málem mě šlak trefil Ježíši, asi jste měla vnuknutí Doufám, že už je dneska Norinka lepší, a už je na cestě domů...
dneska se to zkusí pokrmit a zítra by šla.
oni mi jí ještě rádi vrátí, prý je první pes, co se proboural z boxu

napsal(a):
Ta moje první to taky zkoušela, ale nevyšlo to. 🤣
Přeju brzký uzdravení. 🍀

napsal(a):
dobrá zpráva - znamená to, že je jí líp. Držím palce, ať zažívání naběhne a může domů
napsal(a):
Tak je jí evidentně líp, myslím na vás, ať to holka zvládne Když jsme museli nechávat Beruška půl dne na kapačkách, jednou nám vet hlásil, že náš děsně hodný Berča překvapil a vytrhnul si kanylu. Že to vůbec nečekali a teď ho teda budou muset i hlídat Kurňa, já tu ,,kanylu" ani bez následků nedokážu napsat okamžitě mě začal bolet žaludek a začalo mi být na zvracení. To se dá tak nějak upolykat, ale s tím žaludkem mi to dobře cvičí

další adventní týden - venčili jsme málo - neb počasí nicmoc a pracovních povinností víc než dost. Ale přeci jen se ven chlapec dostal. Tentokrát fotky z dnešního výletu namíchám - přihodím ty z března 2012. Rozdíl je vidět... a nejen v dogách

napsal(a):
další adventní týden - venčili jsme málo - neb počasí nicmoc a pracovních povinností víc než dost. Ale přeci jen se ven chlapec dostal. Tentokrát fotky z dnešního výletu namíchám - přihodím ty z března 2012. Rozdíl je vidět... a nejen v dogách
Fakt z března 2012?
Edit: když jsem to pořádně prohlídla, tak jo, je to jiný pejsek.

napsal(a):
Fakt z března 2012?
Edit: když jsem to pořádně prohlídla, tak jo, je to jiný pejsek.
jojo - je to jiná doga - tehdy skoro šestiletá (a už pěkně šedivá) Beta Black Triumf. Odešla v dubnu 2014 a brzy jsme si dovezli NIghta. Hrozně to všechno letí... Nejvíc je to vidět na vnoučatech (říkám jim Trpajzlíci a ten starší mě už brzy přeroste...) a na střídání našich doguší...

tak dnešní venčení jsme pokrátili na polovinu. Ne kvůli psovi, ale kvůli počasí - ledový vichr, padaly nám šišky a větvičky na hlavu a tak jsme to otočili zpátky k autu. I tak jsme za asi 40 minut solidně vymrzli. Psík se natáhl k topení a prý začal sváteční pohodičku...

už je doma a dospává zážitky na vlastním pelíšku
teď už se to nějak zvládne

napsal(a):
už je doma a dospává zážitky na vlastním pelíšku
teď už se to nějak zvládne
No tak zaplať pánbůh, že to takhle dopadlo.
A Norince samozřejmě přeju co nejrychlejší zotavení.

My jsme dnes poprvé jeli vlakem a Cherry to zvládla na jedničku. Byli jsme u kamarádky v její CHS na předvánoční procházce, z té tedy fotky nemám. Ale přišli jsme prý údajně nejčistší a Cherry jako jediná označena za dámu. 😂

....dneska Keliš s venčení tetou...prý čekal na dárky a od stromku se jí nechtěl hnout...a pak ještě tréninková, cvik "hup do škatule"...

napsal(a):
....dneska Keliš s venčení tetou...prý čekal na dárky a od stromku se jí nechtěl hnout...a pak ještě tréninková, cvik "hup do škatule"...
Je boží. Fakt ho chci. ♥️

napsal(a):
..tož to se neunáhlujte...posečkejte zda se zvládne zavřít a zalepit v té škatuli.....

napsal(a):
normálně mi taky taková hříšná myšlenka prolítla hlavou

napsal(a):
No tak zaplať pánbůh, že to takhle dopadlo.
A Norince samozřejmě přeju co nejrychlejší zotavení.
No neni to ještě úplně dobrý. Chudák sežere najednou tak dvě lžíce krmení. A je celá utahaná a naprdnutá že jí nechci pustit na zahradu.

A to ještě neví, že se mnou zítra jede do líhně.

napsal(a):
No neni to ještě úplně dobrý. Chudák sežere najednou tak dvě lžíce krmení. A je celá utahaná a naprdnutá že jí nechci pustit na zahradu.
Bodlinko, ale žije a dělá pokroky, I když z vašeho hlediska možná malé, ale dělá.....moc věřím, že už bude jen líp a líp....posílám ji hubana na ten její krásný ňufák...

napsal(a):
..tož to se neunáhlujte...posečkejte zda se zvládne zavřít a zalepit v té škatuli.....
🤣 Počkám.
napsal(a):
Je to ještě moc brzo, po takové hrůze Pupina jí nefunguje a přesně...hlavně, že tu je, zbytek pomalu. Za měsíc budete vzpomínat na klidnou Norinku

jasný akorát se ze mě pak stává hysterická panička. něco na způsob "nespí, nemá nějaký problém?" a "už nějak dlouho spí, je v pohodě, žije?"
nedá se to úplně vypnout.

napsal(a):
jasný akorát se ze mě pak stává hysterická panička. něco na způsob "nespí, nemá nějaký problém?" a "už nějak dlouho spí, je v pohodě, žije?"
vypnout se do nedá - trošku to obrousí čas...
Jestli se vám chce, občas písněte stav a pokroky - takový "potorzní návodník" se někdy může někomu hodit. Byla bych ráda, kdybychom to nikdo nepotřebovali... ale informací a praktických poznatků není nikdy dost.
napsal(a):
Jo, tak to mi povídejte Já v tom žiju už víc než rok a bohužel, já vyhlídky na zlepšení nemám Mění se to doslova den ze dne, včera ráno dkonce běhal, že jsem ho musela krotit, dneska sotva stojí na nohách a motá se. Pak zase záblesk ,,jsem veselej a hravej"a za dva dny zase Dáváme si mety: přežít léto, teď je dožít Vánoc...Už jsem začala doufat, no dneska to dobré není.
Vy musíte přežít tohle, to se zvládlo a už jen bude líp
Ja sa bez hanby priznávam, že dnes sa mi venčí úžasne. Lebo dnes nevenčím Mám nejaké pracovné aj upratovacie resty, tak som chlpaté dieťa ráno o 6 odovzdala so všetkou úctou a vďakou mojím starým rodičom. Sú to veľmi vitálni 70-nici, svetobežníci a veľmi moderne zmýšlajúci ľudia, vďaka za nich...Nefret ich miluje a oni ju ešte o kúsok viac, takže win win. Odvtedy mi každú hodinu chodí na whatsapp od babky hlásenie, čo práve robia. Momentálne strihajú tuje a Nefret zahájila výkopové práce. Majú obrovskú záhradu,tak sa dievča veru narobí. Len dúfam,že už pochopili,že zlaté polomáčané fakt jesť nemusí a postačí jej čistá voda,nemusí to byť nutne Kofola "trošku na chuť".
domi.t
napsal(a):
Ja sa bez hanby priznávam, že dnes sa mi venčí úžasne. Lebo dnes nevenčím Mám nejaké pracovné aj upratovacie resty, tak som chlpaté dieťa ráno o 6 odovzdala so všetkou úctou a vďakou mojím starým rodičom. Sú to veľmi vitálni 70-nici, svetobežníci a veľmi moderne zmýšlajúci ľudia, vďaka za nich...Nefret ich miluje a oni ju ešte o kúsok viac, takže win win. Odvtedy mi každú hodinu chodí na whatsapp od babky hlásenie, čo práve robia. Momentálne strihajú tuje a Nefret zahájila výkopové práce. Majú obrovskú záhradu,tak sa dievča veru narobí. Len dúfam,že už pochopili,že zlaté polomáčané fakt jesť nemusí a postačí jej čistá voda,nemusí to byť nutne Kofola "trošku na chuť".
Kofola....
napsal(a):
vypnout se do nedá - trošku to obrousí čas...
Jestli se vám chce, občas písněte stav a pokroky - takový "potorzní návodník" se někdy může někomu hodit. Byla bych ráda, kdybychom to nikdo nepotřebovali... ale informací a praktických poznatků není nikdy dost.
Někdy byste to všechno mohla shrnout a sepsat.
Hezky se to čte.
A nejen o Noře.
i když jsou to někdy šílený věci.
Zachráněná štěňata - krmení,
pak Nora, nádherný pes.
Tetanus a teď tahle hrůza, jinýho by to porazilo.
A ano, je tam všude hodně poučení.
Určitě by to šlo na odbyt .
Jasný, nemáte čas ...
Norince přeji pevné zdraví, obě už máte vybráno
smůly víc než dost.

mrzne, slabounce sněží - já už se vánočně dovolenkuju. Ráno v lesích u Karlova bylo krásně. Sice páník prskal, že je na pořádné focení blbé světlo, ale nám s psiskem to bylo jedno. Zítra má být krásně - snad vyjde čas na nějaký výlet a světla bude konečně dost.
Psisko spí nahlas, odpadnul spokojeně na pelech a já jdu doklidit poslední kus domácnosti - kuchyň... Na zítra čekají už jen vánočky. A ty já peču moc ráda (a ještě raději je všichni jíme)

domi.t
napsal(a):
Kofolu nee....u nás se vždycky dávala vánočka a kakajíčko, popř. čajíček...vlažnej

tak dneska se venčilo parádně - mrazivé ráno, vstávající sluníčko, poprašek sněhu, námraza... zářící kopce kolem Ještědu, prameny Ploučnice, rybníky, les i louky... krásná cesta kolem Osečné. Night nafasoval tlustý kabát, přeci jen mrzlo dost
napsal(a):
tak dneska se venčilo parádně - mrazivé ráno, vstávající sluníčko, poprašek sněhu, námraza... zářící kopce kolem Ještědu, prameny Ploučnice, rybníky, les i louky... krásná cesta kolem Osečné. Night nafasoval tlustý kabát, přeci jen mrzlo dost
Před pár lety jsme šli výlet z libereckého nádraží na Ještěd a z Ještědu do Osečné, ještě celkem slunečné září, tak akorát, ani teplo ani zima.
A pořád na to ráda vzpomínám. Laru jsem měla celkem chvíli, byl to jeden z našich prvních "větších" výletů... Celý to bylo prostě takový kouzelný. Takže když někde zazní Osečná, vybaví se mi ihned tohle.

Atheira
napsal(a):
Před pár lety jsme šli výlet z libereckého nádraží na Ještěd a z Ještědu do Osečné, ještě celkem slunečné září, tak akorát, ani teplo ani zima.
A pořád na to ráda vzpomínám. Laru jsem měla celkem chvíli, byl to jeden z našich prvních "větších" výletů... Celý to bylo prostě takový kouzelný. Takže když někde zazní Osečná, vybaví se mi ihned tohle.
je tam krásně a Laře se tam jistě líbilo. Dneska vyšlo neuvěřitelně počasí. My holt trasy už zkracujeme (tak na dvě hodiny) - hledám "menší" okruhy, aby psisko si to užilo a doma moc "nevytuhlo", páník aby měl co fotit a bylo to co nejvíc bezlidnaté - on sice Night lidi nežere ani maličko, ale spousta lidí se bojí (a má právo se mamuta bát) a tak vždy připínám a zase odepínám... a dneska bylo vodítko potřeba jen na průchod Osečnou, neb ani tam jsme sice nepotkali ani nohu, ale po chodníku se chodí u nás na špagátě...

napsal(a):
je tam krásně a Laře se tam jistě líbilo. Dneska vyšlo neuvěřitelně počasí. My holt trasy už zkracujeme (tak na dvě hodiny) - hledám "menší" okruhy, aby psisko si to užilo a doma moc "nevytuhlo", páník aby měl co fotit a bylo to co nejvíc bezlidnaté - on sice Night lidi nežere ani maličko, ale spousta lidí se bojí (a má právo se mamuta bát) a tak vždy připínám a zase odepínám... a dneska bylo vodítko potřeba jen na průchod Osečnou, neb ani tam jsme sice nepotkali ani nohu, ale po chodníku se chodí u nás na špagátě...
Chtěla bych Vás s Nightem potkat, moc ráda bych si ho pohladila 😍 ale jste daleko....
No dneska jsem dostala brzy ráno pusinku od uvrtěné rotvajlerky, hned mám hezký den 👍
napsal(a):
my jsme dneska byli venku taky hodinu a půl, ale ušli jsme sotva kilometr - tempem želvy. Worka vždycky zrychlí jen, když se někdo objeví: vyjde soused před branku, druhému přijede návštěva, v zemědělském areálu si chlapi pro něco přijeli a stáli u brány...Jak někoho zmerčí, začne hned cupitat k němu, takže jsme ještě museli obcházet kombajny Dneska u nás taky hezké mrazivé ráno, s čerstvým sněhovým popraškem, Worka nadšený. Jeho to ani tak nepřešlo, jako mne, když jsem mu co 50m trhala ledové kuličky z mezipolštářků. Snad i s chlupama, vůbec to nešlo, hrůza

tak jsem si myslela, že půjdeme zítra tradičně do Betlémek (když už ne do Betléma ) a ono zdá se počasí bude silně proti. Sice nejsme z cukru... ale raději asi půjdeme na chvilku za humna, kde by mohl být ještě sníh.
Škoda - v Betlémkách lidi v zimě nebývají a skály jsou hezké i ve sněhu.

včera i u nás vichr a mráz a pocitově opravdu zima - večer ještě mrzlo a dneska do toho prší. Tudíž venčení ráno na zahradě bylo velmi adrenalinové (trávník v pohodě, dlažba kluziště). Psa jsme pak vyvezli "nahoru" k lesu - pes z kufru vystupoval na trávník do sněhové břečky - takže pohoda... my jsme ručkovali kolem auta, neb pod nohama byl krásně omytý čistý led.
V lese mokro, vlhko, mlha - jak se sníh teplem odpařuje, pod nohama břečka, místy ušlapaný led. Takže jsme byli venku ani ne hodinku - a shodli jsme se, že stačí
Předpověď počasí mění každý půlden - momentálně nám třeba Noři slibují na zítřejší večer velemráz a v neděli ráno mínus 18... Tak uvidíme...

napsal(a):
včera i u nás vichr a mráz a pocitově opravdu zima - večer ještě mrzlo a dneska do toho prší. Tudíž venčení ráno na zahradě bylo velmi adrenalinové (trávník v pohodě, dlažba kluziště). Psa jsme pak vyvezli "nahoru" k lesu - pes z kufru vystupoval na trávník do sněhové břečky - takže pohoda... my jsme ručkovali kolem auta, neb pod nohama byl krásně omytý čistý led.
V lese mokro, vlhko, mlha - jak se sníh teplem odpařuje, pod nohama břečka, místy ušlapaný led. Takže jsme byli venku ani ne hodinku - a shodli jsme se, že stačí
Předpověď počasí mění každý půlden - momentálně nám třeba Noři slibují na zítřejší večer velemráz a v neděli ráno mínus 18... Tak uvidíme...
Vyhlašuji vás za hrdiny Štědrého dne. To my jsme vylezly jen na zledovatělou terasu a na zahradu. Psice si spí v křesle a vůbec nikam netouží. A já že bych ji nutila do toho počasí ven? Nehrozí. Chvílemi prší, chvílemi leje a do toho sem tam pleskne moré cosi - no sníh se tomu říkat nedá.
Na přelomu dne, kolem půlnoci byla u nás vánoční pohádka, krásně bílo a zlehka chumelilo. Ale za rozbřezku už zmrzlá černota a bylo po kráse.
U nás včera celý den lehce pod nulou, ale sucho, neklouzalo to. Poslední venčení kolem půlnoci, koukam na teploměr +2, vylezu ven a vše pokryto vrstvou ledu. Bylo to dost o hubu...
Dneska jsem hned ráno ještě v posteli cítila, že je s počasím něco hodně jinak. No venku polojasno a +10, blátíčko psi zacákaný až na břiše.
U nás ještě sníh trochu zůstal, i když celý den prší. Ale ráno to bylo krásné, v noci napadl čerstvý sníh a za tmy to bylo kouzelné Štědré ráno. Mobil jsem sebou ale měla až odpoledne.

Králíček obecný,také je u nás občas k vidění.Krásná fotka.

mínus jedenáct a jasno... uvidíme, kam až to klesne nad ránem

U nás zatím - 10,6.
Dneska už dobře. Mám tříměsíční možná čtyřměsíční štěně křížence a skoro si říkám, jestli ne nějakého severského psa, protože mu studené počasí, zdá se, vůbec nevadí. Na štědrý den byla u nás břečka, já v obouch botech totální mokro a ona si vykračovala, jakože je hezky nebo co. Z vánočních peněz od ježíška určitě zainvestuju do goretexových bot, protože tohle je asi pes, že nebude špatné počásí, jen já špatně připravená. První pes, co jsem měla, co vypadal jako kříženec německého ovčáka a jezevčíka (tady tu rasu někdo nazval "japonský ovčák ), toho bych do nějakého marastu teda nevytáhla. Když venku přšelo, tak ani čůrat nechtěl .

je krásné jasné mrazivé ráno - kleslo to jen na mínus dvanáct, nefouká a tudíž pocitově docela příjemné počasí (jen jsem tedy poprvé letos našla čepici). Night má ten kabát s plyšem uvnitř opravdu teplý, tak ani nechtěl domů, že se mu pod hvězdičkama s měsícem krásně průzkumničí.
napsal(a):
je krásné jasné mrazivé ráno - kleslo to jen na mínus dvanáct, nefouká a tudíž pocitově docela příjemné počasí (jen jsem tedy poprvé letos našla čepici). Night má ten kabát s plyšem uvnitř opravdu teplý, tak ani nechtěl domů, že se mu pod hvězdičkama s měsícem krásně průzkumničí.
Dobré ránko 🎄,
tak u nás v Jeseníku -16° a nádhera, sníh drží, vrže a třpiti se. Ladovská zima. Jdu ven se psama, ale to neprošlo, 5min. a jdeme domů, zvedaly nohy a že dál nejdou. Místo venčení psů jse šlo nazpět domů fakt to nedaly, nohy nahoře a nejdou.
Dája

lesnížínka
napsal(a):
A já chtěla napsat, že u nás jsem ho ještě neviděla Tady vidím někdy mlynaříčky, ti jsou neskutečně roztomilí a kolem jezera je střízlíček.
Mlynaříci u nás jsou k vidění málokdy,ale střízlíci k nám létají na hnůj celoročně.
napsal(a):
Mlynaříci u nás jsou k vidění málokdy,ale střízlíci k nám létají na hnůj celoročně.
Střízlíček se objevil, až se pořádně rozplehnil rákos Do té doby jsem ho tu neviděla.
Včera jsme večer šli ve velké chumelenici. Pro Worku ideální počasí, takže zase až k Pekárně a kolem potoka zpět. Cestou tam jsme ještě potkávali lidi, vracející se z návštěv, tak to byl Worka nadšený, ke každému se hnal. Zpátky na potoce božský klid, auta tudy nejezdí, nemusela jsem pořád dávat pozor. Jediné štěstí, že mi metlo a fučelo do zad, protože ty dva kilomtry slimejším tempem - to se člověk nezahřeje a vítr se stupňoval, cítila jsem ke konci, jak mi profukuje kalhoty, zmrzlá jsem byla až na kost. Teď ráno tichých -6, tak akorát

U nás taky -16, ale nefouká, je krásně.

U nás -12 ,takový ten vlhký,vlezlý mráz.Pes nadšený,já za chvíli zmrzlá.
Pes pobyl asi půl hoďky doma a už chtěl jít zase ven.
Andrýsek3
napsal(a):
U nás v noci a ráno -15. 🥶
U nás v noci ,,jen" -10...hlásil muž. Ale nefučelo, tak Workovi ani v té jeho ,,jako" boudě zima nebylo. Ráno se tvářil spokojeně. Ze sněhu a zimy je nadšený, horší oblevy, to ani neví, kudy chodit, po té břečce a blátu nechce. Takže teď je to pro něj ideál
My dnes jako "větší" procházka jen čuchačka okolo Větřkovické přehrady.
Po návratu pes dostal na svačinu prasečí nožku a má naprosto perfektní odpoledne podle jeho měřítek.
Tento týden jsme hodně výletili ve městě, tak si to užíval.
Mně bylo večer dost teplo, tak jsem na noc už nijak nepřitápěla a ještě jsem si otevřela okno... No, probudila jsem se nad ránem, kdy bylo venku -13, a to okno bylo pořád otevřený a já měla pocit, že bydlím v lednici.
Zahrabaná v dekách a peřinách jsem to doklepala do rána, ale absolutně se mi nechtělo z toho pelechu vylézat.
Sbalila jsem deky s sebou, udělala hnízdo za kamny (kam se vehementně hned stěhovala Lara, div mi tam místo nenechala :D) a tam jsem asi hodinu rozmrzala s kafem, než jsme se s psicí vůbec vydaly ven, to už bylo -11.
Ale jinak bylo krásně.
My dneska takhle↓
edit: Přehrála jsem to z instagramu, jako minule a teď koukám, že tam zůstala hudba... To čumim. Jsem myslela, že to nejde.
Video se zpracovává...

Atheira
napsal(a):
Mně bylo večer dost teplo, tak jsem na noc už nijak nepřitápěla a ještě jsem si otevřela okno... No, probudila jsem se nad ránem, kdy bylo venku -13, a to okno bylo pořád otevřený a já měla pocit, že bydlím v lednici.
Zahrabaná v dekách a peřinách jsem to doklepala do rána, ale absolutně se mi nechtělo z toho pelechu vylézat.
Sbalila jsem deky s sebou, udělala hnízdo za kamny (kam se vehementně hned stěhovala Lara, div mi tam místo nenechala :D) a tam jsem asi hodinu rozmrzala s kafem, než jsme se s psicí vůbec vydaly ven, to už bylo -11.
Ale jinak bylo krásně.
My dneska takhle↓
edit: Přehrála jsem to z instagramu, jako minule a teď koukám, že tam zůstala hudba... To čumim. Jsem myslela, že to nejde.
Atheiro, furt se mi to videjko tady neukazuje, ale koukám sem z mobilu, tak nevím, jestli ostatním se ukázalo? Noo a protože jsem nedočkavá, tak jsem jukla na Váš instáč a už jsem videjko viděla 😍 je to krásná divoška ta Laruška a hudba je k tomu top! 😃 Zase mám tak hezčí pracovní den ☺

Dnes jenom -12 a zatím nefouká.
napsal(a):
Atheiro, furt se mi to videjko tady neukazuje, ale koukám sem z mobilu, tak nevím, jestli ostatním se ukázalo? Noo a protože jsem nedočkavá, tak jsem jukla na Váš instáč a už jsem videjko viděla 😍 je to krásná divoška ta Laruška a hudba je k tomu top! 😃 Zase mám tak hezčí pracovní den ☺
Jestli ono to nedělá fauně problém to video zpracovat. Třeba už je to moc. Se zvukovou stopou jsem nepočítala, tak tam do toho třeba hodila vidle. Nevím, jakou maximální velikost může mít soubor zde nahrávaný. Ale to by mi to asi hodilo nějaké upozornění. No, uvidíme.
Jsem ráda, že jsme vám zlepšily pracovní den. (Já po-st teď taky pracuju :D).
No... točím hovadiny, ale pořídila jsem si další nesmysl do domácnosti (vlastně na ven) a potřebuju nejprve ozkoušet, co všechno to umí. Po zveřejnění tohohle jsem si omylem naformátovala kartu , ale zase objevila, že vlastně můžu natáčet ve fullHD, že to mi karta ještě utáhne. Tak uvidím. Mám ráda hezký záběry z venku a moje zrcadlovka neumí natáčet. Tak jsem si udělala radost.
dnes jsem konečně (po 3 letech) viděl "našeho" bobra, už jsem si i myslel, že už tu není, ale díky poledovici u řeky (kromě nás) nikdo nebyl, tak jsme ho s Lůďou přistihli při kácení... je z něj už pěknej "macek" tipuju min 20 kg ...jen nevím jestli je pořád singl
Jinak přetáhlo hejno kormoránů (25 - 30 ks), je tu hejnko hoholů, potápka malá a i moje srdcovka ledňáček
všem přátelům přírody přeju hodně zdraví a PF 22
Sice už je po vánocích ale hezké video naší policie
https://youtu.be/wCqt9v8OkoE
Už jsem kdysi psala. Bobra jsme tu měli, ale pak přišla velká voda a vzala si ho někam..až do Moravy. Je to už hodně let, šli jsme s mužem a se psy kolem potoka a zrovna se tam hajz.ík potápěl. Není tam moc vody byl zhora hezky vidět, ještě plácnul ocasem...muže málem kleplo. Říkám mu: koukej bobr, zmetek(ano, jsem milovník přírody, ale fakt nestojím o to, aby to tu všechno kolem potoka vykácel, když už se mi povedlo zastavit pány z Povodí) muž vytřeštil oči: proboha, co je to za hovado, to je snad krokodýl! Chtěli jsme tudy přecházet, ale řekl, že ho tam přes kameny s tím ,,krokodýlem"nikdo nedostane, museli jsme šlapat o splav níž Vrátil se před měsícem(nevím, jestli on) hryznul v noci jeden strom a putoval snad výš, proti proudu.
Achjo, tak jsem se poslední dobou radovala, jak se nám povedlo vyřešit to nevhodné chování ke psům (teda hlavně fenám) a zbavily se toho neukočírovatelnýho nutkání jít je hned zkusit zabít, namísto odejití... no a včera mi vyštěkala dogu. Nechala se sice uklidnit a vnímala mě, ale za moment si zas šla znova.
Ta doga se na nás teda pořád přihlouple otáčela a nechtěla poslouchat svou majitelku, ať kouká dopředu... (To Lara ještě šla v klidu, vytočilo ji doběla až to, když si nedala říct a pořád na ní zírala :D) Navíc jsem v ten moment byla děsně vytočená i já (to zase jiný neshody, dogy ani jejích lidí se vůbec netýkající, dějící se přesně současně k tomu...libovka, no, měla jsem chuť vraždit taky, asi těžko mít to za zlý tý feně). Celkově tam byla atmosféra hustá, že skrz ní sotva bylo vidět tak nějak ze všech stran a ze všech možných důvodů.
A zrovna tuhle dogu bych potřebovala teď aktuálně trénovat nejvíc, protože je za poslední dobu jediná, která Laru točí asi nejvíc. Mohla to být dobrá možnost na trénink a takhle se to po...
lupus4
napsal(a):
pro Laru
musíte se hodit do klidu (snadno se napíše, hůř provede) bez toho to zkrátka nejde
Já vím. Fakt se mi poslední dobou dařilo. Už jsem přišla jak na to a byla to úplná pohádka, složitý situace byly příležitost a tak...
Jenže nás na včerejší procházce bylo víc a padla výměna názorů, jemně řečeno... A znáte takový to, když vás někdo se.., tak jste zticha, abyste mu nedával záminku k tomu, pořád něco kafrat a on stejně kafrá a kafrá a celá ta situace už je prostě úplně ztracená... Já se nedivím, že Laru popadla chuť na vraždu. Já byla stejně naladěná.
Za jiných okolností bych zrovna tuhle konkrétní dogu brala jako dobrou příležitost k tréninku, ale potkali jsme se v blbou chvíli.

Atheira
napsal(a):
Já vím. Fakt se mi poslední dobou dařilo. Už jsem přišla jak na to a byla to úplná pohádka, složitý situace byly příležitost a tak...
Jenže nás na včerejší procházce bylo víc a padla výměna názorů, jemně řečeno... A znáte takový to, když vás někdo se.., tak jste zticha, abyste mu nedával záminku k tomu, pořád něco kafrat a on stejně kafrá a kafrá a celá ta situace už je prostě úplně ztracená... Já se nedivím, že Laru popadla chuť na vraždu. Já byla stejně naladěná.
Za jiných okolností bych zrovna tuhle konkrétní dogu brala jako dobrou příležitost k tréninku, ale potkali jsme se v blbou chvíli.
Když ty feny spolu mluví jinou řečí než lidi. Vám se zdálo, že se doga se jen mírumilovně otáčí a ona možná na Laru "pokřikovala" sprosté nadávky.

GAELLE
napsal(a):
Sice už je po vánocích ale hezké video naší policie
https://youtu.be/wCqt9v8OkoE
A byl to Děda Mráz, nebo Santa Klaus? Ta policie lepší než ty dva :-)) Třeba se z toho stane tradice a nadále u nás bude dárky doručovat policie ( když toho Ježíška nikdy nikdo neviděl )

odbočka - letos máme asi rok šelem. Nikdy jsme nepotkali tolikrát lišky, kuny či lasice, jako letos. Pak v září v Jizerkách bylo setkání s podivným tvorem - kde ať jsme bádali jak jsme bádali... vycházel nám oběma z toho pouze rys. Dopisovala jsem si i s CHKO - v posledních letech nebyl v oblasti monitorován... byla by to velká náhoda. A dneska na okraji Lužek se naše kroky protly s jinou šelmou - a sice špatně, ale máme vyfocené setkání s vlkem.
Takže dnešní venčení se povedlo moc - krásně bylo u Mařenic.
A dneska na okraji Lužek se naše kroky protly s jinou šelmou - a sice špatně, ale máme vyfocené setkání s vlkem.
tak to vám závidím
my byli 24. - 26. na Šumavě, napadáno čerstvé a ač jsme brouzdali křížem krážem, tak jen stopy spárkaté a lišek, ani rys ani vlk
dnes jsme skoro promokli
Lůďa vyfenovanej chrápe v pelechu
napsal(a):
odbočka - letos máme asi rok šelem. Nikdy jsme nepotkali tolikrát lišky, kuny či lasice, jako letos. Pak v září v Jizerkách bylo setkání s podivným tvorem - kde ať jsme bádali jak jsme bádali... vycházel nám oběma z toho pouze rys. Dopisovala jsem si i s CHKO - v posledních letech nebyl v oblasti monitorován... byla by to velká náhoda. A dneska na okraji Lužek se naše kroky protly s jinou šelmou - a sice špatně, ale máme vyfocené setkání s vlkem.
Takže dnešní venčení se povedlo moc - krásně bylo u Mařenic.
A kde je ta fotka, chci to vidět! Věřím, u vás přece budou vlci, když jsou i tady, na těch našich mini horách Aha, rys asi nebyl na sněhu, jinak by se to dalo identifikovat v pohodě.
Teď odbočím zase já: slyšeli jste někde, jak vlci roztrhali myslivci tu fenu? Vůbec nechápu, že ji tam myslivec s flintou nechal jen tak zabít. Jako ne, nezastřelila bych vlky samozřejmě, ale myslivců tam bylo prý víc, to ani nestříleli do vzduchu, neletěli s řevem proti nim? Z posedu jsou hrdinové všichni

lupus4
napsal(a):
A dneska na okraji Lužek se naše kroky protly s jinou šelmou - a sice špatně, ale máme vyfocené setkání s vlkem.
tak to vám závidím
my byli 24. - 26. na Šumavě, napadáno čerstvé a ač jsme brouzdali křížem krážem, tak jen stopy spárkaté a lišek, ani rys ani vlk
dnes jsme skoro promokli
Lůďa vyfenovanej chrápe v pelechu
v Jizerkách na náš "rysí podnět" dali na podzim do údolí kousek od Hájeného vodopádu fotopasti. A poctivě prý prošli oblast a hledali stopy u potoků i případné stržené kusy - ale nic. Ono tedy hledat jednu šelmu uprostřed skalnatých strmých bučin není snadné... Třeba zima pomůže ... a nebo taky migrant je už někde daleko...
Dneska to byla taková pohodová procházka podhůřím Lužek - tam pokud nerostou houby, se člověk potkat nedá, cesta široká promrzlá pohodlná, jen nepatrný poprašek (proto taky stopy nafotit nešly)... bavíme se, kam s vnoučaty v létě... a najednou proti nám vlk. Chytla jsem Nighta za obojek. Vlk na nás kouknul, zastavil se, Pepa ho stihnul zmáčknout (tma a poměrně daleko - musí to vytáhnout a hezká fotka to nebude), pak odběhl. Bohužel o pár vteřin později už fotka není, přeběhnul nám přes cestu ještě jednou - a blíž... Night v klidu, jen počmuchal... a brzy jsem ho zase vypustila. Vzhledem ke vzdálenosti od baráků a oblasti to s podstatně větší pravděpodobností byl vlk než zarostlé toulavé ČSVéčko

lesnížínka
napsal(a):
A kde je ta fotka, chci to vidět! Věřím, u vás přece budou vlci, když jsou i tady, na těch našich mini horách Aha, rys asi nebyl na sněhu, jinak by se to dalo identifikovat v pohodě.
Teď odbočím zase já: slyšeli jste někde, jak vlci roztrhali myslivci tu fenu? Vůbec nechápu, že ji tam myslivec s flintou nechal jen tak zabít. Jako ne, nezastřelila bych vlky samozřejmě, ale myslivců tam bylo prý víc, to ani nestříleli do vzduchu, neletěli s řevem proti nim? Z posedu jsou hrdinové všichni
fotka v sobotu... nebudu tady plevelit pořád...
lesnížínka
napsal(a):
Ne každej myslivec má svýho psa rád natolik, aby mu to stálo za to. Potrhaná fena by jistě potřebovala veterináře. To stojí peníze.
Je to jak s každým. Ne každý majitel psa ho má rád. Někdo toho psa prostě jenom má.
Atheira
napsal(a):
Ne každej myslivec má svýho psa rád natolik, aby mu to stálo za to. Potrhaná fena by jistě potřebovala veterináře. To stojí peníze.
Je to jak s každým. Ne každý majitel psa ho má rád. Někdo toho psa prostě jenom má.
Já o tom nic nevím a právě proto si netroufám soudit, že nic neudělali.... Stihnete sundat zbraň z ramene dřív, než má pes prokouslý krk....?
Caty
napsal(a):
Já o tom nic nevím a právě proto si netroufám soudit, že nic neudělali.... Stihnete sundat zbraň z ramene dřív, než má pes prokouslý krk....?
Já netvrdím, že to tak bylo. Nebo že by něco udělat stihli. Reaguji na to, co poskytla žínka ve svém příspěvku a na její dotaz... Snažím se říct, že ne vždycky je potřeba se divit a ptát se... že jsou mezi námi i lidi, pro které je pes spotřební zboží. Tím neříkám, ze to tak bylo v tomhle případě.

lesnížínka
napsal(a):
ono ta zbraň má určitý podmínky použití, jako třeba nestřílet když proti jsou lidi (a to proti jsou kilometry), když je tam něco, o co se může střela odrazit, když nevidím, na co střílím a tak
do vzduchu se střílí tak na blízkým východě

napsal(a):
fotka v sobotu... nebudu tady plevelit pořád...
lepší fotka nebude - byla tma, blízko nebyl a je to focený "od boku"

jinak byla to fenka jagoše - a to jsou sebevrazi. Snad vyletěla po směčce "vyblázněných vlků" a neměla šanci - střílet po nich (a nesmí se to) by znamenalo zastřelit si čubinu...

Atheira
napsal(a):
napsal(a):
A byl to Děda Mráz, nebo Santa Klaus? Ta policie lepší než ty dva :-)) Třeba se z toho stane tradice a nadále u nás bude dárky doručovat policie ( když toho Ježíška nikdy nikdo neviděl )
No tak ještě lepší video má teda armáda. Najdu a přidám. Když je dotaz na toho Santu
https://twitter.com/i/status/1474016039314862084

napsal(a):
A mě pořád vrtá hlavou, jak to, že ten balíček zůstal po takové anabázi, i pod vodou, suchý. 😀
U nás čubina hárá, takže se venčí sólo a jedeme na efektivitu 🤣, žádný pohodový pomalý nekolikahodinový procházky, ale snažím se co nejvíc vylitat fyzicky a hlavně poradne unavit hlavu, ať je doma klid 😁

lupus4
napsal(a):
stejně pochvala za rychlou reakci
zkusili jsme přiblížit, ale je to nanic...

Na vlka krásná fotka.
Já jsem kdysi fotila hranostaje v suti. Všem jsem pak říkala "ten trochu jiný kámen je hranostaj" Vašeho vlka vidím zcela zřetelně !

Nikdy jsme nepotkali tolikrát lišky, kuny či lasice, jako letos.
Asi po tom loňském přemnožení hrabošů. Jak je všude chtěli vraždit jedy.

GAELLE
napsal(a):
No tak ještě lepší video má teda armáda. Najdu a přidám. Když je dotaz na toho Santu
https://twitter.com/i/status/1474016039314862084
Drsné, ale dobré.
Po mailu taky běhal sesřelený Santa :-))

U nás je to jeden led...s problémama přejdu i dvůr, takže ven by to bylo tak max na zlomení nohy.
napsal(a):
Na vlka krásná fotka.
Já jsem kdysi fotila hranostaje v suti. Všem jsem pak říkala "ten trochu jiný kámen je hranostaj" Vašeho vlka vidím zcela zřetelně !
Přesně, superfotka na to, že to bylo nečekané. Já bych tak maximálně stála s vytřeštěnýma očima, jako když jsme narazili v lese na stádo jelenů
napsal(a):
ono ta zbraň má určitý podmínky použití, jako třeba nestřílet když proti jsou lidi (a to proti jsou kilometry), když je tam něco, o co se může střela odrazit, když nevidím, na co střílím a tak
do vzduchu se střílí tak na blízkým východě
Kdybych chtěla někoho vylekat, vyplašit, tak vystřelím do vzduchu, je tam malá pravděpodobnost, že se sestřelím ultralight Použití zbraně má svá pravidla.? No jistě má, proto je tolik postřílených myslivců
napsal(a):
v Jizerkách na náš "rysí podnět" dali na podzim do údolí kousek od Hájeného vodopádu fotopasti. A poctivě prý prošli oblast a hledali stopy u potoků i případné stržené kusy - ale nic. Ono tedy hledat jednu šelmu uprostřed skalnatých strmých bučin není snadné... Třeba zima pomůže ... a nebo taky migrant je už někde daleko...
Dneska to byla taková pohodová procházka podhůřím Lužek - tam pokud nerostou houby, se člověk potkat nedá, cesta široká promrzlá pohodlná, jen nepatrný poprašek (proto taky stopy nafotit nešly)... bavíme se, kam s vnoučaty v létě... a najednou proti nám vlk. Chytla jsem Nighta za obojek. Vlk na nás kouknul, zastavil se, Pepa ho stihnul zmáčknout (tma a poměrně daleko - musí to vytáhnout a hezká fotka to nebude), pak odběhl. Bohužel o pár vteřin později už fotka není, přeběhnul nám přes cestu ještě jednou - a blíž... Night v klidu, jen počmuchal... a brzy jsem ho zase vypustila. Vzhledem ke vzdálenosti od baráků a oblasti to s podstatně větší pravděpodobností byl vlk než zarostlé toulavé ČSVéčko
Koukala jsem na fotku. To je vlk, jak vyšitej . Závidím. My jsme tady u nás měli vlka zhruba půl roku. Viděli ho nezávisle na sobě tři lidi. Psala jsem ochráncům přírody tady od nás, tak sem posílali chlapika, kterej pak našel trus a stopy ve sněhu. Povídal, že tudy přes nás vede migrační stezka do Německa. Tak snad taky nějakýho někdy uvidím.Tak aspoň jsem si vlka pohladila u Rudy Desenskyho.
lesnížínka
napsal(a):
Kdybych chtěla někoho vylekat, vyplašit, tak vystřelím do vzduchu, je tam malá pravděpodobnost, že se sestřelím ultralight Použití zbraně má svá pravidla.? No jistě má, proto je tolik postřílených myslivců
Jako střílení do vzduchu je fakt trochu...ehm... když už není zbytí, tak bych se přiklonila ke střílení do země. (A třeba mi tu někdo vysvětlí, že i to je naprostá pakárna. Teď aktuálně mi to ale přijde jako menší pakárna než střílet si jen tak do vzduchu )
Jako jsem ráda, že tady máme nějaký zákony o držení zbraní a nejsme tu jak v Americe. Kdyby si tak při pocitu ohrožení střílel do vzduchu každej, tak nám to tu lítá jak na divokým západě.

bych se přiklonila ke střílení do země.
Taky nejsem žádný střelec......Ale když trefíte kámen, tak vám to střelu odrazí a zastřelíte sebe nebo někoho okolo. A v tom fofru prohlížet zem.......

Atheira
napsal(a):
Jako střílení do vzduchu je fakt trochu...ehm... když už není zbytí, tak bych se přiklonila ke střílení do země. (A třeba mi tu někdo vysvětlí, že i to je naprostá pakárna. Teď aktuálně mi to ale přijde jako menší pakárna než střílet si jen tak do vzduchu )
Jako jsem ráda, že tady máme nějaký zákony o držení zbraní a nejsme tu jak v Americe. Kdyby si tak při pocitu ohrožení střílel do vzduchu každej, tak nám to tu lítá jak na divokým západě.
Jenže to je právě ten omyl, co si tady lidi o Americe myslí. V mnoha státech USA jsou daleko přísnější zákony týkající se zbraní, než u nás. Druhý dodatek ústavy USA Američanům sice právo držet a nosit zbraň zaručuje, ale v unii je 44 států a každý má ještě svoje zákony. Jen pro představu, u nás je skryté nošení zbraně povoleno, ve Washingtonu je úplně zakázáno.
Ale to jsme už hodně OT.
napsal(a):
Jenže to je právě ten omyl, co si tady lidi o Americe myslí. V mnoha státech USA jsou daleko přísnější zákony týkající se zbraní, než u nás. Druhý dodatek ústavy USA Američanům sice právo držet a nosit zbraň zaručuje, ale v unii je 44 států a každý má ještě svoje zákony. Jen pro představu, u nás je skryté nošení zbraně povoleno, ve Washingtonu je úplně zakázáno.
Ale to jsme už hodně OT.
Já tím jen chtěla říct, že si myslím, že naše společnost není připravená na to, aby měl každý právo vlastnit zbraň. Asi to vidím dost černě, ale když si to představím, se všema těma našima českýma jardama...

Atheira
napsal(a):
Já tím jen chtěla říct, že si myslím, že naše společnost není připravená na to, aby měl každý právo vlastnit zbraň. Asi to vidím dost černě, ale když si to představím, se všema těma našima českýma jardama...
ČR má jedny z nejlepších zbraňových zákonů na světě, takže bych se nebála. Samozřejmě že se může stát, že občas tím sítem projde někdo, kdo by tu zbraň držet neměl. Ale nikdy nic není na 100%.

Stalo se u nás v městě. WC, dva chlapi vedle sebe "chč.... mi na botu, ustřelím ti palici" a jak řekl, tak udělal. V divokých devadesátkách.
A ono to za "velkou louží" s těma jardama není o nic lepší a těch zbraní je tam mnohem víc. Teď odsoudili policistku, spletla si pistoli s paralyzérem a zabila......
napsal(a):
ČR má jedny z nejlepších zbraňových zákonů na světě, takže bych se nebála. Samozřejmě že se může stát, že občas tím sítem projde někdo, kdo by tu zbraň držet neměl. Ale nikdy nic není na 100%.
Zas je pravda, že když někdo fakt chce, tu zbraň si pořídí, zákon nezákon. Ale ta nemožnost, aby úplně každý člověk jen tak šel a na každým rohu si ji koupil, je podle mě právě dobře.
O existenci jaroušů ve všech koutech světa nepochybuju. Když si ale představím průměrnýho majitele pitbulla, že by měl ještě možnost jít a pořídit si další zvedač svýho chatrnýho ega... Ježiš, ne.

napsal(a):
Stalo se u nás v městě. WC, dva chlapi vedle sebe "chč.... mi na botu, ustřelím ti palici" a jak řekl, tak udělal. V divokých devadesátkách.
A ono to za "velkou louží" s těma jardama není o nic lepší a těch zbraní je tam mnohem víc. Teď odsoudili policistku, spletla si pistoli s paralyzérem a zabila......
Jenže jestli tu zbraň neměl legálně, tak s tím stejně nikdo nic nenadělá. Můžete mít zákonů a zákazů plnou prd.el, s prominutím, ale zločinci nikdy nic dodržovat nebudou.
Co se týká policie, tak oni prostě můžou. Zrovna včera jsem viděla náhodou ve zprávách, že někde v USA, stát nevím, dělal někdo bordel v obchoďáku, naběhla tam policie a začala střílet, policajt omylem zastřelil holku v kabince, kde si zkoušela oblečení. A byl to černoch, ten policajt.

Atheira
napsal(a):
Zas je pravda, že když někdo fakt chce, tu zbraň si pořídí, zákon nezákon. Ale ta nemožnost, aby úplně každý člověk jen tak šel a na každým rohu si ji koupil, je podle mě právě dobře.
O existenci jaroušů ve všech koutech světa nepochybuju. Když si ale představím průměrnýho majitele pitbulla, že by měl ještě možnost jít a pořídit si další zvedač svýho chatrnýho ega... Ježiš, ne.
No ještě to tak.

Jenže jestli tu zbraň neměl legálně,
Nevím, jestli legálně. Ale nebyl to zločinec, bezúhonný občan, jen napitý a ve špatný čas na špatném místě.
napsal(a):
Nevím, jestli legálně. Ale nebyl to zločinec, bezúhonný občan, jen napitý a ve špatný čas na špatném místě.
pravděpodobně neměl zbraň legálně. Protote každý vlastník zbrojního průkazu, který o něj nechce přijít, pokud plánuje pít, zbraně nechává doma. Pod vlivem nesmí mít u sebe zbraň a i kdyby ji nakrásně použil oprávněně, tak to, že by nadýchal, by byl pro něj velký problém. Znám hodně střelců, většina z nich u sebe zbraň nosí. A jsou to lidi, kteří nikdy nedělají problémy, problémovým situacím se vyhýbají a to i v případě, že zbraň u sebe nemají. O zbroják mohou přijít i v případě, že někomu rozbijí hlavu v opilosti půllitrem (a zbraně mají přitom doma v trezoru). Legálně drženou zbraní je u nás způsobeno minimum vražd.

napsal(a):
Pochybuju, že ji měl legálně. Protože jinak by si ji do hospody nevzal.
Na druhou stranu byly to divoký devadesátky, tenkrát bylo možný všechno.

Fatia
napsal(a):
pravděpodobně neměl zbraň legálně. Protote každý vlastník zbrojního průkazu, který o něj nechce přijít, pokud plánuje pít, zbraně nechává doma. Pod vlivem nesmí mít u sebe zbraň a i kdyby ji nakrásně použil oprávněně, tak to, že by nadýchal, by byl pro něj velký problém. Znám hodně střelců, většina z nich u sebe zbraň nosí. A jsou to lidi, kteří nikdy nedělají problémy, problémovým situacím se vyhýbají a to i v případě, že zbraň u sebe nemají. O zbroják mohou přijít i v případě, že někomu rozbijí hlavu v opilosti půllitrem (a zbraně mají přitom doma v trezoru). Legálně drženou zbraní je u nás způsobeno minimum vražd.
Přesně tak, držitel ZP si sakra dává pozor na to, aby se v jeho přítomnosti něco nestalo. A než v sebeobraně opravdu vystřelí, tak 100x přemýšlí.

Včera jsem poprvé viděla, jak se venči pes u auta. Evidentně byl na to zvyklý.

Tak my vcera vyrazili na hory, tak trochu za sněhem. Kluci si fakt makli, ale musím říct že jsou skvělí trekovi psi, bezmála 18 km, nahoru mi dost pomohli, dolů netahali. Jen těch lidí, hrůza. Vědět to, nechám si hory po novém roce, protože to bylo až nechutné, jaké davy proudily nahoru. Nevybaveni, v teniskach, riflich... Fakt by mě zajímalo, jak pak šli dolů, protože já bych bez nesmeku šla ještě dneska.
Fotek moc nemám, viditelnost nahoře byla bidna a musela jsem se naplno věnovat klukům.

napsal(a):
Tak my vcera vyrazili na hory, tak trochu za sněhem. Kluci si fakt makli, ale musím říct že jsou skvělí trekovi psi, bezmála 18 km, nahoru mi dost pomohli, dolů netahali. Jen těch lidí, hrůza. Vědět to, nechám si hory po novém roce, protože to bylo až nechutné, jaké davy proudily nahoru. Nevybaveni, v teniskach, riflich... Fakt by mě zajímalo, jak pak šli dolů, protože já bych bez nesmeku šla ještě dneska.
Fotek moc nemám, viditelnost nahoře byla bidna a musela jsem se naplno věnovat klukům.
A zdravím Lysou horu, moji srdcovku (jako celé Beskydy).
napsal(a):
Krásné fotky
Za sněhem bych taky vyrazila hned, ale moc lidí mi to taky vždycky znechutí.
Přesně z takové sorty, o kterých se tu zmiňujete, jsou pak ti, o kterých se píše, že pro ně letěl vrtulník kdovíkam. Oni ti lidi nejenže nepřemýšlí, jak se správně obléct do takového terénu a počasí, často v honbě za dobrodružstvím, hezkýma fotkama, ani nedomýšlí důsledky a vlezou fakt všude. To je v kombinaci s obutím a nezkušeností hotová katastrofa.
napsal(a):
A na jelena jste zapomněla
Jsem si koupila na krb takového sranda jelena vánočního a muž ho označil za tlustého kozla

napsal(a):
A zdravím Lysou horu, moji srdcovku (jako celé Beskydy).
Lysá už není co bývala. Je to tak komerční kopec, že se divím že nahoru ještě nejezdí autobus co hodinu
Normálně se fotíme s hladicim bodem, tentokrát jsme tam ani nešli, taková byla nahoře masa lidí. Až je mi to líto, že místo aby člověk na horách vyfouknul, musí se prodirat davem jako v obchoďáku...
Chci zítra vyrazit ještě snad na nějaký méně komerční kopec ale popravdě mě vůbec nenapadá jaký, aby tam nebylo stádo silvestrovskych horalu, nadrbanych rumem. Už jen proto že divné lidi moji psi vyhodnocuji ne uplne příznivě a nerada bych řešila nějaký konflikt

napsal(a):
Lysá už není co bývala. Je to tak komerční kopec, že se divím že nahoru ještě nejezdí autobus co hodinu
Normálně se fotíme s hladicim bodem, tentokrát jsme tam ani nešli, taková byla nahoře masa lidí. Až je mi to líto, že místo aby člověk na horách vyfouknul, musí se prodirat davem jako v obchoďáku...
Chci zítra vyrazit ještě snad na nějaký méně komerční kopec ale popravdě mě vůbec nenapadá jaký, aby tam nebylo stádo silvestrovskych horalu, nadrbanych rumem. Už jen proto že divné lidi moji psi vyhodnocuji ne uplne příznivě a nerada bych řešila nějaký konflikt
Esi je tam sníh, tak se to schová.

napsal(a):
Jo, stejný pocit. My zítra taky vyrážíme někam na hory, uvidíme ještě, kam se rozhodneme.

napsal(a):
milujeme hory, nemilujeme davy a už vůbec ne řítiče na kolech. Naštěstí objevujeme oba dva Jizerky od dětství a známe tam snad každou cestičku, každý potok, každý kopec... Navíc jsme vstávací - takže v létě chodíme do hor brzičko ráno, kdy nepotkáme u parkovišť ani nohu... a pak zmizíme do míst, která jsou mimo běžné trasy. Takže lidi hrozí maximálně na posledním kilometru, kdy jdeme k autu. V zimě je to horší - Jizerky jsou prošpikované upravenými běžkařskými stopami a na ně pes nesmí. Sníh bývá hluboký, takže mimo cesty se dá jít chviličku (zas takovou fyzičku nemáme ani my, ani pes). Zbydou vzdálenější cíle - méně sněžné "Rusko" (bývalý vojenský prostor kolem Ralska a Hradčan), Český Ráj a podhůří Ještědu a Lužek. Ale jen co sleze sníh... zamíříme zpátky tam, kde to máme rádi a čvachtavé jizerskohorské stezníčky mimo civilizaci nám nevadí.
Jo a poznatek - pokud v okolí není občerstvení, koncentrace turistů klesá exponenciálou... Takže termosku a svačinu do ruksaku... a hned je u pustých cílů lidí míň

napsal(a):
Tak je to se vším. Před léty jsem byla na Pradědu - děs! Davy turistů, lidi s dětmi nebo psy (případně obojím), koláčci (= cyklisti) a ještě se ten den konal nějaký běh. Ale loni se Lysá vydařila, vyrazili jsme o půl páté ráno a ještě dobrý. Nicméně mě překvapilo, kolik lidí jsme potkali už na cestě zpátky.

napsal(a):
milujeme hory, nemilujeme davy a už vůbec ne řítiče na kolech. Naštěstí objevujeme oba dva Jizerky od dětství a známe tam snad každou cestičku, každý potok, každý kopec... Navíc jsme vstávací - takže v létě chodíme do hor brzičko ráno, kdy nepotkáme u parkovišť ani nohu... a pak zmizíme do míst, která jsou mimo běžné trasy. Takže lidi hrozí maximálně na posledním kilometru, kdy jdeme k autu. V zimě je to horší - Jizerky jsou prošpikované upravenými běžkařskými stopami a na ně pes nesmí. Sníh bývá hluboký, takže mimo cesty se dá jít chviličku (zas takovou fyzičku nemáme ani my, ani pes). Zbydou vzdálenější cíle - méně sněžné "Rusko" (bývalý vojenský prostor kolem Ralska a Hradčan), Český Ráj a podhůří Ještědu a Lužek. Ale jen co sleze sníh... zamíříme zpátky tam, kde to máme rádi a čvachtavé jizerskohorské stezníčky mimo civilizaci nám nevadí.
Jo a poznatek - pokud v okolí není občerstvení, koncentrace turistů klesá exponenciálou... Takže termosku a svačinu do ruksaku... a hned je u pustých cílů lidí míň
Jo, Jizerky jdou. Taky mě příjemně překvapily Lužické hory. A u nás jsou celkem liduprázdné Novohradky.

napsal(a):
Jo, Jizerky jdou. Taky mě příjemně překvapily Lužické hory. A u nás jsou celkem liduprázdné Novohradky.
Bohužel jen do času... Lidi objevují takové zatím opomíjené oblasti, a za chvíli nebude před davy úniku nikam. A příroda taky zrovna nepoděkuje....

napsal(a):
Chlupáči s Vámi mají báječné zážitky...a to je supr! Fotky máte nádherné!! děkuji za vysmátá psiska 😃👍 mne ty pěkný fotky dobíjí 🌞

cstmr - Smrk, tam není hospoda....

, jestli se to ty lidi naučili s covidem, kdy se někam nesmělo nebo je to obecně nějaký trend...vyrážet hromadně do přírody...
Já dřív, když přišli k nám do krámu rodičové s ratolestmi a děti se nudily a zlobily, bylo vidět, že za sebou nemají první obchod a zdaleka ani ne poslední, prostě takový ten výlet po obchodech zakončený obědem v nějakém řetězci rychlého občerstvení, tak jsem si říkala doprčic, venku tak hezky, proč ty děcka nevezmou někam do přírody...
No a pak se zavřela nákupní centra, kultura a všichni v přírodě, takže tam, kde jsme potkávali pár lidí za prochajdu, tak najednou procesí jak na Václaváku a já si říkala...doprčic, ať už otevřou ty obchoďáky a ať ty lidi z přírody zase pěkně zmizí do nákupních center.
Ale přijde mi, že jim to tak nějak zůstalo nebo co.
A samozřejmě na profláklých lokalitách je to ještě podstatně horší.... naštěstí, když člověk brouzdá mimo civilizaci a turistické trasy, tak to naštěstí jde.

my dneska dopoledne byli v Betlémských skalách (součást Klokočských skal - Český ráj kousek od Turnova). A nepotkali jsme tam člověka - neb mlha, mžilo, a tak místa, kde v létě je hlava na hlavě... jsme měli sami pro sebe. Pravda, Zdenčina vyhlídka moc nevyhlídkovala

napsal(a):
cstmr - Smrk, tam není hospoda....
Bohužel Smrk už je stejná hrůza jako Lysá, i když tam hospoda není. Předloni jsem tam byla ještě bez psů, zlatý byl na to moc malý, a nahoře, to byl masakr. Hlava na hlavě, deka na dece, vyfotily jsme si s kamarádkou nápis a radši jsme šly dolů.
Jinak Vahine, děkuji, ono já jsem hrozně ráda že kluci přestože jsou tvrdí hlídači, milují všechny aktivity které mě napadnou, jsou výborní gaučáci i trekovi psi, projdeme se ve městě i na louce, v davu, v hluku, jezdíme vlaky, autobusy... Zbožňuji je
Ahojte! U nás dnes 16 stupňov,takže fotka so snehom nehrozí,ale...bola som dnes ako doprovod pre šteniatko pudlika. Najlepšia kamoška si splnila svoj detský sen,tak sme skoro ráno vyrazili pre malú slečinku. Volá sa Ruby a je úžasná!

Jelikož se už 3.den po práci snažím vykurýrovat z nachlazení, tak je pes venku s pánečkem Než zase začne silvestrovský kravál,vyfotila jsem si alespoń krásný západ slunce,ale říká se,že když západ hoří, bude větrno.

My byli dnes nakonec bez psů, protože všude buď bahno, nebo led, nestíhala bych dávat zároveň pozor na sebe i na psy. Dali jsme si stezku z Karlovy Studánky do Malé Morávky, lidí všude plno, jen v tom lese nebyla ani noha.

napsal(a):
My byli dnes nakonec bez psů, protože všude buď bahno, nebo led, nestíhala bych dávat zároveň pozor na sebe i na psy. Dali jsme si stezku z Karlovy Studánky do Malé Morávky, lidí všude plno, jen v tom lese nebyla ani noha.
Vy se máte,alespoń nějaký sníh,u nás je bahno,zem pod ním zmrzlá,tak na tom ještě stojí voda.Pes přišel zacákaný pomalu až na hřbet.

domi.t
napsal(a):
Ahojte! U nás dnes 16 stupňov,takže fotka so snehom nehrozí,ale...bola som dnes ako doprovod pre šteniatko pudlika. Najlepšia kamoška si splnila svoj detský sen,tak sme skoro ráno vyrazili pre malú slečinku. Volá sa Ruby a je úžasná!
Ta je úžasná! Beruška jedna meruňková! ❤️ Ach jo, já už chci taky štěkanátek. :-))

domi.t
napsal(a):
To je ňufík!
napsal(a):
Ta je úžasná! Beruška jedna meruňková! ❤️ Ach jo, já už chci taky štěkanátek. :-))
Je naozaj na zjedenie a aj veľmi dobrá,polovicu trojhodinovej cesty prespala a zvyšok sa hrala s hračkami. Len ma prekvapila jej "veľkosť"- zmestila sa mi do dlaní a to jaxm extrémne malé dlane!

domi.t
napsal(a):
Je naozaj na zjedenie a aj veľmi dobrá,polovicu trojhodinovej cesty prespala a zvyšok sa hrala s hračkami. Len ma prekvapila jej "veľkosť"- zmestila sa mi do dlaní a to jaxm extrémne malé dlane!
Když je clovek zvyklý na velké psy, tak ti mikro jsou prostě skoro jako morčata
My dnes vyrazili obejít Palkovicke hurky, šla jsem v tričku, jak bylo teplo, přitom ještě před týdnem jsme šli tutéž trasu na sněhu. Teď už jen přežít noc, kluci nemají strach, spíš mají tendence hlídat a štěkat na lumpy, tak snad se dnes vyspíme
Přejeme všem krásný nový rok
napsal(a):
Když je clovek zvyklý na velké psy, tak ti mikro jsou prostě skoro jako morčata
My dnes vyrazili obejít Palkovicke hurky, šla jsem v tričku, jak bylo teplo, přitom ještě před týdnem jsme šli tutéž trasu na sněhu. Teď už jen přežít noc, kluci nemají strach, spíš mají tendence hlídat a štěkat na lumpy, tak snad se dnes vyspíme
Přejeme všem krásný nový rok
Luci,len to skresľuje fotka alebo je naozaj pán čierny nižší a mohutnejší ako pán svetlý? Viem,že je mladší.
Sú to najkrajší 🧸🧸na Ifaune!

napsal(a):
my dneska dopoledne byli v Betlémských skalách (součást Klokočských skal - Český ráj kousek od Turnova). A nepotkali jsme tam člověka - neb mlha, mžilo, a tak místa, kde v létě je hlava na hlavě... jsme měli sami pro sebe. Pravda, Zdenčina vyhlídka moc nevyhlídkovala
Všichni byli na Ještědu :-)). ( Já ne, já jen jela okolo )

napsal(a):
Vy se máte,alespoń nějaký sníh,u nás je bahno,zem pod ním zmrzlá,tak na tom ještě stojí voda.Pes přišel zacákaný pomalu až na hřbet.
Máme to podobně, navíc kličkujeme mezi kravincema.

domi.t
napsal(a):
Luci,len to skresľuje fotka alebo je naozaj pán čierny nižší a mohutnejší ako pán svetlý? Viem,že je mladší.
Sú to najkrajší 🧸🧸na Ifaune!
Máš pravdu, Domi, pan zlatý je vyšší, méně robustní i chlupatý, cernousek je o dobrých pět čísel menší, ale až nabere tu správnou hmotu, bude výrazně hrubší 😊
Maji to po maminkach.
Takoví moji Pat a Mat
psa nemám tak jsem vyvenčila jen sebe - krásných 40 km na kole.
Bylo +12 C a úžasný krvavý západ slunce.
přeji všem veselého Silvestra a hodně zdraví, štěstí a lásky vám i vašim čtvernožcům v novém roce 2022.
Snad už ten příští rok bude trochu normální.

GAELLE
napsal(a):
přeji všem veselého Silvestra a hodně zdraví, štěstí a lásky vám i vašim čtvernožcům v novém roce 2022.
To je hezké, pro jahody si skočím ke 12. měsíčkům a jdu otevřít šampáňo !
Jednou jsme takhle stály s kamarádkou na silnici pod Smědavou. Slunce zapadlo, teplota rychle klesala dost hluboko pod nulu, na nebi vyskočila první hvězda a my jsme rozmýšlely u zkratky jestli to risknout a jet, nebo ty běžky zout a jít po silnici pěšky.
Zastavilo auto se slovy "ženský pitomý, nastupte si" a pak ještě hartusení, když za námi nakládal lyže. Tak kamarádka pípla "proč jste nám tedy zastavili?" - "protože jsem z frýdlantský chirurgie a rád bych měl klidnou noční, kačeny pitomý"
A takový krásný modrý oči měl pan doktor Kořínek.

venčení v posledním týdnu loňského roku... Začali jsme mrazivým nedělním ránem u naší ruprechtické kapličky (bylo tam mínus patnáct, pes měl i uši schované v kabátu), v úterý jsme byli na "vlčí" procházce kousek od Mařenic v Lužických horách, ve čtvrtek jsme se klouzali po zbytcích ledu v Karlově na úbočí Ještědu a včera jsme byli v mlžných Betlémských skalách (kus Českého ráje)

GAELLE
napsal(a):
Jste úžasná👍tleskám Vám....a snad bude ten příští rok fakt lepší🍀🌷

Včera příjemný výlet ve "vlahém jarním dni" z Chrastavy na Výhledy, tam opékání buřtů, cukroví, kávička, šampíčko atd. - a přes Vysokou zpět do Chrastavy. Nádherné výhledy na vrchy Lužických hor, odpoledne sluníčko a večer krvavý západ slunce. Bylo nás 16 kamarádů a jedna moje žížala a moc jsme si to užili. Přejeme krásný nový rok všem a těm, kterým odešel jejich psí parťák za duhový most, přeju z celého srdce, ať si je letos najde nová spřízněná psí duše.

jiva, máme jenom jiný podklad, ale ten bílý flek je zcela shodný

napsal(a):
jiva, máme jenom jiný podklad, ale ten bílý flek je zcela shodný
Jo bílý flek se ráno prošel a pak to zalomil vprostřed dvora.Foceno z okna v patře.
A prý mu všichni mohou .....

napsal(a):
Včera příjemný výlet ve "vlahém jarním dni" z Chrastavy na Výhledy, tam opékání buřtů, cukroví, kávička, šampíčko atd. - a přes Vysokou zpět do Chrastavy. Nádherné výhledy na vrchy Lužických hor, odpoledne sluníčko a večer krvavý západ slunce. Bylo nás 16 kamarádů a jedna moje žížala a moc jsme si to užili. Přejeme krásný nový rok všem a těm, kterým odešel jejich psí parťák za duhový most, přeju z celého srdce, ať si je letos najde nová spřízněná psí duše.
to jste si dali nějakých dvacet kiláčků... to už by pro dogouna nebylo. Včera bylo krásně

Dnes + 10. Pozitivum je, že všechno oschlo a protopim polovinu dřeva, než za mrazů.
Dala jsem se do úpravy psů, hotov zatím jeden, ten nejzarostlejší. Uf.
Není nadšenej a postoj nepude.
napsal(a):
Dnes + 10. Pozitivum je, že všechno oschlo a protopim polovinu dřeva, než za mrazů.
Máš můj obdiv,pro mě je vrchol,když línaj a musím je pět minut pročesat

plus 12 je dobrý. Noru ještě na velký vejlety radši ne, i když ona by asi šla.
rozhodla jsem se, že toho využiju a umeju okna. Ježíšek přinesl takový stroj.
tak jsem začala s přípravami. uklidila jsem parapety, zahradu, spíž, umyla jsem vanu, povyhazovala jsem hromadu krámů, vyprala jsem a pověsila prádlo ven, převlékla postel, teď se pere ložní prádlo a povlaky od dekoračních koberců, vyluxovala jsem celé přízemí včetně všech pavouků, našla jsem hromadu kočičích hraček, uklidila jsem kočičí záchody
a okno stroj už je nabitý, ale už se mi fakt nechce.
Želám všetkým dvojnožcom aj štvornožcom,proste nám všetkým všetko dobré do nového roku🎉Buďme zdraví,šťastní,milujúci,milovaní!🍀Majme nádej v lepšie zajtrajšky✨Buďme takí ľudia,akých chceme stretnúť a mať vo svojom živote🙏🏻A nezabúdajme,že tí najlepší ľudia prichádzajú vtedy,keď to najmenej čakáme a zároveň najviac potrebujeme💫
napsal(a):
Ali,pošlem ti aj Nefret😎 Má tej srsti za troch minimálne🤪Pri počte tvojich psov sa jedna navyše už stratí,čo ty na to?

janaa
napsal(a):
Máš můj obdiv,pro mě je vrchol,když línaj a musím je pět minut pročesat
5 minut? Když vždycky líná ta moje, tak 30 min. česání, ale párkrát i 45 minut vkuse, ohnuté záda, nemůžu se ani narovnat nahoru.

napsal(a):
5 minut? Když vždycky líná ta moje, tak 30 min. česání, ale párkrát i 45 minut vkuse, ohnuté záda, nemůžu se ani narovnat nahoru.
ha, Nora když líná, tak je to česání na několik dní.
Ne v kuse, to se nedá, ale člověk několik desítek minut češe třeba jenom stehno nebo lopatku.

domi.t
napsal(a):
Ali,pošlem ti aj Nefret😎 Má tej srsti za troch minimálne🤪Pri počte tvojich psov sa jedna navyše už stratí,čo ty na to?
Domi, je to fuška, Dráčka jsem dělala hodinu, včetně stříhání a úpravy drápků. 🤪

výhoda skoronaháčů - v době línání přehřebelcuju gumovým kartáčem, setřu vyčesané chlupy vlhkým ručníkem a během chvilky je hotovo. A když nelíná, tak stačí občas přeleštit
napsal(a):
No,dyť furt píšu,že potřebuju bezúdržbový psy Mě to prostě nebaví a děsně mě to prudí no,dobře,když je nejhůř,tak deset minut, ale to je vrchol,jak pro mě,tak pro hyperaktivce

GAELLE
napsal(a):
A jak se vůbec daří Noře?
tváří se, že už je úplně zdravá
akorát potřebuje žrát víckrát denně

napsal(a):
tváří se, že už je úplně zdravá
akorát potřebuje žrát víckrát denně
uffff - tak ať je už jen dobře.

napsal(a):
výhoda skoronaháčů - v době línání přehřebelcuju gumovým kartáčem, setřu vyčesané chlupy vlhkým ručníkem a během chvilky je hotovo. A když nelíná, tak stačí občas přeleštit
Jo, určitě to je lepší. My, kteří jsme v mládí výšivali a pak šili a pletli na děti, se teď vyřádíme na dlouhosrťácích. 😀

napsal(a):
Jo, určitě to je lepší. My, kteří jsme v mládí výšivali a pak šili a pletli na děti, se teď vyřádíme na dlouhosrťácích. 😀
tsss - taky jsem vyšívala a šila ... ale česání já nerada - vždycky jsem byla krátkosrstá já i psi a už se těším, až se i vnučka bude culíkovat a copánkovat sama

Jinak dnes všude plno lidí, ačkoliv k večeru už poprchavalo a na trávě to dost klouzalo. Sněhu jen pár fleků.

napsal(a):
tsss - taky jsem vyšívala a šila ... ale česání já nerada - vždycky jsem byla krátkosrstá já i psi a už se těším, až se i vnučka bude culíkovat a copánkovat sama
Já vím, ale nějak to okecat musím. 😊
Pozitivum je, že psy to baví. Jinak se na to taky vykašlu.

napsal(a):
uffff - tak ať je už jen dobře.
ta asi přežije úplně všechno

napsal(a):
Já vím, ale nějak to okecat musím. 😊
Pozitivum je, že psy to baví. Jinak se na to taky vykašlu.
psa to teda nebaví, ale když to neudělám tak se z ní stává komondor a následně ostříhaný blbeček.

napsal(a):
psa to teda nebaví, ale když to neudělám tak se z ní stává komondor a následně ostříhaný blbeček.
Když to psa nebaví, ba to nenávidí, je to vopruz. Doma mám taky jeden případ, manželův miláček a budu to muset nějak řešit. A sakra se mně do toho nechce.

napsal(a):
Když to psa nebaví, ba to nenávidí, je to vopruz. Doma mám taky jeden případ, manželův miláček a budu to muset nějak řešit. A sakra se mně do toho nechce.
tak já mám svoje oblíbený norino nes.r a to ostatní řeším hlavně tak, že česu postupně, protože hodinu by teda nevydržela držet, při vhodném rozpoložení mazlícím, kdy je to takové lepší drbání a nesmí to tahat, takže musím začít při línání česat dostatečně včas, jak už jsou dredy, tak už nezbývá než to nenápadně vystříhat - zase po etapách a hodně chválit, když se to podaří
je to takové hledání rovnováhy mezi tím, co pes vydrží a mezi délkou česání aby to mělo aspoň trochu smysl

napsal(a):
tak já mám svoje oblíbený norino nes.r a to ostatní řeším hlavně tak, že česu postupně, protože hodinu by teda nevydržela držet, při vhodném rozpoložení mazlícím, kdy je to takové lepší drbání a nesmí to tahat, takže musím začít při línání česat dostatečně včas, jak už jsou dredy, tak už nezbývá než to nenápadně vystříhat - zase po etapách a hodně chválit, když se to podaří
je to takové hledání rovnováhy mezi tím, co pes vydrží a mezi délkou česání aby to mělo aspoň trochu smysl
U nás u této fenečky jde hlavně o drápky a bude to hódně těžký, ale jo, je to výzva.

Naši rusové si drápky od malinka udržují sami 😁. Dělala to i středoasiatka a anatol, tak začínám věřit tomu, že přírodnější plemena nás mají vlastně jen na hýčkání🙈

napsal(a):
Naši rusové si drápky od malinka udržují sami 😁. Dělala to i středoasiatka a anatol, tak začínám věřit tomu, že přírodnější plemena nás mají vlastně jen na hýčkání🙈
Jo, vím, že tohleto je ta nej metoda. Asi mám blbý psy no. Prostě tohleto po nich už nechci, jedeme na něčem jiným.

Nejsou blbí, vědí, že panička zařídí...
My jsme Silvestra strávili doma, v bezpečí gauče a páníčků. Nakonec to bylo lepší, než loňský rok, takže to byl vlastně příjemný večer.
O to víc jsme si to vynahradili dnes zhruba 17 kilometrovou procházkou po Palkovických hůrkách,která započala novoročním výšlapem na místní vrcholek.
Je zajímavé, jak člověk kvůli vlastnímu strachu vlastně omezuje psa. Ze strachu, aby náhodou na někoho neskočil nebo nezavrčel, jsme uvažovali, že zůstaneme stranou od všech a teplý čaj koupíme na etapy. No a nakonec byl úplně v klidu. Nechal se drbat, hladit, čuchačka probíhala na všech frontách, smál se od ucha k uchu.
Výhoda byla, že se honili přeháňky, takže na vrcholek vyrazili jen opravdoví nadšenci.
Jediný den v roce, kdy nám nevadí mačkání s lidma.
Ať máte všichni úspěšný rok 🌸

napsal(a):
Chudáček týraný. Že se nestydíte!

napsal(a):
Tak to zírám 😃 to je dobrý👍...jak jsem stará, tak jsem teda překvapená 🙈

napsal(a):
Kouká vyčítavě 😃, ale dobrá práce, moc pěkný noženky paničko 🐾👍

Chrťata jsou díky tomu fakt legrační, dělají si manikúru několikrát týdně a postupně na všech čtyřech 😊

napsal(a):
..tak já před chvílí vzala z gruntu všechny tří kočky.....motýl ležel tiše jako pěna aby na něj náhodou také nedošlo....
napsal(a):
..tak já před chvílí vzala z gruntu všechny tří kočky.....motýl ležel tiše jako pěna aby na něj náhodou také nedošlo....
Koukaje na tu hromadu...máš teď tři sfinxy? Motýlovi se nedivím, tak by nechtěl dopadnout nikdo, musela by jsi mu koupit trencle, přece by tak nechodil po ulici

lesnížínka
napsal(a):
Koukaje na tu hromadu...máš teď tři sfinxy? Motýlovi se nedivím, tak by nechtěl dopadnout nikdo, musela by jsi mu koupit trencle, přece by tak nechodil po ulici
..nechávám hlavu a ocas a trochu nohy do jara budou zase jako medvídci...ale chodil chodil, jen bych dělala že není můj....

napsal(a):
..nechávám hlavu a ocas a trochu nohy do jara budou zase jako medvídci...ale chodil chodil, jen bych dělala že není můj....
Proč jim to děláte?

napsal(a):
Proč jim to děláte?
..protože doporučil veterinář, že jsou tak prevelice nasrstěny, že hrozí zácpa žaludku při jejich stálém čištěním se....dělám to už nějakou dobu a vcelku i drží.....

napsal(a):
..protože doporučil veterinář, že jsou tak prevelice nasrstěny, že hrozí zácpa žaludku při jejich stálém čištěním se....dělám to už nějakou dobu a vcelku i drží.....
Díky za info.

napsal(a):
Kamarádka to dělala taky, taky na doporučení veterináře.

napsal(a):
Naše pyrenejka to dělá taky...ale ne komplet, drápy má obroušené běžným venkovním provozem, ale udržuje si takhle drápy na paspárcích....a musím říct, že jsem z toho byla překvapená taky.

dneska jsme venčili v lesích kolem Druzcova - točili jsme to kolem Pruského kříže u Holubníku. Kdybych věděla, že bude tak hezky, volila bych nějaký "vyhlídkový" okruh. Ale kdybych plánovala vyhlídky, jak se znám... bude mlha jak mlíko. Psisko si to užilo - dokonce mohl lítat nahatý, neb bylo přímo jarně... a tak kabát zůstal doma

napsal(a):
Díky za info.
..není zač..
napsal(a):
Proč jim to děláte?
No aby se zasmála hned, jak přijde domů. venku samé kyselé obličeje a doma, tahle rota, co je přepadli holiči. Já bych se teda asi řehtala pořád. Jinak si myslím, že domácí kočka ty chlupy ani k ničemu nepotřebuje a nejspíš je jí jedno, jestli je někde má, či nemá Evi, schovej zrcadla

napsal(a):
dneska jsme venčili v lesích kolem Druzcova - točili jsme to kolem Pruského kříže u Holubníku. Kdybych věděla, že bude tak hezky, volila bych nějaký "vyhlídkový" okruh. Ale kdybych plánovala vyhlídky, jak se znám... bude mlha jak mlíko. Psisko si to užilo - dokonce mohl lítat nahatý, neb bylo přímo jarně... a tak kabát zůstal doma
My dnes dopoledne na golfu na Fojtce, bylo nádherně, byly jsme tam samy a měly celé hřiště jen pro sebe. Sluníčko se pomalu šplhalo nad hřeben Jizerek a postupně celý golf osvětlovalo, no krása. Už dřív jsem přemýšlela, jestli do toho ohradníku, kterým obehnali celé golfové hřiště, jde skutečně proud. Dnes si k tomu žížala v nestřežené chvilce čuchla - jde. Chudinka se tak vyděsila, že skoro celou zpáteční cestu šla u nohy, ačkoliv povel k noze ještě neumí :-)
Teď dáme kávu a vyrážíme na odpolední várku - minimálně 10 km.

napsal(a):
Tak to bylo o fous, to jsme se skoro potkali. I když vy asi chodíte dřív. Už to vidím, ne asi - určitě. My jsme se tam motaly, když vy už jste psala.

napsal(a):
My dnes dopoledne na golfu na Fojtce, bylo nádherně, byly jsme tam samy a měly celé hřiště jen pro sebe. Sluníčko se pomalu šplhalo nad hřeben Jizerek a postupně celý golf osvětlovalo, no krása. Už dřív jsem přemýšlela, jestli do toho ohradníku, kterým obehnali celé golfové hřiště, jde skutečně proud. Dnes si k tomu žížala v nestřežené chvilce čuchla - jde. Chudinka se tak vyděsila, že skoro celou zpáteční cestu šla u nohy, ačkoliv povel k noze ještě neumí :-)
Teď dáme kávu a vyrážíme na odpolední várku - minimálně 10 km.
ohradníky proti prasatům... to už je i na Malevilu - holt prasata a golf moc nejdou dohromady...

Trickyvoo
napsal(a):
Teda pardon, ty dopadly, být pes, tak se raději někam zahrabu, aby na mě nedošlo .
..no berou to tak, te krátké chlupy dlouhý rozum...I když u té jedné nevím, tam ten rozum není co na svět přišla.....ale hezky u té procedury sedí a obcas I leží...už jsem se hodně zlepšila, poprvé jsem se jich lekla I já.....

janaa
napsal(a):
Ta druhá je vystřižená z nějakýho satanskýho hororu
..to je Hogo fogo Bobina von Thomayer...jakoperšanka z popelnice.....
Evo,potkat toho prostředního v lese,tak nevím co bych udělal. Vem si vzor jak mám vypadat kocour.

kouták
napsal(a):
Evo,potkat toho prostředního v lese,tak nevím co bych udělal. Vem si vzor jak mám vypadat kocour.
...to je krasnej mour.....no ona ta ptostredni je slečna.....

kouták
napsal(a):
Krasavec! Není křížený s rysem?
napsal(a):
Krasavec! Není křížený s rysem?
Rys tam také někde běhá,ale ten by ho spíš sežral. Kočka divoká byla zachycena fotopastí u nás asi před 3 roky,tak kdoví po čem je. Jeho máma je skoro celá černá,ale žije někde v lese,protože jí občas zahlédnu u lesa na louce tak 3 km od vesnice.

kouták
napsal(a):
Rys tam také někde běhá,ale ten by ho spíš sežral. Kočka divoká byla zachycena fotopastí u nás asi před 3 roky,tak kdoví po čem je. Jeho máma je skoro celá černá,ale žije někde v lese,protože jí občas zahlédnu u lesa na louce tak 3 km od vesnice.
Máma by se teoreticky (i prakticky) mohla spustit s kocourem divokým

janaa
napsal(a):
A my,co jsme na základce úkoly z praktické výchovy ala vyšívání svěřovali bratrovi, potřebujeme ty bezúdržbáky
Bratrovi? Už asi není svobodnej, co?

Křížkové vyšívání? Tak k tomu jsem se vloni po 25 letech vrátila je to pro mě úžasnej relax. Zrovna mám rozvyšitou mopsli
A jinak jak velký rádius má vlk? Si totiž myslim, že ten, co ho potkala Xerxová, patří k naší ralské smečce...? O jiné totiž víc na sever nevím.
A jinak všem přeji lepší nový rok, než byl ten minulý a všechny před tím.

cit: A jinak jak velký rádius má vlk? Si totiž myslim, že ten, co ho potkala Xerxová, patří k naší ralské smečce...? O jiné totiž víc na sever nevím.
Před pár dny jsem poslouchala reportáž v tv, kde uváděli, že v Českém Švýcarsku žije 5 vlčích smeček, tak to mohl taky být vlk česko-sasko-švýcarský ....

napsal(a):
cit: A jinak jak velký rádius má vlk? Si totiž myslim, že ten, co ho potkala Xerxová, patří k naší ralské smečce...? O jiné totiž víc na sever nevím.
Před pár dny jsem poslouchala reportáž v tv, kde uváděli, že v Českém Švýcarsku žije 5 vlčích smeček, tak to mohl taky být vlk česko-sasko-švýcarský ....
To je fakt, že mohl přijít ze západu. Nebo třeba taky z Polska... kdo ví. Každopádně to musel být super zážitek.

vlků je na severu spousta - Jizerky mají smečky, Lužky mají vlků taky hodně - vždyť v saské Lužici je vlk docela běžné zvíře a jsme na hlavní migrační trase. Kokořínsko a Ralsko není daleko - a vlčí mládežníci se toulají na obří vzdálenosti (80-100 km klidně za den). Vzácné setkání je to kvůli plachosti - přeci jen se většinou spatřit relativně zblízka nedá. Zážitek to byl - a překvapuje mě, kolik lidí (vyprávím to v práci na potkání ) se ihned ptá, zdali neútočil a jestli jsme se báli

napsal(a):
vlků je na severu spousta - Jizerky mají smečky, Lužky mají vlků taky hodně - vždyť v saské Lužici je vlk docela běžné zvíře a jsme na hlavní migrační trase. Kokořínsko a Ralsko není daleko - a vlčí mládežníci se toulají na obří vzdálenosti (80-100 km klidně za den). Vzácné setkání je to kvůli plachosti - přeci jen se většinou spatřit relativně zblízka nedá. Zážitek to byl - a překvapuje mě, kolik lidí (vyprávím to v práci na potkání ) se ihned ptá, zdali neútočil a jestli jsme se báli
Já se naopak divím, že se vám vůbec ukázal, musel vás přeci slyšet z dálky.

jinak při pondělku má psisko více méně klidový režim... a já chodím sama za maminkou - pěšky půlhoďku tam a pak zase zpátky... A dneska jsem myslela, že zabiju asi všechny pejskaře, které jsem potkala. Nejprve starší pán s boxerem, který sice po psovi uklidil bobek a vzorně mu utřel pozadí... ale bylo mu pak úplně jedno, že mi leze jeho pes do kapsy (cítil asi zbytky piškotů), staví se mi o nohu... a začal ho odvolávat (marně), až když jsem na psa už naštvaně houkla a plácla ho po zvědavé nenechavé hubě. Vzápětí pes zdrhnul na značnou vzdálenost obtěžovat stařičkou vižlí dámu... a páník volal a volal...
O chvíli později paní venčila jorka (navolno) a mladého foxe měla na flexině. A pes vyrazil - zasekla, hodil salto, popustila vyrazil zasekla hodil salto... a pak ho zmlátila neb se začal v něčem válet... a do toho plakal nějaký maliňák zavřený v místní chovce belgičáků - na té "oplocence" mají děsný binec a jsou zavření tak, aby neviděli ven (a neštěkali)... a nějak mi to přišlo líto

napsal(a):
Já se naopak divím, že se vám vůbec ukázal, musel vás přeci slyšet z dálky.
asi se s ohledem na vzdálenost a volný únikový prostor necítil ohrožen. Klika.
My se rozloučili se starým rokem a přivítali nový zase pěkně s výhledem na kopečky, který tady u nás v placaté říši tak zoufale chybí.
Barvy první fotky jsou reálné, nejsou fotošoplý.

a do toho plakal nějaký maliňák zavřený v místní chovce belgičáků - na té "oplocence" mají děsný binec a jsou zavření tak, aby neviděli ven (a neštěkali)...
To je ta chovka na plácku za Hokejkou? Pořád ještě ?

napsal(a):
a do toho plakal nějaký maliňák zavřený v místní chovce belgičáků - na té "oplocence" mají děsný binec a jsou zavření tak, aby neviděli ven (a neštěkali)...
To je ta chovka na plácku za Hokejkou? Pořád ještě ?
je...

napsal(a):
je...
To už je takových let, divím se, že si dlouholetá chovatelka nesežene něco vhodnějšího. Asi to není jen tak.
Tak dneska to žádná bomba nebyla, děsně pršelo. Jen dvě věci mě dnes vyluzovaly úsměv na rtech. První, že fenka celkem dobře poslouchala. Nechala se odvolat i od blitků, jen s těma krtkama je to pořád trochu boj, ty jsou pořád zajímavější než nějaký pamlsky a druhá mé nové goretexové boty. Já po nich toužila už roky, ale žádné mi v obchodě neseděli, až teď po svátkách jsem byla rozhodnutá, že je musím mít stůj co stůj. Moje velikost byla u dam zase vyprodaná a mě poprvé napadlo se otočit k pánům a zjistila, že tam taková velikost přebývá a nakone ty boty vypadají elegantněji, než co je obvykle v nabídce u nás žen. Asi moc Popeláků takovou botu neobulo. I já jsem brala vel. 41 a to mám vel. 40 jako pohodlnou velkou botu a navíc mám úzkou nohu a v botě mi noha nelítala. Takže jsem dneska šla v tom dešti, úžívala si sucho v botě a snila dobrých kalhotách a goretexové bundě .
Trickyvoo
napsal(a):
Tak dneska to žádná bomba nebyla, děsně pršelo. Jen dvě věci mě dnes vyluzovaly úsměv na rtech. První, že fenka celkem dobře poslouchala. Nechala se odvolat i od blitků, jen s těma krtkama je to pořád trochu boj, ty jsou pořád zajímavější než nějaký pamlsky a druhá mé nové goretexové boty. Já po nich toužila už roky, ale žádné mi v obchodě neseděli, až teď po svátkách jsem byla rozhodnutá, že je musím mít stůj co stůj. Moje velikost byla u dam zase vyprodaná a mě poprvé napadlo se otočit k pánům a zjistila, že tam taková velikost přebývá a nakone ty boty vypadají elegantněji, než co je obvykle v nabídce u nás žen. Asi moc Popeláků takovou botu neobulo. I já jsem brala vel. 41 a to mám vel. 40 jako pohodlnou velkou botu a navíc mám úzkou nohu a v botě mi noha nelítala. Takže jsem dneska šla v tom dešti, úžívala si sucho v botě a snila dobrých kalhotách a goretexové bundě .
41 Tak teď už si na staré, rozšláplé nohy beru 37, ale třeba podzimní dělají asi záměrně trochu větší, tak ty mám jak kocour v botách. Lodičky mám 36, jako mladá jsem měla 35
U nás taky dneska liják. Workovi jsem rovnou dala pláštěnku, u sebe jsem dumala, že by mohla stačit zimní bunda, ještě tak nepršelo, tak než nasákne, budem doma. Naštěstí jsem si vzala tu pláštěnku...mokří jsme byli jak myši hrozně se rozpršelo.
lesnížínka
napsal(a):
41 Tak teď už si na staré, rozšláplé nohy beru 37, ale třeba podzimní dělají asi záměrně trochu větší, tak ty mám jak kocour v botách. Lodičky mám 36, jako mladá jsem měla 35
U nás taky dneska liják. Workovi jsem rovnou dala pláštěnku, u sebe jsem dumala, že by mohla stačit zimní bunda, ještě tak nepršelo, tak než nasákne, budem doma. Naštěstí jsem si vzala tu pláštěnku...mokří jsme byli jak myši hrozně se rozpršelo.
Poznám veľa žien,čo majú 41-ku veľkosť topánok...a nie sú to žiadne "obryňe" Ja meriam 177 cm a noha 39,ono asi s tou výškou by to noha 36 neuniesla,ktovie
Trickyvoo
napsal(a):
Nohy v suchu sú úplný základ,takže chápem Vaše nadšenie
Tady to bylo naštěstí bez deště, jen zataženo a větrno, takže jsme si daly hezky hodinku a půl vkuse.
Skrz město, potom k lesíku a na louku, kolem cvičáku a pohoda. Akorát všude bahno, takže místo botasek příště zvolím pohory.
Dokonce proběhlo první neplánované štěněcí plavání, ze kterého byla ta naše nadšená. Příště ji kolem toho malého zavodněného lomu, nebo co to je, asi raději povedu na vodítku.

Dnes venčíme stylově : Já u PC, psice na kanapi. Prší až leje.
Trickyvoo
napsal(a):
Tak to já zas nechápu,jak se někdo obejde bez goretexového vybavení obecně, kvalitní pohorky s goretexem a kvalitní holínky považuju za naprostej základ
domi.t
napsal(a):
Poznám veľa žien,čo majú 41-ku veľkosť topánok...a nie sú to žiadne "obryňe" Ja meriam 177 cm a noha 39,ono asi s tou výškou by to noha 36 neuniesla,ktovie
Je to spíš loterie, bych řekla. Se sestrou jsme od sebe rok a půl, váhově i výškově se výrazně nelišíme. Já mám nohu 37, ona 41.
Podle mě je úplně z kdovíjakých šílených důvodů mezi lidmi chybně zakořeněno, že holka s malou nohou je princezna a ta s velkou princezna Fiona.

janaa
napsal(a):
Tak to já zas nechápu,jak se někdo obejde bez goretexového vybavení obecně, kvalitní pohorky s goretexem a kvalitní holínky považuju za naprostej základ
Máte tip na kvalitní holínky, prosím? To by se mi velmi hodilo.

janaa
napsal(a):
Mám,ale jsou fakt drahý
Proto chci tip, ať ty prachy nevyhodím za špatné. Mám nějaké staré z Tchiba, co jsem si vozila na festivaly, a v těch se dá tak leda dojít ze stanu do kadibudky, fakt hrůza.

napsal(a):
Máte tip na kvalitní holínky, prosím? To by se mi velmi hodilo.
Koukněte do Decathlonu na lovecké potřeby.
napsal(a):
Proto chci tip, ať ty prachy nevyhodím za špatné. Mám nějaké staré z Tchiba, co jsem si vozila na festivaly, a v těch se dá tak leda dojít ze stanu do kadibudky, fakt hrůza.
Hele,někdo si chválí i holinky z Decathlonu. Mě prostě nesedí. Měla jsem holinky ze střední cenové kategorie, alekdyž jsem v nich několik hodin,bolí mě z nich nohy. Takže jsem zainvestovala a nelituju,jsou jak bačkory,vydržím v nich celý den a noha nebolí, promakaná podrážka nikde neklouže, fakt max spokojenost. Akorát ta cena je cena kožených pohorek (a teď je ještě zdražili)
https://www.northstyle.cz/holinky-gateway-woodstalker-lady-17-7/
Chlap má ty samý zateplený https://www.northstyle.cz/holinky-gateway-woodwalker-lady-17-4mm-7/
Já jsem chtěla celoroční

janaa
napsal(a):
Hele,někdo si chválí i holinky z Decathlonu. Mě prostě nesedí. Měla jsem holinky ze střední cenové kategorie, alekdyž jsem v nich několik hodin,bolí mě z nich nohy. Takže jsem zainvestovala a nelituju,jsou jak bačkory,vydržím v nich celý den a noha nebolí, promakaná podrážka nikde neklouže, fakt max spokojenost. Akorát ta cena je cena kožených pohorek (a teď je ještě zdražili)
Chlap má ty samý zateplený https://www.northstyle.cz/holinky-gateway-woodwalker-lady-17-4mm-7/
Já jsem chtěla celoroční
Dík. To je přesně ten tip, co hledám. Kouknout do Decathlonu samozřejmě umím, ale obecně mě v “normálních” holínkách bolí nohy, takže radši zainvestuju do něčeho osvědčeného. Holínky se nekupují každý rok, tak to není taková (finanční) bolest.

napsal(a):
Dík. To je přesně ten tip, co hledám. Kouknout do Decathlonu samozřejmě umím, ale obecně mě v “normálních” holínkách bolí nohy, takže radši zainvestuju do něčeho osvědčeného. Holínky se nekupují každý rok, tak to není taková (finanční) bolest.
A hledáte holinky, jakože fakt holinky nebo prostě spolehlivě nepromokavé vysoké boty? Na chození se psem?
napsal(a):
No právě,já v nich fakt trávím hodiny a hodiny a v terénu,takže potřebuju pohodlnou holinku,holinku,co drží kotník, a neklouže. Je to pálka, ale prostě k tomu musím přistupovat jak k tý pohorce,na těch taky nešetřím. Jen jsem si tedy odmítla koupit jedny na léto a jedny na zimu, tak do těch letních dávám termo ponožky a nahřívací vložky,když je echt zima. Ale opačně na léto zateplený fakt nee
A mužskej se hroutil,když jsem mu říkala,kolik stály, a pak když je viděl,tak si objednal ty zimní a taky si je nemůže vynachválit

napsal(a):
A hledáte holinky, jakože fakt holinky nebo prostě spolehlivě nepromokavé vysoké boty? Na chození se psem?
Ano. A zároveň dobře omyvatelného, abych to venku ostříkala hadicí od bahna atd.
Atheira
napsal(a):
Je to spíš loterie, bych řekla. Se sestrou jsme od sebe rok a půl, váhově i výškově se výrazně nelišíme. Já mám nohu 37, ona 41.
Podle mě je úplně z kdovíjakých šílených důvodů mezi lidmi chybně zakořeněno, že holka s malou nohou je princezna a ta s velkou princezna Fiona.
O tu Fionu ani tak nejde...jen mi s prominutím teda ta noha v obr 41 lodičkách nepřijde vůbec hezká...spíše lyže, než lodička No taky se dočkáme bráchova malá, nemá po kom být velká, je jí 8 a má botu 35. Takže na malou nohu to fakt nevypadá. Jen mě napadá...proč lidi tak rostou(celkově) když jen sedí? K čemu jim to má být? Ta výška, o velké noze ani nemluvě, když fakt jen sedí? Soudruzi z NDR asi někde udělali chybu

janaa
napsal(a):
No právě,já v nich fakt trávím hodiny a hodiny a v terénu,takže potřebuju pohodlnou holinku,holinku,co drží kotník, a neklouže. Je to pálka, ale prostě k tomu musím přistupovat jak k tý pohorce,na těch taky nešetřím. Jen jsem si tedy odmítla koupit jedny na léto a jedny na zimu, tak do těch letních dávám termo ponožky a nahřívací vložky,když je echt zima. Ale opačně na léto zateplený fakt nee
A mužskej se hroutil,když jsem mu říkala,kolik stály, a pak když je viděl,tak si objednal ty zimní a taky si je nemůže vynachválit
U mě to bude podobné - budu je potřebovat s ohařiskem do obdobného režimu. :-))
janaa
napsal(a):
Já jsem chtěla celoroční
Tak ty vypadají fakt dobře Jen v takových barvách bych si je nekoupila, něco veselejšího potřebuju
lesnížínka
napsal(a):
O tu Fionu ani tak nejde...jen mi s prominutím teda ta noha v obr 41 lodičkách nepřijde vůbec hezká...spíše lyže, než lodička No taky se dočkáme bráchova malá, nemá po kom být velká, je jí 8 a má botu 35. Takže na malou nohu to fakt nevypadá. Jen mě napadá...proč lidi tak rostou(celkově) když jen sedí? K čemu jim to má být? Ta výška, o velké noze ani nemluvě, když fakt jen sedí? Soudruzi z NDR asi někde udělali chybu
No, tak jedný ženský přijde hnusná velká noha v lodičkách, jiná nesnáší svůj nos... Nohu si kvůli tomu žádná neuřízne a co si budem, většina ženských si stejně najde na sobě něco, co jim bude připadat hnusný a nemusí mít k tomu ani nohu 42 Podle mě je nějaká haksna fakt to nejmenší.
Dovede to kompenzovat typ boty. Kdo má na to výšku a umí chodit ve vyšších botech, bude mít i tu velkou nohu na vyšším podpatku opticky menší. Zatímco když si na velkou nohu obujete placku, holt budete vypadat jako že máte ploutve.
lesnížínka
napsal(a):
Ja aj chodím.Ževraj aj veľmi slušne bežím. Aj ležím Aj veľa plávam. Aj bicyklujem.
domi.t
napsal(a):
Btw. zmenila som si nick Na moje skutočné meno. Tak ja len že sme to s Nefret stále my
Bože, ještě, že jsi se přihlásila a i tak si budu muset zvykat, že jsi to ty Mám to na noťasu zvětšené a nemám tam profilovky, takže si často pletu lidi, páč je nevidím. Tohle bude oříšek