janaa
napsal(a):
Hele,někdo si chválí i holinky z Decathlonu. Mě prostě nesedí. Měla jsem holinky ze střední cenové kategorie, alekdyž jsem v nich několik hodin,bolí mě z nich nohy. Takže jsem zainvestovala a nelituju,jsou jak bačkory,vydržím v nich celý den a noha nebolí, promakaná podrážka nikde neklouže, fakt max spokojenost. Akorát ta cena je cena kožených pohorek (a teď je ještě zdražili)
https://www.northstyle.cz/holinky-gateway-woodstalker-lady-17-7/
Chlap má ty samý zateplený https://www.northstyle.cz/holinky-gateway-woodwalker-lady-17-4mm-7/
Já jsem chtěla celoroční
Jani,máme rovnaké
A zimné mám tieto https://www.ibo.sk/obuv-a-oblecenie/polovnicka-obuv/gumaky/polovnicka-gumena-obuv-demar-hunter-pro-lady
Sú ľahké a majú veľmi teplú merino vložku, ktorá sa dá vybrať...ale na tie naše spoločné nemajú
Uživatel s deaktivovaným účtem

Boty jsou u mě věčný téma, mám nohu 35, některý mi jsou i 36, ale je to furt bída. Hi-Tec nebo Adidas, který jsem většinou v těchto velikostech schopna sehnat, vydrží nepromoknout stěží jednu sezónu.
napsal(a):
Boty jsou u mě věčný téma, mám nohu 35, některý mi jsou i 36, ale je to furt bída. Hi-Tec nebo Adidas, který jsem většinou v těchto velikostech schopna sehnat, vydrží nepromoknout stěží jednu sezónu.
Sarah, to jste takový prcek jako já? Jinak by jste se asi převracela
domi.t
napsal(a):
Jani,máme rovnaké
A zimné mám tieto https://www.ibo.sk/obuv-a-oblecenie/polovnicka-obuv/gumaky/polovnicka-gumena-obuv-demar-hunter-pro-lady
Sú ľahké a majú veľmi teplú merino vložku, ktorá sa dá vybrať...ale na tie naše spoločné nemajú
Domi dotaz. Máš na hřbetu ruky hánky? Máme diskusi vedle a nevím...není to ze slovenštiny? Používá se u nás a netuším, jak se to řekne vlastně česky

lesnížínka
napsal(a):
Sarah, to jste takový prcek jako já? Jinak by jste se asi převracela
Jo, 153 cm asi i s botama.
domi.t
napsal(a):
Jani,máme rovnaké
Já mám ještě zateplený pohorky,do mrazů a relativního sucha nebo trochu sněhu, a pak vyloženě od Kamiku sněhule, něco jako ty https://www.spartoo.cz/KAMIK-NATION-PLUS-x5826098.php?track_id=adwo_fglmxt&sx=H&utm_source=Froogle-Mixte&utm_medium=comparateurs&utm_content=5826098&utm_campaign=adwo_fglmxt&size_id=6&ggnetwork=g&ggcreative=52463619862&ggkeyword=&ggmatchtype=&ggsource=s&mkwid=_dc&plid=&ggcamp=233511262&ggproduct_partition_id=29284232694&gclid=EAIaIQobChMI796T_P6X9QIVqeiGCh0HuAA5EAQYFCABEgICsfD_BwE
Odett - do tohohle režimu fakt doporučuju. Já letos i většinu ranních procházek prochodila v holinách, trávu u nás způlky nesekali vůbec, pořád pršelo, takže holinky to jistily

@rapotacka11 Já půjdu do těch, co doporučují dámy, to je přesně to, co potřebuju.
@Janaa Jo, to je přesně ono. Přemigrovali jsme teď na venkov, takže to bude podobné. Podmáčené louky, oranice a tak.
napsal(a):
@rapotacka11 Já půjdu do těch, co doporučují dámy, to je přesně to, co potřebuju.
@Janaa Jo, to je přesně ono. Přemigrovali jsme teď na venkov, takže to bude podobné. Podmáčené louky, oranice a tak.
No,tak to je jasný. A oranice,tam prostě nic jinýho než holinky neexistuje. A taková jílová oranice, plus jeden stupeň, a v tom celej den hon,to je teprve něco jsem letos do jednoho sdružení brala poprvé kamarádku a říkala jsem jí, holinky nutný! Proč? Mám pohorky s goretexem. No,po první leči pochopila
Před vánoci jsem si z náhlého popudu koupila boty Rieker, jakože spíš na civilní nošení, do práce, po městě a tak.
Jenomže jsem zjistila, že jsou super i na chození se psy, jsou děsně pohodlný, skoro vůbec nepropouští vodu, takže se můžu brodit mokrou travou a a nohy suchý.
https://www.rieker-eshop.cz/obuv/damska-kotnikova-obuv-rieker-z4243-14-modra-w1--10300839.html?gclid=Cj0KCQiA_c-OBhDFARIsAIFg3eyJnH0dAVc5YdAzHwN421dYJNM38AWqBej-8L5q3nGmGH6ALvpj5c4aAuOHEALw_wcB

janaa
napsal(a):
No,tak to je jasný. A oranice,tam prostě nic jinýho než holinky neexistuje. A taková jílová oranice, plus jeden stupeň, a v tom celej den hon,to je teprve něco jsem letos do jednoho sdružení brala poprvé kamarádku a říkala jsem jí, holinky nutný! Proč? Mám pohorky s goretexem. No,po první leči pochopila
No právě. Radši koupím drahé holiny než mít desatero párů pohorek na jedno použití.

lesnížínka
napsal(a):
Bože, ještě, že jsi se přihlásila a i tak si budu muset zvykat, že jsi to ty Mám to na noťasu zvětšené a nemám tam profilovky, takže si často pletu lidi, páč je nevidím. Tohle bude oříšek
No já zase naopak, jak vidím profilovky a jak jsem trochu "autista", tak mě dělá velkej problém, když si někdo změní tu profilovku....u Domči jsem vlastně zaznamenala až teď, když si to zmínila, že má jinej nick....profilovku nechala, tak prostě vidím, že to je panička Nefretky a co si tam napíše za jméno je už vedlejší.
Ale je zase fakt, že když se náhodou přihlásím z telefonu a tam profilový fotky nevidím, tak jsem zmatená, jak lesní včela....a to si ani nikdo nemusí nicky měnit.
napsal(a):
No právě. Radši koupím drahé holiny než mít desatero párů pohorek na jedno použití.
Tak fakt doporučuju. Dokud jsem je neměla,nevěděla jsem,co jsou to pohodlný holínky, i když jsem mívala i takový,ve kterých se dalo chodit delší dobu. Ale po tom srovnání je to úplně někde jinde. Jinak v tom north stylu je mají na "dotaz", ale tuším,že do deseti dnů jsem je měla doma Jen tedy doufám,že je někde neproříznu,protože to by bolelo

janaa
napsal(a):
Tak fakt doporučuju. Dokud jsem je neměla,nevěděla jsem,co jsou to pohodlný holínky, i když jsem mívala i takový,ve kterých se dalo chodit delší dobu. Ale po tom srovnání je to úplně někde jinde. Jinak v tom north stylu je mají na "dotaz", ale tuším,že do deseti dnů jsem je měla doma Jen tedy doufám,že je někde neproříznu,protože to by bolelo
A jak sedí velikosti? Já na ně nespěchám, vižla zatím chodí po houbách, takže času dost.

lesnížínka
napsal(a):
O tu Fionu ani tak nejde...jen mi s prominutím teda ta noha v obr 41 lodičkách nepřijde vůbec hezká...spíše lyže, než lodička No taky se dočkáme bráchova malá, nemá po kom být velká, je jí 8 a má botu 35. Takže na malou nohu to fakt nevypadá. Jen mě napadá...proč lidi tak rostou(celkově) když jen sedí? K čemu jim to má být? Ta výška, o velké noze ani nemluvě, když fakt jen sedí? Soudruzi z NDR asi někde udělali chybu
Já myslím, že to souvisí s výživou, prostě se máme moc dobře. Ještě generace mých rodičů (o prarodičích nemluvě) zažila válku a poválečné období, kdy se jedlo velmi prostě a rozhodně ne mnoho.

ad boty: v takovém počasí, co je teď, to znamená deštivo a bahnivo, tak jedině boty, které lze opláchnout hadicí, což jsou holiny. Já toho nenachodím tolik, tak mi stačí i úplně obyč , mám do nich teplý vložky, co se dají vyndavat a nekloužou. Když je zima, to znamená sníh a nebo je to hnusný bahno zmrzlý, tak to jistěj sněhulky...prostě takový ty "kozačky", hlavně aby to bylo teplý, z nepromokavýho materiálu a mělo to placatou podrážku s dobrým vzorkem.
Zdravím,
jen přidám tip na kvalitní holinky, které jsou o chlup levnější než výše zmiňované.
A ne opravdu to není reklama, jen je mám docela odzkoušené.
https://www.monterky-levne.cz/Lovecke-gumove-holinky-LABRADOR-3153-zelene-d1278.htm
Používám u koní, krav, na vycházky se psy, jízda na koni bez třemů. Podrážka kvalitní, nekloužou, je v nich teplo.
Jen jsou na užší lýtko, ale tím pádem tam noha a kotník drží super a velikost klame. Normálně mám 38, tyto vel. 36 a to v tom mám i vložku a silnější ponožky.
Jen zouvání jde fakt ztuha, stahuji o schody, mají vzadu zoubek na vyzouvák.
Ještě používám značku Dunlop (cena taky kolem 2000), ale ty nesedí tak těsně kolem lýtka a padá mi do toho bordel (sláma, seno, občas bahno:-).

Já byla dnes taky na procházce, a to v naprosto dokonalých "barefoot" pohorkách.
Mám 41+ a ono to opravdu u spousty bot vypadá dost blbě Natož když jsou zase v módě úzký džíny, takže ploutve vyloženě vyniknou. Zlatý zvonáče....
Jinak taky běhám v pánských a to je paráda, není to růžový ani fialový, je to v mojí velikosti a perfektně sedí.
Teda, tady to je samá Popelka. Vel. 37, 38 v regálech zbývá a já těm holkám závidím. Mívala jsem vel. 39, lodičky 38, v těch ale děsně trpím, velikost 39 mi brzy padá z nohou. Posledních pár let mi začala být 39 těsná, to mám jen sandály, ale plnou botu kupuji 40, boty 41 je v mém botníku unikát, zlobryně fatk nejsem , měřím 170 cm, o dva centimetry jsem menší než můj táta a nevím z čeho jsem vyrostla, protože jako dítě jsem běhala na suchý rohlík celý den, kdybych víc jedla, tak kdoví, jak bych vyrostla. Mužskej má 2 metry, jako dítě taky nejedl, měl prý rád kolakao s piškoty, tak prý to má z toho. Moje dítě patří ve školce mezi nejvyšší, už se jako hubená dlouhánka narodila a z čeho ona roste, je ještě větší zázrak. Jaký záměr s náma planeta má, teda netuším. Asi jak budou tát ty ledovce, aby se ta naše omladina dokázala přebrodit z jednoho kopce na druhej, netuším .
janaa
napsal(a):
Tak to já zas nechápu,jak se někdo obejde bez goretexového vybavení obecně, kvalitní pohorky s goretexem a kvalitní holínky považuju za naprostej základ
Ano roky jsem trpěla a záviděla. Navíc jsem měla psy, co v dešti nevytáhli ani tlapku z domu, maximálně vyčůrat a honem domů. Když jsem na štědrý den chodila v břečce, co u nás byla a já v botech prostě rybník, už to nešlo dál snášet. I když dneska jsem pozorovovala tu svou fenku, jak se vyhne každé kaluži, tam vidím, celkem slušnou šanci, že ani tenhle psík nebude v dešti chodit rád, ale zatím má největší odhodlání ze všech mých psů a ven šla a chodila v tom dvě hodiny a vůbec nestávkovala. Jen každou tu kaluž prostě obešla, ale třeba se jen nechtěla umazat. Ono pucování tlapek hadrem asi není nic příjemného nebo sprchování bříška.
My sme dnes vencili tak,že madam sa nosila na rukách. Áno,čítate dobre😂Boli sme venčiť s mojím ex a ten zle vyhodnotil Nefretinu reakciu na petardy v diaľke. Myslel si totiž,že sa boji,tak ju schmatol na ruky a 7 km niesol. A ten môj satan ani nepípol,vyškierala sa na mňa z tej výšky a občas ho vybozkávala,asi aby nezabudol,že ona ho miluje. No comment toto😂Takto sa to robí!

domi.t
napsal(a):
My sme dnes vencili tak,že madam sa nosila na rukách. Áno,čítate dobre😂Boli sme venčiť s mojím ex a ten zle vyhodnotil Nefretinu reakciu na petardy v diaľke. Myslel si totiž,že sa boji,tak ju schmatol na ruky a 7 km niesol. A ten môj satan ani nepípol,vyškierala sa na mňa z tej výšky a občas ho vybozkávala,asi aby nezabudol,že ona ho miluje. No comment toto😂Takto sa to robí!
To jako fakt nesl skoro 40 kilo? Tak to je teda dobrej kulturista.

mně se venčí dobře. ráno v nekřesťanský hodiny, po příchodu z práce a večer. už jsem si skoro zvykla. tedy na to ranní venčení fakt ne.
ale "Noro dneska ne" se prostě muselo změnit na "Počkej, vezmu si bundu"

rapotacka11
napsal(a):
Nemám, ale kdysi měli něco jako sněhule,
dokonale nepromočitelný a relativně teplý,
v prac. oděvech.
Za podívání nic nedáte.
Nepromočitelné, teplé jsou. Ale nejsou na velké chození, takové sněhule na malé vycházky a kolem chalupy.
https://www.obchodnisa.cz/obuv-zimni-holenova-lautaret

Já nedám dopustit na zimní boty zn. Icebug - nepromočitelné a jediné, ve kterých mi není zima, i když jedu na koni a nehýbu prstama. Doporučuju. První, co jsem měla mi vydržely sedm let a to jsem v nich chodila ke koním, procházela sněhem, vodou, bahnem, hnojem...
No a jinak já si včera koupila novou podložku na cvičení, jakmile jsem ji hodila na zem, bylo obsazeno...

napsal(a):
Já nedám dopustit na zimní boty zn. Icebug - nepromočitelné a jediné, ve kterých mi není zima, i když jedu na koni a nehýbu prstama. Doporučuju. První, co jsem měla mi vydržely sedm let a to jsem v nich chodila ke koním, procházela sněhem, vodou, bahnem, hnojem...
No a jinak já si včera koupila novou podložku na cvičení, jakmile jsem ji hodila na zem, bylo obsazeno...
A kde je pan Bečka?

napsal(a):
A kde je pan Bečka?
Pan Mops Bečka se neobtěžoval zvednout z gauče
napsal(a):
Tak holky se daly po svátkách na cvičení? To jim chválím, jsou lepší než já nějak se nemůžu donutit. Už vím, k čemu jsou novoroční předevzetí! Alespoň člověk začne! Vím, že i rychle skončí, s tím problém nemám, ale s tím začít
napsal(a):
Boty jsou to hezké, kdysi jsem se psy měla podobné. Jenže tyhle jsou zase jen černé. Nemám ráda černé boty první černé boty jsem si koupila vloni kotníkové kozačky, kdyby náhodou pohřeb v zimě(a doufám, že je nikdy nebudu muset obout )
Já chodím momentálně zásadně v gumákách. Jedny mám klasicky z Tesca, ty už mi drží asi šest let. Druhé mám z Decathlonu, ty jsou zateplené a ty mi bohužel po dvou letech aktivního používání praskly. Dnes se mi to potvrdilo, když se mi do nich na začátku procházky nalila voda.
Jinak pes je nějaký nas*aný dnes, asi mu nevyhovuje počasí.
Taky nás tento týden začalo trápit cosi na čumáku (psa to netrápí, spíš mě) viz foto. Nemáte někdo zkušenost, co to je? Odřenina? Vyrážka? Alergie? Má to asi tři/čtyři dny a furt to vypadá stejně.

lesnížínka
napsal(a):
Tak holky se daly po svátkách na cvičení? To jim chválím, jsou lepší než já nějak se nemůžu donutit. Už vím, k čemu jsou novoroční předevzetí! Alespoň člověk začne! Vím, že i rychle skončí, s tím problém nemám, ale s tím začít
Mám pro Vás a Pana Bečku kamarádku.
Katka12345
napsal(a):
Já chodím momentálně zásadně v gumákách. Jedny mám klasicky z Tesca, ty už mi drží asi šest let. Druhé mám z Decathlonu, ty jsou zateplené a ty mi bohužel po dvou letech aktivního používání praskly. Dnes se mi to potvrdilo, když se mi do nich na začátku procházky nalila voda.
Taky nás tento týden začalo trápit cosi na čumáku (psa to netrápí, spíš mě) viz foto. Nemáte někdo zkušenost, co to je? Odřenina? Vyrážka? Alergie? Má to asi tři/čtyři dny a furt to vypadá stejně.
Taky trajdám v gumákách a můžu vřele doporučit tohle:
https://www.chytapust.cz/Holinky/Lemigo-Holinky-Grenlander
Jak mám poláky za národ, kterej očůrá úplně všechno a všechno je šmejdský, tak tady je musím fakt pochválit. Bota je neskutečně lehká, je to teplý, vložka je vyndavací, takže já vlastně od jara do zimy chodím v nich. V holčičí variantě teda. Tyhle má druhá půle a taky chodí jenom v nich.

lesnížínka
napsal(a):
Já musím cvičit a cvičím pravidelně již několik let, jinak se nemůžu hýbat a trpím velkými bolestmi zad. Takže žádné novoroční předsevzetí.

lesnížínka
napsal(a):
Boty jsou to hezké, kdysi jsem se psy měla podobné. Jenže tyhle jsou zase jen černé. Nemám ráda černé boty první černé boty jsem si koupila vloni kotníkové kozačky, kdyby náhodou pohřeb v zimě(a doufám, že je nikdy nebudu muset obout )
Smůla, mají i krémové - ty mám taky a jsou ještě víc boží

lesnížínka
napsal(a):
Začíná se rozhodnutím. Pak už to jde snáz.
Já bych cvičit "jen tak" nedokázala. Donutily mě problémy se zádama a cvičení, který na to zabírá. A strach přestat cvičit, protože by se to vrátilo.
Jediný sportování, k čemu jsem se nechala přesvědčit, je běhání, a to fakt doteď nechápu, jak se to stalo a proč to dělám. Ale jo, vím proč toho nenechám, od tý doby prakticky nemám virózky a nachcípání, a jelikož předtím to bylo klidně co tři měsíce, radši budu běhat dál

napsal(a):
Mám pro Vás a Pana Bečku kamarádku.
Ještě by měla více zapracovat na na*raném výrazu a pak jí berem!!
napsal(a):
Smůla, mají i krémové - ty mám taky a jsou ještě víc boží
Tak ty jo, ty jsou moc pěkné...jenže nejsou stejné, prakticky bezúdržbové, tahle už mají na sobě moc semišových ploch, to bych měla hned jak sviň, tady na našem terénu. Jasně, do města pěkné, ale tam nechodím.
napsal(a):
Začíná se rozhodnutím. Pak už to jde snáz.
Já bych cvičit "jen tak" nedokázala. Donutily mě problémy se zádama a cvičení, který na to zabírá. A strach přestat cvičit, protože by se to vrátilo.
Jediný sportování, k čemu jsem se nechala přesvědčit, je běhání, a to fakt doteď nechápu, jak se to stalo a proč to dělám. Ale jo, vím proč toho nenechám, od tý doby prakticky nemám virózky a nachcípání, a jelikož předtím to bylo klidně co tři měsíce, radši budu běhat dál
Jsem cvičila někdy do října ,,jen tak", jenže pak se nějak nahromadila fyzická práce v zahradě a blokly se mi záda. Od té doby jsem to párkrát zase zkusila a výsledek stejný, bolest v kříži. Teď už musím začít s čímkoliv, něco změnit, abych se hned nezablokla, nebo budu příště sedět u Efe s holkama a s panem Bečkou, protože jak kouknu do zrcadla, nasraný výraz mám natotata
lesnížínka
napsal(a):
Taky nemám černý boty,teda až na tenisky. Ale letos jsem si splnila sen a koupila si origoš martensky, černý, ale jsou teda na nich červený růže. Miluju je bohužel první cesta v nich vedla tam,kam píšete

lesnížínka
napsal(a):
Jsem cvičila někdy do října ,,jen tak", jenže pak se nějak nahromadila fyzická práce v zahradě a blokly se mi záda. Od té doby jsem to párkrát zase zkusila a výsledek stejný, bolest v kříži. Teď už musím začít s čímkoliv, něco změnit, abych se hned nezablokla, nebo budu příště sedět u Efe s holkama a s panem Bečkou, protože jak kouknu do zrcadla, nasraný výraz mám natotata
Jestli můžu doporučit, mně na záda pomáhá cvičení od Mamacore. Sice se to musí zaplatit, ale zase to funguje, narozdíl od všech "zdarma" procedur a cviků předepsaných nejrůznějšími lékaři (zkoušela jsem různý rehabky snad 3 roky). A funguje mi to i přesto, že nejsem žena po porodu a záda mě trápí spíš v oblasti hrudní páteře, než že bych řešila břicho.

Já po pěti letech běhání po x různých rehabkách a doktorech skončila na placené rehabilitaci tady v LBC, kde mi KONEČNĚ pomohli - učí mě cvičit metodu dynamické neuromuskulární stabilizace a konečně po letech spím bez bolestí a funguju, aniž by mě neustále něco bolelo.

boty na venčení jsem měla dneska dokonalé - kožené nízké polobotky na hladké podrážce . Ale nasněžilo trošku, vylezlo sluníčko a to se muselo využít. A tak mě kluci vyzvedli před školou hned po výuce a vyrazili jsme se ještě za sluníčka podívat, jak teče z hor Černá Nisa Kateřinským údolím. Vodopády vodopádily, hladina vysoká, voda řvala v údolí, já řvala hystericky na psa (neb se chtěl na tekoucí vodičku podívat dle mě moc z okraje)... až jsme došli k místu, kde přes cestu (značenou turistickou) teče potůček. Tedy normálně - dneska všechny "nášlapné kameny" v brodu byly hluboko pod hladinou. A tak jsme dobrodružně prolezli hustníkem (v kapuce u kabátu mám zbytky jehličí ještě teď) a překročili potok v nejužším místě. Teď jsme dorazili domů a v botech až takový rybník kupodivu nebyl. Sucho tedy taky nee
napsal(a):
boty na venčení jsem měla dneska dokonalé - kožené nízké polobotky na hladké podrážce . Ale nasněžilo trošku, vylezlo sluníčko a to se muselo využít. A tak mě kluci vyzvedli před školou hned po výuce a vyrazili jsme se ještě za sluníčka podívat, jak teče z hor Černá Nisa Kateřinským údolím. Vodopády vodopádily, hladina vysoká, voda řvala v údolí, já řvala hystericky na psa (neb se chtěl na tekoucí vodičku podívat dle mě moc z okraje)... až jsme došli k místu, kde přes cestu (značenou turistickou) teče potůček. Tedy normálně - dneska všechny "nášlapné kameny" v brodu byly hluboko pod hladinou. A tak jsme dobrodružně prolezli hustníkem (v kapuce u kabátu mám zbytky jehličí ještě teď) a překročili potok v nejužším místě. Teď jsme dorazili domů a v botech až takový rybník kupodivu nebyl. Sucho tedy taky nee
U nás dneska jen pršelo, takže jsem opět měla radost, že boty mi drží nohy v suchu. Vydala jsem se na moji oblíbenou trasu kolem rybníku a ano rybníky a půvabné bažiny byly i tam, kde normálně nejsou. Takže to bylo docela dobrodružný. Boty fungujou a ještě jedna věc mě těšila, takhle v dešti je ráno město skoro liduprázdné. Normálně potkávám celkem dost pejskařů, každý se zastaví a chce si povídat, u toho se nám do sebe motají psy a sice mi to nevadí, ale když to dneska bylo bez toho, tak to bylo taky fajn . Horší bylo odpolední venčení, to jsem šla i s dcerou a to je něco, ona se motá, pořád pobíhá, štěně za ní, chytá jí po rukách. Pak jí napadne se schovat a u toho si čupne na bobek, tak jí pes strhne čepici. Pak jsem teda štěně vzala na krátko a ke konci procházky jí chytl rapl, zkousla se do vodítka a vztekle s ním lomcovala a dcera mi zdrahla kdo ví kam. Přitom štěndo nebylo poprvé na krátko, ale asi to hůř snáší, když vidí před sebou to rozverné pobíhající dítě, které je mimo jeho dosah. No situaci jsem teda moc nezvládla, na tom budeme muset zapracovat .

Katka12345
napsal(a):
Katko, co ten Váš bělouš, už má ten čumáček lepší? Třeba ho strčil do plotu a odřel si ho? Nebo nedáváte nějaké nové pamlsky? Beru to podle nás. Koupila jsem chlupáčovi nové pamlsky Mini Trainer, o kterých jsem se dočetla tady a připadaly mi složením super. Ovšem něco v nich Olíkovi asi vadí, protože v noci lízal obě zadní nohy o stošest a mlaskal u toho (dostal molitanový límec na zbytek noci) a taky přes den klepe dost hlavou (ušiska) a drbe si oči, a to už známe, takže pamlsky asi poputují do útulku a nebo musím dát bacha, abych nepodléhala jeho mámení a dávala málo...teda až po přestávce dostane zatím jiné, panička má na výběr
My sme sa dnes tri hodiny túlali,až sme prišli k núdzovému vojenskému letisku tu v našom vojenskom obvode...a bolo to božííí!
P.S.: Fotil nás tatino,tak to oceňte,prosím Vás😂😉On sem chodí čítať a sleduje,kolko má Nefret lajkov😂Tak nech nemáme doma tichú domácnosť,že sa JEHO fotky nepáčia 😎😅
domi.t
napsal(a):
My sme sa dnes tri hodiny túlali,až sme prišli k núdzovému vojenskému letisku tu v našom vojenskom obvode...a bolo to božííí!
P.S.: Fotil nás tatino,tak to oceňte,prosím Vás😂😉On sem chodí čítať a sleduje,kolko má Nefret lajkov😂Tak nech nemáme doma tichú domácnosť,že sa JEHO fotky nepáčia 😎😅
Dobrý podvečer 😜,
budu první a napíšu, že fotky jsou nádherné a to bez nějakých ironických poznámek, fak jsou nejkrásnější 👍 a beruška čtyřnohá i dvounohá jak modelky. Tatino měl super oko.
Dája

domi.t
napsal(a):
Domi, tatínek fotil jenom teď? Protože všechny tvoje fotky bývají krásné, naprosto perfektně osvětlené. 👍
napsal(a):
Domi, tatínek fotil jenom teď? Protože všechny tvoje fotky bývají krásné, naprosto perfektně osvětlené. 👍
Ali,dnes mal premiéru😉Najskôr ale dostal školenie a bol nastavený,čo a ako.
Inak nás fotím vždy ja -na statíve mám na diaľkové ovládanie mobil😉
napsal(a):
Katko, co ten Váš bělouš, už má ten čumáček lepší? Třeba ho strčil do plotu a odřel si ho? Nebo nedáváte nějaké nové pamlsky? Beru to podle nás. Koupila jsem chlupáčovi nové pamlsky Mini Trainer, o kterých jsem se dočetla tady a připadaly mi složením super. Ovšem něco v nich Olíkovi asi vadí, protože v noci lízal obě zadní nohy o stošest a mlaskal u toho (dostal molitanový límec na zbytek noci) a taky přes den klepe dost hlavou (ušiska) a drbe si oči, a to už známe, takže pamlsky asi poputují do útulku a nebo musím dát bacha, abych nepodléhala jeho mámení a dávala málo...teda až po přestávce dostane zatím jiné, panička má na výběr
Děkuji za optání. Podařilo se mi to teď relativně pěkně vyfotit. Má ho furt takový růžový a přijde mi, že je tam nějak méně chlupů. Bílé tečky jsou jenom odraz světla, čumák má normálně černý.
Pamlsků dostal na Vánoce hromadu, ale nikde jinde se nedrbe, tak nevím.
Možná ho jenom strčil, kam nemá, je to zvědavec.
Uvidíme ještě pár dnů, no. Asi bych si připadala blbě letět na veterinu s odřeným nosem. Minule jsem se ptala na znaménko na pupku, tak mám na blbé dotazy vystaráno zas na rok dopředu 😁

no a nerůžoví mu normálně? na zimu?

no, u plavých HW je to růžovění, zejména v zimě, normální
tož jsem jukla na standard slovenského čuvače (a jestli nemáš sl. č., tak je to dobrý trapas ), a tam stojí ".......hlavně v létě černým čenichem"
a to na fotkách je takové typické pro to normální růžovění
napsal(a):
no, u plavých HW je to růžovění, zejména v zimě, normální
tož jsem jukla na standard slovenského čuvače (a jestli nemáš sl. č., tak je to dobrý trapas ), a tam stojí ".......hlavně v létě černým čenichem"
a to na fotkách je takové typické pro to normální růžovění
Mám čuvače. Asi ho prostě jen moc pozoruju. Jsem na něj teď sama, tak jsem s ním pořád a moc ho sleduju.
Je pravda, že to nedrbe, sahat mu na to můžu, tak to asi nic nebude.
Když to začne vypadat divně, nebo mu olysí čumák, tak pojedu k doktorovi.
Díky 😊

Je to úplně normální světlání houby.U některých čuvačů se to také s postupem let více či méně objevuje.Tak jako i u jiných plemen .Třeba nás špic čím je starší,tak tím má nos v zimě dříve světlý.
Katka12345
napsal(a):
Mám čuvače. Asi ho prostě jen moc pozoruju. Jsem na něj teď sama, tak jsem s ním pořád a moc ho sleduju.
Je pravda, že to nedrbe, sahat mu na to můžu, tak to asi nic nebude.
Když to začne vypadat divně, nebo mu olysí čumák, tak pojedu k doktorovi.
Díky 😊
Když koukám na ty fotky..to vás nechci strašit, ono stejně to není nic vážného, ale nám to začalo vloni stejně, jak máte na té fotce. Vypadalo to úplně nenápadně a postupovalo celkem pomalu. První začaly ustupovat chlupy, trochu to bylo růžové a hlavně, začala mu jako-by drsnět, rohovatět houba. Já jsem si zprvu myslela, že někde strkal nos do hlíny a má to nalepené bláto, pak jsem si ale uvědomila, že ty chlupy má taky dost na odchodu. Bohužel netuším, co mu na to vetka dala, nabrala mi něco do stříkačky, žlutá voda a že to máme ťupat tamponkem. Ona to asi pojmenovala, ale já jsem nedoslýchavá, takže jsem jí nerozumněla. Za tři dny bylo vidět, že se to přeléčilo a celkem jsem to ťupala asi 5 dní. Pak jsem to nechala, bylo vidět zlepšení a postupně se to vrátilo do normálu, už nevím, maximálně 3 týdny a měl normální čenich, ty chlupy dorostly trochu za dýl.

Katka12345
napsal(a):
Děkuji vám všem za rady a pomoc, budu to nenápadně sledovat 🌸
Pro pobavení se pokusím nahrát video, jak probíhalo naše večerní venčení. Snad se to nahraje.
Tak Vy čumáček sledujte a my tady držíme palce a tlapky 🐾🍀však je dobře, že si všímáte, když nám chlupáči nic nepoví...😉
video je super 😃 ten náš ještě k tomu často vrčí a štěká se zavřenou tlamkou a nebo kouše naprázdno...😃 ve dne je to úsměvné, ale v noci mě to někdy budí a pak nemůžu znovu zabrat 🙈

Po velmi dlouhé době se můžu zapojit, coby venčitel. Si představte, že po půl roce jsme s Panem Psem dali svoji obvyklou venčící trasu! Pravda, pořád jednu z těch kratších, ale dali jsme ji. Bez kulhání, bez kroucení, naopak místy i v poklusu. A toho čmuchání! Jel jak vysavač, prakticky nezvednul rypec ze země. Tolik mu tam toho uteklo, co jsme jen courali po ulici, že se nemohl nabažit.
Blbost, že? Odšlapat 1,5 km a takhle se radovat Pes tedy pobíháním odšlapal určite víc.
Ale já si nemůžu pomoct. Skoro jsem se smířila s tím, že už se tam spolu nikdá nepodíváme. A včera jsem nějako vycítila, že máme opravdu dobrý den. Prst zahojený (neuvěřitelné), klouby asi nijak nebolely, jako za mlada

napsal(a):
Po velmi dlouhé době se můžu zapojit, coby venčitel. Si představte, že po půl roce jsme s Panem Psem dali svoji obvyklou venčící trasu! Pravda, pořád jednu z těch kratších, ale dali jsme ji. Bez kulhání, bez kroucení, naopak místy i v poklusu. A toho čmuchání! Jel jak vysavač, prakticky nezvednul rypec ze země. Tolik mu tam toho uteklo, co jsme jen courali po ulici, že se nemohl nabažit.
Blbost, že? Odšlapat 1,5 km a takhle se radovat Pes tedy pobíháním odšlapal určite víc.
Ale já si nemůžu pomoct. Skoro jsem se smířila s tím, že už se tam spolu nikdá nepodíváme. A včera jsem nějako vycítila, že máme opravdu dobrý den. Prst zahojený (neuvěřitelné), klouby asi nijak nebolely, jako za mlada
Skvělé, to je opravdu skvělé! To máte vánoce, co?

No jéje, ouplný vánoce se zpožděním. To nadšení, když jako vždycky zatáhnul k té správné odbočce a já se tam tentokrát vydala, místo abych ho odvlekla nežádoucím směrem. Táhnul jako tank! Ochotně jsem za ním vlála, dokud nebylo možné ho vypustit, což bylo taky po hodně dlouhé době. Na ulici ho nepouštím, jeho selektivní hluchota na přivolání je příliš nebezpečná. Ale na louce to šlo a oba jsme si to užili.
napsal(a):
ESPIRO!!!!!!!!!!! KRÁSA! Není to blbost, je to krása a vím, jak se člověk vnitřně raduje. takže gratuluju
napsal(a):
Tohle je vždycky největší radost. Jen tak dál,super

Katka12345
napsal(a):
Děkuji za optání. Podařilo se mi to teď relativně pěkně vyfotit. Má ho furt takový růžový a přijde mi, že je tam nějak méně chlupů. Bílé tečky jsou jenom odraz světla, čumák má normálně černý.
Pamlsků dostal na Vánoce hromadu, ale nikde jinde se nedrbe, tak nevím.
Možná ho jenom strčil, kam nemá, je to zvědavec.
Uvidíme ještě pár dnů, no. Asi bych si připadala blbě letět na veterinu s odřeným nosem. Minule jsem se ptala na znaménko na pupku, tak mám na blbé dotazy vystaráno zas na rok dopředu 😁
Nevím, jaké máte vztahy s vaším veterinářem. Ale co poslat jenom tyhle fotky? Pro klid duše. Může, ale nemusí to být prkotina. Viz žínka.

napsal(a):
Je to úplně normální světlání houby.U některých čuvačů se to také s postupem let více či méně objevuje.Tak jako i u jiných plemen .Třeba nás špic čím je starší,tak tím má nos v zimě dříve světlý.
Moji psi mají v zimě všichni houbu světlou, játrovou.

domi.t
napsal(a):
Jéééj, Ali,krásna nová profilová fotka!
Děkuji. Taková povánoční, ale fotit se nechtěl. Vždycky se tváří jak boží umučení. Jen Cherrynka umí pěkně pózovat.

napsal(a):
Tedy to je vážně skvělá zpráva 👍🌷zrovna včera jsem na Vás a pana Psa intenzivně myslela a chtěla jsem Vám napsat zprávu s otázkou, jak se daří...a Vy jste mne předeběhla...a nebo snad spíše Pan Pes při svém čmuchání ☺ čte se to báječně...děkuji, mám velkou radost s Vámi i ze zahojeného prstu! 🐾😃
napsal(a):
Ani nevíte, jak vás chápu, měli jsme to včera stejně. Vzala jsem ho skoro po roce do vedlejší vesnice. Pak jsem si to sice vyčítala, že jsem to blbě spočítala a bude to na něj moc, ale on se nechtěl vrátit, šťastný jak blecha. A dneska je dobrý, tak uff

napsal(a):
No jéje, ouplný vánoce se zpožděním. To nadšení, když jako vždycky zatáhnul k té správné odbočce a já se tam tentokrát vydala, místo abych ho odvlekla nežádoucím směrem. Táhnul jako tank! Ochotně jsem za ním vlála, dokud nebylo možné ho vypustit, což bylo taky po hodně dlouhé době. Na ulici ho nepouštím, jeho selektivní hluchota na přivolání je příliš nebezpečná. Ale na louce to šlo a oba jsme si to užili.
to je paráda, že měl Pan Pes pohodový den s velkým D - a užili jste si společnou procházku. Já naopak právě teď Nightovi procházku vygumovala... neb na zvonek u branky ten psí dementos vylít, smeknul se už v předsíni a 4 schody ven více méně spadnul se zamotanýma zadníma nohama. Holt koordinace občas není co bývala... a teď mu to opravdu nevyšlo. Zvednul se hodně opatrně, chodí rázem jak důchodce... a tak má nařízený ode mě klídek u radiátoru. A budeme sčítat ptáčky...
A zítra bude mít smůlu podruhé, neb mám celé dopoledne dálkaře.

Poslední dobou je venčení na pytel...Gina hárá a opět jí někde vypadl mozek a tak v životě neslyšela o tom, že se na vodítku netahá...už abychom byly po a zase začala normálně fungovat. Ještěže to feny nemají jako ženský, kdyby hárala každý měsíc, tak se půjdu pověsit na švestku.
napsal(a):
Poslední dobou je venčení na pytel...Gina hárá a opět jí někde vypadl mozek a tak v životě neslyšela o tom, že se na vodítku netahá...už abychom byly po a zase začala normálně fungovat. Ještěže to feny nemají jako ženský, kdyby hárala každý měsíc, tak se půjdu pověsit na švestku.
Držím palce, nech má Gina ženské trable čím skôr za sebou Do tejto témy ja prispieť nemôžem,keďže Nefret sa hárala len raz, prvý aj posledný.

napsal(a):
to je paráda, že měl Pan Pes pohodový den s velkým D - a užili jste si společnou procházku. Já naopak právě teď Nightovi procházku vygumovala... neb na zvonek u branky ten psí dementos vylít, smeknul se už v předsíni a 4 schody ven více méně spadnul se zamotanýma zadníma nohama. Holt koordinace občas není co bývala... a teď mu to opravdu nevyšlo. Zvednul se hodně opatrně, chodí rázem jak důchodce... a tak má nařízený ode mě klídek u radiátoru. A budeme sčítat ptáčky...
Hlavně, jestli je to u Nighta bez újmy? 😱 nožky, žebra ok?... doufám, že to bude zas dobré🍀🌷...ani si ten pád nechci představovat....😒

napsal(a):
Ono mu to neublíží, ten oraz. Kdyby si ty starý trubky uvědomovaly, že už nemůžou blbnout jako zamlada, bylo by líp.
Já to řešila na Silvestra. Pan Pes se venku na zahradě rozhodl komentovat každou rachejtli a petardu. Lítal, vyřvával a já si říkala, že jestli nedostane infarkt nebo si nezaplete nohy do vánočky, tak to bude zázrak.
Tak doufám, že se černoušek po klidovém režimu zase zvedne jako mlaďoch a vyrazí s vámi zdolávat kopce

napsal(a):
Hlavně, jestli je to u Nighta bez újmy? 😱 nožky, žebra ok?... doufám, že to bude zas dobré🍀🌷...ani si ten pád nechci představovat....😒
nožky žebra o.k. - tam jde o to, že ho nález na páteři přeci jen někdy víc a někdy míň limituje. A když se zapomene a vyrazí a nemá zrovna skvělé období, tak koordinace vypadne... a je z toho pajdající důchodce. Doufám, že se standardně oklepe a za dva dny bude zase normální stárnoucí mamut... Ale opakuji - dělá mi radost - zatím stárne pomalu a "rozumně"

Najtí venčení prvního týdne roku 2022 - nedělní cesta k Pruskému kříži u Osečné, středeční údolí Černé Nisy a dnešní "zdravotní" okruh kolem baráku...
Dnešná momentka😉Pripraviť sa,nezabit sa,letíííme!
Šťastie,že Nefret chcú všetci venčiť,musia zobrať aj mňa 😃

Night už další venčení nepřidá - svině torze... a šlo to moc rychle

Xerxová, tohle mě bolí i za vás. Upřímnou soustrast.

napsal(a):

napsal(a):
Tak to je mně moc líto.Obdivovala jsem ho,impzantní pes.
Držte se,prožil s vámi ten nejlepší psí život.

napsal(a):

GAELLE
napsal(a):
Kolik mu bylo? Asi následek toho pádu spíš než žrádla. Je to strašné, normálně tady bulím. Takový krásný impozantní pes...........
chybělo mu pár dnů do veteránských osmých narozenin. Narodil se 2.2.2014. Následek pádu to určitě nebyl - včera večer jen trošku pajdal (jako vždy, když si blbě šlápnul), dneska normálně odchodil a odběhal procházku a až do toho večera byl zcela v pohodě... Prostě torze... náhlá, hnusná věc...
Sedíme tu s dobrým vínem vzpomínáme a googlíme. Štěňata žlutá a žíhaná a plášťová... Ráno moudřejší večera...
A ten dort, co měl slíbený, až bude prvním naším veteránem nedostane...

napsal(a):

napsal(a):
😔 Xerxová, je mi to tak strašně líto!!!! Nemohu tomu uvěřit...Night byl miláček všech❤....😭 měl s Vámi plný krásný život a byl vemi milovaný...je to hrozná rána...v duchu jsem s Vámi 🌷
napsal(a):
chybělo mu pár dnů do veteránských osmých narozenin. Narodil se 2.2.2014. Následek pádu to určitě nebyl - včera večer jen trošku pajdal (jako vždy, když si blbě šlápnul), dneska normálně odchodil a odběhal procházku a až do toho večera byl zcela v pohodě... Prostě torze... náhlá, hnusná věc...
Sedíme tu s dobrým vínem vzpomínáme a googlíme. Štěňata žlutá a žíhaná a plášťová... Ráno moudřejší večera...
A ten dort, co měl slíbený, až bude prvním naším veteránem nedostane...
Tak 8 let je na dogu opravdu hodně.
Ale je to strašně smutné stejně. Je mi to moc líto.
Už je mu dobře.
Takže bude další doga?
napsal(a):
Tak to je rána myslím, že kromě vás, i pro všechny tady Jdu si klidně přečíst, co přidala Domča a vůbec jsem nemohla uvěřit tomu, co čtu. Tep mi vyletěl snad na 220...Byl to jeden z nejšťastnějších psů, možná na planetě. Dostal se do nejlepší rodiny a na krásné místo k životu. Krásně si ho užil, moc psů to takhle nemá. Jen...bude tu chybět Držte se

napsal(a):
Ježíši Xerxová, naprosto mě to rozhodilo. Šla jsem si jako vždycky prohlédnout váš týdenní přehled venčení - a najednou takový šok
Často jsem si říkala, že bych vás s Nightem ráda potkala na cestičkách kolem Liberce. Je mi to moc líto

místo ranního venčení tady googlím a googlím. Night vzal svůj odchod překotným tempem a já teď nejsem "rodokmenově" u nabídky dogátek v obraze. A tak koukám, co je tady na českém dvorečku (a lecos se mi i líbí), koukám na Německo (a jeden vrh se mi moc líbí)... a nevím vlastně, chci-li štěníka teď, do sněhu... Aronka i Night přišli v dubnu, Xerxes a Betka o prázdninách.
Uklidila jsem obojky a vytáhla ten maličký - velikostně první...

napsal(a):

napsal(a):
Achjo To bylo fakt nečekané.... ifauna přišla o další celebritu. Držte se
napsal(a):
místo ranního venčení tady googlím a googlím. Night vzal svůj odchod překotným tempem a já teď nejsem "rodokmenově" u nabídky dogátek v obraze. A tak koukám, co je tady na českém dvorečku (a lecos se mi i líbí), koukám na Německo (a jeden vrh se mi moc líbí)... a nevím vlastně, chci-li štěníka teď, do sněhu... Aronka i Night přišli v dubnu, Xerxes a Betka o prázdninách.
Tak vždyť,co se teď narodí,bude v březnu k odchodu,to už je jaro a co teď bude potvrzovat zabřeznutí,to už je jaro i u nás na horách Anebo vás osloví nějaký mimčo z fotek tak,že budete vědět. Každopádně až mimino bude, konečně se s vámi domluvím a uděláme nějakou procházku, Night už byl veterán,ale s mlaďochem se bláznivý bloncky rádi seznámí a já si ráda pomuchlám obr psa,máme to od sebe kousek

napsal(a):
Ze srdce vám přeju, aby brzo přišlo do rodiny nové psí mimčo, tu bolest a smutek po odchodu vašeho Broučka to nesmaže, ale člověk při tom starání se o nové štěňátko nemá tolik času sedět a smutnit.
Vašeho Pana Psa jsem osobně neznala, ale díky vašim fotkám a vyprávění nebyl pro mě nějakou anonymní dogou. A já jako někdo, kdo od dětství dogy obdivuje, ale neměl odvahu si jí pořídit a strašák torze byl jeden z významných důvodů, hltala jeho fotečky, protože doga je naprosto impozantní pes.
Poslední dobou je vidím jen velmi vzácně a vždycky je to pro mě zážitek...takové blízké setkání třetího druhu.....
Chodit na faunu je v jistém ohledu hodně smutné, protože člověk si za ty roky, co jsem tady já, udělá z fauňáků imaginární přátele a do tohoto kruhu samozřejmě zahrne i jejich pejsky. No a jak léta postupují, tak pejskové stárnou a odcházejí a člověk ví jaké to je, protože i jeho psi tady na fauně taky zestárli a odešli za duhový most a o to víc držím úpěnlivě každému psímu dědečkovi a babičce palce, aby tady na tom světě byli co nejdéle a v pohodě.
Ale to držení palců bohužel nestačí a čas je v tomto neúprosný. Psí život je krátký a jediné, co můžeme udělat je, zařídit, aby byl náš pes šťastným psem, aby prožil ten nej psí život a váš Brouček ho určitě prožil.
napsal(a):
Na FB je skupina nemeckých dog s PP, kde veľa CHS z Česka aj Slovenska uverejňuje svoje vrhy-očakávané aj už narodené...ale to vy asi viete,ja len keby náhodou

člověk to ráno otevře a takový šok
Xerxová, upřímnou soustrast
a hodně brzo štěně, držím palce při výběru
U nás včera povětšinou vodítková vycházka. Strmé srázy, jezírko s kyselinou sírovou a přebíhající zvěř - to je blbá kombinace.
U nás včera začal vítr, dnes je 25km/h absolutně v zimě nechutné Ač Worušku sfukovalo, sotva těma svýma nožkama proti větru pletl. Byla jsem ráda, že jsme po hodině konečně před brankou a on šlape a šlape dál. To můžete volat jak chcete, vůbec netuším, co ještě slyší, někdy neslyší ani, když na něj mluvím do boudy. A navíc: včera jsi paničko říkala - dneska tam nechoď je hnusně, půjdeš tam až ZÍTRA, jo? Takže jsem ho tedy nechala, mrzla, trpěla a čekala...většinou překontroluje buďto má místo 50m, nebo 100m od baráku, tam se otočí a šlape domů. Už byl 100m, tak jsem se pomalu šourala za ním, je to cesta, ne sice silnice, ale občas tu auto projede a on už ho neregistruje. Ohlédnul se, asi i viděl, že tam jsem, tak šlapal dál. Zašel mi za stromy jak se cesta zatáčí, jdu kouknout a on jde a čichá a jde...vůbec netuším, jestli ještě věděl kde je a kam jde nebo možná chytnul stopu nějaké háravky? Zrychlila jsem a chytla ho 200m od baráku. Jé paničko, to jsem rád, že tě vidím, kde jsi zůstala? Někdy mám dojem, že je to jak s těma Alzheimer stařečkama, co utečou z domu a jdou a jdou a asi neví ani kam...Po hodině a půl jsme konečně dorazili domů. A to je to ráno jen ,,taková obchůzka pejsků"

to bych si teda netroufla pustit z vodítka....

Někdy mám dojem, že je to jak s těma Alzheimer stařečkama, co utečou z domu a jdou a jdou a asi neví ani kam...
Je to jak s těma stařečkama. Psi jen mají jistotu, že jdeme za nima. U nás teď vlastně psice vodí na flexině mě. A když je na volno, tak jediný způsob, jak zvrátit její pochod vpřed, je odbočit. Když mě nevidí za sebou, vrátí se.
napsal(a):
Někdy mám dojem, že je to jak s těma Alzheimer stařečkama, co utečou z domu a jdou a jdou a asi neví ani kam...
Je to jak s těma stařečkama. Psi jen mají jistotu, že jdeme za nima. U nás teď vlastně psice vodí na flexině mě. A když je na volno, tak jediný způsob, jak zvrátit její pochod vpřed, je odbočit. Když mě nevidí za sebou, vrátí se.
Tož to on se myšiček vrátí málokdy, jemu je odjakživa jedno, že tam nejsem, má svůj cíl a mě k tomu nepotřebuje

tak jsme ráno vyrazili do lesa, neb chodit se musí - a bezpsí chození je děsný nezvyk. Pořád jsem hledala vodítko a koukala, kde mám psa . I doma furt čekám, kdy se kde vynoří... a nad vstupními 4 schody nahlas hlásím - neblbni, opatrně. Asi nemá blbnout ani tam za Duhou...

napsal(a):
tak jsme ráno vyrazili do lesa, neb chodit se musí - a bezpsí chození je děsný nezvyk. Pořád jsem hledala vodítko a koukala, kde mám psa . I doma furt čekám, kdy se kde vynoří... a nad vstupními 4 schody nahlas hlásím - neblbni, opatrně. Asi nemá blbnout ani tam za Duhou...
Jak vás chápu, já slyšela tlapky na podlaze ještě dva týdny. A jít ven bez psa... nepředstavitelný.
Ale mám to stejně i s manželem, taky čekám, kdy se objeví ve dveřích....

když jsem utratila Niky tak jsem jí bočním pohledem na zahradě viděla ležet, no, do té doby, než tam běhala Nora
a to jsem teda byla odhodlaná psa nemít, že není čas
napsal(a):
Je mi to líto. A tak trochu Vám závidím. Dogy jsou nádherné, ušlechtilé, ale netroufam si na takového obra. Že ho neunesu, že to nedám finančně, když se něco pose... A Vy tu odvahu máte a za odměnu pohodové dogy.
Když jsem uspala předchozí fenu, tak jsem si chvíli připadala jak v grotesce. Je zakopaná na konci zahrady. Žádné pietní místo, hřbitov na zahradě nechci, ale na začátku jsem jí tam zapalovala svíčku. A opakovaně se mi stalo, že beru svíčku, sirky a volám psici, že jdeme na zahradu. Tu psici, které jsem šla zapalovat svíčku.
Ale ona se mnou žije furt. I po 3 letech nacházím doma její chlupy. Bude se mnou navždy, i kdyby ten barák shořel, v hasičské hadici se nakonec najde zapíchnutý její chlup.
Tak já sem po dlouhé době zavítám a včera taková rána. Moc mě to mrzí. Držte se Xerxová. 🖤 Zapálili jsme za Nighta svíčku.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak já sem po dlouhé době zavítám a včera taková rána. Moc mě to mrzí. Držte se Xerxová. 🖤 Zapálili jsme za Nighta svíčku.
Tak teď jste mě rozeřvala zas Já to nedávám, ani tu představu, že to někdo zažívá, samozřejmě si to člověk hned sobecky převede na sebe a...je to v ři.i
Fatia
napsal(a):
Je mi to líto. A tak trochu Vám závidím. Dogy jsou nádherné, ušlechtilé, ale netroufam si na takového obra. Že ho neunesu, že to nedám finančně, když se něco pose... A Vy tu odvahu máte a za odměnu pohodové dogy.
Když jsem uspala předchozí fenu, tak jsem si chvíli připadala jak v grotesce. Je zakopaná na konci zahrady. Žádné pietní místo, hřbitov na zahradě nechci, ale na začátku jsem jí tam zapalovala svíčku. A opakovaně se mi stalo, že beru svíčku, sirky a volám psici, že jdeme na zahradu. Tu psici, které jsem šla zapalovat svíčku.
Ale ona se mnou žije furt. I po 3 letech nacházím doma její chlupy. Bude se mnou navždy, i kdyby ten barák shořel, v hasičské hadici se nakonec najde zapíchnutý její chlup.
Mám to stejně, na místě hrobečků stojí jen lucernička, kterou ale zapaluju jen pár týdnů vždycky. Hroby nejsou hroby, jsou tak, aby to splynulo se zahradou, je to zpátky záhon. Ty chlupy...když jsem po třech letech našla v jednom kbelíku smotek Beruškových vyčesaných chlupů, chodila jsem týden na ně koukat, než jsem se odhodlala je vyhodit
napsal(a):
je to smůla, ale měl krásný život a to se počítá
teď nedávno známá pochovala nádhernýho vlkodava (5 let - dotáhla si moribundus z výstavy v Maďarsku) a zrovna si vzala jeho syna (za krytí) byli spolu 2 měs - osud

lupus4
napsal(a):
je to smůla, ale měl krásný život a to se počítá
teď nedávno známá pochovala nádhernýho vlkodava (5 let - dotáhla si moribundus z výstavy v Maďarsku) a zrovna si vzala jeho syna (za krytí) byli spolu 2 měs - osud
Slovo osud od jisté doby nesnáším. Takže blbá náhoda nebo sviňa život. Jo, každej to má jinak.
lesnížínka
napsal(a):
Mám to stejně, na místě hrobečků stojí jen lucernička, kterou ale zapaluju jen pár týdnů vždycky. Hroby nejsou hroby, jsou tak, aby to splynulo se zahradou, je to zpátky záhon. Ty chlupy...když jsem po třech letech našla v jednom kbelíku smotek Beruškových vyčesaných chlupů, chodila jsem týden na ně koukat, než jsem se odhodlala je vyhodit
No já malé hrobečky mám. Tedy jen označení kamenem, kde jsou, aby jsme je omylem nevykopali. Teď se děsím, že mi tu výkopovou práci udělá štěndo. Hrob Timíka už našla, ale hrabat nezkoušela, proběhne zahradu a pak si na ten hrob lehne. Že by jen zjistila, kde je pes, kterého všude cítí?
lesnížínka
napsal(a):
Já taky ne a ani na něj nevěřím. Nemohla bych žít s tím, že život mám někde nalajnovanej a můžu se snažit jak chci a stejně to nedopadne.
Já třeba věřím, že některé věci se stávají z nějakých důvodů. Nebo spíš tomu tak věřit asi chci. Zase proto, že bych špatně snášela představu, že je všechno jenom úplně random shluk beze smyslu, který nemá nikde nic "víc"...
Ale zase ne tomu pevně danýmu nalajnování. Spíš inklinuju k tomu věřit tomu, že těch možností má člověk víc, ale některé věci ho na té cestě prostě potkají, jen různě ovlivněné rozhodnutími.

Atheira
napsal(a):
Jinak my máme dneska z venčení jenom hnusný fotky.
U nás už dva dny sněží, takže super.....spíš se už děsim dne, kdy to všechno roztaje, to bude zase všude blátíčko.
ˇ

u mě teda sněhu ani ťuk, akorát nechutný ledový vítr.

Atheira
napsal(a):
Jinak my máme dneska z venčení jenom hnusný fotky.
Ty sou nejlepší :-) mně se ale ta prostřední líbí hodně.
Já teda taky věřím, že se věci dějí z nějakého důvodu a že nakonec prostě to tak nějak vše dopadne jak má. Což neznamená, že začnu rezignovat a nedělat rozhodnutí, dle mě tomu tak nějak různě napomáhají a celkově přispívají k tomu, že to teda nějak dopadne, asi tak jak má. Mamka mi to tak vždy říkala.Jo a při důležitých životních situacích se vždy upřímně "modlím" někam nahoru, k Bohu úplně ne, nejspíš k vesmíru a zatím mi byl vesmír nakloněn. Zase je možný, že se to věkem změní, odejde ta moje naivita a bude. A věřím, že po smrti není prázdno, ale něco zajímavého a hezkého. Viděl jste někdo film s Robbinem Williamsem Jak přicházejí sny? Nedávno jsem na to koukala a moc se mi to líbilo. :)

Atheira
napsal(a):
Já třeba věřím, že některé věci se stávají z nějakých důvodů. Nebo spíš tomu tak věřit asi chci. Zase proto, že bych špatně snášela představu, že je všechno jenom úplně random shluk beze smyslu, který nemá nikde nic "víc"...
Ale zase ne tomu pevně danýmu nalajnování. Spíš inklinuju k tomu věřit tomu, že těch možností má člověk víc, ale některé věci ho na té cestě prostě potkají, jen různě ovlivněné rozhodnutími.
Spíš inklinuju k tomu věřit tomu, že těch možností má člověk víc, ale některé věci ho na té cestě prostě potkají, jen různě ovlivněné rozhodnutími.
S tímhle asi v podstatě souhlasím.
Já zastávám názor, že podstatnou část toho, kterým směrem se bude život vyvíjet, má člověk ve svých rukou. Samozřejmě že ne vše, ale podstatnou část. A musím říct, že ačkoliv pro někoho to třeba zní hrozně, hodně lidí mi to i řeklo, tak pro mě toto poznání v jistou dobu bylo jakési pozitivní, osvobozující, když jsem si řekla, že teď je to jen na mě, jak to bude nebo nebude. Něco samozřejmě neovlivníme, ani nemůžeme, ale není to osud. Vnímám to spíš tak jak Andrýsek, že to dopadne tak, jak má.

Andrýsek3
napsal(a):
Já teda taky věřím, že se věci dějí z nějakého důvodu a že nakonec prostě to tak nějak vše dopadne jak má. Což neznamená, že začnu rezignovat a nedělat rozhodnutí, dle mě tomu tak nějak různě napomáhají a celkově přispívají k tomu, že to teda nějak dopadne, asi tak jak má. Mamka mi to tak vždy říkala.Jo a při důležitých životních situacích se vždy upřímně "modlím" někam nahoru, k Bohu úplně ne, nejspíš k vesmíru a zatím mi byl vesmír nakloněn. Zase je možný, že se to věkem změní, odejde ta moje naivita a bude. A věřím, že po smrti není prázdno, ale něco zajímavého a hezkého. Viděl jste někdo film s Robbinem Williamsem Jak přicházejí sny? Nedávno jsem na to koukala a moc se mi to líbilo. :)
Mám to podobně. Že všechno je nakonec tak, jak má být. I když to tak třeba zpočátku nevypadá.

napsal(a):
Mám to podobně. Že všechno je nakonec tak, jak má být. I když to tak třeba zpočátku nevypadá.
Já bych zase nemohla věřit tomu, že je vše tak, jak má být. Podle mě je spousta věcí blbě a neměly by tak být :)
Ale moc se mi líbí, co píše Sarah - "že podstatnou část toho, kterým směrem se bude život vyvíjet, má člověk ve svých rukou".

napsal(a):
Já bych zase nemohla věřit tomu, že je vše tak, jak má být. Podle mě je spousta věcí blbě a neměly by tak být :)
Ale moc se mi líbí, co píše Sarah - "že podstatnou část toho, kterým směrem se bude život vyvíjet, má člověk ve svých rukou".
Mám na mysli svůj osobní život. Že třeba po revoluci jsem byla několikrát nezaměstnaná a nakonec se upíchla ve školství. I když bych nikdy předtím neřekla, že se na něco takového se svou povahou hodím. A ejhle, baví mě to. A moc.
napsal(a):
Spíš inklinuju k tomu věřit tomu, že těch možností má člověk víc, ale některé věci ho na té cestě prostě potkají, jen různě ovlivněné rozhodnutími.
S tímhle asi v podstatě souhlasím.
Já zastávám názor, že podstatnou část toho, kterým směrem se bude život vyvíjet, má člověk ve svých rukou. Samozřejmě že ne vše, ale podstatnou část. A musím říct, že ačkoliv pro někoho to třeba zní hrozně, hodně lidí mi to i řeklo, tak pro mě toto poznání v jistou dobu bylo jakési pozitivní, osvobozující, když jsem si řekla, že teď je to jen na mě, jak to bude nebo nebude. Něco samozřejmě neovlivníme, ani nemůžeme, ale není to osud. Vnímám to spíš tak jak Andrýsek, že to dopadne tak, jak má.
Asi tak nějak. Pak mi někdo řekne: a co třeba autonehoda, napálí do tebe nějaký blbec, to neovlivníš. Ale to přece ovlivnili oba účastníci, oba se rozhodnuli, že na tu cestu jedou.
Dneska jsem se deb.lně rozhodla seběhnout z kompostéru. Teda...dělám to tak vždycky, že ten 150cm svah dolů dvěma skoky seběhnu. No jenže jsem jaksi nevzala v potaz, že něco je tam tvrdé zmrzlé a něco měkké. Dopadla jsem první nohou na něco po čem mi sjela, vyvalila jsem si kotník a kecla na něj. První jsem asi minutu řvala nadávky, jak jsem stará, tak jsem blbá a když jsem zjistila, že to zlomené ani nic jiného hrozného není, pomalu jsem pajdala domů. Je to dobré, už to jen trochu bolí, ani to nenateklo. Nic podobného jsem v životě neměla vždycky se to bez problémů vrátilo zpátky. Jenže jsem na to nehňácnula z metru Jako tomuhle říkat osud? Ne, blbost to je, moje

Já věřím, že co má být, to bude. A k tomu povedou mé kroky. A taky věřím tomu, že každé zlo je pro něco dobré. Mockrát jsem se o pravdivosti tohoto tvrzení přesvědčila.

napsal(a):
Mám na mysli svůj osobní život. Že třeba po revoluci jsem byla několikrát nezaměstnaná a nakonec se upíchla ve školství. I když bych nikdy předtím neřekla, že se na něco takového se svou povahou hodím. A ejhle, baví mě to. A moc.
Ale chtěla jste vy sama. Kdybyste nechtěla, tak to neděláte. 🙂
U mě to bylo naopak. Do školství jsem nejdřív chtěla, ale pak mně došlo, že to pro mě nebude. Nikdy jsem nechtěla pracovat v kanceláři u PC, ale dnes to dělám a baví mě to.

Katka12345
napsal(a):
Držte se.
Díky Nightovi a Vašim fotkám jsem pochopila impozantní eleganci dog a byla naprosto okouzlená.
Ať se mu nahoře dobře běhá 🕊️
impozantně elegantní on byl...

napsal(a):
Dík za krásné fotky.

napsal(a):
Nádherné fotky 🐾😘 Night byl, je a bude zdejší celebritou už navždy...laskavý elegán a vtipálek v jednom🌷
Měli jste spolu krásný život viďte.....Provedl někdy nějakou pořádnou lumpárnu?

napsal(a):
Ale chtěla jste vy sama. Kdybyste nechtěla, tak to neděláte. 🙂
U mě to bylo naopak. Do školství jsem nejdřív chtěla, ale pak mně došlo, že to pro mě nebude. Nikdy jsem nechtěla pracovat v kanceláři u PC, ale dnes to dělám a baví mě to.
Jasně. Ale já chtěla napsat, že všechno zlé (opakovaná nezaměstnanost) bylo pro něco dobré. A že všechno je nakonec tak, jak má být - moje prvotní úvaha.
Fatia
napsal(a):
Když jsem byla v nemocnici, bratr mi přinesl odstřižek Axiho chlupů svázaný gumičkou, prej abych si ho mohla pohladit. :) Jak mám ten odstřižek ráda, teď, když je Axi po smrti. Je pryč už přes dva roky, ale stále je zvláštní, že ho občas vídám koutkem oka nebo slýchám jeho cupitání, jeho dech.

napsal(a):
Jasně. Ale já chtěla napsat, že všechno zlé (opakovaná nezaměstnanost) bylo pro něco dobré. A že všechno je nakonec tak, jak má být - moje prvotní úvaha.
Ano, to souhlasím. Jen já bych to asi nazvala jinak....bylo to tak, jak jste chtěla vy a tak to mělo být.

@Varaxi Já tohle mám, když stojím ve dveřích, opřená o veřeje, a dívám se ven. Ohařík vždycky přicupital, vložil mi hlavu do spuštěné ruky, a stál tam tak se mnou. Když teď takhle stojím sama, cítím v dlani přesně totéž jako vteřinu před tím, než se mě dotkl.

Varaxi
napsal(a):
Když jsem byla v nemocnici, bratr mi přinesl odstřižek Axiho chlupů svázaný gumičkou, prej abych si ho mohla pohladit. :) Jak mám ten odstřižek ráda, teď, když je Axi po smrti. Je pryč už přes dva roky, ale stále je zvláštní, že ho občas vídám koutkem oka nebo slýchám jeho cupitání, jeho dech.
Se mnou jsou mí mrtví psi taky doma. Občas zaslechnu typický pohyb, škrábnutí, zafunění,...

napsal(a):
Ano, to souhlasím. Jen já bych to asi nazvala jinak....bylo to tak, jak jste chtěla vy a tak to mělo být.
Ale já to tak nechtěla. Rozhodně ne cíleně. Byla to náhoda.
Tak jsem si říkala, že bych si přála také tak pěkné fotky jako sem dáváte. No modelkou se asi naše fenka nenarodila
Trickyvoo
napsal(a):
Tak jsem si říkala, že bych si přála také tak pěkné fotky jako sem dáváte. No modelkou se asi naše fenka nenarodila
No... Fenku máte krásnou, ale je pravda, že vám líp pózují ty kachny.
edit: nevím, jestli už jste to tu někde psala, ale registruju vás tu jen chviličku... jak se vlastně jmenuje a co je to zač?
Trickyvoo
napsal(a):
To chce len cvik, Nefret prvý rok foťák tiež bojkotovala a za každých 5 sekúnd pózovania požadovala bohaté dividendy...ale potom sa to zlomilo a teraz sa chce fotiť stále Len ma vidí s mobilom a už uteká hodiť pózu A už za to nič nechce! Skromné dievča.

napsal(a):
Ale já to tak nechtěla. Rozhodně ne cíleně. Byla to náhoda.
Ano, a je to tady, náhoda hraje v životě obrovskou roli.

Ach, taková rána Vždy jsem se moc těšila na vaše společné venčící fotky a teď tohle. Ale pozitivní na tom je, že ještě v den svého odchodu si užil krásnou vycházku a bylo to rychlé. Co bychom za to jiní dali. Posílám Vám pozitivní energii a ať se Vám Vaše přání vtisknou do nového dogouška

My jsme opět hlídali Kájušku. Kájušce bude letos 15! Dost se teď zhoršila, protože hodně po statku polehává i v té zimě, tak jsem majitelku instruovala, že by si babka zasloužila už bundu a něco dobrého na klouby. Tak snad.

napsal(a):
My jsme opět hlídali Kájušku. Kájušce bude letos 15! Dost se teď zhoršila, protože hodně po statku polehává i v té zimě, tak jsem majitelku instruovala, že by si babka zasloužila už bundu a něco dobrého na klouby. Tak snad.
jak chudákovi třetímu mopslíkovi zabral kocour pelíšek (já vím, že je kocour taky mops)
jinak jsem koukla na koníky a ona dáma z Ploužnice... tam to známe, tam jsme taky chodili v zimě s Najtíkem venčit do málosněžných lesů hradčanských... Mimochodem bylo to teď v plánu. Uvidíme, jak rychle bude dogátko a jak se bude dát mimino s holým břichem venčit na prvních minivýletech s ohledem na počasí. I když Night dorazil na konci dubna a v Jizerkách byl taky ráno ještě šedivák...
napsal(a):
Jej, něco na klouby v patnácti a až po instruktáži od někoho dalšího? Tu bundu beru, i doma jsem musela vysvětlovat, proč je to pro starýho psa dobrý (Pochopili až když viděli, jak je šťastný a všechno ho hned víc baví, když je v teple. Do té doby si mysleli, že pes se přece oblékat vůbec nemusí. Venkovní už vůbec ne.)
Ale doplňky na klouby už měly být mnohem dřív stejně samozřejmé, jako že ji každý den nakrmí. Tak snad si dají říct.
To je ta, jak tady minule na fotce prozradila, že je vlastně převlečený mops, žejo?

napsal(a):
Pan Bečka ji hlídá! ❤
Kolem mě je teď každý nemocný. Šíří se to jak lavina, každý den nový odpadnuvší. Na mě už taky něco leze, cítím, jak kdyby mi úplně vzádu v krku mezi krkem a nosem seděl nějaký takový ten tvrdý krovkatý brouk a škrábal tam nožičkama. Je to takový to škramcání, ze kterýho je při polknutí člověku až tak jako blivno.
A odpoledne jsem si přišla i trochu horečkově...
No, paranoidně jsem si dělala covid test, abych věděla, a ten to teda není. Nevím, jestli to něčemu pomůže, když stejně na to lehne každej v okruhu několika kilometrů.
Takže jsem si udělala po procházce paralen nápoj a na chvíli si lehla, doufajíc, že dneska už se na mě nenavalí další práce a bude stačit pokračovat až zítra. Už je mi líp, ale určitě to je tím paralenem, ten mi působí hodně rychle v podstatě na všechno.
A venku už od brzkého odpoledne padá mlha. Lara říkala něco o tom, že mlha nadnáší a líp se v ní lítá. Myslím, že to byla lež, aby trochu mlžila ohledně toho, že je prostě lítací pes, který má jen málokdy všechny čtyři nohy naráz na zemi.

Atheira
napsal(a):
Kolem mě je teď každý nemocný. Šíří se to jak lavina, každý den nový odpadnuvší. Na mě už taky něco leze, cítím, jak kdyby mi úplně vzádu v krku mezi krkem a nosem seděl nějaký takový ten tvrdý krovkatý brouk a škrábal tam nožičkama. Je to takový to škramcání, ze kterýho je při polknutí člověku až tak jako blivno.
A odpoledne jsem si přišla i trochu horečkově...
No, paranoidně jsem si dělala covid test, abych věděla, a ten to teda není. Nevím, jestli to něčemu pomůže, když stejně na to lehne každej v okruhu několika kilometrů.
Takže jsem si udělala po procházce paralen nápoj a na chvíli si lehla, doufajíc, že dneska už se na mě nenavalí další práce a bude stačit pokračovat až zítra. Už je mi líp, ale určitě to je tím paralenem, ten mi působí hodně rychle v podstatě na všechno.
A venku už od brzkého odpoledne padá mlha. Lara říkala něco o tom, že mlha nadnáší a líp se v ní lítá. Myslím, že to byla lež, aby trochu mlžila ohledně toho, že je prostě lítací pes, který má jen málokdy všechny čtyři nohy naráz na zemi.
Domácí Ag test je v zásadě na dvě věci. Nespoléhejte na něj.
Když měla dcera v prosinci covid, Ag test jí vyšel negativní a o 2 hodiny později dělaný PCR byl pozitivní. A u omikronu je ten záchyt ještě slabší.

v téhle prodromální fázi rýmy je nejvyšší čas inhalovat tea tree!
a zapít to čajem z čerstvého zázvoru s citronem a medem. zajíst vitamínem C a pak teprve dát ten horký nápoj a šup do peřin.
zabralo zatím na všechny rýmy (kromě té, co jsem přivezla ze zahraničí před vánocemi 2019, která mě připravila o čich a chuť na dobrý měsíc, bohužel dřív než to bylo cool)
ir.ma - víte co, i kdyby to covid byl... tak co s tím? Na PCR se nepoženu. Jednak proto, že dělám home office a nemám problém na týden omezit styky s lidma, což taky stejně udělám, protože nesnáším, covid necovid, když na sebe lidi soplí. A jelikož mám sobě blízké lidi takové, které nechci nakazit už kvůli jejich práci, protože by to pro ně znamenalo problém, tak zdravým lidem vyhlásím dočasnou stopku v kontaktu se mnou.
A u některých už je to jedno, protože jsem to stejně chytla od nich! Plně očkovaná jsem já i všichni, se kterými se stýkám. Víc už udělat nemůžu a PCR test to v mém případě nemá jak spasit.
bodlinka - ano, na tea tree nedám dopustit, ten už čuchám, mám šalvějové bonbony, zázvor teď nemám po ruce v žádné formě, ale myslím, že od někoho vysomruju a dřív nebo později mi přiletí oknem.
Kupodivu rýmu nemám (ale taky hádám, že se to z toho vyloupne, proto si předem chci pojistit, že se to třeba nerozjede tak moc), ale kýchám jak blázen.

napsal(a):
Domácí Ag test je v zásadě na dvě věci. Nespoléhejte na něj.
Když měla dcera v prosinci covid, Ag test jí vyšel negativní a o 2 hodiny později dělaný PCR byl pozitivní. A u omikronu je ten záchyt ještě slabší.
To jsme měli v příbuzenstvu taktéž...2x antigen negativní, pak PCR pozitivní a poté tedy vyzkoušen další antigen a opět negativní.
Atheira
napsal(a):
No... Fenku máte krásnou, ale je pravda, že vám líp pózují ty kachny.
edit: nevím, jestli už jste to tu někde psala, ale registruju vás tu jen chviličku... jak se vlastně jmenuje a co je to zač?
Jmenuje se Malina. Máme jí z dočasky, je to odebrané štěně od někoho ze dvorku. Sice dotyční měli fenu jen jednu, ale stejně si nebyli jistí, kdy se naše Malina a její sourozenci narodila, takže odhadovné narození je někdy v září. Matku jsem na fotkách viděla a vypadala jako "vlčák" s plandavýma ušima, vlčák s labradorem? Otec neznámý, takže ted hrajeme tipovací soutěž, jak to bude vypadat a jak to bude velký, ale povahu má úžasnou. To jsem si vybrala podle popisu té dočasářky. Učenlivá, opatrná, ale odvážná, když se situací seznámí, tak se snad nebojí ničeho a navíc hrozná mazlivka. Veterináři v ní vidí knírače, ale to asi moc nesedí, prostě takové vesnické tajmství. Máme takového křížence už potřetí. První bylo slepé štěně nalezené zabalené v krabici u školy, druhé hozený přes plot v útulku. Sice jsem tentokrát koukala po nějakém plemeni, ale protože jsme se nemohli zas doma dohodnout na něčem, co by se líbilo všem, tak to dopadlo takhle. Tak snad dobře.

Napsala jsem to blbě. Kájuška na klouby něco dostává, já bych jí ale asi dala něco pořádnýho, silnějšího.

Trickyvoo
napsal(a):
Jmenuje se Malina. Máme jí z dočasky, je to odebrané štěně od někoho ze dvorku. Sice dotyční měli fenu jen jednu, ale stejně si nebyli jistí, kdy se naše Malina a její sourozenci narodila, takže odhadovné narození je někdy v září. Matku jsem na fotkách viděla a vypadala jako "vlčák" s plandavýma ušima, vlčák s labradorem? Otec neznámý, takže ted hrajeme tipovací soutěž, jak to bude vypadat a jak to bude velký, ale povahu má úžasnou. To jsem si vybrala podle popisu té dočasářky. Učenlivá, opatrná, ale odvážná, když se situací seznámí, tak se snad nebojí ničeho a navíc hrozná mazlivka. Veterináři v ní vidí knírače, ale to asi moc nesedí, prostě takové vesnické tajmství. Máme takového křížence už potřetí. První bylo slepé štěně nalezené zabalené v krabici u školy, druhé hozený přes plot v útulku. Sice jsem tentokrát koukala po nějakém plemeni, ale protože jsme se nemohli zas doma dohodnout na něčem, co by se líbilo všem, tak to dopadlo takhle. Tak snad dobře.
Máte to podobně, jako my. Samí útulkáči nebo nehody ze dvorků.😉
Jo, a jak jste dávala fotku vašeho Timíka, tak tu podobu s tajtrdlíkem tam taky vidím.
A zkuste hádat, jak se ten psík jmenuje... 😂
napsal(a):
Napsala jsem to blbě. Kájuška na klouby něco dostává, já bych jí ale asi dala něco pořádnýho, silnějšího.
Kdyby náhodou, tak náš dědek doporučuje tohle https://www.spokojenypes.cz/natureca-chondromix-natural-dog-500-ml/
bral dlouhodobě prášky, ale strašně si vymýšlel ohledně jejich přijímání... strašný vopičky, míval období, kdy to vyselektoval v jakémkoli skupenství, jindy zase vzal tabletu bez keců... jenže ty dny, kdy třeba týden odmítal, bylo znát, že mu to hůř chodí...
Po tomhle je jak turbo.
Moc jsem tomu ze začátku nedůvěřovala. Koupila jsem mu to na zkoušku, že v téhle formě v oleji to bude aspoň jíst a účinek, že se uvidí... No, paráda neuvěřitelná.
napsal(a):
Máte to podobně, jako my. Samí útulkáči nebo nehody ze dvorků.😉
Jo, a jak jste dávala fotku vašeho Timíka, tak tu podobu s tajtrdlíkem tam taky vidím.
A zkuste hádat, jak se ten psík jmenuje... 😂
Taky Timík? Taky je neuvěřitelně rychlý? My kolikrát nechápali jak to ten pes dělá, ten snad neběhal, ale rovnou se teleportoval . Mamka ho tenkrát popsala slovy "takové malé nic, ale je to všude". Říkali jsme mu "Ty míčku". Spíš bych čekala, že ve stáří bude mít problémy s klouby, když tak rád běhal, skákal, ale že nám umře takhle mladý v devíti na srdíčko, to bysme si doma asi netipli nikdo.

Atheira
napsal(a):
Kdyby náhodou, tak náš dědek doporučuje tohle https://www.spokojenypes.cz/natureca-chondromix-natural-dog-500-ml/
bral dlouhodobě prášky, ale strašně si vymýšlel ohledně jejich přijímání... strašný vopičky, míval období, kdy to vyselektoval v jakémkoli skupenství, jindy zase vzal tabletu bez keců... jenže ty dny, kdy třeba týden odmítal, bylo znát, že mu to hůř chodí...
Po tomhle je jak turbo.
Moc jsem tomu ze začátku nedůvěřovala. Koupila jsem mu to na zkoušku, že v téhle formě v oleji to bude aspoň jíst a účinek, že se uvidí... No, paráda neuvěřitelná.
Jééé...to je přesně, co hledám...nenapadlo by mě, že se to dělá i v oleji.
Já do Giny tablety nedostanu...jedině, že jí to strčím do krku a zavřu tlamu, aby musela polknout, prášková konzistence, tak to je úplně sci-fi a aptoflex sirup, tak tam není pro mě úplně top složení. Na lososový olej je zvyklá, takže to by snad šlo.
Atheira
napsal(a):
Po tomhle je jak turbo.
Složení:
lososový olej 30 %, ovčí tuk 20 %, slunečnicový olej 48,7 %, glukosamin 0,5 %, chondroitin 0,5 %, rozmarýn 0,3 %
takže v půl litru je 2,5 ml účinné látky
pro velkýho psa dávka 9ml/den v čemž je tedy 0,045 ml chondroitinu
pro středního 0,03 pro malýho 0,015
proč tomu nevěřím ?
lupus4
napsal(a):
Složení:
lososový olej 30 %, ovčí tuk 20 %, slunečnicový olej 48,7 %, glukosamin 0,5 %, chondroitin 0,5 %, rozmarýn 0,3 %
takže v půl litru je 2,5 ml účinné látky
pro velkýho psa dávka 9ml/den v čemž je tedy 0,045 ml chondroitinu
pro středního 0,03 pro malýho 0,015
proč tomu nevěřím ?
Jasně, teď jste na to kápnul. Já tady jenom dělám reklamu, protože z toho mám provize.
edit: psu je 17, koupila jsem mu to v týdnu, kdy prášky vůbec nepřijímal a dost špatně se mu zvedalo a ušel tak 500m a zase zpět...
Od té doby dostává jenom toto a to zlepšení bylo viditelné téměř hned. Chodí zase v rámci možností normálně, dokonce místy i běhá...
On prostě když dva dny za sebou nedostane na ty nohy nic, je to znát. Takže to asi nějaký účinek mít musí. Nepřišroubovala jsem mu kolečka ani vrtuli do zadku.

Atheira dík za tip, předám 👍🏻
lupus4
napsal(a):
nečertěte se, no mě to přijde už skoro jako homeopatika
Akorát s tím rozdílem, že tomu psu nikdo přece neřekne - tohle ti pomůže a on si to psychicky tak vsugeruje, že mu to pomůže. Navíc je už starý tak, že pochybuju, že tady z běžně aktivních uživatelů psa stejného věku a v takovéhle kondici někdo má.
Já rozumím tomu, že máte svoje pochybnosti, ale vaše příspěvky v tomhle duchu vyznívají prostě až arogantně.
Prostě už je to vetchý zvíře, který je klinicky naprosto zdravý, jenom ty nohy samy od sebe nechodí, jak dřív. Tu změnu jsem viděla. Byla naprosto stejná jako když byl pár dnů bez prášků a pak je zase začal přijímat. Jen s tím rozdílem, že tohle se mu nemusí nutit.

Já pro starouše doporučím - už zase - Alavis Celadrin.

lupus4
napsal(a):
nečertěte se, no mě to přijde už skoro jako homeopatika
Ale co ty omega 3? Je tam chondroitinu málo (jako kdyby někdo věděl, kolik pes potřebuje na den, že jo), ale ten tuk je dobrý a není tu žádný sorban draselný a o to mi jde třeba taky. A když jim to funguje i bez analgetik, tak to je přece skvělé, ne?
Atheira: smrdí to hodně rybinou? Ať se pejsovi daří!

napsal(a):
Já pro starouše doporučím - už zase - Alavis Celadrin.
Já dávám Alavis Triple Blend, svého času jsem ho po operaci kolene brala i já a osvědčil se velmi. A to jsem na něj přecházela z Condrosulfu800 od ortopeda!
napsal(a):
Ale co ty omega 3? Je tam chondroitinu málo (jako kdyby někdo věděl, kolik pes potřebuje na den, že jo), ale ten tuk je dobrý a není tu žádný sorban draselný a o to mi jde třeba taky. A když jim to funguje i bez analgetik, tak to je přece skvělé, ne?
Atheira: smrdí to hodně rybinou? Ať se pejsovi daří!
Vidíte, já takhle dopodrobna prostě nerozumím kolik čeho a čeho všeho... Zkusili jsme to a viděli, že je psovi zase lépe, už to není každý den, je potřeba přihlížet k tomu, v jakým je rozpoložení, někdy chodí pomaličku a spíš se šetří, ale má fakt dny, kdy prostě běhá. Běh už v repertoáru neměl pěkně dlouho.
Já bych úplně v klidu vzala, kdyby tady lupus přišel a řekl, že se mu účinné látky zdá malé množství, vysvětlil, doporučil, co jemu přijde ok. Ale z toho příspěvku je prostě zas akorát cítit výsměch...
Tak po čuchu je cítit, že tam ten lososák je, ten už asi nepřebijete ničím.
napsal(a):
Já dávám Alavis Triple Blend, svého času jsem ho po operaci kolene brala i já a osvědčil se velmi. A to jsem na něj přecházela z Condrosulfu800 od ortopeda!
Obsah účinných látek v 200 g:
Glukosamin sulfát 52,47 g, Chondroitin sulfát 26,10 g, MSM Methylsulfonylmethan 86,90 g, Collyss™ hydrolyzovaný kolagen typu I - 0,60 g, Cartidyss™ hydrolyzovaný kolagen typu II - 0,60 g, Vitamin C 0,86 g
to už mi přijde reálnější
janaa
napsal(a):
Tak Aptoflex,Artivit dělají sirupy, pokud vím,tak psům chutnají. Jinak u veterána nebo psa s potížemi by to chtělo kromě glukosaminu a chondroitinu,kterýho je tady fakt sranda málo, ještě MSM, boswelii, kolagen... Případně bych zkusila kapky s CBD,které mají analgetický účinek.
Všechno vyzkoušeno, vždycky chvíli hurá funguje, myslím tím třeba i několik měsíců a pak konec.

napsal(a):
jak chudákovi třetímu mopslíkovi zabral kocour pelíšek (já vím, že je kocour taky mops)
jinak jsem koukla na koníky a ona dáma z Ploužnice... tam to známe, tam jsme taky chodili v zimě s Najtíkem venčit do málosněžných lesů hradčanských... Mimochodem bylo to teď v plánu. Uvidíme, jak rychle bude dogátko a jak se bude dát mimino s holým břichem venčit na prvních minivýletech s ohledem na počasí. I když Night dorazil na konci dubna a v Jizerkách byl taky ráno ještě šedivák...
Však já vím, že jsme skoro sousedi - Ploužnice je naše doma.

Dnes bylo nádherně, tak jsme vypadli ven a měli jsme v nose, po třetí hodině se to pokazilo. A jsme úplně bez sněhu.

napsal(a):
Však já vím, že jsme skoro sousedi - Ploužnice je naše doma.
chodíme v zimě do Hradčan a na Ploužnické rybníky a na Malou a velkou Bukovou... a tak. Letos z toho asi nic nebude. Prťavec přijde až (nebo už ) na konci ledna, a než se trošku rozchodí, bude jaro... a na zimní trasy bude rok čas.

napsal(a):
chodíme v zimě do Hradčan a na Ploužnické rybníky a na Malou a velkou Bukovou... a tak. Letos z toho asi nic nebude. Prťavec přijde až (nebo už ) na konci ledna, a než se trošku rozchodí, bude jaro... a na zimní trasy bude rok čas.
Máte vybráno? Pochlubte se🐾

napsal(a):
Jeeee chceme vidět dogátko!!
napsal(a):
A už ho máte vybraného? Konkrétní štěně, co budete mít na konci ledna? Jaké bude? Barvička??
Nebo se má na konci ledna teprv narodit?

napsal(a):
Máte vybráno? Pochlubte se🐾
bude to překvapivě německá doga Chtěla jsem žíhaného psa (jako vždy), vybrala si složitě v zahraničí chovatele a konkrétní vrh... a jsou už všichni zadaní. Nechceme čekat a tak jsem se z ciziny vrátila na tuzemský dvoreček a budeme mít na konci ledna doma malého plášťového chlapečka.
napsal(a):
bude to překvapivě německá doga Chtěla jsem žíhaného psa (jako vždy), vybrala si složitě v zahraničí chovatele a konkrétní vrh... a jsou už všichni zadaní. Nechceme čekat a tak jsem se z ciziny vrátila na tuzemský dvoreček a budeme mít na konci ledna doma malého plášťového chlapečka.
No musela jsem si to vygůglit, co znamená plášťová barva. Takže bílá s černou dekou přes záda?

janaa
napsal(a):
Navrhuju sraz v bažantnici, placatý tlamy,labradorky a malej dogouš
A Kájuška! 👍🏻😂

napsal(a):
To je prima, moc Vám to štěňátko přeju!

janaa
napsal(a):
Navrhuju sraz v bažantnici, placatý tlamy,labradorky a malej dogouš
to je ta bažantnice, co je v ní stádo ukecanejch laní a jelenů?? Šli jsme loni kolem a za plotem šlo stádo a nahlas nás komentovalo (Najt zvěř neřešil)
Jinak socializaci se rozhodně nebráníme ...

napsal(a):
to je ta bažantnice, co je v ní stádo ukecanejch laní a jelenů?? Šli jsme loni kolem a za plotem šlo stádo a nahlas nás komentovalo (Najt zvěř neřešil)
Jinak socializaci se rozhodně nebráníme ...
Ploužnická bažantnice - lze najít na mapě - je mezi Ploužnicí a kopcem Ralsko. Jestli jste se toulali spíše směrem na Hradčany, tak bych to viděla spíš na oboru Velký Dub, kde je zvěř na lidi opravdu zvyklá a chodí i k plotu. Jen tedy se mnou si nikdy nepovídala

janaa
napsal(a):
My už evropáky moc nemáme,resp. jen dvě laně,máme siky,ty pískají jak na píšťalku ale spíš to bude obora vedle,to je vojáků, a tam je ta zvěř opravdu na lidi takhle zvyklá
bylo to loni v únoru na cestě mezi oborou a Novodvorským rybníkem. Pískali hodně (možná tedy sikové??), bylo jich poměrně velké stádo v nepřehledném lesíku a vůbec se od plotu nevzdalovali, naopak "šli s námi" a NIght navolno (pochopitelně na druhé straně plotu) jim nevadil... Přecházeli jsme pak směr parkoviště u Ploužnického rybníka po hrázi mezi Novodvorským a Hvězdovem IV...
Dneska jsme se venčili (je to děsný nezvyk bez toho psa) na Klíči - neb slibovali úplné jasno. A byla oblačnost veliká a vidět nebylo nic. Mám dneska "odpolední" a tak jsme chtěli využít báječného počasí... Teď sluníčko tady začíná vykukovat - to protože půjdu do školy

Xerxová, moc gratuluji ke štěněti. Sice se mi pořád ukrutně stýská po mojí stařence, ale je báječné, když se kolem člověka zase motá psí mimino. Vždycky říkám, že já jsem bez psa nekompletní
Tyjo lidi, nevím, co to bylo, ale ráno jsem se probudila úplně fresh bez známek nějakýho bacila. A to jsem včera byla fakt přesvědčená, že to odese.u a budu chvíli jako zombie. Tu odpolední procházku jsem už najížděla na takový ten automat - jdu, jdu a nějak trefím domů, večer jsem se přemohla a šla ještě jednou.
Jo, cítím v krku, že byl trochu podrážděný, ale jinak nic. Úplně to zmizelo jak lusknutím prstů.

napsal(a):
bylo to loni v únoru na cestě mezi oborou a Novodvorským rybníkem. Pískali hodně (možná tedy sikové??), bylo jich poměrně velké stádo v nepřehledném lesíku a vůbec se od plotu nevzdalovali, naopak "šli s námi" a NIght navolno (pochopitelně na druhé straně plotu) jim nevadil... Přecházeli jsme pak směr parkoviště u Ploužnického rybníka po hrázi mezi Novodvorským a Hvězdovem IV...
Dneska jsme se venčili (je to děsný nezvyk bez toho psa) na Klíči - neb slibovali úplné jasno. A byla oblačnost veliká a vidět nebylo nic. Mám dneska "odpolední" a tak jsme chtěli využít báječného počasí... Teď sluníčko tady začíná vykukovat - to protože půjdu do školy
Tak to vypadá opravdu na bažantnici.

Dneska jen se dvěma, to je klid😀 stopovaly jsme jezevce, asi se šel podívat, jestli už nebude jaro😂 jinak u nás začíná hormonální šílenství, minulý týden začala poprvé 9 měsíční Cácorka , dnes Berta, očekávám, že se přidají i další

janaa
napsal(a):
Dneska jen se dvěma, to je klid😀 stopovaly jsme jezevce, asi se šel podívat, jestli už nebude jaro😂 jinak u nás začíná hormonální šílenství, minulý týden začala poprvé 9 měsíční Cácorka , dnes Berta, očekávám, že se přidají i další
Přeji pevné nervy. Taky čekám, že to přijde každou chvíli.

napsal(a):
dnešní Klíč - slibované výhledy nevyšly, ale procházka to byla hezká.
Na Klíči krása. My jsme včera (pracovně) venčily v Liberci. Děs a hrůza. Snad ještě horší chodit, než jezdit. Chodníky rozhamtaná břečka, která zmrzla. Takže krabatý led.

napsal(a):
Na Klíči krása. My jsme včera (pracovně) venčily v Liberci. Děs a hrůza. Snad ještě horší chodit, než jezdit. Chodníky rozhamtaná břečka, která zmrzla. Takže krabatý led.
Včera kolem Fóra chodil vysoký pitbull bíločerný navolno, to se tam může?

napsal(a):
Včera kolem Fóra chodil vysoký pitbull bíločerný navolno, to se tam může?
Něco se smí a něco ne. S leckým to však nepohne. Já jsem to nebyla, kolem Fóra jsem nechodila a nemám pitbula.

napsal(a):
Něco se smí a něco ne. S leckým to však nepohne. Já jsem to nebyla, kolem Fóra jsem nechodila a nemám pitbula.
:-) :-) on ale se tam pohyboval (i mezi tramvajemi atp.) tak sebejistě, dva kroky před páníčkem, že asi musí být dost zvyklý, no jen mě to překvapilo... hustej rým! :-)
napsal(a):
Přeji pevné nervy. Taky čekám, že to přijde každou chvíli.
Já to čekám v únoru a tentokrát to asi bude hormonální jízda, protože pokud dobře počítám, vychází jim to současně
Vikina hárá po 10 měsících, pinčová po půl roce a sejde se jim to nastejno.

janaa
napsal(a):
Dvě feny,to je ještě v pohodě
Kolik ti jich hárá současně? Čtyři?
napsal(a):
Kolik ti jich hárá současně? Čtyři?
Hele,jak kdy, většinou tři stejně,pak se přidá čtvrtá. Z těch šesti teď hárají dvě, u Adélky to čekám,ale modlím se,aby vydržela aspoň do konce měsíce, pak by měla začít i Růžena. Bína naštěstí má odháráno a Baruška by normálně měla taky začít,ale je od podzimu vykastrovaná

janaa
napsal(a):
Hele,jak kdy, většinou tři stejně,pak se přidá čtvrtá. Z těch šesti teď hárají dvě, u Adélky to čekám,ale modlím se,aby vydržela aspoň do konce měsíce, pak by měla začít i Růžena. Bína naštěstí má odháráno a Baruška by normálně měla taky začít,ale je od podzimu vykastrovaná
hárací masakr. Ale nemáš psa, ne? Tak to zvládneš s prstem v nose (zdejší oblíbené rčení )
janaa
napsal(a):
Už ne. Kevin je kastrovanej. Proto už si psa nepořídím, Samoušek byl zlatej,poslechl,fungovalo to,ale byl to chudák,je to proti přirozenosti
To byl i důvod, proč jsem si nyní z útulku pořídila fenku. Teď je podmínkou adopce psa kastrace v dospělosti a po dvou nekastrovaných psech se mi to moc nepozdávalo. Kastrované fenky z okolí znám a nepřišlo mi, že by je to nějak poznamenalo.
Trickyvoo
napsal(a):
To byl i důvod, proč jsem si nyní z útulku pořídila fenku. Teď je podmínkou adopce psa kastrace v dospělosti a po dvou nekastrovaných psech se mi to moc nepozdávalo. Kastrované fenky z okolí znám a nepřišlo mi, že by je to nějak poznamenalo.
Z útulku s takovou podmínkou bych si psa nevzala (ani fenu). Naštěstí se dají najít takové, kde to nepožadujou.
Terven
napsal(a):
Z útulku s takovou podmínkou bych si psa nevzala (ani fenu). Naštěstí se dají najít takové, kde to nepožadujou.
Já teda na takové štěně zrovna nenarazila. Útulky zely prázdnotou a vše mají pod palcem spolky, co sice voříšky milují, ale chtějí je vymítit. Už i berou štěňata že dvorků a platí majitelům fen kastraci. Kdyby mě netlačil hroutící se otec, tak třeba hledám dál, ale mně přišlo, že to už asi skončilo, že člověk jde a zachrání štěně z útulku. Teď musí člověk být rád, že mu dovolí psa zachránit . Dokonce nám jiný spolek, než odkud byla Malina štěně nedali, protože jsme nebyli podle nich vhodný. To štěně bylo pak u dočasářky víc jak měsíc a možná si ho pak nechala sama.
domi.t
napsal(a):
U nás na Slovensku je to podmienka v úplne každom útulku...
V ČR se naštěstí najít dají a to, co popisuje Trickiwoo, jsou spíš praktiky různých zachranitelských spolků a od těch ruce dál.
Co se týče útulků, až donedávna jsem měla prověřené pouze dva. Z těch bych si s klidem vzala psa, jsem ochotná tam směřovat materiální pomoc a sdílet jejich příspěvky na fb.
Teď jsem jejich seznam rozšířila o další dva....netvrdím, že všechny ty ostatní jsou špatné a nedůvěryhodné, ale prostě, když nevím, nejsem si jistá, tak šetřím síly. Chci vědět, že pokud pomáhám, má to smysl.

Dobré o této možnosti vědět, kdyby náhodou...
https://plzenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/7984-do-dramaticke-patraci-akce-po-zabehnutem-diegovi-se-zapojili-i-piloti-dronu-s-termovizi.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=G80yIMDPB1s-202201131104&dop_id=14850197
Terven
napsal(a):
V ČR se naštěstí najít dají a to, co popisuje Trickiwoo, jsou spíš praktiky různých zachranitelských spolků a od těch ruce dál.
Co se týče útulků, až donedávna jsem měla prověřené pouze dva. Z těch bych si s klidem vzala psa, jsem ochotná tam směřovat materiální pomoc a sdílet jejich příspěvky na fb.
Teď jsem jejich seznam rozšířila o další dva....netvrdím, že všechny ty ostatní jsou špatné a nedůvěryhodné, ale prostě, když nevím, nejsem si jistá, tak šetřím síly. Chci vědět, že pokud pomáhám, má to smysl.
Nakonec je Malina od spolku, který byl asi nejvíc v pohodě. Nehrotili to tak. Spíš jim asi opravdu šlo o to, aby se ten pes zachvíli nevracel, že neumíme třeba vychovat štěně, nebo nemá vhodnou velikost a tak. Celkem chápu, že se snaží, aby ta rodina klapla na poprvé. Hodně se právě zachraňují ti psy z osad a vozí ze Slovenska. My teda máme českýho psa od Kolína "nehodu" ze dvorku.

Trickyvoo
napsal(a):
Nakonec je Malina od spolku, který byl asi nejvíc v pohodě. Nehrotili to tak. Spíš jim asi opravdu šlo o to, aby se ten pes zachvíli nevracel, že neumíme třeba vychovat štěně, nebo nemá vhodnou velikost a tak. Celkem chápu, že se snaží, aby ta rodina klapla na poprvé. Hodně se právě zachraňují ti psy z osad a vozí ze Slovenska. My teda máme českýho psa od Kolína "nehodu" ze dvorku.
Od Kolína? No tak to si dejte pozor, ať Vám nesežere bonbony. :-))
Dnešní venčení teda nebylo úplně lehký, místy náledí, mlha a ještě si na mě nějaký dědula otvíral hubu, že mu naše Malina čuchla k noze, ale jako byl tam úzký chodník, tak psa neponesu, aby náhodou neotočila hlavou. Asi jsem měla řvát k noze a táhnout jí vzduchem, aby nemohla čuchat. Už se mi něco podobného stalo před měsícem, to si zas Malina očuchávala kupku sněhu a nějaký chlap na mě začal řvát, jestli ten pes musí chcát zrovna tam, tak jsem mu řekla, že nečůrá jen čuchá a zas na mě štěkal, ať si ho vezmu pryč, protože na tom chodníku chtělo zastavit auto. No jako, kde to jsme, když nás už honí z chodníku pryč, aby tam mohlo zastavit auto, které se navíc chystalo zastavovat do protisměru a ještě na mě bude řvát dědek, kterýho se to ale vůbec netýká a ani v tom baráku nebydlel .
Nějak nejsem zvyklá, že si na mě někdo otvírá hubu, asi vypadám nějak mladší než jsem. Nebo až moc mírumilovně, protože oba dost zírali, když jsem se hned ozvala . Já nějak nemám ve zvyku komandovat lidi na ulici, tak mě dost šokuje, když někdo mě komanduje.
Trickyvoo
napsal(a):
Dnešní venčení teda nebylo úplně lehký, místy náledí, mlha a ještě si na mě nějaký dědula otvíral hubu, že mu naše Malina čuchla k noze, ale jako byl tam úzký chodník, tak psa neponesu, aby náhodou neotočila hlavou. Asi jsem měla řvát k noze a táhnout jí vzduchem, aby nemohla čuchat. Už se mi něco podobného stalo před měsícem, to si zas Malina očuchávala kupku sněhu a nějaký chlap na mě začal řvát, jestli ten pes musí chcát zrovna tam, tak jsem mu řekla, že nečůrá jen čuchá a zas na mě štěkal, ať si ho vezmu pryč, protože na tom chodníku chtělo zastavit auto. No jako, kde to jsme, když nás už honí z chodníku pryč, aby tam mohlo zastavit auto, které se navíc chystalo zastavovat do protisměru a ještě na mě bude řvát dědek, kterýho se to ale vůbec netýká a ani v tom baráku nebydlel .
Nějak nejsem zvyklá, že si na mě někdo otvírá hubu, asi vypadám nějak mladší než jsem. Nebo až moc mírumilovně, protože oba dost zírali, když jsem se hned ozvala . Já nějak nemám ve zvyku komandovat lidi na ulici, tak mě dost šokuje, když někdo mě komanduje.
Jen dotaz, váš pes je malina, nebo se Malina jmenuje? Teď dva dny po sobě ,,konflikt" s malinou a její majitelkou. Přeháním, ale jako naštvala mě. Sejdem s dědkem do tmy kolem potoka, nebyla černočerná tma, trošku poprašek a svítil měsíc. Worka má modře svítící obojek, hezky se mu to odráží v srsti, takže i když jako všechny obojky všechno pohltí límec...je nasvícený. Po cca m rmou se mi zdálo, že proti sobě něco vidím, než mi blesklo hlavou, že tam fakt asi někdo jde(nepotkáte ani ve dne, natož po tmě) Pochopila jsem, podle chůze, že má u nohy psa. Worka byl naštěstí na druhém kraji cesty, tak jsem ho zastoupila a když nás míjeli, postavila jsem se za něj. Přes rameno jsem zahlédla, jak se holce pes snažil vyrvat směrem k nám, říkala jsem si, že nejtíž mi chňapne první létko, ne Worku přede mnou. Za celou tu situaci jsem jí jen stihnula říct: ježíš, já jsme vás vůbec neviděla! Byla jsem ale celkem nakrknutá, protože leze potmě, neosvícení a ani neotevře hubu, že jdou Na druhý den jsme ji potkali takhle potmě dokonce dvakrát. Proti nám jsem ji uviděla chvíli dřív, no než my jsme z cesty sešli, letěla zase se psem zpátky, doběhla nás zezadu. Já hluchá, na hlavě kapucu, protože zima jako kráva...a ona se zase mlčky zjeví za náma. Vůbec netuší, kdo a odkud tu je, je to nějaká dorostenka z naší ulice není. Ale upřímně...už mě s tím fakt se.e Pes je ještě mladý, ale Worku už to asi prudilo také, jak jsem vždycky skočila a stáhnula ho na stranu, násilím, jednou i zapištěl, jak jsem ho nějak blbě chytila pod paží a potřetí už za psem s řevem vypálil

lesnížínka
napsal(a):
Jen dotaz, váš pes je malina, nebo se Malina jmenuje? Teď dva dny po sobě ,,konflikt" s malinou a její majitelkou. Přeháním, ale jako naštvala mě. Sejdem s dědkem do tmy kolem potoka, nebyla černočerná tma, trošku poprašek a svítil měsíc. Worka má modře svítící obojek, hezky se mu to odráží v srsti, takže i když jako všechny obojky všechno pohltí límec...je nasvícený. Po cca m rmou se mi zdálo, že proti sobě něco vidím, než mi blesklo hlavou, že tam fakt asi někdo jde(nepotkáte ani ve dne, natož po tmě) Pochopila jsem, podle chůze, že má u nohy psa. Worka byl naštěstí na druhém kraji cesty, tak jsem ho zastoupila a když nás míjeli, postavila jsem se za něj. Přes rameno jsem zahlédla, jak se holce pes snažil vyrvat směrem k nám, říkala jsem si, že nejtíž mi chňapne první létko, ne Worku přede mnou. Za celou tu situaci jsem jí jen stihnula říct: ježíš, já jsme vás vůbec neviděla! Byla jsem ale celkem nakrknutá, protože leze potmě, neosvícení a ani neotevře hubu, že jdou Na druhý den jsme ji potkali takhle potmě dokonce dvakrát. Proti nám jsem ji uviděla chvíli dřív, no než my jsme z cesty sešli, letěla zase se psem zpátky, doběhla nás zezadu. Já hluchá, na hlavě kapucu, protože zima jako kráva...a ona se zase mlčky zjeví za náma. Vůbec netuší, kdo a odkud tu je, je to nějaká dorostenka z naší ulice není. Ale upřímně...už mě s tím fakt se.e Pes je ještě mladý, ale Worku už to asi prudilo také, jak jsem vždycky skočila a stáhnula ho na stranu, násilím, jednou i zapištěl, jak jsem ho nějak blbě chytila pod paží a potřetí už za psem s řevem vypálil
..no a on tě nebo Worku ten pes nějak napada?
napsal(a):
..no a on tě nebo Worku ten pes nějak napada?
Napadá...toho bych se jako dočkala nerada, napadnutí, tedy stačilo by, kdyby na něj mladá malina skočila, už by těžko rozchodil. Padá sám i bez toho. Ale dvakrát na Worku vystartoval, byl mezi náma na úzké cestě sotva metr a než se holce povedlo ho strhnout zpátky, možná 30cm. Opravdu nerada bych řešila potmě dva velké psy v sobě. Nevím, jestli v Praze existují trasy bez osvětlení, ale vyzkoušej si to. A přitom by stačilo otevřít línou hubu, abych ho pomalu zavčas odvedla někde do křoví.
lesnížínka
napsal(a):
Napadá...toho bych se jako dočkala nerada, napadnutí, tedy stačilo by, kdyby na něj mladá malina skočila, už by těžko rozchodil. Padá sám i bez toho. Ale dvakrát na Worku vystartoval, byl mezi náma na úzké cestě sotva metr a než se holce povedlo ho strhnout zpátky, možná 30cm. Opravdu nerada bych řešila potmě dva velké psy v sobě. Nevím, jestli v Praze existují trasy bez osvětlení, ale vyzkoušej si to. A přitom by stačilo otevřít línou hubu, abych ho pomalu zavčas odvedla někde do křoví.
Podle toho popisu chápu správně, že ten maliňák je na vodítku?

lesnížínka
napsal(a):
Tak jí o to požádejte, aby na vás zavolala předem a počkala, dokud si psa neodvedete stranou. Třeba jí to nenapadlo, neví, že je to stařík.
napsal(a):
Tak jí o to požádejte, aby na vás zavolala předem a počkala, dokud si psa neodvedete stranou. Třeba jí to nenapadlo, neví, že je to stařík.
Promiňte, ale když jdu tmou se psem na vodítku, je samozřejmě moje hloupost, že nejsem nijak osvětlená.
Půjde-li proti mě ale člověk se starým psem na volno a ten pes si to poštráduje hned těsně kolem toho mýho, který je asi na vodítku z nějakýho důvodu, je fakt chyba jenom na mojí straně?

lesnížínka
napsal(a):
..aha, nějak jsem se nemohla dočíst toho napadení.....jo je tady spousta neosvětlenych části, ale tam se bojím spíš já, kdo na nás vyhupne, příjemně mi tam není, to mi vždycky naskočí, co se komu kde stalo včetně řeči mě maminky, ta kdyby věděla kudy chodím, tak by se svými strachy přišla o rozum....takže se nebojím psů ale bubaků....

Atheira
napsal(a):
Promiňte, ale když jdu tmou se psem na vodítku, je samozřejmě moje hloupost, že nejsem nijak osvětlená.
Půjde-li proti mě ale člověk se starým psem na volno a ten pes si to poštráduje hned těsně kolem toho mýho, který je asi na vodítku z nějakýho důvodu, je fakt chyba jenom na mojí straně?
To přece netvrdím.
Ale je mi bližší se s lidmi zkusit domluvit. On je ten stařík na volno taky z nějakého důvodu. Ve dne by si ho jistě lesní žínka odvedla stranou a zajistila, v noci po upozornění taky...
Atheira
napsal(a):
Tak ještě jednou. Ano, slečna měla psa na vodítku, dokonce ho držela fakt nakratinko u nohy, když nás míjela, u vzdálenější nohy. Víc moc uhnout nemohla, kolem cesty je křoví. Ta cesta je úzká, sotva tudy projede osobák, aniž by si poškrábal o keře lak(není to cesta pro auta) Worka si to neštrádoval kolem nich, ale stejně tak byl u mojí vzdálenější nohy, taky úplně na krajíčku cesty, ale to jen díky tomu, že tam očichával přechcánky a o nich nic netušil, stejně jako do poslední chvíle já, protože jsme jak říká můj muž: stoletý pes a hluchá stařena Vodítko neměl, ale to bylo v tuto chvíli úplně irelevantní, protože to, že tam někdo jde se psem zjistil, až pes s řevem vystartoval. To už jsem já stála prakticky obkročmo nad ním a bránila ho pro jistotu tělem.
lesnížínka
napsal(a):
Tak ještě jednou. Ano, slečna měla psa na vodítku, dokonce ho držela fakt nakratinko u nohy, když nás míjela, u vzdálenější nohy. Víc moc uhnout nemohla, kolem cesty je křoví. Ta cesta je úzká, sotva tudy projede osobák, aniž by si poškrábal o keře lak(není to cesta pro auta) Worka si to neštrádoval kolem nich, ale stejně tak byl u mojí vzdálenější nohy, taky úplně na krajíčku cesty, ale to jen díky tomu, že tam očichával přechcánky a o nich nic netušil, stejně jako do poslední chvíle já, protože jsme jak říká můj muž: stoletý pes a hluchá stařena Vodítko neměl, ale to bylo v tuto chvíli úplně irelevantní, protože to, že tam někdo jde se psem zjistil, až pes s řevem vystartoval. To už jsem já stála prakticky obkročmo nad ním a bránila ho pro jistotu tělem.
Na takhle úzké cestě se sebou slečna asi taky měla co dělat. Ono se to soudí, když nevíte, co takhle reaktivní pes obnáší. A sama říkáte, že jste hluchá, to bez urážky. Jak víte, že vás třeba nezdravila?
Podle mě vám nijak neškodila, psa měla nakrátko, co nejdál od vás, očividně se snažila to minutí s vámi nějak zvládnout, ale jestli je ta cesta tak uzounká, mohla z tý situace být taky překvapená. Já nevím no, nepřijde mi, že si tohle zaslouží a ještě, když si to nemůže obhájit ze svý strany. Nic vám neprovedla ani ona ani její pes a je vidět, že ani nechtěla, aby vám provedl... Jedno jí to zřejmě nebylo, jinak byste tady psala trochu jiný příběh.
edit: mně se tohle taky už několikrát stalo, že mi fena hystericky vylítla na úzký cestě po jiným psu. Nebyly jsme v té fázi, kdy bychom na takhle omezeným prostoru cizího psa zvládly. Ono se to musí u některých prostě trénovat a není to hned. Taky asi věděla, co má za psa, protože kdyby to byla nějaká laxní nanynka, tak toho psa nevede co nejdál to jde...
Atheira
napsal(a):
Na takhle úzké cestě se sebou slečna asi taky měla co dělat. Ono se to soudí, když nevíte, co takhle reaktivní pes obnáší. A sama říkáte, že jste hluchá, to bez urážky. Jak víte, že vás třeba nezdravila?
Podle mě vám nijak neškodila, psa měla nakrátko, co nejdál od vás, očividně se snažila to minutí s vámi nějak zvládnout, ale jestli je ta cesta tak uzounká, mohla z tý situace být taky překvapená. Já nevím no, nepřijde mi, že si tohle zaslouží a ještě, když si to nemůže obhájit ze svý strany. Nic vám neprovedla ani ona ani její pes a je vidět, že ani nechtěla, aby vám provedl... Jedno jí to zřejmě nebylo, jinak byste tady psala trochu jiný příběh.
edit: mně se tohle taky už několikrát stalo, že mi fena hystericky vylítla na úzký cestě po jiným psu. Nebyly jsme v té fázi, kdy bychom na takhle omezeným prostoru cizího psa zvládly. Ono se to musí u některých prostě trénovat a není to hned. Taky asi věděla, co má za psa, protože kdyby to byla nějaká laxní nanynka, tak toho psa nevede co nejdál to jde...
Ale já jsem byla jen naštvaná, že ona mě očividně, či teda svítícího psa viděla a šla jak duch, vlastně ani nehoukla povel na svého psa. Ano, jsem hluchá tím způsobem, že slyším, že někdo mluví, ale nerozumím co. Stačilo by, kdyby houkla: jdu se psem, držte si prosím svého. I kdybych jí zrovna nerozumněla co volá, určitě bych Worku přidržela na kraji už proto, aby se jí ve tmě nevpletl pod nohy a ještě neupadla. O to mi šlo. Že ona nás viděla, já ji do poslední chvíle ne. A viděla nás i proto, že kus za náma byla lampa, takže ona viděla nasvícené siluety, kdežto já do tmy vůbec nic. Je to naše trasa 15let, mám to 400m od baráku, takže přesně vím, co jak a kde je tam vidět. Že za úplňku a sněhu se to dá projít i v noci. No holku bych tam nečekala, vlastně nikoho krom jednoho kluka co tam bydlí a vyjíždí touto cestou na motokole...ten je ovšem osvětlený.
lesnížínka
napsal(a):
Ale já jsem byla jen naštvaná, že ona mě očividně, či teda svítícího psa viděla a šla jak duch, vlastně ani nehoukla povel na svého psa. Ano, jsem hluchá tím způsobem, že slyším, že někdo mluví, ale nerozumím co. Stačilo by, kdyby houkla: jdu se psem, držte si prosím svého. I kdybych jí zrovna nerozumněla co volá, určitě bych Worku přidržela na kraji už proto, aby se jí ve tmě nevpletl pod nohy a ještě neupadla. O to mi šlo. Že ona nás viděla, já ji do poslední chvíle ne. A viděla nás i proto, že kus za náma byla lampa, takže ona viděla nasvícené siluety, kdežto já do tmy vůbec nic. Je to naše trasa 15let, mám to 400m od baráku, takže přesně vím, co jak a kde je tam vidět. Že za úplňku a sněhu se to dá projít i v noci. No holku bych tam nečekala, vlastně nikoho krom jednoho kluka co tam bydlí a vyjíždí touto cestou na motokole...ten je ovšem osvětlený.
Třeba vypadáte mladě a neví, jak vám říkat.
Promluvit první (z dostatečné vzdálenosti ) a dostat z ní nějaký slovo jste zkoušela? Třeba je jenom taková zaražená a neví co.
Mimochodem, tomu psu by to taky mohlo pomoct, kdyby si vás zevšednil a zjistil, co jste zač a že vy ani pes nejste nebezpeční.
Atheira
napsal(a):
Třeba vypadáte mladě a neví, jak vám říkat.
Promluvit první (z dostatečné vzdálenosti ) a dostat z ní nějaký slovo jste zkoušela? Třeba je jenom taková zaražená a neví co.
Mimochodem, tomu psu by to taky mohlo pomoct, kdyby si vás zevšednil a zjistil, co jste zač a že vy ani pes nejste nebezpeční.
A to právě pořád opakuju: jak jsem ji měla oslovit, když se mi zjeví metr před nosem? Nestihnula jsem snad ani vydechnout. Podruhé to bylo takřka totéž, jen jsem ji uviděla asi 5m před náma, tak jsem po Workovi skočila a stáhnula ho stranou. Potřetí jsem o ní věděla ve chvíli, kdy prošla zezadu kolem nás Mladě asi vypadám, ale to těžko mohla ve tmě zjistit. Já její věk odhaduju jen podle postavy a chůze. Jinak já na všechny lidi halekám už z dálky, mluvím na každého, koho potkávám, ať se mu to líbí, či ne
lupus4
napsal(a):
ntvl, použil bych "sprosté" slovo - ČELOVKA
Nenosím, ani baterku. Nemám to ráda, protože to pak vidím úplné houby, teda jen tam, kam zrovna svítím. Takhle za měsíčku či sněhu, se kolem dá jakžtakž vidět. A vždycky mi stačili osvětlení psi, protože tam nikdo nikdy nechodil. Právě jsem už uvažovala nad tím, že tenhle stav, na který si tady většina pejskařů, třeba těch co se o psy bojí, nebo těch, co naopak mají nepřispůsobivé psy...stěžuje...mě taky nebaví. A jsem celkem i ráda, že budu bez psa a budu doufat, že někdy, až si budu chtít psa pořídit, tohle,,přepsíno" pomine.
lesnížínka
napsal(a):
Nenosím, ani baterku. Nemám to ráda, protože to pak vidím úplné houby, teda jen tam, kam zrovna svítím. Takhle za měsíčku či sněhu, se kolem dá jakžtakž vidět. A vždycky mi stačili osvětlení psi, protože tam nikdo nikdy nechodil. Právě jsem už uvažovala nad tím, že tenhle stav, na který si tady většina pejskařů, třeba těch co se o psy bojí, nebo těch, co naopak mají nepřispůsobivé psy...stěžuje...mě taky nebaví. A jsem celkem i ráda, že budu bez psa a budu doufat, že někdy, až si budu chtít psa pořídit, tohle,,přepsíno" pomine.
Čelovka je skvělá věc a když si pořídíte nějakou ucházející, tak vidíte obstojně před sebe i částečně kolem sebe.

Včera jsem šla s baterkou a stejně jsem prd viděla a navíc jsem nechtěně oslnila kamaráda. Naštěstí měsíc svítil jak blbej, takže na cestu vidět jakžtakž bylo. No, je to prostě teď blbý období, přijdu z práce a za 2 hodiny venčení tma. Ale pak doma zatopím dřevem a uděláme si s chlupáči krásný večer.

taky se snažím chodit po tmě bez baterky. Oči si přivyknou a v zimě na sněhu je vidět dobře.

Je to naše trasa 15let, mám to 400m od baráku, takže přesně vím, co jak a kde je tam vidět.
A vždycky mi stačili osvětlení psi, protože tam nikdo nikdy nechodil.
No, tak teď tam někdo chodí? Má psa zajištěného, i tak tu prskáte. Pardon, ale vás bych fakt chtěla potkávat na našich nočních vycházkách. Starý pes na volno, panička neosvětlená, nahluchlá (nic ve zlém). Já v noci moc ráda vyrážím na pole, polňačky, psi mají reflexni+svíticí obojky, já dobrou čelovku. Jsme vidět na dálku. Když svítí měsíc, čelovku na poli vypínám. Ale na polňačce ji mám zaplou radši pořád.
A jsem celkem i ráda, že budu bez psa a budu doufat, že někdy, až si budu chtít psa pořídit, tohle,,přepsíno" pomine.
Tyjo, nechápu, jak můžete napsat tuhle větu. "Jsem celkem i ráda, že budu bez psa." Vždyť se tu už pár let stresujete, co nastane, až Worka nebude. Jak to zdravotně odnesete. A jste schopna tohle napsat kvůli jedné slečně, která venčí psa v noci, má ho na vodítku? Huf, nepobírám to...
Místo, abyste si v té vaší malé vsi zjistila, kdo toho psa má a zašla tam, domluvila se nějak?

Ještě k tomuto: Ale já jsem byla jen naštvaná, že ona mě očividně, či teda svítícího psa viděla
Jste si jistá, že svíticí obojek je vidět i zepředu? Když máte huňatého psa, možná je obojek vidět jen zboku, zezadu, jinak je schovaný pod límcem. Třeba byla slečna/paní překvapená víc než vy. Jenom má fantazie - jdu takhle s mladým psem, zase vyvenčit, ať upustí páru a to byste nevěřili. Proti nám se najednou zjeví nějaká paní s chlupatým, bílým psem, má ho na volno. Si říkám, proč si psa nestáhne k sobě, vždyť nás musí vidět. Ne, ona nedělá nic, i když psovi říkám důrazně k noze a stahuju si ho za sebe. A pak je strašně překvapená, že po nich dvou můj pes štěkne, sám se lekl...

Lesnížínko...holčina může být mladí játro a to nemyslím ve zlém, ale že se třeba stydí tě oslovit a nebo že jí to přijde blbý, aby někomu říkala "pozor procházím". Taky jí to třeba ani nemusí napadnout, že o ní nevíš.
Možná, že i proto volí trasy, které jsou málo frekventované...sama říkáš, že tam nikoho nepotkáváte...protože má problém, aby se ten její v klidu minul s jiným psem...a já vím o čem mluvím.
Holčina se evidentně snaží psa kolem tebe a Worička protáhnout...drží ho nakrátko, u nohy a jde mezi svým psem a vámi. To, že mu nedává žádný povel, no řekla bych, že je v té fázi, kdy jí asi ty povely nefungují.
Hele prostě až se příště potkáte, tak jí to normálně řekni, že máš psího dědečka, co má takový a makový zdravotní problém a jestli by nebyla tak hodná a když osvětlenýho Worku uvidí, tak aby na tebe zavolala a chvilku počkala, až s Workem uhneš na stranu, že ty jí potmě nevidíš. Klidně až když se minete, když už předtím není čas a až kousek poodejde, abyste nebyly tak blízko u sebe..hlavně Worka a ten její pes.
Já osobně bych to asi zkusila.
lesnížínka
napsal(a):
Jen se Malina jmenuje. Sice vypadala trochu jako štěně BO, ale spíš Groenendaela. Mám černého psa a taky teda není osvětlený a sama mám problém ho vidět ve stínu. Jakýsi obojek jsem nyní objednala. Ale nechodím mimo osvětlený trasy, nerada chodím někde, kde nevím, kam šlapu, obzlvášť na tomhle náledí a zatím na psy neštěká, jak má možnost si něco očuchat, tak se jen chce kamarádit. Dokonce se skamarádila se psem, který byl velký nenpřítel našeho minulého psa.
Plako, ani jsem nechtěla komentovat, ale vy ráda, takže: už léta tu píšu, že až Worka nebude, s dalším psem na nějakou dobu, delší dobu..nepočítám. Ano, jedna věc je to, že já si jeho odchod ani jen neumím představit, ani to, že ho nechci nahradit jiným psem..mám to prostě jinak než většina. A to, že do stavu, že psa musí mít každý, kdo má v ři.i díru psa mít nebudu, je asi jediné plus toho celého.
Ano, jsem si jistá, že ten obojek vidí, svítí půl psa, protože bílou srst to světlo rozzáří.
Sardullah..tak holka s tím psem letí, jako by ho ukradnula Ano, asi se bojí právě jeho reakce, aby jí nevyletěl, aby ho udržela. Já s ní nemůžu promluvit, protože na dvacet metrů jí nebudu rozumnět a to je tak vzdálenost, kdy se vždycky trochu zastaví. A pokud nečekáš, že někdo ze tmy vystartuje, tak fakt nemáš přichystanou řeč. Jsem spíš vydýchávala infarkt To, že mu nedává žádný povel jsem myslela tak, že prostě jde úplně zticha, na psa ani nepromluví, cokoliv, abych uslyšela, že tam někdo jde
Ano, snažila jsem se zjistit, kdo může být ta holka, ale nevím jak si to tak představujete? Že bych to nechala vyhlásit rozhlasem? Žiju mezi dvěma vesnicema, tak může být od nás, nebo od vedle, ale taková děcka fakt neznám.